11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Tika
    "Na de őt ez érdekli, hogy azt a módot megrendelve neki milyen jó lenne." - nemegeszen, de tegyuk fel hogy nagyon nagyabol igy lenne. :P

"És az ami senkinek sincsen, és csak őt érdekli, az neki hogy állna." - No ezt teljessen elbasztad :P Ugyanis ha rendessen olvasnad az irasokat es nem csak az elso es utolso modatok minden masodik szavait gyorsitva, akkor nemirkalnal ilyen hulyesegeket rolam masok elott :P Ugyanis nem az erdekel ami senkinek nincsen, hanem azokhoz fordultam aki mar hasznalnak valamilyen load celles pedalt (jobbik esetbe LFSvel, de massal is lehet), hogy az hogy viselkedik es milyen a tapasztalata vele (Az alapokon kivul, mert a mukodeset tudom, de en konkrett a rendszerbe es szimuba gondoltam, kalibrallas meg stb...). Tuttommal ez egy tapasztalat megoszto forum, es te vagy a hazigazda, ugyhogy ezt tudnod kellene :P Es mindenki azt kerdezi ami őt erdekli es nem azt ami a szomszedok nagymamajat :P Esetleg ha te masok neveben kerdezel, az is rendben van, de akkor ne utasics el engem hogy sajat nevemben kerdezek :P

"Ezért basztat" - Meg hogy en basztatlak? (esetleg max kiveve a mostani irasomat). En rendessen viselkedek, ha tudom megvalaszolom azt amit masok kerdeznek, meg leirom a tapasztalataimat, meg stb... De nem zarok ki egyeseket csakis azert mert nem pont azokat a dolgokat hasznaljak amiket en :P

"Tika, majd tesztelem vacak LFS-el a loadcellt, ha lesz frexes komplett kép" - Azt tapasztalom hogy te kizarod azokat akik nem kimondottan azokat a dolgokat hasznaljak amiket te. Es azok jok amiket te hasznalsz, es minden mas vacak, mast nem ismersz el :P
    En igertem hogy lesz kep, ha komplett lesz a cucc, es azt be tartom. Csak arra meg varnod fog kelleni mert ha el is keszul a dashboard, akkor is hiaznyozni fog a SimCon, es meg kell varni meg viszajon reklamaciorol. Addig csak logni fog a bele/drotok, es Motion nelkul fogom hasznalni persze addig.

"De akkor se kapsz választ az igazi kérdésedre" - Ezt meg nem fogom jobban szetfejteni, ha valaki elvezi hogy szandekossan nemvalaszol... :P

En amiota elkeztem PCzni a 90-es evek ota mindig hajszoltam egy olyan szimulatort amibe a realitashoz legkozelebbi fizika van, es ezt nagyon sokaig nemsikerult megtalalnom. Persze volt Driver amibe nagyon jo volt az auto fizikaja (de gombos jatek volt), meg volt 1NSANE amibe szinten, de meg mindig nem volt az igazi, meg volt GT Legends, meg GTR de ezek se jottek nekem be. Aztan 2001 kornyeken jott a LFS, es az nagyon ott volt. Nagyon bejott, szuper grafika, meg az ajto kilincsek is 3D volt, ami akkor minden masban csak textura volt, meg a huto borda, meg stb... Nagyon szuper real time fizikaja van (nem olyan lassitott mint ha viz alatt lenne vagy a holdon), kimondottan zabaltam, es a grafikaja is gyonyoru. Es akkor vettem a kormanyt, azert mar erdemes volt, ha nincs a LFS akkor lehet meg ma sincs kormanyom. Persze akkor csak kuplung nelkulit lehetett kapni, es mivel en foleg hagyomanyos utcai autokkal akartam mindenfele kaszkador mutatvanyokat tanulni meg tesztelni (nem is a versenyautok vonzottak anyira, meg a off-road inkabb jobban, de az a LFSbe nincs sajna), ahhoz kellet kuplung. No azert csinaltam akkor a homemade kuplungot a Thrustmasterhoz (meg akkor volt 3 muhely lehetosegem ) Es azota fejlesztem az autos controllerjeimet, persze mar G25 kuplungal, kezifek csinalt (az is kell a kaszkador mutatvanyokhoz, versenybe, nem nagyon hasznalatos, de azert neha jol jon ott is), es a LFS nagyon megfogott, a palya epites is benne van ami idealis a mindefele teszteleshoz es mutatvanyokhoz. Es olyan dolgokat veltem felfedezni benne amiket tátott szajjal neztem vagy regisztraltam (ha nem volt grafikailag lathato), amikrol a tobbi szimu nem is almodott. Van is itt mindefelek beinstalalva, de amiota felraktam es kiprobaltam, es nemfogott meg a tobbi, sose hasznaltam azokat. Egyenlore a LFS egyedulalo nalam, es azota se talaltam olyat ami ugy megfogott volna mint a LFS. Es hogy neked nemtetszik a LFS mert nincs benne millio irrealis elhamarkodott auto aminek csak a neve igazi, meg mittomen menyi palya, az meg renben van. Mindenkinek megvan a joga azt valasztani ami tetszik neki. De csakis azert masokkal nemkomunikalni mert mas tetszik nekik, vagy mas a velemenyuk, ez elegge beteges, no de mind1 :P
    En mindenkit egyforman kezelek, fuggetlen attol hogy mi a velemenye, vagy mi tetszik neki, vagy mik a lehetosegei, vagy milyen cuccai vannak, vagy mire telik, vagy nem telik neki. Senkit nem nezek le, csakis azert mert mas a velemenye, vagy mast hasznal mint en. Enyi, slusz, paszz :P
    Szep barati beszelgetes volt :P

(Ez utan Pointer eljon motoron, es felakaszt az erkelyen, ami a muhelyem)
  • pointer4
    Most komolyan, kitől várod el, hogy ezt elolvassa? :D Amúgy meg megértettem, csak nem tudom, hogy a fejlesztőmérnökök problémáját miért nekem kéne megoldanom. Itt a pedál, fékezek vele és jó. Sőt, sokkal jobb mint ha csak potis lenne.PONNT
    Erről nincs is mit beszélni többet. Ráadásul ha néha satnyán érsz haza, néha meg kigyúrva, akkor pont jó, mert mindig a fizikumodhoz kalibrálod a féket. Amúgy 100% fékerőt sose használunk pályaversenyen, hogy a bánatba kalibrálnám el ?
  • Tika
    Igen, azzal egyetertek hogy igazi autoba nemtudod ujra kalibralni, es az ugy nagyon is rendbe van, de ott nincs is szugseg ra, mert ott nincs az a gond ami a PCbe. De a szimunal az van hogy ott SW ertekeli ki a pedal allasat (erot), es az elkalibralodik, illetve nemhogy elkalibralodik, de minden ujra bekapcsolasnal a kormany kalibralja magat mivel FFB motoros megtudja tenni automatikussan, de a pedalok nem. A pedalokat csakis manualissan lehet bekalibralni, es azt nagyon egyszeruen csinalom - miutan bedugtam USBt, es pergett a kormany, utanna megnyomkodom az oszes pedalt a maximumig es a Windows azt az erteket allitsa be maximumnak. Na most ha a pedalokat csak felig nyomnam be (bakapcsolas utan, mint kalibraciot), akkor a Windows oda allitana a maximumot, ez elvileg mukodik is aztan ugy. Direkt most probaltam at alapossan odafigyelve, ez igy van a rendszerbe. Szoval csak alig nyomkodtam be a padalokat es a Windows oda allitotta a maximumot. Azutan akarhanyszor nyomkodtam a pedalokat az elobb bealitott maximumig, akkor az pont ugy mukodik hogy ott volt a maximum, kb a fizikai 10%nal. De ha csak egyszer is tulnyomom rajta, akkor a Windows azt az uj erteket allitsa be mint maximumot, es mar azon a palyan kell hasznalom a pedalt. Persze ezt versenybe lehetetlen betartani, mert biztos tulnyomod a virtualis maximumon, egesz a fizikai maximumig. No de akkor az van hogy ha azelott a pedalt 10% palyan alitottad be a maximumot, akkor a pedal 10% benyomasanal mar a MAX erteket adja (0-tol 10%ig van beosztva az egesz skala), es te valojaba nyomod tovabb, de az mar mindig a maximum, mert a Windows rendszer (vagy driver) mindig az uj maximalis erteket alitja be maximumra, persze addig amedig eljutsz a fizikai maximumig. Ezt nemtom erted-e, de a gyakorlatba az anyit jelent, hogy az elso kalibracional (bekapcsolas utan) a pedal 10%-nal van a maximum (mert csak odaig nyomtam be eloszor), de elkezdel versenyezni, akkor beletaposol amedig megy fizikailag, de mivel a 10%nal van a MAX akkor az a konkrett lenyomas mar 10%nal eleri a maximumot, es a tovabbi benyomas uj maximumot general, szoval amig a vegere nem er a pedal addig mindig uj maximumot general, es azaltal a fizikai 11%-tol 100%ig ebbe a konkrett banyomasba a maximumot adja. Szoval az a konkrett 1 benyomas ugy fog viselkedni hogy a fizikai 11%-tol fizikai 100%-ig csak a maximumot adja, ugyhogy te mar a 10%nal maximumra fekezel. De most a lenyeg: mivel tulnyomtad az eredetileg bakalibralt maximumot a rendszer uj maximumot allit be, mindig a legnagyobb benyomott erteket allitja be maximumra, es mivel tulnyomtad az eredeti maximumon, akkor az maximumot allit be. Remelem eddig erted No a potmeter esetebe ez nem problema, mert maximum az elso fekezest rontod el vele, de ha beletaposol a fizikai maximumig, akkor az oszes kovetkezo pedal hasznalat mar az uj maximum erteket veszi, ami a pedal fizikai maximuma, onnan mar nemtudod tovabb benyomni. Szoval ezentul az a pedal rendessen mukodik 0-100% fizikai es virtulis maximum, addig meg ki nem kapcsolod az USBt vagy a PCt, es ujra bekapcsolod, akkor ujra kell kalibralni. Szoval ezert en minden elso bekapcsolasnal, vegig nyomkodom az oszes pedalt hogy a rendszer bealitsa maganak hogy hol a maximum. Ez potmeteres ugyben nem gond, mert a bekapcsolas utan benyomkodom es utana mukodik ahogy kell, pontossan. A kormany meg magat kalibralja ahogy tekeredik lock-to-lock bekapcsolaskor.
    No de a load cell (kovetkezokbe roviditem = LC) mas teszta. Ha egy LC 50kg-ig tud kiertekelni, akkor neki a 50kg a fizikai maximum. De te ulve sohase fogod tudni benyomni 50kg maximumra, esetleg ha raalsz az egesz test sulyoddal. Ugyhogy hulyeseg is lenne 50kg-ra kalibralni.
    Akkor vegyuk hogy bakapcsolom a pedalokat a kormany tekereg/kalibralja magat, de a pedalokat vegig kell manualissan nyomkodnom hogy jol kalibralodjanak be (csak 1szer, bekapcsolaskor). A potmeteres pedalok elintezve, ott megvan a fizikai maximum, benyomod ameddig megy oszt jol van. De a LC-t hogy kalibralod be? Valameddig benyomod ameddig birod vagy gondolod, ahogy eppen erzed magad, aztan mesz versenyezni. No most ha az ugy viselkedik es a rendszer ugy ertekeli ki mint a potmeteresset akkor baj van. Mert a rendszer megjegyzi az utolso legnagyobb erteket es azt allitsa be maximumnak. No de a LC-nek nincs palyaja ahol nekiutkozik a maximumnak. Te nyomkodod ahogy birod verseny kozbe, de ha mindig egy picit tul nyomod az elobbi maximumnal, akkor a rendszer (driver) uj maximumot allit be. Hova jutunk igy, na oda hogy a vegen mar egesz test sulyal kell nyomkodnod hogy elerd a maximumot.
    En abbol indulok ki hogy mi a tapasztalatom a potmeteres controllerekkel, mert a LC-t meg sohase probaltam, es pont ezert tettem it fel olyan kerdest azokhoz akik hasznalnak mar valamilyen load cell pedalt, hogy azzal milyen a tapasztalatuk. Es hogy hogyan mukodknek azok a bizonyos (ilyen vagy amolyan) load celles pedalok, mert ha ugy mukod(ne)nek ahogy a potmeteres ahogy leirtam, akkor az eleg gáz.
    Sorry, hoszu lett tudom, de ezt ilyen egyertelmuen nemlehet rovidebben elmagyarazni, mert akkor az tortenik ami az elobbi irasomba, hogy nemertik meg az emberek mirol is van szo. Azert ez egy kicsit bonyolultabb dolog mint az hogy kell bekotni egy +/- drotot, vagy egy haromdrotos potmetert
    Pointer abszolutt nemertette meg amit kerdeztem a forumozoktol, persze, hogy is ertette volna meg ha csak az elso es utolso mondatbol minden masodik szavat olvassa gyorsitva, ahogy multkor bevallota :P De akkor legalabb neirkalna hulyesegeket :P
    Te se ertetted meg teljessen ugy ahogy gondoltam, de te lagalabb a dologhoz irtal rendessen ahogy illik
    No azert itt leirtam fere erthetetlenul az egeszet, kivancsi vagyok a velemenyedre, te komoly srac vagy, es ertesz a dolgokhoz is. De nem tom milyen tapasztalatod van a load celles pedalokkal. De azert probalj valamit valaszolni, ami a te velemenyed. Koszi
  • pointer4
    Vagy akár az, csak kicsit bugos, és még a race07 előtt volt.
  • pointer4
    Race-ON, abban benne van a wtcc'08-'07-'06+pályái.
    Ennek a kistestvére a GTR-EVO, abbank WTCC '07-'06
    És az alapja a race07 amiben a WTCC'06.
  • Mad0x
    Race: The WTCC Game
  • Hecker007
    próbáld végig őket nem eredetibe és amelyik neked tetszik, meg azért olyat amivel tolják is az emberek rendesen
  • Sponnyabob
    Sziasztok! Lenne egy kérdésem ami lehet hogy nem teljesen a témába vág de nem tudom hol kéne feltettem úgyhogy megkérdem itt. Szóval tudnátok mondani egy olyan játékot ami WTCC-ről szól tehát csak az van benne. Remélem érthetően írtam a fogalmazás nem erősségem :), és előre is KÖSZI!
  • pointer4
    Na de őt ez érdekli, hogy azt a módot megrendelve neki milyen jó lenne. És az ami senkinek sincsen, és csak őt érdekli, az neki hogy állna. Ezért basztat :P
    Tika, majd tesztelem vacak LFS-el a loadcellt, ha lesz frexes komplett kép :P De akkor se kapsz választ az igazi kérdésedre :P
  • tomi555
    Igazi autóba se tudod újrakaribrálni, ott is mindig ugyan akkora erővel kell nyomni úgyan akkora fékezéshez(most ilyen fade hatások meg ilyenektől tekintsünk el). Amúgy ahogy pointer is írta, a potival állítod be az erőt a poti meg nem mást mint az erősítést állítja (gondolom én). Az az azt a pontot állítod h mekkora erőnél legyen a kimenet 5V. Azon a G25ben szerelhetőn nem tudom hogy van.
  • pointer4
    Meg lehet toldani, de csak könnyű anyagokat használj. A szürke tetejét lepattintod, felfele lehúzos, ami a fokozatokat jelzi, és 1 csavar alatta.
    Viszont ha fémet használsz, és nem pillekönnyűt, akkor a kar súlya, behúzza fokozatba a váltót. Pl ezért nem lehet egy normális váltógombot felrakni rá.
  • TaRka0107
    Ti melyik szimulátoros játékot ajánljátok megvételre?
  • TaRka0107
    G25-ről van szó természetesen.
  • TaRka0107
    Szevasztok! A váltókart meg lehet úgy csinálni hogy hosszabb legyen, vagy venni kell külön?
  • pointer4
    Irigyeli tőled az alurácsodat a nyavaja :P Majd amikor én még nyugodtan tolom a játékot, a tiédet meg már elvitték, a romák, mert a MÉH-be többet adnak érte:P fogsz még sírni :P
    Majd letesztelem LFS-en, már csak azért is :P De még előtte unatkoznom kell, és letargiába kell esnem :P
  • Tika
    Azt en is tudom, de en olyan kedvesseb emberkere gondoltam aki hajlando is nyilatkozni a sajat tapasztalatairol es nemzarkozik el, tutommal ez a forum foleg errol szol Egy hazigazdanak olyannak kellene lenni, de minek nyuzzam ha talalomra kitippelet forumozoknak nem hajlando valaszolni. Vagy a fejebe szalt a dicsoseg? :P
    Vagy irigyeli a Frexemet, hogy neki nincs olyan? Pedig szerintem amiota szimulatorokkal foglalkozik, sokal tobb penzt es idot mar bele fektetett azokba dolgokba PCktol kezdve komplet az utolso csavarig, mind en a Frexbe (Szerintem ha az elejen vesz egy komoly cuccot akkor le van a gondja es kesz, persze valamikor regen mikor falun laktam es rengeteg lehetosegeim voltak anyagokhoz jutni es barkacsolni, akkor en is inkabb 10x megcsinaltam mint 1x vettem volna) Abban kulomben nincs lemmi rosz, mindenki a lehetosegeinek megfeleloen cselekszik
    Vagy esetleg tart tolem, hogy .... :P
  • pajti
    radírgumi is megteszi mester? [nemvicc]
  • pointer4
    Lehet hogy nekem a gumi teleszemeteli a G25 pedált (bár erősen kétlem, hogy egy kutyalabda morzsálódna, 3év állás után kinnt a kertben is olyanok, mintha lelenne zsírozva), és felőlem annyi por ülhet meg benne, amennyi csak belefér,és nem tisztogatom, és nem is kímélem. De a te pedálodnál, akkor is tovább kitart, mert te foglalkozol ezzel görcsösen, és csak emiatt is neked fog hamarabb beszarni :P

Loadcell-ről meg nem mondok neked semmit :P Ha megnyúzol akkor sem :P Amúgy azét van rajta a szabályzó poti, hogy a legnagyobb erőt, amivel nyomni akarod, beállítsd. Nem kalibrálja magát később magasabb értékhez.
  • bardocz
    Pointernek a clubsport az loadcelles:)
  • Tika
    Azt a gumizast nemcsinalnam, rovid idon belul telemorzsolodna gumival az egesz pedalt, persze azaltal a pedal viselkedese is rohamossan valtozna visza az eredetibe ahogy morzsolodna szet a gumi. Igy is maximalissan igyekszek tisztan tartani a pedalokat (meg minden mast is) nem hogy meg hozzajaruljak a teleszemetelesehez. Persze szabad a valasztas, aki akarja megcsinalja, ez csak az en velemenyem. Vagy load cell, vagy hagyom ugy ahogy van.
    De erdekelne hogy viselkedik a load cell a simulatorokba, foleg LFS-be, ami a kalibrallast illeti, meg kulombozo nyomasokat meg stb...
    Csak azert nem all osze nekem a kep, mert a potmeteres pedalnak vannak hatarai lock-to-lock, annal tovabb nem megy ha oszetorod akkorse.
    De a load cell mindig meri az erot. Jo van, persze egy bizonyos hatarig, mindnek meg van adva a skalaja. De ha benne van egy 50-80kb-s load cell, akkor ulve sose tudod lenyomni maximumra, esetleg ha egesz testeddel raalnal - no ebbol a nezopontbol gondolom en a maximumot. Persze a 10kg-sat meg nemjavasolt, mert azt meg tultaposhatod a tulnyomassal, amivel valtozhatnak a tulajdonsagai - egyszoval tulterheled. Ugyanaz mint ha egy 100kg-ssal mernel egy teherautot.
    Azt nemertem hogy mi van akkor ha bekalibralod bizonyos erovel. Aztan maskor versenyezel de jobb kondiba vagy mikor kalibraltad multkor es nagyobb erovel nyomod. Akkor mar a felebe elered a maximumot (feelingre), es hiaba nyomnad erosseben. De akkor ha jobb kondiba vagy meg gyengebnek tunne.
    Aztan forditva, kicsit nyuzottnak erzed magad, ejjeles utan, meg esetleg natha, es nem vagy jo kondiba. De mikor bekalibraltad akkor erossen kalibraltad be. No es ha most fekezel vele, akkor meg nemfogod birni olyan "erossen" nyomni mint amikor kalibraltad. Akkor meg az van hogy nem tudsz maximumra fekezni, kb csak felig nyomod a feket. No ez nekem olyan furcsa benne, hogy te olyan erossen nyomod ahogy erzed magad, egyszer tulerobe vagy, maskor meg ki vagy csavarva mint a padlo rongy, es nemtudod mindig egyforma erovel nyomni (persze kepletessen mondom). Nembeszelve arrol ha konditerembol josz haza es mesz versenyezni
    Vagy a load cell miatt minden verseny elott kell kalibralni hogy ugy mukodjon ahogy erzed magad per pillanat?
    Mert a G25 en egyszer bekalibraltam kimondottan Callibrate, aztan mindig system restart vagy verseny elott, a starton (megvan 10 masodperc alatt) atnyomkodom a pedalokat es a kormanyt meg kezifeket, szoval minden analogot minimumtol-maximumig hogy aztan ne legyen vele gond verseny kozbe. Ez nelkul nem lenne jo, de ebbe most nemmegyek bele, mert hoszu lenne...
    Valaki irhatna valami tapasztalatokat aki hasznal load cellt.
    Vagy senki nem nemtapasztalt meg load cellt, ugy hogy le is tudna irni?
  • pointer4
    Jajajaa, nehéz ügy. Én szétszedtem a fanatecet, néztem azt a PU foamot a kezemben tartva. Érdekes anyag, mintha parafa lenne, csak felveszi az eredeti formáját.
    Nehéz kérdés, hogy mivel lehetne helyettesíteni. Talán tömör kutyalabda megteszi.
  • bardocz
    Sima fanatec. Ami jár a kormányhoz. Igazából jó lenne egy clubsport pedál. De ez sem rossz, és tényleg minden pedál teljesen más.
  • pointer4
    Ahham, ez amúgy milyen pedál?
    Ez a PU foam szöveg, eléggé fanateces. Neked van valamelyik prosche kormányod? :D Olyan szita a fejem :D
  • bardocz
    "Each pedal feels different and we try to make it as real as possible by not only changing the strength of the spring but also change the type and mechanism of the spring.
    The brake is stopped with a special PU foam made by BASF in Germany which is used on shock absorbers and although the brake is using a potentiometer, the feeling is very similar to a pressure sensor."

Elvileg ilyen a mostani pedálom, ezért érzem, hogy a fék felpuhult nagyon. Igaz leginkább a bal lábammal, mert az hozzá van szokva, csakhát ugye bajnokságban ritkán fékezek jobb lábbal, meg csak a rajtnál kell kuplung.
  • pointer4
    Igen, az is jó módszer. Sokkal jobban "emléxik" rá az ember, hogy milyen fékerőhöz mekkora pedálerő szükséges.
    Az ha 10-es skálán kellen értékelni, akkor a 4pontos G25 pedálból csinálna 6osat.
    Csak 2 zavaró tényező van, nekem idővel felpuhult, 1 év alatt változott sokat, hogy igazán feltűnjön. Illetve nem minden program, és autó beállításai teszik lehetővé azt, hogy az optimális fékhatást sikerüljön odailleszteni ahol a gumi ideálisan kemény. Jártam úgy is, hogy sokkal erősebben kellett nyomni, vagy sokkal fínomabban kellett vele bánni, mivel nem a valódi fizikai erőből számít, hanem a pori elmozdulásból.
    Egy loadcelles pedál, meg mondjuk pontot kapna a skálán.
    De neked tilos belerakni, így is gyorsabb vagy nálam :P

Igazából ha nincs még benne, akkor egy 13*13*32mm gumesz kell a rugótagba :D
  • bardocz
    Mostani pedált szétkapnám, és kicserélném benne a gumit, vagy ami benne van, nem is kéne loadcell.
  • TaRka0107
    Aha, értem. Kössz a választ!
  • pointer4
    loadcell: "Tehát a fékpedállal ezt az elektronikai alkatrészt nyomjuk, ami még egy millimétert sem mozdul, viszont egy elég széles skálán méri, ezt az őt érő erőt. Mivel ez a mechanika így jobban hasonlítana egy kockakő rugalmasságára, ezért még szükség van egy köztes alkatrészre. Ezen alkatrész felkeményedése szimulálja az igazi gépjármű fékpedálját, és közben az összenyomáshoz szükséges erő mértékét méri a szerkezet."
  • Pummis
    hát most a kialakitás a baj semmi ötletem nincs valami kőnyű szeretnék.Esteleg ha lenne valakinek képek ahol lehet látni a műszerfalat ne tikolya el :D
  • TaRka0107
    Valaki meg mondaná mi az a load cell?
  • Tika
    Kerdezni szeretnem azoktol akik load cell fekkel rendelkeznek, hogy milyen a LFS-be (kalibracio, hasznalat, mukodes). Van valaki aki hasznal load cell feket LFS-vel?
  • Tika
    Az elektronika a gond vagy a fizikai kialakitas?
    Kulomben kitalalni mindig konyebb mint megcsinalni
  • bardocz
    Na, az jó:D Végére úgy elbutult a motor a kocsimban, 278 helyett ment 265-öt. Lehet kikéne tolni 24 órára a versenyt, annyira jó itt vezetni:-D
  • pointer4
    8.-nak, az első Marcos Marcorelly :D
  • bardocz
    Jó volt, ilyen első köt még nem mentem. Aztán annyit hibáztam, hogy ha azokat az időket levonom, bőven előrébb végzek. Te hol értél be végül?
  • pointer4
    H-váltó, de a cockpit az nem mozgott :D Akkor sehol se végeztem volna :D Majd a következő verzió! :D Az majd csak irányba ráz, nem dülöngél ennyit :D
    Amúgy szép futam volt! :D
  • bardocz
    Pointer, most a versenyen H-váltóval, meg bekapcsolt cockpittel mentél?
  • bardocz
    +2 gomb a MOMO-n.
  • Pummis
    Valakinek volt baja a pedállal hogy 2 cm benyomás után kezd jó lenni ? Jó lett neki a progí érdemes felteni ?
  • milk4
    Nem csaltam:D