11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• GhostR1der
    Bent az új fül, szétszedtem, a mozgása is jó lett, kössz a segítséget Pointer :P
  • Peter da Vinci
    Sziasztok!Eddig csak olvastam munkáitokról,asszem én is ilyen őrült vagyok szimulátor ügyileg.Most van 1 saját készítésü cockpitem Frigate tuningboltban vásárolt JOM csővázas új állapotu kagylóüléssel.Én kaptam egy hardverkerest ajándékba.Ha valakit érdekel,írjon légyszi. Nemtom telefonszámot,vagy mélcímet szabad-e ideirni.Üdv mindenkinek!
  • Anonymus20
    Végülis egyállású ledes kapcsolót vehetek, max nem kötöm be a ledet, és ha később lesz valami jobb akkor átrakhatom. Meglátjuk mi lesz, gondolkodni kell
  • pointer4
    "Pointer lehordott hogy a fenebe velem" Ebbe jó
  • koanla
    Oké, ha log volt benne, akkor persze, az megy bele. Csak furcsa :-)
  • thé
    jogos, de elvileg a logitech dual action controllerben ilyen poti volt

majd talán a hétvégén nekiesek a multiméterrel a régi potinak, oszt kiderül, h mennyi az annyi :]
  • Tika
    Ja bocs, az előbbit is neked szantam, csak valahogy fere nyomtam. Amugy azokat a tipusu kapcsolokat barhol veszel, de azok nem a legolcsobb fajtak. Ahogy neztem elkernek erte 1-2-3-4 Eurot is darabjaert, tipustol fuggoen (persze nalunk boltba ujonan). Ahhoz meg esetleg anyi hogy az aretaciot a PCvel nemtudod hasznalni, azt mashogy kell megoldani, vagy csak aretacio nelkulit hasznalni ami visza all a default helyzetbe. Mert tobnyire minden PC program (jatek) csak megnyomast (1 impulzust) ertekel ki a bekapcsolashoz es 1 masikat a kikapcsolashoz. Ezzel a dologgal is birkozom a iranyjelzoknel, es a lampa/reflektor kapcsoloknal. De kulon meretre szabott elektronikat igenyel. Persze akinek kis ujjaba van a PC es PIC programozas meg az elektronikai aramkorok tervezese annak nem gond. No enyire profi azert en se vagyok, ilyenekben mar nekem is segitseg kell
  • Tika
    Fasza gyerek vagy, maris ratapintottal a lenyegre, minden oldalrol ahonnan csak lehet
    Pont ugyanazokat a kedeseket raktad fel amiket en az őszel. Mivel nemvolt senki aki nekem azokra valaszolni tudott volna, 1-2 tagot kiveve akik jo szakik es igyekeztek segiteni de ő is csak tippeltek, mert biztosat ők se tudtak, hogy negondolja senki hogy maszek KFT vagyok, akkor megprobalok neked segiteni amit tudok, megosztani veletek amire sikerult rajonnom. Akkor en is biztosra akartam menni, de Pointer lehordott hogy a fenebe velem, kockaztassak, de en nem vagyok az a Las Vegas ruletta tipusu csávó
    Szoval a BU0836 nem idealissan több allassu kapcsolora van tervezve, de valojaba bizonyos korlatok között ra lehet azokat is kötni, csak furfangossan kell kitalalni hogy muködjön rendessen. Nekem peldaul ugy van megoldva az iranyjelzö atkapcsolo az S1 es S2 poziciora. Mivel az atkacsoloknak 1 közös erinkezesuk van, akkor csak oda tudod rakötni ahol az aplikalhato. Szoval vagy nemhasznalsz 6x6 matrixot, csak 12 csatlakozo a földel szembe, ott a föld közös es kapcsolhatod 12 fele. Vagy ha matrixba rakod akkot csak 1 sorba kötheted be ahol 6 kapcsolo csatlakozik 1 közös vezetekhöz. Szoval nekem az iranyjelzö ugy kapcsolja at az S1 es S2 között az erintkezest. Szoval ha kicsit elszorakozik vele az ember akkor bizonyos korlatok között megoldhato. Enyi a 2 vagy több allasu kapcsolokrol a BU0836-ba.
    A LEDes kapcsolo is pont az amit en is akartam tudni, de NEM, felejcsd el. Szakikkal a forumon abban maradtunk hogy NEM fog mukodni. Es mikor megkaptam en utanna elszorakoztam vele, probalgattam, merecsgeltem a H/L allasokat, es igaz volt (attol en is tartottam, valahogy sejtettem) - NEM aplikalhato LED a matrixba, sött meg a 1N4... dioda helyett sem! Egesz mas parameterei vannak a kettonek. Es a matrix digitallisan mukodik ahogy bizonyos frekvecia alatt mennek a jelek es bizonyos frekvencia alatt szkennelve van (ROW es COLUMN). Szoval ez a tema PASZZ. De en nem adtam fel, es dolgozok egy olyasmin hogy LEDes kijelzes a gombokkal, amit akarsz (meg en is), de annak mar semmi köze a BU0836-hoz, az mar total fuggetlen dolog lesz. Ugyhogy vagy csinal maganak az ember vagy megveszi a F1 SLI-Pro kijelzot Leo-tol es ott vannak olyan konfigurahato LEDek, de arrol nemtudok neked meselni, mert nekem FREX van, az mas.
  • Anonymus20
    Vaterán voltak tök zsír kapcsolók csak már lejárt a hirdetés :/ Kár értük.
  • Anonymus20
    Kössz a sok infót mindenkinek, meg a poénokat is mindkettőtöknek
    Kicsit bizonytalan vagyok még angolból, hiszen nem rég kezdtem csak tanulni, ezért még bizonytalan vagyok a szövegekben, szóval ide kérdezem Erre a BU0836-ra lehet 1 állású, 2 állású, akárhány állású kapcsolót rakni? Meg ledes kapcsolót, (ha találok olyat) mert elég király lenne, hogy az ajtónyitó gombok világítanak, ha például jeleztek a buszon, vagy külön ledet rakni rá ami világít bizonyos esetben, szóval mik a lehetőségek, és mi az ami tuti nem megy ezzel. Biztosra szeretnék menni, már elég közel vagyok hozzá, de azért meg akarok győződni tapasztaltabb emberek véleményéről is Nem tűnik innen már olyan nehéz dolognak ez, csak a kábelezés, de Istenem, mindent meg lehet oldani A jövőben megszerezendő G25-ös kormányom mellé perfekt újítás lenne
  • koanla
    Öööö, biztosan jó lesz a log poti? Nem lin kéne inkább? Logot csak hangerőszabályzókhoz szoktak leginkább használni, mert a hallásunkhoz az passzol. De hogy egy pedál benyomásának aránya log legyen? Fura.

Más:
    Pointer, gratula! :-)
  • pointer4
  • Tika
    Hat hallod enyi komolysaggal meg Pointer vicceit is elhiszed. Azert nem kell anyira belebonyolodnod. Na jo, persze azok lehetnek total profi kattogos (csucs mechanikaval ellatott) profi gombok profi hasznalatra original versenyautokba is "ha egyatalan olyanok"...
    Amugy en is csodalkoztam mikor megjott a Frex hogy milyen furcsa gombok vannak rajta, eddig sehol se lattam olyat uzletbe, ezek is olyasmik lehetnek hogy birjak a gyurodest, es egyertelmuen tudd es erezd hogy meg lett nyomva es akkor mar kapcsoljon is tutira. Hogy netortenjem az veluk ami a nemelyik 50-60 Centes gomjaimmal hogy megnyomod oszt semmi, megjobban meg kell nyomni. Vagy mint a mikrokapcsolosokkal (igaz azokat erzed hogy megnyomtad), de azok meg szeretnek gyakran elromolni a gyakori hasznallatol, aztan mar vagy nem kattognak vagy nem kapcsolnak - az is idegesito tud lenni. Szoval az elektronikat megrendeled Leo-tol, de a gombok rajtad alnak hogy milyet szerelsz oda. Meg az se erdekel senkit hogy ha 2 drot fog neked ott kialni oszt azokat fogod osze erinteni Mar ugyertem hogy apszolutt gomb fuggetlen a dolog. 1 a lenyeg hogy legyen erintkezes es atmenjen az elektromossag. A tipus meg rad van bizva teljes mertekbe. Hagyomanyos gombokat lehet kapni ugy min 50 Cent-tol egesz 1-2 Euroig, a kialakitastol fugg. Nekem a gombok (36 db) ugy kb 50 Euroba voltak, az egesz elektro dolog (diodak, kondenzatorok - alkatreszek, kabelek) ugy kb 20-30 Euro, meg persze plus a BU0836 33 Euro. Hat ha meg a pleheket is beleszamolom munkaval ahol csinaltattam akkor azok voltak ugy 50 Euro korul. Hat igy el lehetne menni eleg meszire, de szerintem a lenyeg itt van hogy valami elkepzelesed legyen. Persze az arak variabilissak, szerintem ahogy ismerem nalatok Magyarba olyan 10-20% ocsobban meguszhatod az elektronikat, nemelyik mas dolgokat meg 40-50% is. Amugy en a dashboardot versenyzesre csinaltam, es azert igyekeztem ugy kialakitani mindent hogy minden gomb ujjal elerheto legyen a kormanyrol ugy tobbe-kevesbe. A lenyeg hogy ne kellesen meszire nyukalni es keresgelni. Ez a nyukallas a KEY-re mostanaig nagyon az agyamra ment versenykozbe, sokszor crash lett a vege. Persze helyem sincs sok, ugyhogy azzal is sporolnom kellet, igy aztan a vegen tenyleg nagyon csucs lett, buszke vagyok ra, nekem nagyon bejon, ahogy eredetileg elkepzeltem. De nehidd hogy az 1 nap alat meg lett tervezve. Persze 1 este beterveztem a gomb elhelyezeseket az AutoCAD-ba. De azt persze eleg sok gondokodas elozte meg utazgatas kozbe munkaba-meg-visza, meg vonatba papirra tervezgetes, elkepzelesek vazolasa, stb... Aztan amit 1 este lerajzoltam, modnom fuuu ez tuti. Akkor kinyomtattam, es probalgattam ugy papiron, de persze kiderultek hibak, vagy egyszeruen akadt ami nempaszolt. Fel centi itt, fel centi ott, szoval nagyon sokat szőrőztem vele, tili toliztam, milimeterenkint a gombokat. Persze monitoron az 1 dolog, ugyhogy mindig nyomtataskor delurt ki az igazsag. Igy lett 1 rakas nyomtatott papirom kb 1 honap alatt (ahogy a maradek szabad idombe tudtam vele foglalkozni - persze hogy nem főallasba). Aztan kb 3-4 het mulva eljutottam 1 olyan pontra hogy mar tenyleg jo es paszol minden, ugynezem. Akkor kemenypapirbol kialakitottam az egesz dashboardot, persze akkor mar biztossak voltak a gombok tipusa is, ugy hogy mar meg voltak vasarova. A papir dashboardba beszereltem a gombokat es probaltam "realissan hasznalni", persze nemvoltak bekábelezve, csak a hozzaferes es hasznalhatosag volt a lenyeg. Aztan meg 1 picit tili-toliztam veluk, aztam vegre kb 1 honap utan eljutottam a vegleges kialakitashoz, mindent pontossan megterveztem AutoCAD-ba es kigyartattam a pleheket, ozt jott a szereles, de azt mar tudod, ott van a foto dokumentacio, némi kommentarral is. Szoval igyekeztem nem elhamarkodni, es igy nagyon jo is lett, imadom
    Szoval a döntes a te kezedbe van, sok sikert kivanok
    Majd meg jovok full fotokkal is, de az a problemak es reklamaciok intezese utam, mikor mar vegre minden rendben lesz, es kesz lesz a dolog, mert most meg 1 kijelzon dolgozom. De arrol majd kessob. Na megyek mar futni vegre
  • Tika
    Ugye mondom hogy Pointer baratunk vicces fiu. Mindig ezt csinalja, mindig viccel. Most is jol mrgpakolta a vicces zsakot. Amugy jó fiú ő, csak neha csintalan, neha ravasz, de azért szeretjuk
    A rengeteg foto meg magaert beszel persze, anyit szinte itt meg senki nem rakott fel 1db szimulatorrol, esetleg persze vicces Pointer baratunkat kiveve, max
    Kulomben meg keszulok ujabb fotokkal, csak most indulok futolecen, mert megtortent a csoda, hullott 2cm hó, azt meg nemhagyom veszni kihasznalatlanul.
  • thé
    szvsz mindenféle kapcsoló jó ehhez, nem csak a 7 font-os ;)
  • Anonymus20
    Ahogy elnézem elég drága mulatság egy gomb, 7 font egy gombért az rablás. Olcsóbban nincs valahol hasonló ami jó is ehhez a BU0836 Precision joystick controller cucchoz?
  • Anonymus20
    Ahogy nézegettem nincs nagy választék a gombok formáját illetően, vagy csak én látok szűk térben(persze ami jó BU0836 Precision joystick controller-hez?
  • thé
    nem szoktam elájulni az ilyen kütyüktől, de ez a controller kurvapofás, egyszer majd én is szeretnék egy ilyet birtokolni

amúgy végre sikerült a controlleremből kiforrasztatni a potikat és betyúkbelezni a helyét, poti típusát is megvan ( 10kOhm, logaritmikus), lehet, h nem szögelfordulásos, hanem tolópotit kéne berakni, azt lenne a legegyszerűbb beleszerkeszteni a pedálba

mondjuk magát a pedált is 40 mm-re lehet benyomni, szal a tolópoti se mozogna túl sokat :S
  • Anonymus20
    Amúgy szerintem is, de azért segített
  • pointer4
    Amúgy nem értem az összefüggést a házasság meg a gyerekszületés között.
  • pointer4
    Kamuzik, igazából FREX cockpitje sincsen :D Kamuzik :D Buttonboxja, meg műszerfala sincsen :D
    Soha senki sem látta, csak itt keménykedik, hogy ő az ász :D
  • pointer4
    de pedig de
  • Anonymus20
    Nem készülök buszsofőrnek, csak bírom a buszokat, és poén lenne egy ilyen panel =)
    A linkeket köszönöm.
    Kérdés: innen rendeltél meg minden dolgot?
    Kíváncsi vagyok mire jutottál a sajátoddal véglegesen.
  • Tika
    Szia,
    jo kis busz szimulator. Amugy busz sofornek keszulsz? Csak viccelek
    Akkor te talan olyan nagyobb meloba akarod vagni a fejszeded mint en, ugye?
    No en az elmult honapokban vegigcsinaltam egy hasonlo projektet, ebben a forumban is rendszeressen beszamoltam rola, ide oszegezem ha esetleg erdekelne:
    5900
    5602
    5922
    5969
    Habar most mar az konkrettan kesz van, de meg dolgozok 1 updaten ami meg kell oda, aztan komplett fotokat majd a finalrol akarok mutatni mukodes kozben. De oda meg be kell tervezni 1 PIC USB interface aramkort es SW a PCbe, persze meg a PICbe is.
    Amugy feljebb az a sok gomb az meg www.leobodnar.com konkrettan a BU0836 Precision joystick controller
    Nagyon jo dolog, pici, konyu, USB-bol taplalt, keveset fogyaszt, es sokat tud. Szoval aranyos a kcsike (belefer 1 gyufas dobozba)
  • Tika
    No ne mááá, srácok. Csak szivat minket
    Hisz ismeritek, Pointer vicces fiú, nemgondolja komolyan, csak viccel. Gondolom ezúttal újevi viccnek szánta. Amúgy is monta hogy sose akar megnösülni, vagy legalabbis jó nagyon nagyon nagyon sokáig nem
    Pointer de azért el kell ismerni ez volt a leg komolyabb eddig
  • Anonymus20
    Jó ötlet, hogy is nem gondoltam erre
    Komolyra fordítva a szót, a játék támogatja még a force feedback-et is, ezen kívül a készítők nyitottak mindenre, szóval ha kompatibilitás probléma lenne, megoldanák azt. Ha bárkit érdekelne, itt van a weboldala a simnek amire gondolok. Elég komoly játék lesz, szóval csak az a kérdés, hogy jöhetne létre a tervem?
  • pointer4
    Az a kérdés, mit támogat a játék. Gondolom (valószínűbb) csak 1 állású kapcsolókat, akkor kiflexeled egy éjszakai járatból, majd rákötöd az usb-s joypadra. Bekonfig a játék alatt, és szállíthatsz is :D
  • Anonymus20
    Ez mind szép és jó, de én leginkább egy ehhez hasonlót szeretnék készíteni. Ez jó buszozáshoz, és versenyhez is. Később ha ráéreznék, akkor különböző mutatók jöhetnének, amiket az előbb linkeltél, és amit köszönök is, mert később hasznos lesz. Ilyenre van valami hasonló, mármint programozható gombokra?
  • Solt
    Atyavilág! :D GRATULÁLOK!
  • Anonymus20
    Köszönöm, áttanulmányozom.
  • pointer4
    pl1
    pl2
  • Anonymus20
    Egy kiindulási pont segítene, köszönöm, aktív műszerfalra gondoltam, alapról minden.
  • pointer4
    Hát, ha annyiról van szó, hogy a játék felismeri a gamepadodat, - vagy valami joy cuccost - amit kibeleztél, és a gombjait kikötötted buttonbox/műszerfal gombjaira, akkor szimpla ügy. Csak a játék alatt azokat a gombokat konfigolod be a játék beállításainál.
    Ha esetleg a billgombot, nem lehet átkonfigolni, akkor a joytokey progival tudsz csinálni olyat, hogy egy gamepad gombjaihoz billentyűzet lenyomást rendelsz.
    Aktív műszerfalat azt nehéz ügy csinálni, ha az is érdekel, akkor tudok írni linkeket hol foglalkoznak ilyennel, merre kell elindulni. De ahhoz alapszintű programozást, elektronika készítést már most vágnod kell.
  • bardocz
    Hát, ah eleget romlik a forint, akkor lehet róla szó
  • Anonymus20
    Üdv a fórumozóknak! Először is Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek! Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet programozható gombokat csinálni, amit bármilyen játékhoz tudok használni (meggyőződésem, hogy lehet, mert az én már rosz saitek r220-as kormányom mindenhez jó volt eddig, a gombjaival együtt). Szóval valami leírásra lenne szükségem, ha van ilyen, leginkább magyar, de angol nyelven is megteszi. Egy műszerfalat szeretnék építeni, rFactorhoz, és a jövőben kiadásra kerülő OMSI-hez(ez egy buszszimulátor). Itthoni barkács lenne az egész, különálló gombokkal, kapcsolókkal, karokkal, külön USB bemenettel. Előre is köszönöm!
  • pointer4
    €juró? :D
  • bardocz
    Najó, mivel te nemsokára ketten leszel, odaadom 18ért :D
  • pointer4
    Motec-nek jó lenne, csak ennyit nem szánnék rá :D
  • pointer4
  • milk4
    Gratula!!!
    Úgylátszik ideje venni egy gyerekülést is,hogy majd a kisfickó is biztonságban legyen majd a cockpitben:D