Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Tika
    Hat hallod enyi komolysaggal meg Pointer vicceit is elhiszed. Azert nem kell anyira belebonyolodnod. Na jo, persze azok lehetnek total profi kattogos (csucs mechanikaval ellatott) profi gombok profi hasznalatra original versenyautokba is "ha egyatalan olyanok"...
    Amugy en is csodalkoztam mikor megjott a Frex hogy milyen furcsa gombok vannak rajta, eddig sehol se lattam olyat uzletbe, ezek is olyasmik lehetnek hogy birjak a gyurodest, es egyertelmuen tudd es erezd hogy meg lett nyomva es akkor mar kapcsoljon is tutira. Hogy netortenjem az veluk ami a nemelyik 50-60 Centes gomjaimmal hogy megnyomod oszt semmi, megjobban meg kell nyomni. Vagy mint a mikrokapcsolosokkal (igaz azokat erzed hogy megnyomtad), de azok meg szeretnek gyakran elromolni a gyakori hasznallatol, aztan mar vagy nem kattognak vagy nem kapcsolnak - az is idegesito tud lenni. Szoval az elektronikat megrendeled Leo-tol, de a gombok rajtad alnak hogy milyet szerelsz oda. Meg az se erdekel senkit hogy ha 2 drot fog neked ott kialni oszt azokat fogod osze erinteni Mar ugyertem hogy apszolutt gomb fuggetlen a dolog. 1 a lenyeg hogy legyen erintkezes es atmenjen az elektromossag. A tipus meg rad van bizva teljes mertekbe. Hagyomanyos gombokat lehet kapni ugy min 50 Cent-tol egesz 1-2 Euroig, a kialakitastol fugg. Nekem a gombok (36 db) ugy kb 50 Euroba voltak, az egesz elektro dolog (diodak, kondenzatorok - alkatreszek, kabelek) ugy kb 20-30 Euro, meg persze plus a BU0836 33 Euro. Hat ha meg a pleheket is beleszamolom munkaval ahol csinaltattam akkor azok voltak ugy 50 Euro korul. Hat igy el lehetne menni eleg meszire, de szerintem a lenyeg itt van hogy valami elkepzelesed legyen. Persze az arak variabilissak, szerintem ahogy ismerem nalatok Magyarba olyan 10-20% ocsobban meguszhatod az elektronikat, nemelyik mas dolgokat meg 40-50% is. Amugy en a dashboardot versenyzesre csinaltam, es azert igyekeztem ugy kialakitani mindent hogy minden gomb ujjal elerheto legyen a kormanyrol ugy tobbe-kevesbe. A lenyeg hogy ne kellesen meszire nyukalni es keresgelni. Ez a nyukallas a KEY-re mostanaig nagyon az agyamra ment versenykozbe, sokszor crash lett a vege. Persze helyem sincs sok, ugyhogy azzal is sporolnom kellet, igy aztan a vegen tenyleg nagyon csucs lett, buszke vagyok ra, nekem nagyon bejon, ahogy eredetileg elkepzeltem. De nehidd hogy az 1 nap alat meg lett tervezve. Persze 1 este beterveztem a gomb elhelyezeseket az AutoCAD-ba. De azt persze eleg sok gondokodas elozte meg utazgatas kozbe munkaba-meg-visza, meg vonatba papirra tervezgetes, elkepzelesek vazolasa, stb... Aztan amit 1 este lerajzoltam, modnom fuuu ez tuti. Akkor kinyomtattam, es probalgattam ugy papiron, de persze kiderultek hibak, vagy egyszeruen akadt ami nempaszolt. Fel centi itt, fel centi ott, szoval nagyon sokat szőrőztem vele, tili toliztam, milimeterenkint a gombokat. Persze monitoron az 1 dolog, ugyhogy mindig nyomtataskor delurt ki az igazsag. Igy lett 1 rakas nyomtatott papirom kb 1 honap alatt (ahogy a maradek szabad idombe tudtam vele foglalkozni - persze hogy nem főallasba). Aztan kb 3-4 het mulva eljutottam 1 olyan pontra hogy mar tenyleg jo es paszol minden, ugynezem. Akkor kemenypapirbol kialakitottam az egesz dashboardot, persze akkor mar biztossak voltak a gombok tipusa is, ugy hogy mar meg voltak vasarova. A papir dashboardba beszereltem a gombokat es probaltam "realissan hasznalni", persze nemvoltak bekábelezve, csak a hozzaferes es hasznalhatosag volt a lenyeg. Aztan meg 1 picit tili-toliztam veluk, aztam vegre kb 1 honap utan eljutottam a vegleges kialakitashoz, mindent pontossan megterveztem AutoCAD-ba es kigyartattam a pleheket, ozt jott a szereles, de azt mar tudod, ott van a foto dokumentacio, némi kommentarral is. Szoval igyekeztem nem elhamarkodni, es igy nagyon jo is lett, imadom
    Szoval a döntes a te kezedbe van, sok sikert kivanok
    Majd meg jovok full fotokkal is, de az a problemak es reklamaciok intezese utam, mikor mar vegre minden rendben lesz, es kesz lesz a dolog, mert most meg 1 kijelzon dolgozom. De arrol majd kessob. Na megyek mar futni vegre