Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Egy monitorral valahogy így jó nekem. 50°-60° körül. De leviszem majd 40 körülre, ha jön a három moncsis rendszer. (bár az ott 110°lesz kb)
Lehet hogy egy monitorral 90° körül látványosabb, de az utat nem látni jó és sokkal lassabb az ember.
Amúgy az Eyefinitys cikkben ezt már kiveséztem ám! :D
"Létezik széles vásznú monitor, a 16:9 képarány remek betekintést ad a játékba, ott be is lehet állítani olyan FOV-ot (field of view, látószög), hogy úgy fogunk látni mint az Alien, amikor a folyosón rohant Ripley hadnagy után. Kis túlzással, én is ilyen nézetet használtam sokáig, jól lehetett látni a mellettem haladó járműveket, a kanyarra jó rálátást biztosított (apex), és a sebességérzetet is nagyon jól éreztette. Arról nem is beszélve, hogy belülről a jármű látványa, igazán kellemes, főleg ha minőségi a kidolgozása, mint például az iRacing-ben.
Itt csak az egész vezetésnek a torka lesz véres, hiszen az előttünk levő útból, ahova szeretnénk menni, a 82cm-es képátlóból, mindössze egy 5*15cm-es felület jut. Pedig ott történik igazán a lényeg, arra kéne menni, ott látom mire kell felkészülni stb...
kép1
Ennek az ellentéte, ha elkezdjük csőlátás kategóriába állítani a nézetet. Az utat remek mód fogjuk látni előttünk, de sok autónál se a külső, néha még a belső tükröt se látjuk már, a mellettünk lévő autóról, vagy akár a műszerfalról nem is beszélve. (a virtuális tükröt nem említem, az maradjon az NFS szériának) Bár az oldalra, vagy akár a hátranézés gombot, még mindig lehet bátran használni.
kép2
Nehéz, de nem lehetetlen azért egy használható köztes állapotot találni, tökéletest ugyan nekem, nem sikerült... "