Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Demokrácia van, mindenki szabadon választhat magának saját tetszése szerint :D
Amúgy azt a formulássat ép pár hete néztem, úgyhogy ismerem, láttam, és azóta már volt Caterham hasonlítás is (LFSbe LX4 és LX6). De a véleményemet ezek a dolgok nem befojásolják.
Ahhoz csak esetleg anyit tennék hozzá, hogy ha csinálnánk manapság egy slágerlistát a legjobb nadrágokról, akkor tutira az első helyen a legszakattab, legszétroncsoltabb és legdrágább Kenvelo farmer lenne. (én tavaly 3 hétig jártam a boltokat mét szereztem magamnak normális sima, nem szakadtt, nemgyűrött nadrágot - ufff soha töbett nadrágot hajszolni, máris vettem inkább hármat hogy egyhama nekellesen újra hajszolni valami normálissat.)
A másik kérdésem azokhoz a játékosokhoz és gyerekekhez és rajongókhoz akik azokat a autó vagy formula listákat szavazzák, az lenne hogy minek alapján szavazák meg a legvalósághűbb autót? Menyien ültek és tesztelték olyan igazi versenyautókba amikre szavaznak a szimulátorokba? A LFS csapat ami igazi autókat modellezik (RAC, VWS, MRT, FBM, BF1), azt komoly munkára alapozzák, mérések, tesztek, pontos paraméterek, stb... Nem csak valami iskolás srácok kidolgozzák grafikailag, asztán "valahogy naggyából beállítják" a fizikáját hogy úgyhogy jó legyen, és kinézetre paszoljon a modell és viselkedése is.
Itt az a FBM formula videó hogy hogyan készítették.
A többi LFS autó meg szintén igazi atók szerint van modellezve grafikailag és fizikailag is, csak nincs rá licensz, és nem pontos mérés alapján állítják be (de könyen ki lehet venni belőlük hogy mik is azok valóba igaziba, milyen autók), úgyhogy talán ezek lehetnek pontosságra úgy beállítva mint a többi játékba a márkás autók, nem mérve. Szeretném én látni hogy a Codemasters vagy SimBin fejlesztők hogyan csesznek el rengeteg drága időt (ami nekik rengeteg pénzbe kerül) azzal hogy mérésekkel max 100%-ra hangolják az öszes 100 vagy 1000 "igazi" járgányt a játékba. Azalatt ők már inkább elkészítik a következő kiadandó verziót a játékból ami fizikailag semmivel sem külömbözik az előzőtől (nem javul), csak grafikailag turbózzák egy kicsit és további rengetek új autó, meg pálya az eredmény.
Nos ezért javasoltam Kisának FUN FACTOR és FYZIKA szerint is külön külön - választhat, ami fontossab neki.
De ezen most inkább nekapjunk megint ösze, mert holnapután még fejszével fogsz jönni hasznos vinyó helyett, a fejsze meg árthat az egéségemnek :DD