11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#5817 Szerintem azon a képen ponnt felénk áll a kapcsoló, kicsit lehet is látni hogy dől.
De majdcsak megmondja :D -
#5816 De nemarultad el hogy 3 allasu, vagy csak atkapcsolo, ahhoz nem kell merned, csak megbillented ujjal
A "felkapcsolom"-bol meg arra kovetkeztetek hogy talan ugy marad, talan nem all visza kozepallasba... De akkor a kepen miert van kozepen? Miert nincs egyoldalba billenve mint ez ahogy szokásos.
Kozepen csak 3 allasu kapcsoloval talalkoztam eddig.
De azert ezeket erosicsd meg nekem legyszi:
2 allasu vagy 3 allasu?
A billeno ugymarad, nemall visza kozepre?..>? - ugy ertelmezem. -
#5815 Maradok a cinema 4D-nél:) -
#5814 Nah csak most frissítettem, hát leszem, a faszért kell ennek 7 gigának elnni, nem mintha nem lenne hely, csak, állandóan letöltögetek:D -
#5813 Tudnátok inventoron kívül ajűánlani valamit amivel tudok 3d-s szerkezeti modelleket készíteni? -
tomi555 #5812 A 2009 megy win7-el.
Pummis: nem biztos hogy jó 5let csak a fehéret megszakítani, szerintem kösd be mellé a zöldet is -
#5811 Tegnap beszereltem a kapcsolokat :D nem vittem tulzásba :D már csak a műszer fal kell de hétfö van és lusta vagyok :D -
#5810 faxom felakartam rakni az inventrot a 11es verziót hát, nem müködik win 7 alatt ezeket az amatőr programozási bugokat, mé nem megy ge yporgram egy újabb oprendszeresn, sosem fogom megérteni... -
#5809 szóval kalitka kell :D majd berakom a víz alá :D -
#5808 Inkább az 5.1 erősítője :) Húzzál rá árnyékolást :D -
#5807 hát ez egy nagy tábla volt tele kapcsolval de szó szerint.Hát tény nem értek a méréshez én csak kokányolok :D azt tudom hogy úgy müködik nekem hogy és ha igy be van kötbve akkor ha felkapcsolom akkor müködik ha meg le akkor meg nem de sorba lehet kőtni a kábeleket -
#5806 Lehet a wifi nyeli a Rádiot vagy az 5.1 :D -
#5805 Hallod baratom neked csaknem olyan kapcsolod van amit en egesz nyaron hajszoltam de semilyen boltba nem volt beszerezheto, es meg az internetes aruhazakba se talaltam.
Jo lenne ha tudnad hogy kapcsolnak azok a kimenetek, van ott boven kimenet, de azzal nemfoglak nyaggatni, ha nincs ra lehetoseged lemerni, vagy nem vagy muszaki szaki
De egyre biztos rakerdeznek: En ugy latom hogy az 3 allasu kapcsolo. Nem olyan fajta hogy van alapertelmezett kozepallasa, es lehet billenteni jobra es balra? Olyan vagy masmilyen?, az a kerdes.
Es akkor meg a kovetkezo kerdes hogy ha 3 allasu default kozepallasal, akkor locking switch - illetve magyarul hogy ha kapcsolod/billented akkor ugymarad egyik vagy masik oldalon, vagy magatol visza all a kozepalasba? - Ezeket lecci aruld el nekem
Honnan vannak neked azok a kapcsolok, mert hogy nem boltbol az biztos, semilyen boltba nemtudtam ilyet szerezni, aztan mar feladtam a hajszolast. -
#5804 Persze azt tudom ha az apelecrixre gondolsz hogy azon nincs poti, arra en mar rakerdeztem e-mailba par hete mikor irtam neki. Az nem allitahato, de nem is szukseges. De a poti az csak arra van hogy milyen kemeny legyen a pedal, ahogy te is irtad. Ha nem all fenn az a tulkalibrallasi problema amit en a potis pedalokrol irtam abba a hoszuba, akkor rendbe van, nem kell oda poti. Hisz te is irtad, a realis autoba se lehet kedvunkre allitgatni hogy milyen erossen keljen nyomni a feket.
En csak azzal a dologgal nem voltam tisztaba hogy hogy jelentkezik az a kalibralasi dolog amit leirtam a potikrol.
Igy poti nelkul ugy tudom elkebzelni hogy az egesz fixre be van allitva valami nyomasra ami a MAX, peldaul 15kg-ra es nemvaltoztathato. De most kapcsolok, hogy akkor is be kell nyomkodni mint a potissat, mert ha bekapcsolas utan eloszor csak 5kg-mal nyomom be, akkor csak peldaul 2V jelet kult es az nem a maximum, azon meg tul lehet nyomni egesz 5V-ig. Ugyhogy azt le kellene tesztelni hogy hany kg-ra van bealitva (de az fugg a konkrett modrol es kialakitastol), es elso bekapcsolas utann ugyanugy mint a potis pedalokat, akkor a LC feket is be kell nyomkodni maximumra hogy 5V-ot kuldjon, es annal mar verseny kozbe hiaba nyomod tul, mar tobb voltot nem fog kuldeni. Ugyhogy nyomni lehet mint az allat, de mar bizonyos eronel peldaul 15kg-nal eleri a maximumot ami 5V, es annal mar hiaba nyomja jobban az ember mar nemtortenhet meg hogy tul nyomod es arréb kalibralja magat.
Ha az igy viselkedik akkor az nagyon jo. No de ezek a mi teoriank, de remelem hogy igy van igaziba is. De pont ez az a dolog amit a load cell tulajdonosok ki tudnanak probalni ha hajlandok lennenek, vagy lenne valaki akinek van load cell (hogy hogy viselkedik az a pedal, nekem kb 5-10 perc alatt ki volt probalva es le volt tesztelve a potis pedalok a G25-on, ugyhogy nem kell hozza egyetem hogy az ember ki tudja probalni, csak akarat kell), hogy megbizonyosodjunk a dologrol. En sajna nemtom kiprobalni mert nincs load cellem. De ugy nez ki Pointeren kivul nincs senkinek load cellje a forumozok kozul. Pedig ugy emlekszem meg egy srac rendelt LC-t de mar nememlexem ki volt az, talan a RedBullos srac, de őt jo par napja nemlattam errefele a forumba. Masoknak meg talan nincs load cell. -
#5803 Az igen, ha építesz valami fasza kis szerkezetet (erősítőt stb.) mindig van esély arra, hogy rádióként is funkcionál. Bezzeg, ha egy kurva rádiót akar az ember készíteni :D Az az istennek nem lesz sose jó :D -
#5802 Thx :P
___
Erre szellemek vannak a gépem valami szlovák rádiót fog :D kivan kapcsolva a gép és valami rádió szol a hangszorokba :D -
#5801 Nem :D
ha ínnen nézem akkor számozva úgy néz ki
1 2 3
1 2 3
1 2 3
1 2 3
Kösd be mondjuk a fehéret az első sor 1-2 lábára, zöldet a második sor 1-2 lábára. Egyik állásban az lesz zárva a másik állásban a 2-3, de az most nekünk nem kell.
Ha a földet, meg a tápot is akarod hogy megszakadjon, akkor a harmadik negyedik sorban is kösd be az 1-2 re a lábakat :D -
#5800 na elvágta ma vezetékeket a fehér kábel a nyerö :D -
thé #5799 az egyes verzióra gondolatm :)
nomeg arra, h mit szeretsz jobban, cockpitet építeni vagy szimulátorozni :) -
#5798 és ha igy bekötöm ? -
#5797 ilyen :
De ha kell valakinek ilyen kapcsoló adok szívesen akad böven :D -
#5796 Hát, igen, a három láb valószínű egy kapcsolókör, hol ez, hol az a kettő van belőle zárva. Illetve ebből 4 kört kapcsol. Lámpázd, vagy mérd ki :D -
ilyen jó ? Csak a lábak nem igy vannak rajta hanem van 3 sor és 1 sorba van 4 láb -
#5794 Az a baj, ha az áramot veszed el a készüléktől, akkor az usb port (tapasztalataim szerint) "fel nem ismerhető készülék" hibával fog bombázni. A fekete a test, a piros a +5V, azt ne bántsd.
A jel útját szakítsd meg, a fehéret, meg a zöldet. Sztereó kapcsolóval, vagy bármivel, ami egyszerre két áramkört szakít meg. -
#5793 ki be kapcsoló gomb.Tehát ha kikapcsolom akkor olyan mint ha nem lenne az usb be dugva , ha meg be kapcsolom akkor be legyen dugva az usb -
#5792 Hát szerintem azokra ne. Mit szeretnél? Elvenni az áramot a készüléktől, vagy újra felismertetni ? -
tomi555 #5791 Még a loadcellhez annyit a félreértések elkerülése érdekében hozzátennék, hogy ha jól láttam a G25-ös loadcellmodon nincs poti!! Tehát ott nem lehet amit írtam beállítani (max valami +elektronikával). -
#5790 Na egy kérdésem lenne usb kábel ahogy megy a gmepadba a piros és a fekete kábel szeretnék egy ki-be kapcsolot tenni van is billenő kapcsolom most a fekete vagy a piros kábelre kösem rá ? -
#5789 Óóó, igen köszi :) Egy egyszerű és nagyszerű magyarázat, most talán nyugalom lesz.
Amúgy hiába nyomod erősen 20 vagy 25kg-nyi erővel, ha a loadcell 15kg-os. CSP kb ennyi erőre maxol le.
Ha jól emléxem 30kg-os van a CSTben, de nagyon durva erőkarral. -
#5788 Miből tudsz csinálni ? Fém, fa, pvc cső?
Kevesen dokumentálják a cockpitet, illetve még kevesebben osztják meg.
Fából létezik pár dobozos egyszerűbb kivitel.
Fémből szinte csak az enyémről tudok, méretezett modellről, bááár a google sketchup netes tárában van fent pár. Nem tudom, méretarányosak-e. -
#5787 Az utolso mar megvaltozott, bocs arrol aktualissat nemtudok, de itt a web: http://www.f1design.us/ -
#5786 link1
link2
link3
Persze ezek nem a legegyszerubbek, de letolthetok Egyszerubb letolthetokrol momentalissan nemtudok, ezek vannak nekem az archivba. -
#5785 Aha , igy ebben az esetben ahogy irod ez igaz. Igy ertem Akkor ugy kell hogy legyen kialakitva az elektronika (diff erosito) a LC-hez, hogy 0-5V kozott kuld jelet, es ha azt a 5V-ot te bealitod egy bizonyos pontra (bizonyos erore a LC pedalonm akkor ott lesz a MAX, akkor is ha meg az LC szalag valtoztassa a tulajdonsagait/ellenalasat ha nyomod tovabb, de a PCbe mar nem megy nagyobb jel). Igen ez logikus, igy varnam el hogy mukodjon. Szoval az kell hogy biztositva legyan a LC pedalba hogy 0-5V kozott adja a jelet, feuggetlen attol hogy az 5V hol van, az elejen, kozeppen, vagy mar a terhelhetoseg vegen bekalibralva (es mivel az nem csak oszto mint a poti, akkor az ott elektronikaval lehetseges). Persze igy logikus es igy ertem is. Ugyes srac vagy te. Itt hibaztam el en, hogy enyire nemgondoltam bele a dologba, megzavart a poti mint oszto.
A potinal meg logikus hogy tul tudod nyomni a maximumon ha a fizikai felebe allitod be a maximumot, mert az csak oszto es a felebe csak 2.5V van, ugyhogy ott mindig csak a fizikai vegen éred el a 5V-ot.
Szoval akkor megis rendbe kellene hogy legyen a LC-vel a dolog, remelem ezek utan nem kell attol tartanom, hogy fennal az a veszely amit abban a huszuban leirtam. Igy biztositva van az hogy ha tul is nyomod a bekalibralton (ha meg nemvagy a fizikai max vegen) akkor sem ad 5V-nal tobbet es a controller/driver/WINrendszer ezert mar nemkalibralja ujra arréb, mert az a MAX erteket az 5V-nal kapja ami peldaul az 1023 (11 1111 1111 bin ha 10-bites a A/D converter).
Tomi, koszi szepen, rendes srac vagy
Megis meglatszik rajtam hogy ezekkel en mar 15 eve nemfoglalkozom, az ember meg idovel felejt. Majd te is egyszer tulleped a 30-at addig tizenevesnek ereztem magam, addig fiatal az ember, azutam meg mar csak oregszik -
#5784 Lehet a neten valahol találni terveket, amivel valami egyszerűbb cockpitet lehet csinálni? Pointer te az autocaddal tervezed a cockpitedet? Lehet ilyen autocados terveket letölteni valahonnan? -
tomi555 #5783 Na ez tényleg hosszú lett de végigolvastam:) Igen én teljes mértékben értem amit írsz, már először is értettem, de akkor leírom én is a válaszomat még1x részletesebben.
Van ugye a loadcell, namármost mint már arról itt is volt szó a loadcell egy pár mV-os feszkülönbséget produkál a két kivezetése között. Ezt egyértelműen nem lehet a G25-re vagy bármi más kontrollerre rákötni, fel kell erősíteni a szokásos 0-5 V közé. Ezt egy diff erősítővel teszik meg aminek az erősítését vagy külső alaktrészekkel (ellenállat) vagy esetleg bizonyos esetekben programzással lehet beállítani. Na most ha jól gondolom, valószínűleg a clubsport pedálon az a poti nem fesz osztóként hanem állítható ellenállásként dolgozik és azza szabályozod a differősítő erősítését. Tehát tegyük fel te benyomod a pedált X erővel akkor lesz mondjuk erősítő beenetén 10mV ami jon LC-ből(akkor már én is rövidítek:D) és az erősítő úgy van beállítva hogy 500x-es erősítés, tehát ez lesz a mak értéked. De te azt akarod hogy kisebb erővel kelljen nyomni, pl fele ekkorával a max értékhez, ilyenkor a LC kimeneteén lesz 5mV, hogy kihasználd a teljes skálát a digitalizálásnál és ne is tudd túllépni a maxot átállítodd az erősítést 1000x-re, tehát mostmár 5mV bemenetnél lesz 5V kimeneted, hiába lesz 10mV a bemented, az 5V kimenetet nem tudod túllépni mivel az a tápfesz. A játékok eleji kalibráláshoz meg, tudom én is szoktam ha nem csinálja meg az ember hülyén viselkedik, és LC-nél hogy ne kelljen olyankor ráfeküdni a pedálra, egyszerű és jó megoldás lehet hogy egy kapcsoót beiktatni amit ha átkapcsolsz/benyomsz a tápfeszt teszi a bemenetre. így csak azt benyomod indításnál és egyből be is van kalibrálva a max értékre, onnantól már csak az erősítésen múlik h mekkora erőnek felel meg. Bocsi kivételesen ez most hosszú lett tőlem is, de remélem már érthető:) -
#5782 Érdekességek :D
-
#5781 G27 kormány belülről.
Uccsó képen látni (éppen hogy) a helikális fogaskereket, a motor tengelyén. :) Legalább ez igaz. -
#5780 Hogy nyomnám már túl a bekalibrált max fékerőt?
Beletaposok izomból egyszer kalibrálni, fékezés közben sosem fogom megismételni, még csak a közelébe se megyek. -
#5779 Nem arrol van szo hogy hasznalunk vagy nem 100% fekerot. Hanem arrol hogy konyen tulnyomhatod a elotte bekalibraltat, es akkor uj MAX erteket jegyez meg a rendszer. Erted? -
#5778 Kieloztel Nemvolt refresh utan, aztam meg volt refresh utan, mikor elkultem az irast
En azt ertem amit irsz, de ha elolvasnad az enyemet akkor ertened te is mirol beszelek. A WIN rendszerrel meghatarozott MAX ertekrol, ami mindig az amit MAX produkal a controller. - Roviden. Csak ebbol a feluletesbol senki nemertene hogy mirol is van szo.
2x pontossan egyforma 100% erot sose tudsz benyomni, ha nincs ott valami korlatozas vagy hatar, foleg nem verseny kozbe, akar jo kondiba vagy akar nem. Es ha azt csinalja a WIN a load cellel amit a potival akkor az nem kedvezo. Errol a dologrol van itt szo, egyszeru mint a pofon. Ha nekem lenne, mar reg tudnam ra a valaszt es nemkerdeznem a forumon masoktol