Szimulátor Cockpit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem is a LFS jott be a legjobban. Ott erzem legreallisabbnak a fizikat. Lehethogy a tobbibe hianyoznak az egyszeru utcai autok es nincs mivel oszehasonlitgatni a viselkedest, de LFS-be az nagyon bejott a kis (utcai) autoknak koszonhetoen.
Tudom a rFactorba vannak, de ott nincs olyan reszletessen kidolgozva a fizika hogy ugy ereznem/erzekelnem a fizikat meg a gumi nyomast es viselkedest is, kasznyi-kerek-gumi-aszfalt kapcsolat/viselkedes. Meg grafikailag se olyan jo mint a LFS, esetleg tobb tapaszgatas meg ragaszgatas utan, de az nekem nemjon be (ezt meg egyatalan nem roszbol mondom, nehogy valaki celzasnak vegye <#wink>#wink>, csak egyszeruen nekem a tapaszgatas nem jon be, valakinek meg igen - enyi az egesz)
Szoval a LFS-be van a legtobb olyan amit a realba is tudok tapasztalni es igy ertekelni es hasonlitani, mivel meg sajnos soha nemmeten GTR autokkal akkor kizarolag versenyautos szimeket nehez eldonteni hogy menyire erzem realisnak vagy nem.
Nalad minek koszonheto a LFS elonye?
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
De koszi a kepeket, pont ilyeneket gyujtok mostanaba, vastagon halaszom az interneten.
Azt a videot meg NAGYON MEGKERNELEK <#worship>#worship> ha elerhetove tenned, az nagyon erdekelne.
Igy maris elso villam kerdes ha esetleg tudnad a valaszt, az a nagy piros szarnyas gomb (vagy mi a fene) ott kozepen a Hazzard Blinker kapcsolo alatt, az mi? Az minden varsenyautoba van.
Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer
Ami meg a tobbit (2,3,4) illeti olyanokrol nem is almodtam, ami azt illetei mar kedzek kevesbe igenyes lenni, jobban a foldon jarni - tapasztalatok alapjan az utobbi evekben, es nemvarok el semmi kulonleges dolgokat az uj cuccoktol. Esetleg majd a 4-5ik edition/releaseba majd lassan-lassan sorra kerul, hogy a marketingnak is legyen mit reklamozni addig aprodonkint ujabb dolgokat, nemdobhatnak mindent egyszerre piacra, kell hagyni valamit rezervaba is.
De ugy erdekelne, gondolom mast is, hogy mi az a "force resolution" meg "force FOV" azon kivul hogy a force=eröltetni, hogy ertelmet adjon. Nemtom mit kepzeljek el az alatt, hogy mi is lenne az a funkcio <#fejvakaras>#fejvakaras> Nemegeszen tudom elkebzelni hogy raeroltetsz egy 1680x1050 felbontasu monitorra 1920x1080-at, hacsak nem fog egy lathato ablak csuszkalni azon felbontason belul, es a felbontas kilogni a kepbol. Te mit ertesz azok a force alatt?
Tika nem is mindben van kijelzõ a motechoz! Az csak a drivernek ad visszajelzést az alap dolgokról. Ahhoz kapcsolók vannak, amik már a laptoppal elõre be vannak állítva. Szakasz elõtt a versenyzõ már nem sokmindent tud állítani, csak bekapcsolja a versenyautomatikát, azt az minden mást megold. Persze egy versenyautóban van másik valag gomb, pl. 2. AC pumpa, ilyen lámpa-olyan lámpa ilyen differenciál-olyan diff. szal azért van mit kapcsolgatni. Ha érdekel megkeresem neked azt a videót amikor egy verseny elõtt a próbán egy Corolla WRC-ben a leendõ ügyfélnek elmagyarázzák melyik kapcsoló mi, felére azt monda azzal ne foglalkozzon, az elektronikára meg azt mondja õk sem tudnak mindent róla. Ja és ez Magyar WRC (volt eladták már). Addig is kép amiben engem vittek a teszten:
[/url][/img]
[/url][/img]
[/url][/img]
[/url][/img]
Na most, egy forumon eztet találtam:
"EYEFINITY .... but .....
1) EyeFinity can't do mix resolutions. All 3 monitor or 6 monitor to be same size
2) EyeFinity hasn't cylindrical correction.
3) EyeFinity can't force resolution
4) EyeFinity can't force FOV
EyeFinity can do more than 3 displays and it's very simply to config it
alternative to th2go is mview technology http://www.mviewtech.com/
....... or with software"
Aszongya
1 nem tud mixelni felbontásokat, mindegyik monitor ugyan azt kapja... ez eddig okés
2 nem lehet torzitást állítani, ez szerintem amúgy se nagyon kellene
3 nem tud felbontást "eröltetni"
4 nem tud FOV-ot "eröltetni"
és itt reklámoz egy kütyüt még
Most ez akkor nekünk nem jó vajon ? Ez a 3.-4. pont olyan fontos? Gondolnám, hogy bejön a játék, enged választani asztal méretû felbontást, pl 5760*1080-at, játékban belövöm a 150°-fov-ot, hogy jó legyen, azt uccu neki. Rosszul látom ?
Itt voltam, emlekszem amikor ezeket vitattatok meg teszteltetek, talan meg valami RBR videot is tettel fel. Mondom figyelmessen olvasom a forumot <#smile>#smile> Es ezeket a progikot ismerem is. Mikor elkeztem a szimut tervezni es hajszolni infokat hozza, akkor mindent amire rafutottam akar veletlenul is, mindent fere tettem, hogy majd mindenre rakerul a sor egyszer. Nem kimondottan mindet, de a TaKaTec es a Sim-Tools az ismeros, a TaKaTec-et fere is tettem hogy majd fogom tesztelni, csak meg nemjutottam hozza. Csak nemvoltam tisztaba az oszefuggesel a kettokozott a MOTEC meg ezek a progik. Mert ugy real fenykepeken lattam a MOTEC kifejezeseket, es a szimukba nem. De azt nemertem hogy olyan WRC vagy rallye autoba vannak a MOTEC gombok es kapcsolok, de nalmatok kijelzot. Akkor holl lat olyasmit az autoba mint itt rajzol a SimTools? Vagy elneztem volna.? Mengnezem ujbol a kepeket ha hazamegyek. De azert enyit realba se mutat ki szerintem a gumi homersegletet realba se irja ki, arra nincsenek szenzorok.
No meg ami az ilyen external cuccokat illeti, logikus is hogy a vegere hagytam, mert talan nem is lesz belole semmi nekem, vagy csak esetleg ha nagyon unatkozni fogok (ami meg nemvolt <#vigyor3>#vigyor3>) csak olyan design cuccnak. Mert arra jottem ra hogy az original Frex SimConMETER is ami hasonlo adatokat irkal ki (gumikon kivul) nagyon szep, popec, kiraly, foleg sotetbe ahogy villog, pislog, vilagit, szinessen. Csak az van hogy en verseny kozbe meg a terkepre is alig tudok ra pillantani a kepernyo sarkaba, nem meg a kepernyon kivul. Egyszeruen eleg 1 masodperc toredeke hogy ranezek a kormanyra vagy tachometerre, es mar kesz is, a vege vagy mantinel vagy valami baleset. Nekem ez is sokkal nehezebb szimuba mint igaziba. Igaziba a fovaros kozepen a legnagyobb keresztezodeseken teli autokkal tobbet tegingelhetek baleset nelkul, mint szimuba a versenypalyan szinte egyenes uton autok nelkul. Realba csak a sebesseg kedvezobb (nemmegyek 150-250-nel), minden mas zsufoltabb, de nemeleg, akkor is a szimuba veszelyesseb nekem. En mar nemtom, talan igaziba a perszpektiv latas lehet a nagy elony... Szoval mivel nekem eleg nehez a szimut vezetni, nemtegingelhetek fere, akkor rajottem hogy felesleges is lenne nekem olyan EX kijelzo. Amugy meg a LFSbe minden ott van a kepernyon kenyelmessen meg plusz a F9-F12 meg a gumihomersegletek is. Nekem meg kell eloszor szoknom a szimut vezetni, mert az a igazsag hogy rettenetes keves idom van szimuzni, foleg most ahogy a cockpiton dolgozok, most kimondottan hetente 1 nap 3 orat max. De ha nincs mas dolgom akkor is a munkabejarasom miatt csak hetente 3-4 nap van amikor tudnak valami idot max par orat szimuzni, de az utoljara marciusba volt. De remelem ha kesz lesz a Frex akkor tobbet fogok.
Koszi szepen a MOTEC descriptions-t igy mar legalabb mar tudom mi az a szimbe.
Pointer baratunk is szep oszefoglalot csinalt az EX progikrol, koszi neked is <#smile>#smile>
Meg csak esetleg anyit hogy ezeknek a progiknak kellenek valami gombok is a dashboardra? Vagy ezen nincs mit nyomogatni mar azt a TouchBuddyt kiveve.?
Sim-Tools:
-GTL
-GTR2
- rFactor
-Race07
-Live for Speed
TakaTec:
-GPL
-GTREvo
-GTR2
-GTL
-GTR
-Factor
-LFS
Veloceprod: (5€😉
-GTR2
-GTR-E (race07)
-rFactor
-GPL
És érintõképernyõs, saját magad kell megtervezd a TouchBuddy:
-rFactor
-GTL/GTR/GTR2
Illetve az X-sim progival is lehet ilyet, az ott is magadnak kell rajzolnod mindent.
Racing Games:
- rFactor
- Live for Speed
- Nitro Stunt Racing Stage 1
- Truck Racing by Ranault Trucks (Freeware)
- GTR
- GTR 2
- Race
- Race 07
- GT Legends
- GTR Evolution
- Grand Prix Legends
- Nascar Racing 2003
- Nascar Racing 2005
- Collin McRay Dirt
- Racedriver Grid
- Racer (Freeware racing simulation)
- Grandprix 3+4
- SBK (motorbike simulation)
- ARCA Simracing (RE/MAX)
- ACTC Simulador Turismo Carretera
- Volvo - The Game
- iRacing
Tika miatt mondom, LFS nem tud gumihõmérséklet adatokat kiküldeni.
Hazajön az asszony megkérdezem van e konyhai mérlegünk, és megnézem melyik mennyi, mert a szobai digitális, az ilyen kis súlyra nem is reagál. Bezzeg rám meg tud írni nagy számokat! 😊 Amúgy kézben tartva nincs kétszere, megítélésem szerint. A pillangót nem lehet elérni, legalábbis kormányfogás közben.
Viszont középen van felfogatva, nem kell emelgetni 😄
http://www.youtube.com/watch?v=4F9LxxFarqI
Kiváncsi lennék mennyivel nehezebb az új kormány súlya 😊 remélem azért nem a 2x-ese! 😊
Pillangókat eléred rendesen? 😄
RBR-ben biztos jó lehet!
Aztan tu a szenakazalban egyetlen darab nativ 1920 x 1080 ami meg 16:9 ami meg olyan is ami neked kell de az 1960 Euro.
En ajanlanam ha van lehetoseged kiprobalni olyan kategoriaju projektort amit venni akarsz, hogy meg-e leszel vele elgedve, nehogy aztan csalodjal benne. Nem lebeszelni akarlak - sok szerencset kivanok a vasarlashoz - csak jot akarok meg figyelmeztetni. Sajat tapasztalataim szerint en magam nemvoltam megelegedve 1024x768 felbontassal uj programokba azota ejtettem a projektors verziot, a 3 monitoros kerult eloterbe. Regi jatekok kevesbe reszletesek szuper, de a mostani magasfelbontasuak magas reszletekkel mar nemtetszetek rajta. Ugyan ez a hejzet a monitorokkal. Az eleg kockas kep mar nekem.
Az a szerelos-versenyzos video az szep - olyat se lattam meg versenykozbe <#smile>#smile>
Arrol a MOTECrol meg jo lenne 1-2 tudnivalot emliteni, mert errol en nemtudtam semmit, csak en is most figyeltem fel ra a dashboard kepeken hogy neha vannak ott valami MOTEC kapcsolok. Aztan beledobtam a keresobe, abbol meg az jott ki hogy az valami computer egyseg az autoba. Az ECU egysegrol tudok, azt mar tanulmanyoztam mikor a Frexet rendeltem, mert ECU compatibilis tachometer kell neki, de a MOTEC-rol csak anyit tudok hogy szinten valami iranyito egyseg, vannak kulombozo tipusok. Ha valaki tud olyan konkretabb tudnivalot, vagy rovid leirast, akkor irja meg. Mert mikor a dashboardot terveztem akkor talaltam fenykepeken MOTEC kapcsolokat, aztan gondolkoztam hogy edremes-e azzal tervezni a dasboardot.
Jól van nem tántorítottatok el a projektortól ! Köszönöm az észrevételeket..
Egyébként kicsit utánajártam és 16:9-es LCD technológiájú projektorokat lehet kapni 170 00 körül
játékra és házimozira....a görbített "vásznat meg úgy is fabrikálni kell.....
Kezdõdik a pénzgyûjtés......
Hol tudok beszerezni olyan adaptert amit a FREX is használ a kormány cseréhez? Az talán saját gyártmánya?...vagy magamnak kell legyártani(tatni)?
http://www.youtube.com/watch?v=3-lQ8ZSWCIo
Amugy azt az atalakito karikat mibol faragtad, gondolom valami muanyag lap. Es a paddlekkal hogy all a dolog, elered kenyelmessen az ujjaiddal a nagy kormanyrol?
Rengeteg cockpit reviewet megneztem mar, es nagyon szorosra csinaljak mindet, alig fer bele az ember, vagy alapossan osze van benne nyomodva, meg gornyedve. En rendeltem original Frexet, azt tudtam hogy boviteni fogom, de a nagyitast nemterveztem egyertelmuen. Viszont az is eleg szoros volt nekem az original. Belefertem ha mindent maximumra szethuztam, de nemvolt olyan kenyelmes es nemvolt anyi mozgas terem mint egy igazi autoba ha beleulok es hatra tolom az ullest. Foleg a tergyeimnek kellet tobb hely, neverjem be fojton a kormany aljaba, foleg heel-and-toe technikanal (amit persze meg csak tanulok). Kulomben en eleg hoszu darab vagyok, tobnyire ha mas ul utannam az autoba akkor meneri el a pedalokat <#smile>#smile> Szoval en szelesitettem es magasitottam a cockpitot, meg hoszabitani is jo lett volna, de igy is alig gyomoszoltem be a szobaba, de azert most kenyelmessen elferek benne, a lenyeg hogy nemgornyedek benne. Es a tobbi cockpit is eleg szorosnak nez ki a reviewekbe. Eredetileg mikor hazikeszitesut akartam, akkor en ugy terveztem hogy beleultem az autoullesbe a szoba kozepen amit alapakoltam valami magasitokkal, a pedalokat szinten, a kormany az asztalmagassagaba a shiftert is elhelyeztem, leultem kenyelmessen az ullesbe, labak a pedalra, kez a shifterre, es ilyen kenyelmes pozicioba lemertem minden tavolsagot ami kell, es azszerint terveztem a cockpitot. De a vegen Frex lett mert gond volt beszerezni anyagot, meg muhelyet ahol megcsinaltak volna, aztan meguntam a hajszat korulotte, oszt rendeltem originalt. En mentom mekkora emberke vagy te, de csak figyelmeztetni akartalak arra hogy az original cockpitok eleg szorosra vannak trvezve, ha szethuzod a maximumra meg akkorse a legjobb.
[/url][/img]
Gyerekek kiba jó ez ilyen kormánnyal! Teljesen más érzés az FFB tõl kezdve minden! Nagyon kézre áll, és a visszafordítókban is úgy meg lehet tekerni mint állat! A G25 eredetit sosem lehetett így hirtelen egyik kézbõl pakolva a másikba tekerni, az nagyon picike volt ehhez! Igaz ebben a formában picit kotyogott, de jó volt! Úgy voltam mint Petter Solberg mikor az egyik rallyfutamon lelazult a kormánya szakasz közben a navigátor meg menet közben 180környékén huzigálta neki a kulccsal. Próbáltam 740'-al RBR-ben és ott is feelinges volt, igaz a dashboard nem volt kitéve, úgyhogy azt sem tudtam milyen fokozatban vagyok, meg szeki váltóval kézi nélkül toltam neki. Setup nélül murván is meg aszfalton is, utóbbin kézi nélkül mandínereztem minden korlátnál a visszafordítókban, de most nem az idõ volt a lényeg. Race, meg rfactorban is próbáltam és ott is nagyon szuper volt! Monza sikan nagyon faja volt a féktáv után, a lesmokban meg driftesen segge ki a Seatnak, amennyire lehet egy elsõkerekesnek, és nagyon jól lehetett tartani a csúszást. Ennyit számít az erõkar, meg az átmérõ miatti kormányút a kisebbhez képest. Egyszóval így elsõre nagyon tetszik!!!
Drága??? Ahogy Pointer írta, azok az árak mennek! Szimulátorba, meg feleslegesnek tartom azért az igazi MOMO-t, Sparcot, OMP-t, stb.. Bár lehet hogy kényelmesebbek, sokkal jobb minõségben, könnyebb, de min40e pénzt azért erre nincs értelme talán. Amúgy ezt a típust is van ahol 18e-ért árulják. Sok tuningboltot néztem hol a legolcsóbb az ilyen kaliberû kormány, de ez volt a legolcsóbb. Ennél olcsóbbak talán a 32cm-es NFS-re való divat tuningkormányok, carbonminta berakással, de én versenyautó kormányt kerestem, a feeling miatt.
Az 5.1 meg tényleg jó, nekem is tetszik! 😊
Tehát 540° lenne ilyen korlátok között az ideális GTR2-höz. Mert csak 23ig tudod a steering lockot feltolni.
De ha a GTR2 bejön, akkor a GTR-EVO is tetszeni fog. Ott 33ig is megy sok verdánál.
De nyáron megyek majd autószervízbe segíteni vagy valami diákmunkára😛
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Na szóval, olyan tervrajzról, amiben leírják a fanatec cockpit méreteit.... szerintem ne is álmodozz 😄 Persze ezt csak vakon mondom, sose kerestem, de értelmetlen idõtöltésnek tûnik.
Azt lemásolni, csak saccolással, és szemmértékkel lehet. Elõször rajzold le (lehet CAD programba) hogy a te testi adottságaidnak, és kívánalmaidnak mi a kényelmes szék-kormány-pedál-váltó pozíció, és rakd köré a keretet. Persze, ha lehet állíthatóra hagyd.
Itt van pár egyszerû modell fennt segítségnek pl.
Én direkt ilyen velúrosat akarok a DFP-re,csak sajnos nem olcsó:S
Reg nem irtam errefele de most uj cockpit keszites elott allok s hatha tud valaki segiteni.
Egy Fanatec cockpit masolatat szeretnem elkesziteni, rauntam a mostani cockpitre s a G25 uj vazat erdemelne. Tudna valaki segiteni ha birtokol egy ilyet mar pontosabb merettel, meg szoggel igy kepek szerint felek nem becsulom meg eleg jol s nem lesz az igazi. Vagy valami otlet hogy lehetne megtudni a kep szerint ?
Elore is koszonom
Blory
http://rbalint.atw.hu/xrd.avi
Ja meg még csomag is jött! Annyi a dolgom, hogy azt sem tudom hol áll a fejem, mivel foglalkozzak!
<#idiota>#idiota>
[/img]
[/img]
LFS-t meg nem mostanában fogom ám megnézni 😄, annyira nem izgat 😄