Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• waneksubaru
    ALS az látom ,már meg van .
    A rajtprogram más dolog ,van manapság minden verseny autóban computer, de ezek már nem a szériában kiadottak ,lecserélik olyanra amit programozni lehet , igazából a motor vezérlés összes paramétere onnan állítható,és kiolvasható,
    A MOTECH ecu a leggyakoribb ,azt hiszem angol ,a másik nagyon használt az a VEMS ecu ,talán az magyar ,vagy azért gondolom mert egy magyar névvel kötöm ,nem biztos.
    A WWTC ben motech ,és minden komolyabb europás verseny autóban főleg azt használják, magyar országon nagyon gyakori a vems is ,nem ismerem a programokat ,nem tudom melyik miben más .
    A ferrari saját elektronikát használ az utcainak nevezett autóihoz ,azt a magnetti marelli gyártja ,
    az F1 ben most úgy tudom a merci adja az összes ecut ,minden csapat azt használja ,volt is vita ,hogy majd a mercisek előnyben lesznek ,de a japók a hondások ,még így is ki hekkeltek belőle valami rajtprogram szerűt ami elvileg nem lehet ,vagyis használni nem .
    Az ECU az ABS jeleiből is vesz adatot ,ez alapján határozza meg a kipörgést vagy a tapadást ,a buta rajtprogram az annyit tud ,hogy ha bekapcsolják akkor tart egy fordulatszámot ,nem vezérel semmi mást ,ez se buta igazából ,esetleg az aki beállította ,,pl:havas rajtnál hülyeség beállítani 8000 fordulatot mert akkor csak pörög a kerék ,aszfalton viszont nem hülyeség .murván viszont tök más az igény ,egyszerűen tapasztalati kérdés a jó beállítás ,a rajtprogram az kb 3-5 másodperc ,tényleg a rajtolás idejében müködik .
    Az okos rajtprogram az okos embert is igényel ,mindenképpen alkalmazkodni kell az adott körülményekhez ,egyszer láttam egy ilyen beállítást, annyit értetem belőle hogy állítgat ,itt már ezt azért nevezem okosnak ,mert vissza csatolt jeleket is feldolgoz az ecu nem csak egy beírt fordulatot tart ,érzi az abs jeleit ,ezek alapján számol ,közben vezérli a motort is ,így éri el a legnagyobb gyorsítást .
    Én se tudok erről sokat ,valhogy így van .