Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
1000 pontos hozzaszolas! Gratulalok! Kar hogy nemlathattam Pointer arcat, mikor a kerdesed (#6222) olvasta
Ezzel kapcsolatba egy oriasi nagy "vita" illetve jobban mondva informacio csere, illetve megjobban mondva NAGY kerdesek alakultak ki itt a mult honapban, csak sajna a hozzaszolasok nemfoglaltak magukba a valaszokat a reszletessen leirt kerdesekre, kiveve Tomi555-ot, aki nagyon szepen es logikussan igyekezett korrekt valaszt adni a kerdeseimre (amit te is kerdezel), szakmai tudasara alapozva, mert sajna realis tapasztalatai meg nemvoltak a LoadCellel. Es a valaszai korrektek voltak, kiderult a megrendeles utan. Ugyanis en mielott megvettem volna, vegig gondoltam az egeszet A-tol Z-ig, es pont ezeket a kerdeseket tettem fel amiket te is most, mert nemakartam az ismeretlenbe belevagni ugy hogy nemtudtam jo vege lesz-e a dolognak, es egyatalan hasznomra-e lesz az egesz, vagy nem. Nemakartam mar beszereles utan pofara esni ha hasznos dolog helyett problemat kaptam volna. (Mert ugye minden izles kerdese, kinek mi a jó, ugye nem mindenki egyforma).
No de a kerdesedre egyszeru a valasz. A Windows mar fut (mindegy miota - nem kell neki restart), csak egyszeruen bedugod a G25 USB-t (persze elotte G25 -> 220V), es minden marad ugyanugy ahogy a LoadCell elott. Nincs ott semmi kulombseg, csak a LoadCell kemenysege es realis fekekhoz valo hasonlosaga miatt tunik ugy hogy furcsa az egesz. De nem, inkabb nagyon is realis es jo. Ahogy kalibralja magat a G25 (kormany ide-oda), a pedalokat persze manualissan kell kalibralni - benyomni. A potmeternel egyertelmu, mert ott van MIN es MAX fizikai hatar. A LoadCellnel meg szinten van MIN es MAX elektronikai hatar es MIN fizikai hatar, de a MAX fizikai hatart nem erzekeled. Arra kell vigyaznod a kalibralasnal hogy az elektronikai MAXra nyomd be a feket. Mert ha nemered a MAXot akkor azt tapasztalod amit irsz. Ki kell erzekelned es megtalalnod azt a bizonyos elektronikai MAX hatart es ahhoz viszonyitva kalibralni mindig. En azt LFS-be csinalom, ott szepen egyertelmuen latni es erzekelni, de szerintem kint a Winbe is a "Game Controllers"-be is meglehet ugyanazt csinalni. Szoval benyomod a feket MAXra ahogy gondolod hogy van a MAX, es utanna megproballod parszor tulnyomni (picit nagyobb erovel), ha meg erzekeli (erossebre teszi a MAXot) akkor eloszor nemvoltal a MAXon. Ugy kell benyomogatnod, hogy ha legkozelebb barmenyivel is erosseben nyomnad, mar előtte elerte a MAXot bizonyos nyomasnal es nagyobb erő mar nemszab meg ujabb MAX hatart. Ezt igy nehez leirni vagy elmagyarazni, de kőnyen rajosz. Eloszor nyomd csak be finoman, es meglatod az lesz a MAX. De ha masodszor azon tulnyomod (nagyobb erővel), akkor mar az a nagyobb erő lesz a MAX. Ezt addig csinalod hogy elered az elektronikai MAXot ami mar nem megy tovabb, es annal mar nemerdemes nagyobb erővel nyomni, de ezt ki kell erzekelned, probalgatnod, aztan megtalalod es mar tudni fogod, aztan mar nem lesz gondod vele. Sajna nemtom leirni kilogramba, mert mar fel van szerelve a cockpitre, meg nincs itthon merlegem se. De anyit mondhatok hogy valamivel nagyobb erővel kell megnyomni ahogy az eredeti G25 feket, de probalgasd es megtalalod azt a pontot aminel mar nemerdemes erosseben nyomni. Azon a ponton mar ugyse fogod tudni tulnyomni ha 200kg-val nyomnad akkor se. Es akkor van bekalibralva a realis MAXra, es ugy a legjobb (nagyon jol eltalalta a srac, nekem pont bejött - szuper). Ez a kalibrallas persze addig ervenyes amig fut a Windows es amig be van dugva a G25 (Restart, vagy USB ki-be - ujra kell vagig kalibralni, de ez fuggetlen a loadcelltol, ez igy van minden USB controllerrel).
Probaltam laikussan elmagyarazni, de ha esetleg nagyon erdekelnenek a szakmai vagy muszaki reszletek hogy miert van ez, meg mi van mögötte, meg hogy mukodik az egesz, akkor nezd át amikor azt vitattuk nehany napon át, a #5747-ben tettem fel a kerdest. Aztan pontositottam #5758, de a legegyertelmubb korrekt valasz Tomi555-tol erkezett [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1084209955&no=5783]#5783-ba[/URL].
Ezeket leirni meg elmagyarazni eleg bonyolult, de ha itt lennel a helysegbe, akkor realissan 5 perc alatt prezentalnam az egeszet komplett, reszletekkel egyutt, vizualissan G25-el es PC-vel
.
Ezeket a kerdeseket en mar vitattam mar a LoadCell elott a potmeteres pedalokkal kapcsolatba is, mert arra is ugyanazok a szabalyok vonatkoznak (detto ugyanaz a elv), csak ott a laikus nemnagyon figyel fel ra, mert ott tikk-takk, ott a fizikai MIN es MAX hatar aminek utkozik a pedal en nem lehet tulnyomni.