Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Ilyesmikről hallotam én is, de ez valóban menyire lehet igaz hogy a game szimulátoros suhancok akik egyszerű 270 fokos fórmányal, kuplung nélkül, pillangó váltós controllertől - ami nagyon mesze van a reális kialakítástól, átkerülnének igazi autókba. A kettőnek nem sok köze van egymáshoz. Akkor már vezethetnek egérrel is vagy billentűzettel, annak sincs sok köze a valósághoz. Valaki tudhat marha jó igazi autót vezetni de szimulátor előtt kipurcan - lásd Ken Block. Valaki meg világbajnok szimulátorban (töbnyire 15 éves kisgyerekek) de igazi autóval nem jut meszire. Gondoljátok hogy valóban igaz lehet hogy egy szimulátor bajnok profi versenyző lehet szimulátorból kiindulva?
Én kórmányt nem is vettem míg nemvoltak komolyabb szimulátorok. NFS-hez nem volt semmi értelme meg a többihez se, de mondjuk engem nemérdekelt gombokkal se, mert mindig preciz fizikára vágytam. Aztán amióta reálissab szimu programok vannak, vettem kórmányt de akkor nagyon zavart hogy csak pici kórmányok, 270 fokos, és kuplung nélkül voltak. Kuplungot gyártottam én műhelybe. Aztán később nagy örömöt okozott a G25, legalább 900 fok, kuplung, H váltó. Aztán már igyekeztem a minnél legreálissab szimulátor kialakításában, hogy minden a helyén legyen úgy ahogy egy igazi autóba, és úgy is keljen használni (a kézifék még ma is saját gyártmány), már amenyire lehet egy szobába számítógép előtt, mondjuk ehez még én nagyon hiányolom a 3 monitort, csak nemtudok rá megoldást találni, mert nem fér el, úgyhogy ezem még töröm a fejem.