Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Sajnos itt demokraciaban is megesik hogy szo nelkul sutyiba itt-ott eltunnek postok, velem is megesett mar meg massal is. Sajna, ez van, de demokraciaban nem vagyunk csak 1 forumhoz kotve, lehet valasztani :)
Amugy a kerdesed ertem, de sajnos attol tartok hogy a felig kalibracio nemnagyon megoldhato G25-el, egyszeru megoldassal. Az ugyan az hogy ha a potmeteres pedalt csak felig akarnad hasznalni, akkor csak felig benyomva kalibralod be, de pont azt a fizikai hatart nincs esejed betartani verseny kozbe. Csak ha valamivel fizikailag alaraknad a pedalt, hogy nenyomhasd tul. Mert a rendszer mindig a MAX elért érteket veszi. Ha az a MAX elektronikailag tullepheto akkor felulirja mindig ha tulleped. Legalabbis a G25-nel. Mert a default game controllereknel amik default windows drivert hasznalnak, ott lehetseges az amit akarsz, es a rendszer megjegyezi azt a hatarerteket, de a G25-nel az nemmukodik ugy, mert sajat maghajtoja van. Ha nyitod a Setting -> Control Panel -> Game Controllers, ott kivalasztod a megfelelot, es Properties. A defaultnal jon egy ablak amibe van Setting es Test. Es ott a Settingbe lehet ujrakalibralni ahogy csak akarod, ahogy, es amenyire megfelel. De ez a G25-nel nemmukodig (fuggetlen a LoadCelltol), ott nincs az a lehetoseg. Attol tartok hogy azzal a maximalis 45kg erovel kell kalibralnod es hasznalnod. Neked az sok? Pedig nekem sokkal realissab erzes mint az original potmeteres pedal, nagyon kozel all az igazihoz, szinte mint realis autoba a fek. Mellesleg az originalt regen mertem, de csak arra emlekszem hogy az oszes pedal benyomasa kb 20-25kg lehetett. De a LoadCellnek nekem a 45kg eleg soknak tunik. En inkabb olyan 20kg-re tippelnek csak a LoedCellre, de ez csak tipp, nemmertem. Az a kalibracios dolog sajnos attol tartok hogy csak elektronikailag megoldhato, ha egyatalan.