Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pummis
[/url][/img] na ez a bajom hogy vagy a kormányt vagy a gamepadot választom de nekem ugy kénne hogy a gamepad és a kormány

pointer4
Pummis
csinálok képet

Pummis
tehát hogy a gamepad legyen a váltó mert a beállitás nem engedi

pointer4
Meg, este fogom, miért ne menne, csak egy usb-hub, és táp is jár hozzá.
Pummis
Huh tegnap készen lett a váltó huh nagyon baba 😄 söt tutkerály 😄 .Viszont egy valamit nem értek mint pl van a Euro Truck Simulator soka ismeritek biztos.Nagyon jó játék ,de egy valami bajom mégis van vele nem tudom ugy beálitani mint a Lfs nincs rá valami mod ?

Tika
ja, akkor mar eppen meg is oldottad<#smile>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

Tika
Szerintem az csak az elso lenyomasig olyan. Azt normalissan csinalja a G25 hogy ha ujra bedugod a G25-ot es belemesz a gameba, akkor ha eloszor megpoccented a pedalokat akkor felugrik maxra. De az a autokalibracio. Ameddig benyomod addig veszi a maximumot. Ugyhogy javaslom a bekopcsolas utan eloso indulasnal megnyomkodni az oszes pedalt maxra es a kormanyt is maxra jobra-balra, es akkor bekalibralja magat, es utanna mar jo lesz amig kikapcsolod es ujra inditott gepnel ujra bekapcsolod. Akkor eloszor megint megcsinalod. En ha bekotom a szimut akkor elso indulas elott mindig megnyomkodok minden pedalt meg a kormanyt is maxra, es csak utanna indulok start, aztan mar jo amig ki nem kapcsolod.

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

Törölt felhasználó
Na drivert frissítettem meg a holtjátékot felhúztam, most már nagyon jó!😊
Tika
Te ezt megvetted??? Ha igen, akkor hasznalod is? Elegedett vagy vele? Jol mukodik, nem szarozik? Szotfogad?

Törölt felhasználó
Hát nem tudom, most megnéztem és nem nagyon volt ilyen pont de ahol szoba esett a combined pedals ott az se volt bekapcsolva:S
pointer4
Szerintem a Logitech profiler beállításainál a combined pedals pipát szedd ki. Mer most úgy mûködik a pedálod mint egy gamepadon az analóg kar. Középen nulla, feljebb gáz, lejjeb fék.
solo
Szerintem még mindig az a fasza kis pedál ottan alul: D

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

Törölt felhasználó
szasztok!
Logitech G25-ös kormánnyal nyomom és azt vettem észre, hogy eggyes játékoknál vagy a kuplung vagy a fék automatikusan "be van nyomva". Na most ez kicsit cinkes, mert a kocsi vagy bög mint az állat és nem megy sehova vagy ugyanez csak kerékfüstel kísérve. Per pillanat, most a NFS shiftnél van ez a baj, de nem ez az elsõ alkalom. Valaki tud erre megoldást? Választ köszi!
Haliho

Koszonom a sok hozzaszolast es dicseretet. Csinaltam uj kepeket estere feltoltom oket. Igazatok van tenyleg regota igergetem... Este re es mindent leirok nektek.

Udv mindenkinek.

Fly
pointer4
Kezd a régi usb hub szétesni? :S Az usb zsinór a saját súlyától kiesik 😄

Ez most az új, jóóól szorít ám 😄
pointer4
Most erre elkezdtem fantáziálni! 😄
pointer4
Hát ez a kép olyan, mintha a szimulátoros csókát kirakta volna a csaj, és a fele cuccot megtartotta volna 😄
Ugye vannak ott drága dolgok, a Tripleheados három monitor, az ECCI pedál, cserébe meg az a szék, és a momo kormány... 😄
Lehet hogy a fejlõdés bizonyos szakaszára utal a kép, de ez nem derült ki a környezetbõl 😄
pointer4
Háttérkép 😄
Cowek
A bal oldali monitor elõtt a piros kupakos laboros kémcsövek? <#idiota>

http://www.f1-info.hu/

petesilver
A letakart oriás Toblerone? Tényleg, mi?

Mission Impossible 2010: PRO Class

petesilver
Mi az az iracinges aszfalt kép a háttérben?<#wow1>

Mission Impossible 2010: PRO Class

bardocz
Mondjuk a 3 gép sem szokványos.
milk4
Jaaa,most nézem hogy azok feliratok ott...nem gombok...

akkor a Momo+xyz pedál kombináció a bibi😄

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

bardocz
6 gomb sok?😄 Mit mondanál az enyémre, van rajta 14😄

milk4
Bár,ami igazán kiszúrja a szemem...az a sok piros gomb a kormányon😄

milk4
Igazából sok mindent megneveznék,de én kíváncsi vagyok arra,hogy te mire gondoltál😄

solo
<#idiota><#idiota><#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

pointer4
Mi nem stimmel a képen ? 😊
pointer4
Egyszerû de nagyszerû 😄
Sorry de ebben nem tudok segíteni, sose volt még ilyen gondom ezért nem is tudok róla semmit. És igen én most kicsit el vagyok tûnve, egy évet angliában tanulok és itt egyelõre nincs semmi fejlesztõcuccom. Abban bízok hogy ha megkezdõdik suli laborokban lesz lehetõség barkálcsolni😄 Meg mot tervbe van véve hogy kicsit hanyagolom PIC-et és megismerkedek Atmelekkel és más IC-kel is, de pesze ez nem jelenti hogy az eddigi projectet abbahagytam😊 A cél továbbra is az hogy jövõ nyárra, mire hazamegyek tervezzek/építsek egy teljesen saját felszerelést. Amúgy a váltó már jól halad lesz kis idõm felteszem laptopra inventort és mutatok pár képet, de most fáradt vagyok, múlthét szerda óta majdnem minden este buliban voltam😄

Tika
En csak azt irtam hogy valamikor en is fadobozos cuccokkal kezdtem, nincs azon semmi szegyelni valo, hogy tanya szimulator. Ha megcsinalod es mukodni fog, es foleg te magad meg leszel vele elegedve, akkor buszke lehecc ra, sajat gyartmany, egyeduli darab, csak neked van olyan, es mukodik.
Meg amugy en amibe belekezdek azt mindig igyekszem vegig csinalni, csak nem mindig konyu preda, sokszor remenytelennek is latszik a dolog, es azert is tart olyan sokaig, kozbe rengeteg gond merul fel a beszerezni valo alkatreszekkel, meg hasonlo, de ha mar elkeztem akkor befejezem, vagy el se kezdem. Szoval mindent bele, sok sikert kivanok, aztan majd dicsekedj el mit alakitottal <#vigyor0>

Tika
Hat tele volt mar a forum bufferom, valahogy ki kellet uritenem es behoznom a lemaradast <#nevetes1> Amugy ejjel mikor irtam fel se fogtam hogy enyi, csak most nezem hogy vazze ez komoly kulon szam volt, legalabb latni hogy nemkerulom a forumot, csak neha nincs idom...
Ami a controllereket illeti, igen ott van olyan advanced es preferred, de szerintem az disznek van ott, mert abszolutt semmi hatasa nincs. Ha a hagyomanyos JOY kinyomja a G25-ot arreb es betuszkolja magat a G25 ele a kisebb ID miatt, akkor is hiaba teszem az advancedba hogy a G25 preferred, akkor se lesz az elso a G25, ugyan ott marad ahova elnyomta a JOY. Nekem azzal van gondom hogy valtoznak a controllerek gombjainak szama attol fuggoen hogy mik vannak bekotve USBbe. Ugyhogy komplett bekonfiguralod a G25-ot, aztan hozol es JOYt es az egesz G25 arreb megy 0-rol egesz 30-ra. Aztan persze a gameba nemmukodnek a gombok meg a tengok se, mas szamok alat futnak. Ujra kell konfiguralni, de ha meg kiveszed a JOYt akkor megint arreb csuszik oszt nemmukodik. No erre kellene valami LOCK DEVICE POSITION megoldas. SZAKIK??? Esetleg Tomi555 ??? Ugynezem most meg Tominak nincs ideje, egy idore eltunt <#wink>

Pummis
Megszánt az ötlet 😄 alakul a váz 😄 vár csak egy sima váz lesz de tejes doboz mentes 😄 és a kényelemre beálitva 😄 majd dobok képet 😄 Nem is tudom ki irta Tika te írtad hogy mindenbe belekeztél 😄? Valaki irta na neki csak anyit tudom milyen érzés 😄

Gilb3rto
Ahonnan a procit megrendeltem fel is porgramozza a srác😊950 a proci +350 a program égetés! Szóval 1300Ft+még 2000 a többi alkatrész, potik, stbstb..

Macbook Air M1 2020

pointer4
Hmm, lehet ez bevállhat...
pointer4
Gyóreggelt!
Hölgyeim és uraim Tika különszámát láthatták, hallhatták 😄
Amúgy egy gamecontrollert ki tudsz meelni a többi közül, csak még arra nem jöttem rá, hogy a full sorrendet hogy lehet befolyásolni.
Pummis
Jó reggelt srácok 😊<#wave><#hawaii><#email>

Tika
Na vegre behoztam a lemaradasom, vegere is jutottam a forumnak, de jo sok ora is lett, mar megyek, alszok par orat. Holnap meg var a melo a Frex korul, meg mar gyakorolni meg kvalifikalni is kell a futamra.

Tika
Te azt mesz csinalni? A prociprogramozast hogy oldottad meg? En nemakartam zsakutcaba futni vele, inkabb a Leo Bodnar precision joystick controllert megrendeltem az mar kesz, csak a gombokat kell ra kotni. Ha belegondolok, most hol hajszolnak valakit aki beprogramozza a procit, nem er az egesz anyi idegbajt. A Leo megoldotta mar helyettem.

Tika
Kiraly a cuccod <#wow1> Profi kivitelezes!
Hat milyen muhelyed van neked? Es hogy jutsz hozza a szukseges anyagokhoz, alkatreszek, stb...?
Ami meg a 747 leirast illeti, szerintem Bin Ladinek biztos tudjak <#vigyor3> Es sajnos pont miatuk nemjutsz hozza szabadon te magad.

Tika
Vedd meg a legolcsobb Genius Joystickot, aztan szerelj ki egy kezifeket egy 120-as Skodabol, huzd ki a joystickbol az egyik potmetert, es vegul szereld osze. Tuti cucc lesz belole.

handbrake version 1

handbrake version 2, photo1
handbrake version 2, photo2
handbrake version 2, photo3
handbrake version 2, photo4
handbrake version 2, photo5

Tika
En is ilyesmit akartam, de nemtom lesz-e belole valami. Ha esetleg tudjatok hogy hol es menyiert, akkor irjatok meg.

Tika
<#wow1> Hat wazzze ez nagyon brutal. Oszt meg nekem mondja valaki hogy normalis-e vagyok hogy cockpitet csinalok. <#hehe>

Tika
A fene... most nezem, Pointer megelozott, de csak azert mert mostanaba nemlacodok ki a melobol.
De attol meg csomagolhatod a szimut... <#vigyor1>

Tika
A valasz:

>>> Mechanikus csappantyu <<<

Na szolj Pointernek hogy kezdheti csomagolni a szimut <#hehe>
Mar turelmetlenul varom hogy mikor csenget a postas <#eplus2>

Tika
Abbol hogy milyen a szimulatorod abol necsinalj semmi gondot. Valahogy mindig el kell kezdeni. Es az egeszhez elsosorba akarat kell, es az neked megvan. En magam is valahogy igy keztem ahogy te, most meg egyenlore a Frexnel tartok. A lenyeg hogy hasznalhato legyen, a design nem a legfontossab. Ha van akarat akkor lesz szimulator is, nem kell ahoz kromozott szuper tuning pedal meg Forcedynamics. Annak idelyen mink is (en es a unokatesom) fadobozbol csinalt kormany es pedallal keztuk. Semmi original vasarolt cucc. Te ettol sokkal jobban alsz, neked original gyari kormany es pedal van. Sajnos a fa cuccokrol nincs fotom, de a kovetkezo verziobol van, ahol a kuplungot csinaltam a Thrustmaster pedalokhoz.
photo1
photo2
photo3
photo4
photo5
photo6
Nem az a fontos hogy tanya szimulator vagy sem, inkabb az hogy szimulator (cockpit) egyatalan. Majd idovel fejleszted meg bovited meg tuningolod.

Tika
Kiraly a Flashes menu amit csinaltal, de csak azert mondom mert meg kellet vele dolgoznod, es az eredmeny komolyan cuki, de amugy en utalom a flashet. De ebbe az esetbe elmegy, de nemszeretem ha videok vagy kepek vannak azzal publikalva. Menunak elmegy, szep eredmeny Pointer <#wink>

Tika
Szia,
igertem hogy lesznek kepek, es azt be is tartom. Mar egy pici elozetes meg is volt. De meg ahogy irtam rengeteg a melom es nagyon keves az idom, ugyhogy meg egy picit birjatok ki. De tudjatok hogy mondjak... A turelem rozsat terem <#smile>
Nyugi, mindennek eljon a maga ideje.
Sajnos van amire en mar tobb evtizede varok es nem es nem alakul (nem a Frexre gondolok <#vigyor0>), no ez mar boszanto (ahogy egyik kollegam is mondta, mar tele van a kert rozsaval, de nincs senki akinek adhatnek belole <#confused> ), de par hetet egypar fotoert, gyerekjatek kibirni <#smile> Mit mondjak erre?..., a Frexel kapcsolatba ez nekem a legnehezebb, amit el kellet viselnem hogy sokaig semmit nem tudtam beszerezni. De mar vegre a dashboardon kivul minden megvan. Remelem hamarossan ezt is megcsinalom, de meg be kell vasarolnom 36 gombot amivel remelem nem lesz problema (ilyen szakuzletek vannak) de tobb problemat latok a plébe amit a muszerfalra akarok felhasznalni. No azt nemtom hol fogok tudni szerezni. Az meg nagy tudomany lesz. Ebbe az allamba nem lesz konyu szerezni olyat.

Tika
Hupikek torpikek!!! Hat haver most fejen telaltad a szoget! Hogy en annak idelyen (kb fel eve) menyit hajszoltam meg kerestem az interneten meg irkaltam a forumokba (ide is) hogy milyen megoldas lenne arra hogy az egyszeru gagyi joystickom nenyomja ki a G25-ot a sorrendbol. Mert pont nekem is az a gondom hogy ha a G25-ot bealitom a JOY nelkul es valamikor maskor meg be van kapcsolva a JOY is akkor mar nemmukodik a G25, mert egesz mas gombszamokat kapnak a gombok. Ha egyedul van a G25 akkor 0 vagy 1-tol kezdodnek a gombok, ha meg ot a JOY is akkor a JOY van 0 vagy 1-tol es a G25 athurcolkodik a 30-ra es onan kezdodik. Ez a idegeimre ment de sajnos semmi megoldast nemtalaltam ra, akkor csak ugy tudtam megoldani hogy bakonfiguraltam a G25-ot ugy hogy ott van a JOY is, es aztan mindig ot kellet neki lenni, ha kellet, ha nem. Ez volt az egyetlen megoldasom. De azota megszoktam, oszt jovan. De most meg olvasom a Pointer baratunk irasat hogy a PC valami USB ID szerint rakocsgatja, az jo nagy hulyeseg. Semmi ertelmet nemlatom, mi az elonye annak? Mert akkor van ott 3-4 controllered oszt veszel valami ujat aminek a legkisebb ID szama van, akkor az egeszet atrakja arreb mashova oszt konfiguralhatod az egeszet elorol az oszes gombot. Erre jo lenne valami megoldas hogy a sorrend stabil legyen es nevandoroljanak a USB kontrollerek attol fuggoen hogy eppen milyen USB ID-et dugsz be. Tomi555, ehez tudsz valamit hozza szolni? Ahogy kivettem, te elegge felturtad a USB cuccokat, lehethogy tudsz valamit amit mi nem. Jo lenne stabilizalni peldaul hogy a G25 stabilan mindig az elso legyen.