11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#7109 És ez a mód mit takar? -
#7108 Állomszuszék.. -
#7107 Na, G25-E mód után itt a FANA-E mód :D
-
#7106 Elaludtam :D -
#7105 Pointer, nézz privátot vagy skypet -
#7104 A projektorokat leszámítva nem sok marad belőle. Ha valamire való projektorok, VGA felbontásnál nagyobb, akkor az daramonként belejöhetett 700-1300 Euróba (ha csak nem lopta valahol) (pont ezért mondtam én is le a projektorokról), az öszesen cca 4000 Euró. A cockpit konstrukció profilok lehettek 700 Euró (max 1000) (én is olyanból csináltam, átrágtam alapossan), a JL-G25 kórmány 1300 Euró, a VPP pedálok max 800 Euró, üllés 200-220 Euró (szíjak nincsenek - nem motion) (a PC-t és ami hozzá kell audio reprók, stb... nemszámítom, az nincs beleszámítva az enyémbe se, mert akkor újabb 3500 Euróval bővülne az enyém ára). Szoval a projektorokat nemszámítva 1000+1300+800+220= 3320 Euró ezt ha nagyon csúnyán durván kerekítjük 4000-re (legyenek benne a méreg drága pléhek is amiből 2x1m 60-70 Euró (ez is pofánvágot mikor vásároltam), de még akkorse rúg 4000-re öszesen) (meg legyenek a projektor táblák amit biztos nem originált vennék mert oltári drágák, inkább olcsóbban találnám ki valami laminátból ami a töredéke árba). Akkor brutál felkerekítünk legyen 4000+4000 = kb 8000 projektorostul (PCt nemszámítva), de a projektorok teszik ki a nagyobb részét. Szoval ez nem valami méreg drága cockpit, csak a projektorok rúgják fel az árát. Persze a controllerek profi kategóriában vannak, abba már én nem mentem bele mert akkor még kb 2500 Euróval drágább lett volna, én komplett akarnám kuplung, H-shifter, kézifék, stb..
A FFB-t 40-re közúti, és 15-20-ra GTR versenykocsikba használtam, mikor nemvolt cockpitom, és a kórmány az asztalra volt szerelve. Erőssebbre nemlehetett mert már úgy is majd szét esett az asztal, táncolt rajta minden ahogy rúgott a kórmány. De most cockpiton a FFB 80-100 a közúti, és 70-90 a GTR kocsikkal, így már szuper mert szinte minden "kavicsot" érzek az úton, nagyon szuper át ad mindent, de a csúszást nem érzem, mert az csak egy blokkolt kerék status, és csak akkor tudod hogy csúszik ha hallod hogy sikítanak a gumik, vagy ha kanyarodni akarok és nem kanyarodik, akkor engednem kell a fékből. -
Solt #7103 Az a cockpit amit Poi linkelt nem 4500 euro! Hülyeséget nem akarok mondani, de inkább a 10ezerhez közelít szerintem...
Szóval ez a vettél volna inkább igazi autót azért egy bizonyos határig nem jogos érv... Mégpedig azért, mert ezt a 4500 eurot amit erre a cockpitre költöttél nem szabad utcai autóhoz hasonlítani! Az ugyanis szintén nem adja neked vissza azt az érzést, hogy versenyzel, és, hogy van egy autód, aminek szívfájdalom nélkül nyomhatod!
Ha már hasonlítunk, akkor versenyautóhoz kell hasonlítani. Nekem volt szerencsém egy "Cigány" féle épített ladát kipróbálnom... 140 lóerő körül volt, sper, tolókerekes, becsövezve, ahogy kel... ez pár évvel ezelőtt kb 1.5 milliójába volt a srácnak aki ment vele! És akkor még nem beszéltünk a többi kiegészítőről, és egyéb költségekről...
Ami a lényeg, ez egy olyan élmény, hogy még mindig feláll a szőr a karomon amikor eszembe jut! Nem a 140 lóerő a durva, hanem az egész élmény egyben! Beöltözöl, beszíjaznak jó alaposan, és amikor beindítod... az a hang, meg az az "össze-vissza" járó motor alapon... érzed, hogy ez így szenved, ennek nyomni kell... aztán amikor elindulsz vele... ahogy az a kikönnyített autó elindul... szinte nincs fokozat ahol nem indul meg a segge, ha odalépsz neki, azok a hangok... ahogy visít a váltó, zörögnek a felverődő kavicsok, soha nem arra kormányzol amerre mész, és ahogy az a murva gumi megfogja az autót egy nagy féknél... és mindezt minden idegszáladdal érzed, a gyomrod görcsben, a szád fülig ér... :D Ez szobában szimulálhatatlan...
Ez az élmény pedig elérhető, mégpedig 2-3 millió környékén... legalábbis egy szezonra ez elég kb amatőr szinten... szóval ekkora összeget már biztos, hogy nem ölnék semmilyen szimulátorba... legalábbis elsőre... inkább egy ilyen szezon, ami aztán örök emlék... ha pedig nem bírja az ember finanszírozni, eladja a versenyautót, és épít belőle egy fasza cockpitet... közben pedig egy kicsit megszakad a szíve...
Ui.: Valami FFB beállítási nyűg lehet nálad... azért a blokkoló kerekeket érezni kéne... legalábbis az elsőket... -
#7102 Hogy egy picit hozzászóljak én is, valami igaz mint a 2-be van.
Nekem is nagyon sokszor azzal jönnek hogy a 4500 Euró amit a szimuba belevertem, azért már egy igazi kocsit vehettem volna. Ezen kívül még férne bele kb 1000 ha nemküzdenék helyhiányal, már nincs hova rakodnom/szerelnem. Az már szép kis summa, anyiért már biztos gurulhatnák igaziba is. Én azokat a szavakat szoktam nekik viszamondani amiket Pointer is írt, ezzel egyet is értek vele.
Viszont azért abban neked is igazat adok, hogy az igazi vágyam az hogy valamilyen módon a versenytempót egy picit izmossab járgányal kiprópálhassam igaziba is, hogy saját bőrömön is tapasztalhassam hogy milyen az ha egyesbe-kettesbe-hármasba vagy négyesbe jól megtaposod a gázpedáld, a szimuba máris kipörög a verda. A Skoda Fábiát taposhatom, az max egyesen picit megkapar, de a többi magassab fokozaton semmi kulönös nemtörténik (nem megy el a hátulja meg stb.., persze nem is mehet a gáztól mert első meghajtású), és az egész kocsi kb valahol a UF1 és XF GTI (XFG) LFS autók között van (42-55kW). Mondjuk erre van egy jó példám. Csak Fabia 1.4 és 1.2 között milyen külömbséget érzékeltem. Én rengeteget lefutottam melóba Fábia 1.4-el (55kW) (tök egyedül, emberek és nagyobb terhelés nélkül - gorult jól a kicsi kocsi), aztán egyszer szervízbe volt (15000km preventív szerviz), és kölcsönöznöm kellet a kollégájét ami csak 1.2-es volt (de én azt nemtudtam, azt hittem ugyanaz a 1.4 mint az enyém, kívűről/belülről tök egyformák voltak). Bestartoltam és sprintben indultam klaszikussan mint az enyémmel szoktam, de ez a lusta dög lefulladt és bedöglött, aztán megegyszer, aztám már picit viszafogtam magam. Aztán óvatossab/finomabb gáztaposással mejrártam amit kellet, aztán a végén mondtam a kollégámnak hogy marha lusta a kocsija, miért nem csinál vele valamit. Az meg azt mondta, hogy az jó, semmi baja, csak én a 1.4-re vagyok szokva sprintelni. Jáááááááá..., akkor minden világos, de ekkora külömbség lenne a 1.2 (aszem 42kW) és 1.4 (55kW) között? Hát elég szokatlan volt, mit mondjak... Na és ez csak 2 picike, majdnem egyforma Fábia. Akkor milyen lenne a külömbség a Fábia és egy sport vagy versenykocsi között 100-200 kW? No ez az amit még nem volt lehetőségem megtapasztalni. Amit eddig vezettem azok mint csak hagyományos családi kocsik voltak 1.2-2.5 liter, 42-65kW, vagy Vanok (furgonok).
Szoval ami nekem még nagyon hiányzik az egész témából az hogy átérezhessem az abszolut igazi real time fizikát egy izmossab kocsiba varsenytempóba. Motion cockpitom van, ami nagyon szuper és sokad ad pluszba, de a világért nembírom kiérzékelni a max fékhatást úgy hogy a kerék neblokkoljon, pedig LoadCellt is szereltem ami segített de mégse 100% valóság. Ezt a kicsike Fábiába már nagyon sokszor próbáltam akarattal, vagy váratlan alkalom is akadt bőven, és tervezett és váratlan helyzetbe is igaziba kitudom érezni hogy maxra fékezzek de neblokkoljam a kerekeket (persze ha már valamenyire ismerem a kocsit), mert érzem a testemen a fizikát hogy menyire fékezek, a csúszást/blokkolást meg szintén érzem, és a féktávot is sokkal jobban kitudom számítani mint a szimuba. Persze száraz környezetről beszélek, sokszor gyakoroltam már. Vizesen meg havason ott már nem olyan hatékony a fékezésem (gyakrabban megcsúszik) - ezt nem volt anyi lehetőségem gyakorolni, de a megcsúsást akkor is időbe érzékelem. Szimuba meg nyugott lélekkel végig csúszok akár 100 métert is blokkolt első kerekekkel a kanyar előtt annékül hogy tudnák róla, csak akkor veszem észre mikor már kanyarodnák, de egyenessen megy. Ez az amit a szimuba a világért nemtudok megszokni vagy megtanulni. -
Solt #7101 :D :D
Pont azon agyalok, hogy a fenébe kéne valami értelmes módon rögzítenem a pedált... most aztán tényleg aktuális lesz...
-
#7100 Már közeledik a loadcell-ed, érzem a levegőben :D Meg tegnap este vörös volt az ég alja :D -
( az én gondolataim ) -
Solt #7098 Na visszamennnyéééééééé.... :D -
#7097 Honnan tudod milyen az igazi versenyzés élménye :P Versenyeztél már WTCC-ben Formula sorozatban? Vagy bármilyen sorozatban ? :P
Lehet pl tök szar :D -
Solt #7096 Ezek a fránya csúsztatások! :D
Én amatőr versenyt említek, te a DTM-l jössz... rossz vagy! :)
Egy biztos, ha lenne annyi pénzem mint ami a #7091-hez kell, tuti, hogy előbb vennék egy zsigulit, és mennék vele amatőr ralira, mintsem az ilyen formában költsem el! Kurva jó az a cucc, de az igazi versenyzés, az igazi vezetés élményét akkor sem hozza! Ez pediglen tény! :)
Ha pedig megint összejönne annyi pénzem, akkor vennék ilyet... ;) -
#7095 Oké, én odaadom az én szimulátorom árát neked, te leszel a managerem :D
Szeretnék indulni jövő hétvégén DTM kategóriában Brands Hatchen, olyan dél körül, amikor kelek.
Majd ebéd után, Nordschliefe Minivel.
Estére meg egy Valencia Seatal. Ja, és haverokkal, ne buzi idegenekkel. 7-8 emberke, tehát nekik is kezeld hogy legyen meg a verdájuk.
Sokszor fogunk karambolozni, de gondolom van pót autó. Meg ha a fele összetöri, akkor restart :P
És kedd este, ha hazaérek melóból, megmondom akarok-e versenyezni kicsit, de csak 10 percel a kezdés előtt mondom meg, melyik pályán :P
-
Solt #7094 A Duna parton gázolja el őket! :D
Egyébként ennyi pénzből simán lehetne amatőr versenyeken indulni... ez már szerintem sok... Iszonyat jó lehet, meg valahol irigylem is, de ilyenre akkor költenék, ha maradna pénzem e mellé még valami amatőr versenyzésre is... :)) -
#7093 És mit csinál vele? Leviszi a duna partra? Vagy elgázol az utcán pár gyerekes családanyát? :P :D -
Solt #7092
Ez a csóka viszont nem semmi... ennyiből kijönne egy VFTS!!! :D -
#7091 A szimulátor fasza, de ilyen marhaságra használni :P rollizni :P
Viszont ez a srác se aprózta el:
3db Acer projektorral :D -
Solt #7090 AZTAKURVA... -
#7089 Michelisz Norbi van a Porteba az RTL Klubbon :D
Aki nemlatta, megtalalja interneten. -
#7088 Pont ma néztem a fanatec oldalát és csodálkoztam hogy már milyen szép szines pedálok is vannak, ill még ami feltűnt, hogy eddig is 150 euró volt a pedál? Nem 200 körül mozgott? -
Solt #7087 :D :D
Egyébként egy motoros cockpitet milyen faszán meg lehetne csinálni... egy MZ-t felfüggeszteni egy vázra, amit két oldalról ellen tart valami levegős megoldás... akár a kerékre is lehetne rántani, ha szemből is lenne kütyü... :D -
#7086 A francba, én meg csúnya szürkét vettem :D
meg van valami tuning kit már..
-
#7085 Csehek
TI VOLE! -
#7084 #7003 -
Inquisitor #7083 Az oroszok a spájzban vannak ... -
#7081 meg is van, köszi pointer, milka -
waneksubaru #7080 Az oka mégis ez lehet,gondolom volt olyan mikor ez egyszer megtörtént ,ezért kihagyták ezt a hiba lehetőséget ,és megfordítottak minden kapcsolót .
Mikor ezt kérdeztem ,gondolkodás nélkül kaptam a választ .nem is firtattam tovább.
-
#7079 Igen,van.Nevet nemtudok mondani,majd Pointer segít.
-
#7078 Helókanyalóka :D
Létezik Windows Mobilra (HTC táccs diamond) olyan progi amivel rFactor, vagy LFS vagy bármi szimulátorból tudnék outgaget, motecet vagy valami hasonlót? Akár kábelen akár Wi-Fin? -
#7077 Hali!
Ez a kapcsolós nekem furcsa, szerintem egy ugrató utáni leérkezés nem bír akkora erőt kifejteni hogy fel vagy lekapcsoljon valamit.
A difikről majd leírom valamelyik nap amit tudok, de nem sokat, mi csak lamellást használunk mint a motorsportokba állatában. -
waneksubaru #7076 A forrás az nekem biztos ,hiszek neki.
Engem is érdekelt a "miért van úgy ?"
Aztán most találkoztam egy barátommal ,egyedül Ő adott választ.
Talán hiteles,mert régebben Ő mondta meg a Zengő csapatban lévő SEAT -ok futómű beállítási értékeket .
Most azokon az autókon dolgozik amiket talán jövőre fogunk látni az autó szalonokban, nem csak futómű ,hanem kormány ,komfort,stb beállításokat tesztel .,gyakorlatilag egy roncsnak kinéző feketére matricázott autóban űl ,mellette a laptop ,aztán a menet tulajdonságokat állítják, kiértékelik , amiket talán jövőre vagy az után fogunk látni az autó szalonokban,
Ha valakinek nem tetszik az új autójának a beállítása,akkor Őt kell szidni .
Több márkában is benne volt a keze ,ezért én néha röhögök PL: gyulai balázson ,mint tesztelő!
Nagyon meglepő néha ,hogy egy szarnak ki kíáltott márka veri a felső kategóriát ,legalábbis futóműben ,
meg a tesztelés alatt,ezek az autók nincsenek kímélve, kiderülnek a motorról is a dolgok ,hajjajj
Ha tehetném hogy vegyek egy zsír új autót európait, akkor biztosan nem a vezető márkák közül választanék ,
igaz az a márka nem a kedvencem ,de mindenkit ver mindenben, japo kocsikat nem állítgat sajnos .
Kicsit félre mentem ,bocs ,
Neki hittem el a kapcsoló dolgot.
-
#7075 Hali. Bocs hogy ide írom, de azt hiszem, hogy láttam már itt ilyet, vagy valaki linkelt egy oldalt, és ott láttam.. Valaki nem tudja h. milyen kormány ez? Képecske -
#7074 Belebökésről szó sincs :D Nem kalimpálnak azok ottan, kapaszkodnak másba :D A kapcsoló saját tömege ne kapcsolja ki a dolgot.
Viszont így akkor bekapcsolhatja egy keményebb leérkezés :D -
#7073 Igen én kérdeztem. De ez most komoly?
Mert ha ugrat vagy komolyabb koccanás éri, akkor abba a pillanatba ha belebök valamibe akkor úgy mint lefelé, úgy felfelé is átkapcsohatja véletlenül. Nem?
Ez az infó bizalmas forrásból van? -
waneksubaru #7072 Egyszer valaki kérdezte ,talán Tika ,miért vannak fordítva a kapcsolók .
Most tudtam meg én is ,azért van úgy mert ha ugrat vagy valamiért komolyabban leveri az alját akkor se tudjon még véletlenül se kikapcsolni bármit ,gyújtást ,benzin pumpa ,stb . -
#7071 Bocs, nemírtam olyan egyértelműen, de most kiegészítem. Minden amit leírtam az úgy van, de kiegészítem hogy azok a feltételek a pilótára vonatkoznak. Ha tehetséges vagy és úgy érzed hogy képes vagy a dologra akkor jelentkezel a leírt feltételek alapján.
Nemkell hajtási, nem kell saját kocsi, csak minimum 16 év a feltétel és persze fizikai és egésségi allápot.
Az első 400 jelentkező automatikussan indul, ha az előző sorba leírt feltételeket tljesíti. Aztán 3 kör van.
1 kör: induló test az elsö 400 regisztáltnak az interneten (de nem kresz, tartalmat nemtom pontossan, azt kérdeztem haveról aki volt, még nemválaszolt)
2 kör: Befizet 40 Eurót, indul GOkart versenyen. 3 részletból áll: regisztráció, teszt az autókról, műszaki teszt (ops, ezzel én sem számítottam) asztán teszt a Szlovák motosportról (ismeretek stb..) (ops ezzel sem számítottam), aztán GOkart verseny 250 meteres pálya, 750 méteres mért távolság.
3 kör: teszt az PAV verseny alap előírásokból. Nálunk PAV = Do Vrchu (nemtom nálatok van-e ilyen és hogy hívják, nálunk az állam elnök Ivan Gasparovic ilyeneken versenyezik). Verseny a hegyekbe, aszfalton - hegyi utakon, szerpentínek, stb..., reakció kesség teszt, aztán verseny igazi KIA versenyautóval (te vagy a pilóta). Pálya 800m, mért távolság 1600m (nem ring, hanem út, oda visza, hegyekbe)
FINALE: aki megnyeri az egészet, az részt vesz tanórákon szlovák verzenyzőbajnokkal Jaroslav Baránek-kal. És utánna indul igazi reális Do Vrchu versenyeken 2010-be, további oktatások, stb... Persze a nyertes aztán már nemfizet semmit, minden fizetve van szponzorokkal, versenyek, gyakorlás, oktatás, autók, stb...
Szóval, ez cúcs, de most ahogy tudomást vettem a tesztekről, azok az én gyenge pontom. Nemtom elég-e lenne amit tudok az autókról, és versenyzésről, meg az itthoni mostosport ismeretek. Anyira nemvagyok benne a teóriába, meg TV-be, úságokba se nagyon követem az eseményeket. Csak nyomom a virtuális versenyeket PCn. Akkor talán marad a 200-300 Eurós Osztrák teszt center. -
#7070 ÓÓÓ akkor még én is mehettem volna....! -
#7069 Szerintem sokunkat érdekel az ilyesmi, nem olcsó mulatság az biztos.
Elolvasni nem tudom az oldalt. Csak utasként vagy pilótaként lehet részt venni?