Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• tomi555
    Na ez tényleg hosszú lett de végigolvastam:) Igen én teljes mértékben értem amit írsz, már először is értettem, de akkor leírom én is a válaszomat még1x részletesebben.
    Van ugye a loadcell, namármost mint már arról itt is volt szó a loadcell egy pár mV-os feszkülönbséget produkál a két kivezetése között. Ezt egyértelműen nem lehet a G25-re vagy bármi más kontrollerre rákötni, fel kell erősíteni a szokásos 0-5 V közé. Ezt egy diff erősítővel teszik meg aminek az erősítését vagy külső alaktrészekkel (ellenállat) vagy esetleg bizonyos esetekben programzással lehet beállítani. Na most ha jól gondolom, valószínűleg a clubsport pedálon az a poti nem fesz osztóként hanem állítható ellenállásként dolgozik és azza szabályozod a differősítő erősítését. Tehát tegyük fel te benyomod a pedált X erővel akkor lesz mondjuk erősítő beenetén 10mV ami jon LC-ből(akkor már én is rövidítek:D) és az erősítő úgy van beállítva hogy 500x-es erősítés, tehát ez lesz a mak értéked. De te azt akarod hogy kisebb erővel kelljen nyomni, pl fele ekkorával a max értékhez, ilyenkor a LC kimeneteén lesz 5mV, hogy kihasználd a teljes skálát a digitalizálásnál és ne is tudd túllépni a maxot átállítodd az erősítést 1000x-re, tehát mostmár 5mV bemenetnél lesz 5V kimeneted, hiába lesz 10mV a bemented, az 5V kimenetet nem tudod túllépni mivel az a tápfesz. A játékok eleji kalibráláshoz meg, tudom én is szoktam ha nem csinálja meg az ember hülyén viselkedik, és LC-nél hogy ne kelljen olyankor ráfeküdni a pedálra, egyszerű és jó megoldás lehet hogy egy kapcsoót beiktatni amit ha átkapcsolsz/benyomsz a tápfeszt teszi a bemenetre. így csak azt benyomod indításnál és egyből be is van kalibrálva a max értékre, onnantól már csak az erősítésen múlik h mekkora erőnek felel meg. Bocsi kivételesen ez most hosszú lett tőlem is, de remélem már érthető:)