11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Pummis
    gond megoldva :D
  • Pummis
    Pointer help láttam hogy te fen vagy itt hogy a bánatba kell ide felteni
    gépemet :D
  • Pummis

• Pummis
    na kis képek ujra:D
  • Pummis
    Na kész a szimo már csak a kijelzöt kell beteni na egy pár kép hogy keztem
    és mi lett

• Pummis
    Pointer
  • pointer4
    Vaczak cucc, vidékre jó az!
  • Pummis
    akartam is írni lassan halad a meló :D huh én meg 1 hónap után ujra
    felhoztam a szimot :D aztán test drive élesítve ma meg befejezem a
    apró dolgokat még
  • Pummis
    aki ilyet állít lekel lőni a világ legjobb gépe
  • pointer4
    Jobbra még kellene egy moncsi , :D de nagyon szép :D
    Én ma kint voltam ám a műhelyben, elfogyott a vasanyag, levágtam méretre az összeset, most össze kell ragasztani még őket :D Furkálni, reszelgetni :D
  • pointer4
    XXII. Negytétény :D
  • waneksubaru
    Humm
    Talán éppen nem római számmal írtam , nem is ,de nem úgy ahogy mondod ,,(a városban a 22 .ben ) egyszerüb
    volt így le írni , és gyorsabban is szoktam leírni dolgokat mint ahogy át gondolom ,hibám mindenképpen ,
    Csábít az Angeli út ,az a XI vagy a 11 ,? BP vagy a város ?sokan nem is tudják mi lehet . Tényleg segítenél ,vagy csak szórakoztatsz ?
    Érdekes kapcsolat felvétel ,de tetszik ,harcos ,szimpatikus .

wanek

Wanek
  • waneksubaru
    Szia
    subaru ,sokan nem szeretik ,de nekem tetszik nagyon,
  • pointer4
    Már hogy a 22. város az melyik ? Nem vagyok jó töriből :D
    Vagy ha a XXII. kerület BP, akkor gyere le egyszer az Angeli aljára, azt vigyél fel, és segítek.
  • waneksubaru
    Köszönöm az üdvözlést .
    Igen messze, főleg a szimulátor világtól ,a városban a 22 .ben .elég paraszt környék ,szobor park alatt egy utca .
    Jaj de szar ,első fórum válaszra várni ,itt néztem ezt a rohadt monitort ,mit ad ..
    Építési fázisokról vannak fotóim ,holnap kattintok a festett változatról ,meg szerintem 98 százalékban kész is van ,az már jobban mutat ,igaz lelke nincs .
    Miattam ,vagyis csak 1 ember miatt ne csinálj magadnak külön terhet ,de köszönöm a lehetőséget .
    Eddig értettem mindent ,pont azt a részt nem értem ami nem volt leírva ,talán azért ,magamtól kevés vagyok .
    Köszönöm a választ ,és a szándékot.
    Wanek

• Pummis
  • Pummis
    Golfozási mánia :D
  • Pummis
    bicigli szimulátor :D
  • Pummis
    na kész ez a mocskos pedál :D de nem irom le mi volt a baj ma jó a vicc
    kedvéjért le írom nos egy csavart nem tekertem be rendesen :D
  • Pummis
    Csak nem egy Subaru rajongot üdvözölhetek :P?
  • pointer4
    Először is Üdv minálunk!
    Másodszor, Uhhhhh, hát messz-e laksz? :D
    Mert azt leírni.... Ráadásul a fagyás az tényleg nem is ritka, főleg ha rossz felé nyúl az ember. :D
    Ha ide lekék írnom mit hogyan kell csinálni, ahhoz látnom kell a cuccot, fotót! :D
    Nyáron még elmotoroznék, és én is törném a fejemet 2 hambiért :D (persze ha csak sikerül)
  • waneksubaru
    Sziasztok
    Ma írok ide először ,bár kb egy éve rendszeres olvasó vagyok .
    Másodszor mindenkinek gratulálnék ,nagyon komoly dolgokat készítettetek .
    Egyszer csak látom ,Pointernek ( üdv ,és neki köszönet ,)mozog a szimulátorja ,
    na az volt az ugró pontom, fejest bele ,én is csinálok a fiamnak egy ilyet ,mert az nagy autós ,
    jól meglepem .
    Alapvetően műszaki dolgokkal foglalkozom a felszerelésem is megvan ,a mechanikai rész az nagyon gyorsan el is készült ,le utánoztam a sárga fekete Pointer félét ,mert azt tartottam a legjobbnak ,vagy az tetszett,aztán igazából azért köszönet mert minden nagyon tisztán le volt írva ,még én is meg értettem ,összeraktam a pneumatikai részét ,aztán walleman ,potit máshová forraszt ,igazából innen építettem az egészet ,most ott tartok hogy a laptop az ölemben ,belebírok ülni és faszán elringatom magam hogy ezzel majd játszani is lehet,csak teszt programig jutottam ,látja a potikat, tudom kapcsolgatni a 8 szelepet ,
    mozog .
    Aztán jött az X sim ,calibrációnál mindig megfagyott , hoztam az otthoni gépet az nem fagyott de az X simről ez a dög még nem moccant ,kb eddig jutottam én a saját kútfejemből , ennyit is tudok, magamtól is lefagyok néha , mondtam ismerősöknek mi a bajom , jöttek is a nagyszájú majd én beállítom ,aha , máig az van hogy ,néha megjelenik valaki nagyon okos és azt mondja majd otthon át nézem ,hogy mit is kell .
    Megállt a tudomány !!! Legalább most rá is jöttem ,én ezt magamtól soha az életbe nem tudnám be indítani játékkal együtt . Keletkezett egy jó nagy vasam és egyéb szemetem ,mert ez így csak halott .
    Most jön a részemről keserű leves ,segítséget szeretnék kérni !
    Tudom én ide nem tettem semmit ,ezért el sem várhatom ,olvastam hogy sok építőnek vas ,vágás ,hegesztés ,kis baszok megcsinálása gondoz okoz ,nekünk van egy műhelyünk ,van szalagos daraboló ,co hegesztő ,eszterga ,stb ,nem csak lakatos ,vizes vágó vagy lézer az nincs .
    Valaki aki elmondja vagy inkább beindítja a gépezetet annak én ingyen megcsinálnám a cocpitjét ,vasat állom ,esetleg a szimulátorját is ,de ahhoz már kéne vasat is venni ,annyi nincs raktáron , csapágyakat biztos nem tudom állni .hegesztés vágás az sima .

Sziasztok

üdv Wanek

• Pummis
    én ilyet csináltam csak Wartburgba :D
  • Tika
    Ez már mánianál is tobb.
  • Tika
    No ez már mánia
    Kivancsi vagyok ra ha elkeszul.
  • Pummis
    hát ha már a pedál jó lesz ami talán most jónak tünik akkor este
    szerelem a szimoba a láb neonokat meg a láb ventilátort :D meg bekel szerelnem a usb
    kapcsolot soha nem lesz vége :D komolyan sokat szerelem mint játszok
    de mindig van valami :D pl most tervezem az uj műszer falat csak kedvem nincs megvalositani :D
  • ajem kisa
    Megjöttem a bontóból!
    Nemvolt olyan tipus csak 1 ami egy golf 1-esben volt, és mivel az egy kabrió volt, nemakarta a "főnök"
    kioperálni belőle mondván, hogy "keresett cucc a golf 1" lol!
    Még délután bemegyek egy kisebb bontóba, meglátjuk milesz!?

Ebben a gamepadban főleg gombok vannak, de ami analóg az a 2 bot, aminek leszedtem a műanyagot róla, és egy vékony "tű" áll ki belőle ami a nem forog, hanem billeg ugy ahogy a konzolos gamepadon!:(
  • Tika
    Jaaaaj, nem vagy nem vagy mehesz, elcsesztem, akkor nem is kellet volna segitenem (csak viccelek)
    En gamepadot sose tartottam a kezembe, ugyhogy annak nemtom milyen a belseje, azt mar neked kell megnezned. De a kialakitasbol kiindulva szerintem az nem poti benne, legalabbis nem hagyomanyos, az pedig kezinek nem jo. Mert a kezit ahogy behuzod, kell hogy tekergesse a poti tengot. Hacsak valami mas modszert nemtalalsz ki oda. Azert kellet nekem a kezibe a lyuk is, oda megy a poti tengo. Max veszel valami olcsó gagyi analog izét délután es meg egy pici dashboardra is jutnak gombok belole.
    Amugy bocs, picit tevedtem, a Skoda 1203-ba nem olyan kezi van. Ott a kormany alatt olyan kihuzhato mint a furgonokba. De ez nekem Skoda 120-bol van, abba van ilyen. No de nyugaton Skodat szerezni eleg nehez lesz. De amugy nemkell Skodas, mindegy milyen, csak oszeszerelheto legyen a potival. Tavaj en is leakartam cserelni a Skodasat egy Fordosra, de nemvolt rajta lyuk es 15 Eurot kert erte a pasas, akkor inkabb otthagytam neki, fizessek neki, meg idegeskedjek vele otthon hogy valahogy oszerakjam a potival, meg nem is paszol. Itt a Skodas, az nagyon szuper, a Fordos csak anyival volt mas hogy designossab volt, meg olyan bör boritassal is mint a sebvaltokon van. No de ahoz hogy nempaszolt, tul draga volt. Barkacsolasra meg nincs nagy lehetosegem, akkor inkabb maradtam a Skodasnal vagy Scouda (ahogy a Britek mondjak ).
    Szoval valamit keress, bontoba csak talalsz valami megfelelot, es lehet meg pofas is leszz. De majd asztan minden keppen szamolj be a folyamatrol es eredmenyekrol, fotokkal is.
  • Tika
    Ha olyan szuperul helyrepofozod mint a Wartburgod, esetleg egy kis tuningal, akkor szerintem biztos jo lesz
  • Pummis
    Europa ilyen pedált nem baxot :S szétszedem akkor jó ha vissza
    csavarozom az alsó részét már nem jó :@
  • thé
    ebből a controllerből is ki tudsz bányászni potit a kézifékedhez, nem kell még egy joyt venned sztem
  • thé
    logitech controllert hogy lehet kalibrálni?

az lenne a legelegánsabb, ha vhogy úgy lehetne kalibrálgatni mint az ex pedáljait :/
  • ajem kisa
    Nagyon köszönöm, igy teljesen érthető volt a dolog!
    Nemvagyok méhész (sajnálom), de láttam egy méhszimulátort, azzal sokat tanulni...majd leírom nemsokára!
    A bontóba elmegyek még ma, bár nemtudom milyen autóból fogom kiszedni, mert én "nyugaton" vagyok,
    és itt skodát találni elég nehéz lesz! Mindegy, lehet most beülök a kocsiba, és keresek egy lukas kézit!
    Az analog joy az mostmár rájöttem egy gamepad (faxom elirtam), valami 12€-s trutmaszter ilyen, és ebben az a bizonyos analog az a 2 "bot" ami csak x/y axis, ami ugye nem fordul, csak "billeg"!:S
    Ebben nincs "ravasz"!:(
    Mindegy, legalább lesz gombom plusszba!lol
    Namost azthiszel leis lépek a bontóba...meglátjuk milesz, aztán nézek valami olcsó gagyi analog izét délután!
    Ahhoz még szerintem mégegy tanács kellene!
    Olyan joy kell nekem amin van egy "ravasz" is? Soha nemláttam a belülről "ravaszt"!
    Előre is köszönöm (ismét)!
  • Tika
    Ezek szerint te mehesz vagy. Kitalaltam? Akkor rosz ember nemlehetsz
    Nagyban meheszkedel, vagy csak ugy otthoni hobbi? Mivel en nagyon szeretem a mézet, virágport és propoliszt, és a meheszeket is kedvelem, akkor segitek tovabb a dologba
    Irod hogy van analog joystickod, akkor mar csak 1 kezifeket kell beszerezned. Ha mashol nem, akkor bontoba biztos kapsz apro penzert. Boven eleg egy Skoda 120 vagy 1203-as kezifek. Annak jó a lyuka. Az ujabb es modernebb keziknek vagy nem volt lyuka egyatalan vagy nagyon nempaszolt. Arrol a lyukrol van szo amit az alabbi kepen is latni, a tengo, amikorul forog a kar. Ugyanis benne a potmeter. Szoval ha kiveszel 1 potmetert a joystickodbol (vagy barmilyen legolcsobb analog joystickbol) es odaszereled a lyukba ugy hogy a kar forgassa es neperegjen át/uresbe, akkor mar kesz is az analog kezifeked. A legjobb ha a harmadik potit veszed ki a joy-bol (nem azokat amiket a joy kar mozgat), persze ha van benne kettonel tobb. Es akkor a joy kar (x/y axis) megmarad mukodokepesnek. Arra a potira megy 2 vagy 3 drot, azokat kihuzod a joy-bol, oda ahova felszereled a potit a kezire.

Nezavarjon meg a kepen hogy en a kezin kivul a nyomogombokat is kihuztam olyan mini dashboardra (ez a regebbi cockpitom, azota mar uj van).

Ez meg az uj cockpitom, de meg nemvolt kesz az uj dashboard, azert meg a regi dasboard es kezi van ott amit a joystick taplal (azota mar a dashboard is uj, a joystickot mar nemhasznalom).

Szoval nagyon egyszeru a dolgod vele (netevesztjen meg a sok drot a kepeken), csak 1 potit kell kivenned a joystickbol es 1:1 (drotokat) beszerelni a beszerzett kezifekbe.

Amugy ami a korrektet illeti, ennel igazibb es realisabb kezid nem is lehet, hisz igazi kocsibol van kiszerelve es analog es meg fémbol is van, simmifele muanuagok amik tornek es pattognak nincsenek ott. Megmondom oszinten a gyari G25-ot sokkal jobban feltem mint a csinalt kezit, foleg amiota lattam a G25 belsejet. Mar furcsa hangokat ad ki ha dolgozik a force. Es ez a masodik, es 1 eves sincs. Olyan fasza strapa kormanyt olyan kis vekony muanyag szarba rogziteni, eleg ocska munka, a Logitechtol tobbet vartam volna. A ház nemzavar hogy muanyag (a doboz legyen design ha a mai marketingnek az a fontos), de a belso tengo rogzitest okossaban is megoldhattak volna, nem olyan vekony muanyagba ami hamar elpattog. Mar megvan pattogva meg repedezve, kivancsi vagyok mikor esik szerte a belseje. Oda en inkab fém gyurut raktam volna ami jo nagy feluleten osze lett volna csavarozva a muanyaggal, ha mar muanyag kell nekik. Ahoz kepest a kezifek, az total tuti, az egy lovat is elbir, mert komplet minden fém vagy acél és 2 brutal 10-es csavarral van lefogatva. Szoval a kezifeket nem kell feltened, nem holmi muanyag gyari selejt.

A potik amik a joystickokba vannak azok olyan 10k-100kOhm kozott vannak LINEARISSAK. Nem logaritmikus! De kulon potival nem sokra mesz ha csak nincs nagyon regi hangkartyad analog Gameportal amibe egyenessen bekotheted es default joysticknak mukodne. USB-hoz kell elektronika. Azert mondom hogy egy legolcsobb joystickot hasznaljal fel. Az en Genius joystickom 10 Euro volt. Semmi komoly, oda eleg a legolcsobb USB joystick ami kaphato, csak analog legyen.
  • ajem kisa
    Találtam potikat a neten persze ezzel nincs gáz, mondjuk, hogy bekötni sikerül...
    De mibe kötöm be, vagy hova? Gondolom ha usb-be dugom...lol
    Ebből melyik a jó...tudom, bizzam szakemberre...
    De ha otthon lennék, nemis lenne ezzel gáz, de sajnos kicsit messzebb vagyok az ilyen emberektől, és ha most itt elkezdenék keresni egy olyan embert, aki ért az elektronikához, akkor ő biztos nemfog érteni a pc-khez...és forditva!
    Köszönöm megértéseteket, és a segitségeteket!
  • ajem kisa
    Köszönöm szépen, de sajnos nemvágom, hogy a kábel hova megy, vagy mibe?:S
    Az az "analog handbrake" meg nekem homályos (az a poti(?)), lehet-e olyat kapni, és izé...
    Szoval azon kivül, hogy az analog joy-t ismerem, és kikötöttem egy rugóra...az faxa, de hogy azt
    amit linkeltél (és ahogy azt az elöbb is irtam), hogy nemvágom!
    Szeretnék egy korrekt kéziféket, amivel nemkell paráznom, hogy mikor akad ki, vagy szakad el, vagy mikor esik szét...:D
    Cserébe énis elmesélem nektek a virágok méhek kapcsolatát!
    Köszi!
  • bardocz
    Tutira lebeg, aki ennyi idő alatt összedobja, annak ez semmiség:D
  • pointer4
    Nagyon baba, a falon van valami tartó, vagy csak a kedvedért lebeg mindig ami melletted van ? :D
  • Tika

komplett album
  • Tika
    Te milyik bolygorol jottel? Melyik naprendszerbe gyartanak egyik naprol a masikra karpitos cockpitot hazilag? A festek is földönkivuli? - 5 perc alatt szarado?
    Amugy minden elismeresem, ez csucsteljesitmeny ilyen rovid ido alatt ilyen cuccot oszehozni.
    Ez az a ulles amit irtal 27000Ft-ert? Nemkerdezted Szlovakiaba postazza-e?