Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Tika
    A projektorokat leszámítva nem sok marad belőle. Ha valamire való projektorok, VGA felbontásnál nagyobb, akkor az daramonként belejöhetett 700-1300 Euróba (ha csak nem lopta valahol) (pont ezért mondtam én is le a projektorokról), az öszesen cca 4000 Euró. A cockpit konstrukció profilok lehettek 700 Euró (max 1000) (én is olyanból csináltam, átrágtam alapossan), a JL-G25 kórmány 1300 Euró, a VPP pedálok max 800 Euró, üllés 200-220 Euró (szíjak nincsenek - nem motion) (a PC-t és ami hozzá kell audio reprók, stb... nemszámítom, az nincs beleszámítva az enyémbe se, mert akkor újabb 3500 Euróval bővülne az enyém ára). Szoval a projektorokat nemszámítva 1000+1300+800+220= 3320 Euró ezt ha nagyon csúnyán durván kerekítjük 4000-re (legyenek benne a méreg drága pléhek is amiből 2x1m 60-70 Euró (ez is pofánvágot mikor vásároltam), de még akkorse rúg 4000-re öszesen) (meg legyenek a projektor táblák amit biztos nem originált vennék mert oltári drágák, inkább olcsóbban találnám ki valami laminátból ami a töredéke árba). Akkor brutál felkerekítünk legyen 4000+4000 = kb 8000 projektorostul (PCt nemszámítva), de a projektorok teszik ki a nagyobb részét. Szoval ez nem valami méreg drága cockpit, csak a projektorok rúgják fel az árát. Persze a controllerek profi kategóriában vannak, abba már én nem mentem bele mert akkor még kb 2500 Euróval drágább lett volna, én komplett akarnám kuplung, H-shifter, kézifék, stb..

A FFB-t 40-re közúti, és 15-20-ra GTR versenykocsikba használtam, mikor nemvolt cockpitom, és a kórmány az asztalra volt szerelve. Erőssebbre nemlehetett mert már úgy is majd szét esett az asztal, táncolt rajta minden ahogy rúgott a kórmány. De most cockpiton a FFB 80-100 a közúti, és 70-90 a GTR kocsikkal, így már szuper mert szinte minden "kavicsot" érzek az úton, nagyon szuper át ad mindent, de a csúszást nem érzem, mert az csak egy blokkolt kerék status, és csak akkor tudod hogy csúszik ha hallod hogy sikítanak a gumik, vagy ha kanyarodni akarok és nem kanyarodik, akkor engednem kell a fékből.