Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Tika
    Ez is valami hasonló lehet mint amit elobb írtam. Ne aggodj, nekem se 1:1 ugyanaz mint egy igazi kocsiba. Pedig mindent ugyanoda tettem, ugyanúgy allítottam be, ott nincs gond, de mégse egy valóságos autó. Agy-tudat-tudatalatti. Szimuzok, autózok, vezetek, versenyzek - de otthon, bent, szobába, monitor elott - nem vagyok ott igaziba. Szoval tudatossan ugy allunk hozzá, hogy szuper, igazi, ott vagyok, meg minden stb..., de valójába csak egy szobában ulsz a monitor elott, és ezt a tudatalatti nagyon jól tudja.
    Nálam ez valahogy úgy mukodik, ahoz hasonlíthatom, hogy velem gyakran megesik hogy nagyon álmos vagyok, csukódnak le a szemeim, potyog le a fejem, ez mindig így van ha nem vagyok kialudva (órára kelek) és monitor elott ulok, vagy olvasok. Mindegy mit csinálok a monitor elott a PCn (unalmas Office, vagy szimulator autoverseny kellos kozepén vagyok), hajlamos vagyok elaludni, és lehetetlen ellenálnom, egyszóval, tudatossan ellenálok, hogy NEM, NEM, NEM, és egyszer csak szemek lecsukódnak, fej lekonyul, csak azt veszem észre hogy OFF voltam valamilyen idelyig, ha csak egy pillanat de akkor is. Egyszeruen elvesztem a kontrollt és fej lekonyul, szemek lecsukodnak. Na most az van, hogy hállás lehetek a Jó Istennek hogy ez velem "csak" olvasás vagy PCzés kozbe torténik. Egyszóval igazi autóba nemtudok elaludni. Ugyanúgy nemvagyok kialudva, álmos vagyok, aludnék, de nem veszítem el a kontrolt. Szemek nyitva, fej fent, és agy dolgozik. Van aki ha fáradt, nembír fizikai munkát se végezni. Ha én nemalszok tobb napon át, fizikai melót is vígan végezhetek akármenyit, bár meddig, meg vezethetek is de csak igaziba (nem szimut), mert ahogy leulok, pár másodpercen belul alszok (az igazi vezetést kivéve). Sőtt én már elaludtam álva is a vonatba, nem is egyszer. De annak nagyon örülök hogy igazi autóba megmarad a kontrol, bár milyen fáradtt is lehetek, meg mindenhol ahol életbevágó a koncentrállás. Viszont ez kimutatkozik a másik oldalon, mert ahol nem élletbe vágó, ott annál hamarabb és konyebben elveszik a kontroll ha fáratt vagyok. Nálam pedig gyakran megesik hogy tobb napon át nemalszok, vagy nagyon keveset. Szoval Agy-tudat-tudatalatti teszi a dolgát.
    És ez így van valahogy a szimuval is. Minden tokéletessen igazi, de mégse vagyok ott igaziba. Igaziba autóba soha nem fájt a hátam ha sokat, egész napot is vezettem, tobb száz kilométeren át (esetleg a sarkam a lábamon, ahogy mindig sokáig unalmassan nyomom a gázt, és a sarkamon a lában, sokszor már inkább a levegobe emelem egy idejig), viszont ha ugyanabba a kocsiba ulok és nem vezetek, már 1 óra mulva nemtalállom a helyem, fészkelodom, és legszívesseben kiszálnák. És ha beleulok egy belsőleg ugyanúgy kialakított szimuba, abban is hamarabb elfáradok mint valóságba, igaziba.
    Szoval nem is biztos hogy te valamit roszul csináltál, vagy roszul álítotrtál be. Lehet hogy minden jól van, csak az van amit feljebb írok.
    Esetleg még anyit hozzátennék, hogy régebben mikor szoktam FPS lovoldozos jatékokat játszani, abban jobban ott tudtam lenni (már amelyikbe - persze ha jó game volt, hangulat, grafika), sokszor, anyira belefeletkeztem, hogy apszolutt azt hittem hogy igaziba, ott vagyok, igaziba mozogva akartam a repulo golyok/tárgyak elol kitérni, meg sarok mogé nézni, meg stb... szoval, mint ha apszolut ott lettem volna. De az igaz hogy be volt sotétítve az egész szoba, kozel voltam a monitorhoz, szinte semmit nemérzékeltem a valós kornyezetembol, csak a monitoron látottakat - ami megtette a hatását.
    Ezt nevegyétek úgy hogy ez szent írás. Ez velem van így, abban biztos vagyok, ezek az én tapasztalataim, attól más embereknél egész máshogy lehet a dolog (valami hasonló mint a teória és gyakorlat amit az elozobe említettem).