Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Azt a gumizast nemcsinalnam, rovid idon belul telemorzsolodna gumival az egesz pedalt, persze azaltal a pedal viselkedese is rohamossan valtozna visza az eredetibe ahogy morzsolodna szet a gumi. Igy is maximalissan igyekszek tisztan tartani a pedalokat (meg minden mast is) nem hogy meg hozzajaruljak a teleszemetelesehez. Persze szabad a valasztas, aki akarja megcsinalja, ez csak az en velemenyem. Vagy load cell, vagy hagyom ugy ahogy van.
De erdekelne hogy viselkedik a load cell a simulatorokba, foleg LFS-be, ami a kalibrallast illeti, meg kulombozo nyomasokat meg stb...
Csak azert nem all osze nekem a kep, mert a potmeteres pedalnak vannak hatarai lock-to-lock, annal tovabb nem megy ha oszetorod akkorse.
De a load cell mindig meri az erot. Jo van, persze egy bizonyos hatarig, mindnek meg van adva a skalaja. De ha benne van egy 50-80kb-s load cell, akkor ulve sose tudod lenyomni maximumra, esetleg ha egesz testeddel raalnal - no ebbol a nezopontbol gondolom en a maximumot. Persze a 10kg-sat meg nemjavasolt, mert azt meg tultaposhatod a tulnyomassal, amivel valtozhatnak a tulajdonsagai - egyszoval tulterheled. Ugyanaz mint ha egy 100kg-ssal mernel egy teherautot.
Azt nemertem hogy mi van akkor ha bekalibralod bizonyos erovel. Aztan maskor versenyezel de jobb kondiba vagy mikor kalibraltad multkor es nagyobb erovel nyomod. Akkor mar a felebe elered a maximumot (feelingre), es hiaba nyomnad erosseben. De akkor ha jobb kondiba vagy meg gyengebnek tunne.
Aztan forditva, kicsit nyuzottnak erzed magad, ejjeles utan, meg esetleg natha, es nem vagy jo kondiba. De mikor bekalibraltad akkor erossen kalibraltad be. No es ha most fekezel vele, akkor meg nemfogod birni olyan "erossen" nyomni mint amikor kalibraltad. Akkor meg az van hogy nem tudsz maximumra fekezni, kb csak felig nyomod a feket. No ez nekem olyan furcsa benne, hogy te olyan erossen nyomod ahogy erzed magad, egyszer tulerobe vagy, maskor meg ki vagy csavarva mint a padlo rongy, es nemtudod mindig egyforma erovel nyomni (persze kepletessen mondom). Nembeszelve arrol ha konditerembol josz haza es mesz versenyezni
Vagy a load cell miatt minden verseny elott kell kalibralni hogy ugy mukodjon ahogy erzed magad per pillanat?
Mert a G25 en egyszer bekalibraltam kimondottan Callibrate, aztan mindig system restart vagy verseny elott, a starton (megvan 10 masodperc alatt) atnyomkodom a pedalokat es a kormanyt meg kezifeket, szoval minden analogot minimumtol-maximumig hogy aztan ne legyen vele gond verseny kozbe. Ez nelkul nem lenne jo, de ebbe most nemmegyek bele, mert hoszu lenne...
Valaki irhatna valami tapasztalatokat aki hasznal load cellt.
Vagy senki nem nemtapasztalt meg load cellt, ugy hogy le is tudna irni?