Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Solt #6978 Nem jól látod... a tehetség ugyanúgy kidomborodik a PC előtt ülve is... az elméletet, vagyis azt, hogy hogyan kell vezetni... hogy kell látni az íveket, meddig kell fékezni, mikortól kell gázt adni, hogy kell beesni fékezve egy kanyarba, stb... ezeket gyönyörűen be lehet magolni a mai szimulátorokkal... akinek ehhez még társul valós élmény is, megvan a tehetsége a valós vezetéshez, abból bizony lehet valaki...
Következmények nélkül bemagolhatók dolgok a szimulátorokban, amiket élőben meg sem próbálnának a versenyzők... vagy mert félne, vagy mert az autót féltené... és akkor ehhez jön még a pályaismeret... ma már elképesztően valós pályák vannak... nyilván nem minden gödör, de az ívek nagyon nagyon hasonlóak...
Ez személyes tapasztalat a hungaroringet tekintve... súlyos másodperceket vertem a többiekre, (akik elvileg minimum úgy vezetnek mint én) csupán azért, mert a sok rFactornak köszönhetően a kisujjamban volt a pálya ív vezetése...
Michelisz esetében például tutira veszem, hogy valamelyik szimmel gyakorolta a mostani pályát... életében nem ment még rajta élőben, és elvert olyanokat akik már jó pár kört megtettek ott... iszonyat tehetséges, de azért szerintem ennek a mostani jó szereplésnek bizony a szimulátoros múlt is szerepet játszik...
Nem véletlen, hogy egyre komolyabban foglalkoznak a szimulátoros képzéssel...