Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• waneksubaru
    Szerintem is ,nagyon jól gondoljátok ezt a szimulátor mire való dolgot .
    Ténylegesen lehet vele tanulni, rengeteg dologgal meg ismertet ,pontos féktávok, pálya ívek ,kigyorsítások ,megcsúszások kezelése,és a ritmusból kiesés helyrehozása ,féktáv rontása előnyszerzés céljából ,meg még egyéb mással is .
    Abban biztos vagyok hogy aki szimulátoron megtanul jól menni, az előnyben van a valós versenyzésben .
    ez nem jelenti azt hogy ott is bajnok lesz de mindenképpen előnyben van .
    Nálam fordítva volt ,anno a Hungaroringen lenyomtam vagy 150 kört ,aztán szimuláztam ,a mostani programok tényleg csak a gödröket hagyják ki ,tökre ugyan az mint az igazi ,csak egy pár dolog nem szimulálható az igazi autóhoz képest, ,de a pálya rajz és a és a pálya környezete amihez támpontokat lehet venni az ugyan az .Gondolom más pályák is ugyan olyan pontosan vannak feldolgozva ,ebből gondolom hogy nem kell hogy versenykocsiban vigyék az embert már kis korában ,az se hátrány ,de anélkül is létezik tehetség akinek még szerencséje is van.
    Pl: a Senna mikor még élt akkor nem volt ez a nagy telemetriás rendszer ,az agyára volt hagyva ,teszt kör után fejből mondta a kanyarok számával a váltó fokozatot a féktáv előtti fordulatot ,végig megjegyzett minden körét ,az alapján állítottak .
    A pálya versenyzés alapja a pontosság ,ezért gyakorolható szimulátoron ,rallyra annyira nem érvényes mert már az elő futó elkapar vagy kidobál egy két követ, már is más a körülmény , ott csak a pályát lehet tanulni ,igazi kocsinál már semmi nem érvényes .
    A repülőzés az megint más ,ott a környezetet kell berögzíteni ,igazából a műszerek elhelyezését a kapcsolók működési módját ,a rádiók helyét, az ott lévő funkció gombok és egyéb vezérlő egységek funkcióit kell megtanulni , ott nem a " vezetés " a legfontosabb ,nagyon hasonló minden gép ,van gyors lassú ,mikor nyitok fékszárnyat mekkora sebességgel esik át ,sok minden nem autós .tök más is ,ezért mást is kell tanulni.
    Már 4 szer voltam 737- 800 boing szimulátorban ahol a pilótákat is szokták edzeni ,de néha még arra sem emlékszem hol kell a belső világítást felkapcsolni .
    Tika ,hidd el amit a többiek is mondanak .
    (szerintem igazuk van ,és én is azt hiszem ,pálya szimulátor az szimulál ,tanít )