11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#7432 Persze, mert mi nem bonyolítjuk agyon mint te. Érdemes valamit egyszerűen nézni :D :P -
tomi555 #7431 Halihó! Pedálos témához van egy gondolatom, de most rohannom kell suliba, délután megírom. Szerintem kcsit fekete-fehérben nézi mindenki (no offense:) ) ezt a témát. -
neilszab #7430 Jó tudom, meg ne szólalj...mérjem le! :D -
neilszab #7429 Hát kössz.... sokat segítettél (mi ez newton, vagy mi?), de tudtommal neked nincs is ilyen :P
Na de akkor az alap G25 -ös pedálokhoz hány N kell? Csak hogy legyen viszonyítási alapom... -
thé #7428 mmint arra gondoltam, h nem lenne szerencsés, ha pl 90°-ot fordulna el a pedál, de a bütyköstengelynél meg az lenne a jó, ha szép nagy íven tudná átadni a mozgást, viszont ha megnöveljük a bütyök méretét, akkor nagy kerülete lesz, így már kis szögelfordulásnál is szép nagy hosszon adja át a mogást
nem rossz ötlet az alapötlet, sztem lehetne belőle egyszerű, olcsó eszközökkel megvalósítható és egy nem rossz féket csinálni :)
(viszont a lentebb emlegetett kétféle emelkedésű rugó sorbakötése se egy rossz ötlet, ahol a puhább rugó teljes összenyomásáig viszonylag puha az út, és utána már a sokkal keményebb rugót kell összenyomni) -
thé #7427 nem rossz ötlet, én fék kapcsán a pointer által is használt mechanizmusra gondoltam:
a fenti görbét egy teljesen másmilyen kialakítású bütyköstengellyel lehetne elérni, de ez még egy egyszerű lézervágással megoldható, a másik probléma meg az, h viszonylag nagy szögelfordulással kéne működtetni a bütyköstengelyt h szép finom legyen a mozgása, viszont a pedálnál meg épp nem szerencsés a nagy szögelfordulás
ja és jól meg kell vezetni a bütykös tengellyel lenyomott rudat, talán egyszerűbb lenne az, ha egy himbát fordítana el a bütyköstengely, és a himba másik végébe lenne bekötve a rugó -
#7426 Bocsi kissé hülyén fogalmaztam: a vezérműtengely elvén olyan elmozdulást tudunk kreálni ami nem lineáris, hanem egy úgynevezett inflexiós görbe mentén mozdul el: vagyis állandó sebességű elfordulás mellett, változik a bütyök által mozgatott tárgy sebessége (gyorsul)
Emellett hab a tortán, hogy menet közben változik az erő is amivel a bütyök tengelyét forgatni kell, tehát elvileg ki lehet totózni olyan mechanikát ami a LoadCell működését utánozza. -
#7425 Én a kézifékhez gondoltam 2 rugót, az egyik kisebb átmérőjű és hosszabb mint a másik, hasonló felépítése lesz mint ennek!
Majd kiderül, hogy mit fog tudni!:) -
#7424 Valaki már agyalt pl azon, hogy Load Cell helyett változó erőkarú rugós áttétellel oldja meg a felkeményedő fékpedált?
Mert ha egy csigavonal mentén emelkedő erőkarra teszem a fékpedált, akkor minél jobban benyomom annál nehezebb lesz nyomni... -
#7423 124N -
neilszab #7422 Sziasztok,
szeretném megkérdezni azoktól, akiknek van ilyen Load cell-es "patch"-e a G25-jéhez, hogy a fék maximálsi benyomásához körülbelül mennyivel nagyobb erőre van szükség, mint a normál pedál esetében?
Köszi -
#7421 Az árat holnap szerintem megtudom, meg az átmérőket...:)
A pedálokat mindenképpen állíthatóra szeretném, valami olyasmire mint Pointernek van, az ülést meg alapból előre/hátra lehet majd állítani, meg a cliómból berakom a régi ülést kezdetnek, aztán majd valami kagylószerű izét, de a fixálás megmarad!
De majd msn-en megtárgyaljuk, majd szólj rám amikor lesz időd pliz!:)
Tenkjú!:) -
thé #7420 okaly, akkor a kormánytartót átvariáljuk
ülés és a pedáltartó a linkelt terven tetszene? ülésmagasság nem lesz állítható, azt jól be kéne lőnni
és azért konkrétan kérdezz rá az alucső árára, nehogy meglepetés érjen ;) -
#7419 Okés, köszi, pm.-ben küldöm majd az msn-emet!
Azzal a tervvel az a baj, hogy középen megy a kormánytartó!:(
Tuti felidegesítene hamar a ballábas féknél, azért (is) kellene szerintem a pirosból kiindulni, monitorállványnélkül, mert a tv-re visszaszerelem a forgótalpat, és csak átülök+átfordítom. vagypedig a kormányt buktatom valamerre! Ááá teljesen sötét a kép!:( :)
Holnap megtudom az átmérőket, aztán értekezünk!:)
Köszi! -
thé #7418 volt anno egy ilyen tervem kb így minden állítható lenne, szóval a méreteket nem kéne túl pontosan megadni
az annál a cégnél járatos csőméretek kellenének, az sem árt, ha nagyjából passzentosan egymásbacsúszó csövek is lennének
monitortartó nélkül és csövesítve ezt gyorsan meg lehetne rajzolni
hétvégén jobban ráérnék, cseréljünk majd msn címet -
#7417 Nekem a FrexGP originál szélessége 45 belső / 51 külső volt, de az elég szoros volt, belefértem de elég szorossan. Azt bővítettem 57 belső / 63 külső méretre (természetessen cm-be), így most bőven kényelmessen elférek benne. Az eredeti hoszúság elég volt, abban még most is van rezerva, de csak azért nem nyújtottam maxra, mert úgy nemtudnám megfordítani a szobába. A Frexnek egyetlen dolgot kifogásolnák, az a méret, magasság (kórmánynak) és szélesség. Ezt nemtom miért csinálják ilyen szorosra (hogy spórolnak az anyaggal, vagy csak a japánoknak csinálják), de lehetne az originál egy kicsit magassab. Éleg neki 10cm fel, és 12cm sélesség plusz, és máris más a dolog. -
#7416 Köszönöm Thé, lehethogy igénybeveszem az ajánlatodat!:)
Ami (sajnos helyhiány miatt) szóba jöhet, az sajnos kb. ez a 2 állvány...
1,2,3
Viszont a méretek megadásával gondban leszek, mert elvileg a kéziféknek is felkellene férnie, és a váltót is jólkéne helyezni, nyilván a kormány+ülés+váltó+pedál kombót mozgathatóvá kell szerelni...
Elmentettem a képet Pointer amit küldtél régebben, hogy mik az ideális magasság, kormány...stb, de a szélességről is kellene tapasztalat és vélemény, szoval úgy minden okosság jóljönne, méghacsak apróság is, de nekelljen visszahurcolnom, "igazításra"..az senkinek nemlenne jo!:)
A főnökkel beszéltem...bennevan, felajánlottam, hogy a kerethez vennék alucsövet tőlük, és a többit a maradékból kaphatok-e? Bennevan a dologban, megad valami árat...:)
A cső az 6méteres alapból, a kerethez (nemtudom, pl ha a piros egyoldalasat csináljuk, akkor nemkell nekem 6 m, bár az alját nemúgy szeretném, mint ahogy a képen van! Mondjuk mindegy, hogyha csak a fele kell, akkor levágják méretre, az mindegy!:)
Köszönöm! -
thé #7415 egyébként nem semmi ez a kétféle emelkedésű rugó, szépen néz ki egy darabból megcsinálva, de két rugóból is meg lehetett volna oldani, igaz az nem lett volna olyan elegáns
mindenesetre a pedálút végére jól felkeményedhet, nem egy rossz ötlet -
#7414 Nekem az eredeti szimpatikussabb volt, meg a web browszeremnek is
Amúgy Poi - nézz privátot, ott a csomag, ha már kinyitottad a fedelet és lemásztál oda rekonstrukciózni
PS: átfértél azon a pici lyukon? -
carlosfly #7413 Fajintos lett!! :) -
#7412 Össznépi fikázásra ezt reagáltál a gyártók.
"
Dears,
is only your opinion. We have already selled 20 pieces and around 10 are in the hand (pardon… under the feet) of customers and they are happy to use it.
About product APelectrix, we have buyed one but, our opinion supported from real formula drivers, we don’t like because too long for find a correct calibration and not realistic: do you think that in real car the brake is only harder and without any renag of movement? Put a load cell under the brake of your car, and let me know.
Someone of you have drived a real race car in the past? :sd: No? I have Formula 1 and World Series expierience as test driver but is not important my feeling: we make do the test with a lot of driver we train with our Professional simulator and, they, coming from ddifferent racing categories: GP2 – F2 – F3 – Autogp- … could be a good presentation card? :wink:
Our target is to have a different feeling under the feet with more progressive range.
About Big_Brake: has been realized under request of 4 our customers having their satisfaied feedback and, for this reason, we have put it in market.
No problem if you don’t like our idea: there are other guys that love it.
Cheers.
"
Elgondolkodtató, kifejezetten Formula cuccokban, tényleg lehet, hogy nincs hidraulikus kör, csak egy elektronikus érzékelő, és szervó motorok fékezik a kerekeket. (erről sajnos lövésem sincs) És akkor egy ilyen elektromos pedálban lehet ilyen rugó.....
Mert akármilyen fasza rugóm van, akkor sem lesz nyomásérzékeny potival. -
thé #7411 ha van konkrét elképzelés vagy koppintandó cockpit, akkor szívesen megpróbálok segíteni a rajzolásban -
#7410 Nemnagyon, de amiket itt láttam meg a neten, azokból lesz valami!
Ha van tanácsotok, szivesen várom!:) -
#7409 nyammi -
thé #7408 mázlista :P
terved, elképzelésed van? -
#7407 Bakker, a héten bekerültem egy olyan helyre (gyaxi), hogy hajóépités (üvegszál, gyanta...ilyen kajak, meg kisebb hajógyártás), és van egy rakás alucső, meg a hegesztő is qrvajófej, lehet megtudnám csináltatni alucsőből a cockpitet valami miniatűr verzióban!
A hegesztő aztmondta, hogy a főnökkel (ha van maradék, vagy plussz) lehet beszélni ilyenekről!
Hajlítás, hegesztés...fúrás...mindent meglehetne ott csinálni!
Ráhajtok erre a maradék 2 hét alatt, dejólenne végre egy olyan szett, hogy nekelljen fel/leszerelni állandóan!
:) -
thé #7406 pofás lett a fórum és köszi az avatart! -
tomi555 #7405 milyen fotóm van?:) -
bzs770316 #7404 Ez metál!!!!!!!!!!! -
Ezt rakd alám légyszi':) -
#7402 Küldjetek már fotókat vazze :D Cockpitokról Deskpitekről! :D
Akinek eddig találtam fotót:
bzs
Corsika
Csavez
Pitti
Pummis
rbal
Mabo
Tika
tomi555
Wanek
X-Pit
Aki nem látja a nevét a listán, vagy úgy gondolja hogy nem szép az amit a fórumban találtam, az pótolja :D -
#7401 -
#7400 Attól még bármit küldesz betehetem :D 50*50px :D -
#7399 Nekem teccik, bár nekem csak egy kék loadcellem van egy géhuszonötben! -
#7398 ígye? -
#7397 így is tökéletesen elkülöníthetőek. Ha nem, kalibráltasd be a monitorodat :D
Pörgettyű kész. -
#7396 Az aláírás konkrétan senkit sem érdekel. Pont amiatt szürke, az úgy is csak rongyrázás. -
#7395 Elbaxtam,
így gondoltam:
-
#7394 És ilyen szépen peregjek!
http://lh4.ggpht.com/_nAuME7_fqgE/S9HFPgvkOaI/AAAAAAAAA5U/Z70xFIbaWXA/320x240_4fr_06.0fps_1speed_bez.gif
ne ugráljon oda-visza, ha már megcsináltam olyan szépen end-less -nek.
Vagy kűljek kissebet pergősset?
Az aláírás is lehetne fekete (nem szürke) mert elveszik a háttérbe. -
#7393 De a szííínek!!! Legalább a kék vonalat a névnek hagy originálba, így nagyon egybe öntött az egész. Az eredetibe mesziröl észlelhetök voltak az egyes hozzászólások.