Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Én egyertelmuen szigorúan H váltót és kuplungot használok mindig ha az van abba a kocsiba amit épp vezetek, és a kórmány fokot is pontossan beállítom amentire azt kell abba az autóba (720,540,450,400,270 fok). Ami engem illet én mindig reálissan használok minden autót. Anyit jelent hogy 99,9% versenyt váltókarral megyek, akár szeki akár H. Pillangó váltó csak az F1-nek van (race track pálya versenyeken, rallyt nemszámítva), F1-et meg alig megyek. Így nálam a pillangó váltóra default oldalra nézés van konfigurálva, hogy nemaradjon kihasználatlan.
Szoval ha már szimuzok akkor rendessen, nem azért építettem hogy pillangó váltót használjak H váltós autóba. Szoval mindent becsuletessen úgy ahogy azt kell, nincs semmi kamuzás egy versenyense, és bajnokságokon se. Alapossan megdolgoztatja az embert, nagyobb koncentrállást igényel, de igaziba se sokkal egyszerubb, mondjuk igaziba nagy elony hogy igazi fizikát érzékelsz a testeddel, hatékonyabb a fékezés és gyorsulás. Nekem mindigis a realitás a legfontossab amenyire csak lehet. Ezért csodálkozok olyan eseteken mint Michelisz Norbi (biztos nem gyakori, inkább ritka minta fehér holló) hogy 270 fokos kórmányal, 2 pedállal kuplung nélkul, és WTCC autót pillangóváltóval játszanak, és aztán reál H váltós versenyautóba ilyen profi. Norbinak sikerult, de szerintem nem a játékkórmánynak koszonheti, hanem saját maga tehetségének. Ment volna neki játszás nelkul is, mert akkor tényleg tehetség. Nem a játékkoórmányon tanulta meg vezetni az igazi versenyautót, azért az totál más tészta. Sok profi reális versenyzo kipurcan a szimulátorokon, és 15 éves kisgyerekek megverik. Norbi már a fiatalabb generáció, aki szimulátorokon nott fel.