Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Tika
    Bocsi, rolad valahogy megfeletkeztem.
    Hat igen tobnyire mindig van mit rajta piszkalni meg feljavitani, de ahogy irtam, igyekszem ugy kialakitani, hogy mar ne kellesen rajta nagy munkakot vagy valtozasokat csinalni, mivel mar nincs lehetosegem barkacsolni. Maximum csak allitasokat csavarokkal. Nekem ez egy kulon fejezet volt a panelos eletembe (amiota panelba lakom), mert amiota ide koltoztem, nembarkacsoltam, es ez rohadtul megeroltato volt a szamomra a hianyzo muhelykorulmenyek miatt.

A masodik eleg nehez kerdes, illetve nehez megvalaszolnom. Egy dolog hogy mit szeretek jobban, masik dolog hogy mi megy jobban, a harmadik dolog hogy mikre vannak lehetosegeim. Szoval en regebben nagyon hozza voltam szokva a falusi ellethez, ahhoz hogy rengeteg hely volt mindenre, es annak ellenere is minden keznel volt, es szinte mindenre voltak lehetosegeim, 3 muhely abbol 1 rengeteg profi felszerelessel, mar ami a barkacsolast illeti, de ha vasarlasrol volt szo valami komolyabb kellet azert varosba kellet mennem, de akkor meg nevolt ilyen surgos es rohanos az ellet, jobban raertem, de most a panelba meg pont forditott a helyzet, barkacsolas es muhelyek nuku, muhely egyse, szerszamok a pincebe, lakas az otodiken, akkor ha valamit barkacsolni akarok akkor mindent ki kell hurcolni az erkelyre ami sokszoros ingazas az egesz lakason keresztul a pince es 5 emeleti lakas/erkely kozott, de a boltok meg az ablakom alatt valnnak ha valami kell, mar amelyik.
    Szoval en nagyon szerettem mindig barkacsolni, barmi is kellet szinte soha se vasaroltam meg olyasmit ami otthon megcsinalhato volt. Mindenre volt kialakitott helysegem (bakracsolas kulon / elektronika kulon / szamitogep kulon). Semmi hurcolkodas, semmi futkosas, semmi ingazas pice, erkely, es helysegek kozott. Max a profi muhelybe kellet bejonnom a varosba, de az kb 3% volt, szinte mindent megcsinaltam otthon. De sajna ettol most nagyon elment a kedvem, az embernek el megy a kedve ha nincsenek korulmenyek, inkabb 100% PC orientalt lettem, es a lakast (PC szobat/munkaszobat) is ugy alakitottam ki mikor koltoztem.

A szimuzas? Hat szeretem de valahogy nemmegy :( Szimuba atlagon alulian teljesitek (lehethogy a keves gyakorlas miatt?), de nekem sokkal nehezebben megy a szimu mint a valosagba. A szimu felett mindig elalszom, ami a valosagba nem johet szoba. A valosagba meg akkor is kibirtam 400-500 kilometereket vezetni mikor naponta 3-4 orat aludtam naponta egesz heten. A szimuzast probaltam mindig jobbra fejleszteni hogy minnel kozelebb legyen a valosaghoz de 100% sose lesz.
    Szoval az egyertelmu valasz nagyon nehez.

Barkacsolni (cockpitot epiteni, alkotni barmit ujat, jot, szepet) nagyon szeretek, de arra mar nincsenek lehetosegeim es korulmenyek, igy meg mar nem tud erdekelni, mert sok dolog el van lehetetlenitve, vagy nehezitve, es az csak olyan fusi munka az eredmeny, ami nemjo.
    A szimuzas marad mint lehetoseg, azt tolhatom panelba is amenyit akarom (foleg fulesen ), de az meg nem nagyon megy, nemtom ugy kierezni az autot es a fizikat (hatasokat) mint a valosagba.

De a tervem az hogy befejezem a cockpitot es mar nem fogok mesterkedni korulotte, es tobbet fogok szimuzni, mert mostanaig alig jutott ra idom, max 2 ora hetente. Es lehethogy majd javitok a szintemen, es akkor mar a szimu is jobban fog erdekelni.

Vagy jonnek a kicsi kocsik mint B terv, azok igazik, de nem olyan dragak mint a nagy realis igazi verseny autok, es kint van a termeszetbe, es nem görnyedek a PC felett