Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Leírtam szépen részletessen az egészet, amibol nagyon jol megértheto volt hogy mire gondolok, de lefagyott a gép, és elveszett a végeelott pár mondattal. Így már csak részletek nelkul roviden, nincs turelmem ujra irni.
Pálya, ívek, kanyarok = igen, apszolutt egyetertek, nagyon jol tanulhato.
De maga a kocsi, használat, reakciok = már kevésbé, illetve nagyon fugg a felszereléstol. Egy Boeing repulo szimut megtanulni jatszani billentuzettel, ugyanaz mint egy nagy GTR H valtos kuplungos kocsit megtanulni 270 fokos kormanyal, pillango valtoval a kormanyon, kuplung nelkul. Beleulsz igazi repulobe/autoba, azt se tudod hová nyúlj. Igazi versenyre, igazi autóban újra kell tanulnod a kocsit. Sok múlik a reális kialakításon, muszerfalon, stb... Átulsz igaziba és ott fojtatod ahol a PCnél abbahgytad, vagy újra tanulod az egészet. Ez versenyre is igaz, de kaszkador mutatványokat/STUNT mutatványokra még duplán, mivel az kimondottan a 720-1080 fokos kormany tekergetésrol, H manuális valtorol, kuplungrol szól. Szoval bemagolod a pályát, muszerfalat és az oszes eszkozt az egész kocsit, ha van min, de még mindig ott a valós fizikai hatás. Az elveszetbe (ami lefagyott) leírtam a síeléssel hasonlítva, ami szintén maximálissan a fizikai hasokrol szól, amit tokeletessen, erezned és erzékelned kell az egész testeddel, hogy a végso fizikai határokat surohasd, amit PCn lehetetlen. Nálam ugyanaz van az autoba is. Reális világba, realis autoba, csak látásra es hallásra bízva a vezetest fizikai hatasok nelkul nekem legalabbis nem menne. Ezt már nincs kedvem újra írni, de az agy másképp regisztrálja és dolgozza fel a szimut (még a motiont-mozgossat is) mint a valóságot - legalábbis ezt én tapasztalom. Valóságba, mikrohatások, mikroreakciók, érzékeles az egész testel oszhangban a látással es hangzással, és nincs reset. Én legalábbis ha ezeket a nagy és mikro fizikai hatásokat ha nemérzékelhetném igazika, akkor nagyon kockás, durva menet lenne az.
De azért egyetértek, biztos, egy bizonyos szintig nagyon jol jon a szimu, de egy bizonyos határtol már kell a valóság. (kár hogy elveszett a részletes leírásom, ez így elég hiányos, de azért gondolom megértitek mirol írok). AMugy igaz, nem mindenki egyforma, valaki jobban tud magolni, teóriaból kituno, de a gyakorlatban problémássan dolgozik. Vagy fordítva, magolni nemtud, teóriát nehezen tanul, de gyakorlatban szinte magától mukodik.