Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Erre való a logaritmikus karakterisztikájú potméter, ami egy parabola mentén változtatja az értékét. Ezt is majd kipróbálom mikor a pedál témához érek.
Egyenlőre jelenleg a motorvezérlés nyákját tervezem, a hétvégén talán kész lesz, összarakom, és jöhet a mikrokontroller programozás (az x-sim protokollt is fogja ismerni, és lesz benne egy saját megoldású adattovábbítási mód is).
Utána motor terhelés tesztek: összedobok egy egyszerű FREX elvű mechanikát, és orrba szájba módosítgatom, míg optimális nem lesz az erő, és a sebesség.
Jelenleg 1kHz-es pwm-el hajtom, fogóval nemnagyon lehet lefogni a tengelyt, és remélem nem kellenek majd nagyobb motorok.
Ha ez megvan akkor jöhet a full cookpit építése.
És akkor érek majd a pedálokhoz, kormányhoz :)
Tényleg egy kérdés: Logitech formula force GP kormányom van. Ez 270 fokot fordul végállástól végállásig.
Ha a potit kicserélem körbeforgósra, ami mondjuk meg tud tenni 4-500 fokos elfordulást is, be tudom kalibrálni a gyári driverrel? Nemcsak mindig 270 fokos tartományt fog felöleni, (miközben a kormány akár 400-fokot is fordul, úgy emlékszem a driver setupnál kalibráláskor mindig megáll 270 foknál, és azt veszi végállásnak)
A másik amit ez felvet: ha netán sikerül úgy megoldani hogy valóban több fokot forduljon, a force feedback ebből számolja vissza merre kell és mennyit tekerni a motorjának. Na ha ő azt hiszi hogy 270-fokos a tartomány, én meg ugye 400-ra kalibráltam a valós értéket, fel fogja nagyítani a mozgásokat....