Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
rbal #5485 A csőszigetelés (én a TUBOLIT DG-t ismerem), a 9mm falvastagságtól indul elég nagy vastagságig, és nem olyan veszélyes az ára egy 22/9mm-esnek! De erre nem jó ahogy ponter írta, és létezik fekete klímás változata, az még puhább, az tutira nem jó! Az otthoni gumi, meg mittomén minek öntése nagyon macerás, ahhoz azért nagyon jó forma is kell, szal elsőre biztos hogy nem sikerül senkinek, ha még nem csinált ilyent. A belefektetett munka, meg az alapanyag is biztos a csillagos eget verik ahhoz képest mit kell belőle csinálni. De hogy írjam én mit ajánlanék, és az enyémen hogy csinálnám(om) meg a markolatot. Véleményem szerint a kerékpármarkolat a legegyszerűbb, és lehet a legjobb megoldás a házi készítésre. Szivacsos is, de elég kemény, hisz ha tekersz is akár órákon át azt markolgatja az ember, ráadásul egy csomó testsúlyt is tart vele. Aránylag olcsónak is mondható, én ma vettem pont országútisat, az 40cm hosszú/db, és párban 1200pénz volt. De ugye ez még kevés, mert a 6mm-es lemezen még lötyögni fog. Arra én találtam ötletet, valamelyik külföldi oldalon olvastam, hogy parafából csinálta meg a markolatot, és azt bőrözték be. Szal én a bőrt kihagynám, nem szeretnék varrogatni, meg vinni sem sehová bőröztetni, erről Pointer lehet mesélhetne is (igaz?)! Szal én a parafára tenném rá a szivacsos markolatot. Igaz még parafának nem jártam utána, de van ötletem kis mennyiségben hol lehet beszerezni. Az első ötlet, hogy valamelyik multiban veszek parafa tányéralátétet, sztem pár száz Ft-ért lehet is kapni. Az elég kemény, vastag (remélem mindenkinek tiszta a fantáziája, és nemsértettem meg a 18-as karikát! :D )és tömör is lehet. ez azért fontos, hogy ne fosztladozzon, hanem lehessen faragni, esetleg csiszolni, reszelni. Ezért az olcsó írószeres faliújságos parafa nem biztos hogy jó erre. A másik ötlet, hogy olyan boltban ahol árulnak parafa padlólapot, vagy falra való parafalapokat ott megkérdezni, nincs e törött, selejtes, 1-2 lapocska. Ezek is a keményebb fajtából valók. Aztán ezeket méretre vágva palmatexel felragasztanám, és utána finomítanám formára. Ha kész a megfelelő forma-méret, akkor a markolatot hosszában elvágnám, és palmatexel felragasztanám. A palmatex rugalmas ragacs, és nagyon sok mindent nagyon jól megfog, csak tudni kell hogy kell ragasztani vele. Tapasztalatból tudom, hogy sokan nem tudják, és ezért rossz a ragasztás, és szídják a ragasztót, pedig az ember a béna. A ragasztás lényege, hogy mindkét felet egyenletesen, nem vastagon be kell kenni, és várni vele kb 4-5 percet, mikor tapintásra már száraznak tűnik, jó erősen összenyomni, és pár mp-ig úgy tartani. Az összenyomás erején múlik az erőssége a ragasztásnak, és nem az időn, meg a sok ragasztón. Persze mindkét félnek por-zsírmentesnek kell lennie ragasztás előtt, ez alap dolog. Például egy ilyen szivacsot sem kell egyszerre felragasztani, lehet hosszában csíkonként kenni, és úgy ragasztani, hogy lehessen figyelni az illesztésekre, és ne legyen tekeredés-hólyagosodás, arról nem is beszélve míg az egyik oldalon illesztesz a másik meg rossz helyre odaragad, aztán meg lehet...... Szal ezek az ötleteim, és tervem, én hogy szeretném csinálni.
Nem tudom mi van ma, de minden 3.betűt vagy elírtam, vagy kihagytam, tiszta zizi vagyok asszem ma! :)