11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#7068 Hogy a fene vigye el, egy óriási nagy lehetőséget mulasztottam el.
Ilyen szuperlehetőség megsem forult a fejembe, hogy létezne. De olyasmin már gondolgoztam hogy elmenni Osztrákba a teszt-education pályára és bérelt kocsival és oktatóval kipróbáljak ezt-azt, pár éles helyzetet, persze az már nem 40 hanem 200-300 Euróba ia fájt volna olyan 1-2 órára. De ez itt 40 Euróért, ez az álmom megvalósítasa lett volna. Persze nem a főnyeremén a lényeg (de azért nem tiltakoznék ha meglenne ), de a részvét a legfontossab, hogy kipróbáltam volna igaziba is, nem csak virtuálissan. Sajnos már későn jutottam az infóhoz, jelentkezés lezárva.
Nálatok is szoknak ilyen akciók lenni?
Ide bárki benevezhet, feltételek: 16 év vagy öregebb szmély, hajtási igazolvány nem kell, valójába az egyetlen feltétel a 16 év, és az alkamas fizikai és egésségi állapot. Meg 40 Euró. Hát ez paszéééé, de nagyon sajnálom -
#7067 Pointer - nézz PM-et! HOT NEWS! -
Solt #7066 Nem ez a lényeg! :) A szimulátoros múlt abban segít, hogy megtanulja az autó reakcióit... a kigyorsítást, a féktávot, a reagálásokat bizonyos szituációkra, a monotonítás tűrést, stb... aki ezeket képes magas szinten űzni, annak nem fog gondot okozni a valós életben egy kuplung, és a szekvenciális váltó kezelése... hulla mindegy, hogy milyen kormánnyal, és hány fokon játszott... főleg, hogy a kuplungot kb egy játék sem kezeli normálisan...
Ott van az előnye, hogy a versenyzés elméleti részét, sokszorosan többször tudta következmények nélkül gyakorlatban próbálgatni, mint egy olyan versenyző, aki mondjuk "csak" élőben gyakorol... irdatlan pénz a gyakorlás... szinte minden szakágban panaszkodnak, hogy kevés a teszt, sőt a verseny kilométer is...
Egy szimulátorosnak ez nem gond... annyit gyakorol, amennyi ideje van... így szinte bemagolja, magába égeti a reakciókat, a helyes döntéseket... nyilván tehetség is kell hozzá, de mint látszik nagyon nagy segítség a szimulátoros múlt... ráadásul ugye nem egyedi eset, tehát valami lehet a dologban...
Egy olyan versenyző aki csak élőben tolja, nyilván elsőre gyengébb lesz szimulátoron, mivel itt elmaradnak a fizikai hatások... nehezebb a fizika hiányához, mint a fizika meglétéhez alkalmazkodni... szerintem... a többi meg szinte már ugyanaz... legalábbis egyre kisebb a különbség... -
#7065 Én úgy tudtam klaszikus Logitech MOMO kórmányal játszott vagy legalább valami hasonló a kategóriába, de lehet roszul tudom. Azt nemvitatom hogy a MOMO kórmány nem jó, egész biztos nagyon jó, vagy inkább minoségnek nevezém (jónak a saját kategóriájába jó), ha az én ocsémnek 5 évig kibirt, és akkor se törött ösze (az ő kezében könyen torik minden), csak a potik öregedtek meg, potikat hajszolok neki, csere után használhatná mint az újat. De úgy gondolom hogy a valóságtól mesze van 270 fok, nincs kuplung, max szeki váltó. De akkoriba 7-8 éve nekemse volt jobb. G25 csak késöbb jött, a Frex, ECCI meg a hasonló kormányok meg szerintem Norbinak is drága lett volna. Akkor egyetlen H váltós kuplungos cucc volt barátságos áron ActLabs, de az is picike kórmány volt, és talán EU-ba nem is volt kapható (aszem USAba volt csak), itt nálunk biztos nem.
De, jó, az biztos hogy tehetséges a srác ha olyanokat megver elsőre akik már 6 éve ott versenyeznek. Tehetséges, az nem kérdéses. ő tudja szimuba is meg reálba is. De vannak akik csak szimuba, vagy csak reálba. -
Solt #7064 "Nekem mindigis a realitás a legfontossab amenyire csak lehet. Ezért csodálkozok olyan eseteken mint Michelisz Norbi (biztos nem gyakori, inkább ritka minta fehér holló) hogy 270 fokos kórmányal, 2 pedállal kuplung nélkul, és WTCC autót pillangóváltóval játszanak, és aztán reál H váltós versenyautóba ilyen profi."
Picit hiányosak az infóid szerintem... honnan veszed, hogy Michelisz milyen beállításokkal játszott?
Mellesleg nem fehér holló az ő esete egyáltalán... arról már nem beszélve, hogy a WTCC-ben nem H váltós versenyautók vannak... picit hamar hozol ítéletet...
"Norbinak sikerult, de szerintem nem a játékkórmánynak koszonheti, hanem saját maga tehetségének. Ment volna neki játszás nelkul is, mert akkor tényleg tehetség."
Ő maga mondta el, hogy sokat számított neki a szimulátoros múlt... ilyen szimulátoros múlt nélkül ma sehol nem lenne, hidd el... -
#7063 Nézz a skypeba, én már belenéztem -
#7062 Én egyertelmuen szigorúan H váltót és kuplungot használok mindig ha az van abba a kocsiba amit épp vezetek, és a kórmány fokot is pontossan beállítom amentire azt kell abba az autóba (720,540,450,400,270 fok). Ami engem illet én mindig reálissan használok minden autót. Anyit jelent hogy 99,9% versenyt váltókarral megyek, akár szeki akár H. Pillangó váltó csak az F1-nek van (race track pálya versenyeken, rallyt nemszámítva), F1-et meg alig megyek. Így nálam a pillangó váltóra default oldalra nézés van konfigurálva, hogy nemaradjon kihasználatlan.
Szoval ha már szimuzok akkor rendessen, nem azért építettem hogy pillangó váltót használjak H váltós autóba. Szoval mindent becsuletessen úgy ahogy azt kell, nincs semmi kamuzás egy versenyense, és bajnokságokon se. Alapossan megdolgoztatja az embert, nagyobb koncentrállást igényel, de igaziba se sokkal egyszerubb, mondjuk igaziba nagy elony hogy igazi fizikát érzékelsz a testeddel, hatékonyabb a fékezés és gyorsulás. Nekem mindigis a realitás a legfontossab amenyire csak lehet. Ezért csodálkozok olyan eseteken mint Michelisz Norbi (biztos nem gyakori, inkább ritka minta fehér holló) hogy 270 fokos kórmányal, 2 pedállal kuplung nélkul, és WTCC autót pillangóváltóval játszanak, és aztán reál H váltós versenyautóba ilyen profi. Norbinak sikerult, de szerintem nem a játékkórmánynak koszonheti, hanem saját maga tehetségének. Ment volna neki játszás nelkul is, mert akkor tényleg tehetség. Nem a játékkoórmányon tanulta meg vezetni az igazi versenyautót, azért az totál más tészta. Sok profi reális versenyzo kipurcan a szimulátorokon, és 15 éves kisgyerekek megverik. Norbi már a fiatalabb generáció, aki szimulátorokon nott fel. -
#7061 Láttad a művirágot, milyen gagyi? :D -
#7060 F1-en elalszom, valamivel kell szórakoztassam magam. Otthon arra tudok a legjobbat aludni, ha meghallom azt a légy zümmögést. -
#7059 Fingom sincs miről beszélsz! -
Látom nézed youtube-on a Norbit! WTCC powaa:D -
#7057 De jó lenne ha szeretném a forma1 et :D
Még élvezni is tudnám a melót :D
-
#7056 Toyotasimulator :D XD -
#7055 Fúú, emlékeztek erre a játékra, mekkora jó volt... :D
-
#7054 -
Hihi :) -
thé #7052 http://rtlklub.hu/video/85143 -
thé #7051 off:
Kaptál-e már ajándékba autóversenyzőt? -
thé #7050 Csikós Zsoltnak van igazán fullos kesztyűje link
én anno a bringázáshoz mérethiányos kollekció miatt leárazott ironclad kesztyűt vettem, asszem van még hasonló, igaz ezek egészujjas kesztyűk
a H váltós online versenyzés meg keményen hangzik, kellhet hozzá egy kis elvetemültség :) -
#7049 Hát ha néha megnéznéd a skypodat, akkor üzletelhetnénk :D Te küldesz nekem V8 hangot, én küldök neked kesztyűt :D
Persze nem egy az egyben :D -
#7048 Aha, van nálunk is 6 Euróért olyan kesztyu.
Aszem tényleg magyarországról fogok venni.. -
#7047 Hát ez marhajó marhabőr kesztű
Ha anyivel többet keresnénk itt, mint amenyivel magassabak az árak, még talán jobb is lehetne... na, mind1, ezen úgysem változtatunk.
De a kesztű az nem kérdés, nálatok hármat veszek, míg itt egyet. Még ha 3-szor is gyorsabban kopna akkor is megéri, még a postaköltséggel is. Internetes áruházuk van, de a kérdés hogy küldenek-e Szlovákiába? -
#7046 Hát én ezt a kesztyűt használom a mocin.
Évente újat kell vennem, az épp a tavalyi, az ideit még meg kell vennem :D
itt vagy itt /bőr ruházat/kesztyű
Ahol épp van XXXXL :D
1790,- az elég jó ? :D az 6.6 € :D -
#7045 Köszi a hozzászólásokat Pointer és Thé. Még egyszer végigolvastam Pointer cikkjét figyelmesseben, mert múltkor munkába elég gyors és zavaros volt a helyzet, úgy aztán nem is nagyon elmékeztem rá elég tisztán. De valahogy úgy van ahogy Pointer is írja, más így, más úgy, de a tökéletesset még én sem találtam meg (habár ez most olyan több-értelmű mondatnak sikerült, de valójába igaz is... ) - majd még próbálkozom ezzel is, azzal is... ami a FOVot illeti már most szuper mert minden kéznél van újhosznyira a dashboardon/műszerfalon, nem kell nyúkálni a keyboardra. A szerszám szuper, csak ideálissan kell behangolni A FREX SimConMOTION-t is már hangolgatom egy ideje, és most úgy tűnik, abban találtam egy szuper beállítást. Most a gyorsulást és a lassítást is jobban adja visza (nem csak gyors hirtelen effekteket), főleg formulába, ott majd az agyam szált el, az k*rv*ra igazi volt - ahogy írtam öszekócolta a frizurámot
Írjatok mások is, hisz vagyunk itt elegen akik szimulálunk Szívesen olvasom más véleményét is. -
#7044 Már én is készülök fél éve megvenni, csak valahogy még nemkerítettem rá sort. Amúgy én is kerestem rengeteg boltba, de ez az egyetlen hely ahogy találtam. Engem még a nagybátyán inspirált, még jó nagyon régen mikor motorozott neki is volt olyan. De már idelye lenne megrendelnem.
Amúgy nemcsodálkoznék, ha most Pointer beszúrna ide egy linket féláron 10 Euróért, neki mindig olyan szuper olcsó forrásai vannak. Na, erre van egy ászod, Pointer barátom? -
#7043 GTR-EVO
© thé: igen -
Solt #7042 Köszönöm, de megvan ez az élmény élőben is... ;) -
Pitti #7041 a képek miből vannak? gtr, gtl, race? -
thé #7040 160 perc... az még gombócból is sok :D
amúgy online versenyeken is használsz H váltót? -
#7039 160 perces futamnál ? :D Jól jön :D
Amúgy ahhoz a velúr kormányhoz jól jön, nem koptatja annyira, és a H váltózástól se fájdul meg a kezem :D -
thé #7038 az a kesztyű tényleg kell? :) -
#7037 Egy monitorral valahogy így jó nekem. 50°-60° körül. De leviszem majd 40 körülre, ha jön a három moncsis rendszer. (bár az ott 110°lesz kb)
Lehet hogy egy monitorral 90° körül látványosabb, de az utat nem látni jó és sokkal lassabb az ember.
Amúgy az Eyefinitys cikkben ezt már kiveséztem ám! :D
"Létezik széles vásznú monitor, a 16:9 képarány remek betekintést ad a játékba, ott be is lehet állítani olyan FOV-ot (field of view, látószög), hogy úgy fogunk látni mint az Alien, amikor a folyosón rohant Ripley hadnagy után. Kis túlzással, én is ilyen nézetet használtam sokáig, jól lehetett látni a mellettem haladó járműveket, a kanyarra jó rálátást biztosított (apex), és a sebességérzetet is nagyon jól éreztette. Arról nem is beszélve, hogy belülről a jármű látványa, igazán kellemes, főleg ha minőségi a kidolgozása, mint például az iRacing-ben.
Itt csak az egész vezetésnek a torka lesz véres, hiszen az előttünk levő útból, ahova szeretnénk menni, a 82cm-es képátlóból, mindössze egy 5*15cm-es felület jut. Pedig ott történik igazán a lényeg, arra kéne menni, ott látom mire kell felkészülni stb...
kép1
Ennek az ellentéte, ha elkezdjük csőlátás kategóriába állítani a nézetet. Az utat remek mód fogjuk látni előttünk, de sok autónál se a külső, néha még a belső tükröt se látjuk már, a mellettünk lévő autóról, vagy akár a műszerfalról nem is beszélve. (a virtuális tükröt nem említem, az maradjon az NFS szériának) Bár az oldalra, vagy akár a hátranézés gombot, még mindig lehet bátran használni.
kép2
Nehéz, de nem lehetetlen azért egy használható köztes állapotot találni, tökéletest ugyan nekem, nem sikerült... "
-
Pitti #7036 Hú nem tudom hol vette, de valami olyasmire emlékszem, hogy egy haverja vette neki aki svédországba jár viszonylag sűrűen. De emléxem, hogy elég nehéz volt hozzájutni mert ekkora keresletre nem számított a gyártó. -
thé #7035 75 cm szem-monitortávolság 1 db 19"-os monitorral, látómező meg így néz ki, esetemben meg a realitás meg le van szarva, csak a gyorsaság számít :] -
#7034 Misem egyszerubb. Akkor látogass el ide:
http://galeria.totalcar.hu/blogok/2009/11/20/kamion_szimulator/1210421_454846926afe86cdb71ae234656d1a85_xl.jpg
képek
cikk -
Solt #7033 Júúúúúúúúúúúúj... nekeeeeeeeeeem! :D Imádom ezeket a nagy dögöket! :D -
#7032 1 kamionos, ha valakinek kéne
-
#7031 Srácok olyan kérdés merült fel hogy "FOV (Fiel of View) beállítás". Mostanába egy kicsit elszórakoztam ezzel a beállítással. Mindig azon vagyok hogy minnél reállisabban allítsam be a szimulátort, próbállom minnél jobban átverni a tudalattit, hogy a tudatalatti is minnél reálissaban fogja fel, ne úgy mint egy számítógépet, persze ez elég problémás, de azért igyekszem. (Amiről nemrég beszéltem, hogy a tudatalattit 100% nem lehet átverni, de próbállom minnél jobban amenyire csak lehetséges).
Nos ahogy a múlkor próbáltuk a 3 monitoros ATI Eyefinity screent, az alkult ki hogy akkor lenne igazán értelme ha a FOVot valahogy 33 körül állítom be, akkor olyan a nézet mintha igazi autóba ülnél, úgy látod. Viszont így alig tudtam vezetni, olyan furcsa volt az egész. Én FOV 90 szoktam vezetni (1 monitoron), így látom a műszerfalat is, de ami még fontossab legalább az egész bal tükröt az 1 monitoron. Viszont ha 3 monitor van akkor bőven előre lehet hozni az egészet, hogy az első szélvédő kb akkora legyen mint igaziba (3 monitoron keresztül), így alakult a FOV 33. Persze meg gondolom fontos a szem-monitor távolság is, amit én ideális esetbe kb 50cm-re saccolok, de nekem ez a gyakorlatba legalább 1m, közeleb nem jön ösze a momentális szituációba. Így ha a 3 monitoron is kb 90 FOV lenne baállítva, akkor máris a félére csökken a 3 monitoros konfig értelme. A következtetés az, hogy 1 monitoron töbnyire FOV 90 (esetleg elviselhtő 64-ig). És a 3 monitoron a legreálissab kilátás és kirajzolás a FOV 30 körül van, viszont nekem úgy marha rosz vezetni, a nagyobb FOVnál 90 körül meg nem sok értelme van a 3 monitornak.
Csak szeretnék olyan áttekintést hogy beírhatná mindenki a tapasztalatait, a saját szemszögéből, hogy ki hogy használja a gyakorlatban, hogy jobb neki vezetni, és hogy tűnik neki reálissaban a kilátás (a jobb és a réális nemmuszaj hogy 1 és ugyanazt az eredményt produkálja, máshogy lehet jobb, és máshogy lehet reálissab) (a realitás alatt úgy értem hogy a legjobban megközelíti a valóságos kilátást, és nem úgy ahogy a legtöbbet látsz mint a NFS-be hogy az autó fölött ejtőernyőzöl - ez ha már muszáj akkor a jobb-hoz tartozik és nem a reálishoz, már akinek - ezt a nézetet én kimondottan útálom).
Meg azt hogy kinek milyen a szem-monitor távolság van ha szimulátorozik vagy versenyez. Más lehet munka közbe és más szimuzás közbe. Nekem ez sajna pont fordítva jön ki ahoz képest ahogy akarnám. Nekem alig 40-50cm munka közbe, és minimum 1m szimuzás közbe. Ezt pont fordítva akarnám, de ahhoz bonyolult átalakítások kellenének, ez most hoszzú... -
#7030 Mondom hogy maradok a valódi sípályánál, arra még telik, nem kell szimuzni -
#7029 Már most írjad a levelet FREXnek, hogy plugint csináljanak hozzá :D