Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Ezek szerint te mehesz vagy. Kitalaltam?
Akkor rosz ember nemlehetsz 
Nagyban meheszkedel, vagy csak ugy otthoni hobbi? Mivel en nagyon szeretem a mézet, virágport és propoliszt, és a meheszeket is kedvelem, akkor segitek tovabb a dologba
Irod hogy van analog joystickod, akkor mar csak 1 kezifeket kell beszerezned. Ha mashol nem, akkor bontoba biztos kapsz apro penzert. Boven eleg egy Skoda 120 vagy 1203-as kezifek. Annak jó a lyuka. Az ujabb es modernebb keziknek vagy nem volt lyuka egyatalan vagy nagyon nempaszolt. Arrol a lyukrol van szo amit az alabbi kepen is latni, a tengo, amikorul forog a kar. Ugyanis benne a potmeter. Szoval ha kiveszel 1 potmetert a joystickodbol (vagy barmilyen legolcsobb analog joystickbol) es odaszereled a lyukba ugy hogy a kar forgassa es neperegjen át/uresbe, akkor mar kesz is az analog kezifeked. A legjobb ha a harmadik potit veszed ki a joy-bol (nem azokat amiket a joy kar mozgat), persze ha van benne kettonel tobb. Es akkor a joy kar (x/y axis) megmarad mukodokepesnek. Arra a potira megy 2 vagy 3 drot, azokat kihuzod a joy-bol, oda ahova felszereled a potit a kezire.
Nezavarjon meg a kepen hogy en a kezin kivul a nyomogombokat is kihuztam olyan mini dashboardra (ez a regebbi cockpitom, azota mar uj van).
Ez meg az uj cockpitom, de meg nemvolt kesz az uj dashboard, azert meg a regi dasboard es kezi van ott amit a joystick taplal (azota mar a dashboard is uj, a joystickot mar nemhasznalom).
Szoval nagyon egyszeru a dolgod vele (netevesztjen meg a sok drot a kepeken), csak 1 potit kell kivenned a joystickbol es 1:1 (drotokat) beszerelni a beszerzett kezifekbe.
Amugy ami a korrektet illeti, ennel igazibb es realisabb kezid nem is lehet, hisz igazi kocsibol van kiszerelve es analog es meg fémbol is van, simmifele muanuagok amik tornek es pattognak nincsenek ott. Megmondom oszinten a gyari G25-ot sokkal jobban feltem mint a csinalt kezit, foleg amiota lattam a G25 belsejet. Mar furcsa hangokat ad ki ha dolgozik a force. Es ez a masodik, es 1 eves sincs. Olyan fasza strapa kormanyt olyan kis vekony muanyag szarba rogziteni, eleg ocska munka, a Logitechtol tobbet vartam volna. A ház nemzavar hogy muanyag (a doboz legyen design ha a mai marketingnek az a fontos), de a belso tengo rogzitest okossaban is megoldhattak volna, nem olyan vekony muanyagba ami hamar elpattog. Mar megvan pattogva meg repedezve, kivancsi vagyok mikor esik szerte a belseje. Oda en inkab fém gyurut raktam volna ami jo nagy feluleten osze lett volna csavarozva a muanyaggal, ha mar muanyag kell nekik. Ahoz kepest a kezifek, az total tuti, az egy lovat is elbir, mert komplet minden fém vagy acél és 2 brutal 10-es csavarral van lefogatva. Szoval a kezifeket nem kell feltened, nem holmi muanyag gyari selejt.
A potik amik a joystickokba vannak azok olyan 10k-100kOhm kozott vannak LINEARISSAK. Nem logaritmikus! De kulon potival nem sokra mesz ha csak nincs nagyon regi hangkartyad analog Gameportal amibe egyenessen bekotheted es default joysticknak mukodne. USB-hoz kell elektronika. Azert mondom hogy egy legolcsobb joystickot hasznaljal fel. Az en Genius joystickom 10 Euro volt. Semmi komoly, oda eleg a legolcsobb USB joystick ami kaphato, csak analog legyen.