Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Kezdjük az elején :) Nem az én autóm, én cak szervizelem és én vagyok a "fejlesztőmérnök" is :)
A kapcsolók szerintem éppen hogy sikerűl berakni, ennek nincs semmi jelentősége, manapság már a legtöbb gyári versenyautóba ilyen kapcsolókat raknak (nem jut eszembe a neve):
Váltó: általába kapcsolokörmös váltót használnak (az F1-től a WRC-ig), az részletkérdés hogy hogy történik a sebességkiválasztás. Az ugye lehet H kapcsolású és szekvenciális Annyi az eltérés hogy a H-nál a váltókarral mozgatod magákat a kapcsolóvillákat, míg a szekisnél egy un. selector drum-ot forgat amikor húzod a váltókart. Ezeket a mechanikus váltókat használják pl a S1600, S2000-es autókba.
A WRC-k be ott nagy nyomású gázzal (150bar) váltanak, te igazából csak egy gombot nyomogatsz. Egy ilyen váltó, pl a subarué 85.000 font (!) felújítva, tehát egy új az még drágább.
Kupplungolni a szekis váltónál max akkor szoktak ha kímélni akarják, de nem a váltót hanem a hajtást (difi, féltengely). Igazából a H kapcsolásúnál se kéne kupplungolni, csak elvenni a gázt (hogy ne legyen nyomaték alatt). Ladánál (azzal van tapasztalat :) ) visszaváltásnál azért szoktunk, főleg az elöbb említett okok miatt (a végáttétel a gyenge pont) na meg ha visszarakod kupplung nélkül blokkol a kerék, és az egy féktávon nem a legjobb :) Ha van még kérdés ezzel kapcsolatban akkor várom :)
Kormánymű: abba nem sok tapasztalat, mert a Ladánál csak gyári lehet, azt meg kell tekerni rendesen :) de a gyári rally autókba 540fok a bevállt.
Szimezni szoktam, amikor időm engedi, legfőképp RBR, de ott is csak a ladához tudok viszonyítani, hát annak egyáltalán nem reális a fizikája :) A S2000-el szoktam még menni, az fekszik nekem, az egész jónak mondanám, legalábbis a gumi részét :)
A rendszám meg rallyautón lehet, persze ez nem ilyen egyszerű mert meg kell felelni minden szabálynak és akkor kaphat műszakit.