11612

Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• sKeezo
    úgy látom valami kemény anyag lehet a markolat, és rá van ragasztva gumi

• bardocz
    Paddle shifter, gúgli erre már jó képeket ad.
  • sKeezo
    a dfp váltógombjait akarom felhasználni. csak a két "lapáthoz" keresek ötleteket.
  • bardocz
    Butterfly shifter :D
  • rbal
    Nem tudom angolul mit mondanak a pillangóváltóra, gondolom abban töröd a fejed, hogyn tudsz csinálni a kormányodra. ITTnézz körül, ügyes a srác, találhatsz ötletet, a váltófülre.
  • sKeezo
    pillangó váltó hogy van angolul?
  • rbal
    A palmatexről írtam, hogy kell azzal ragasztani, nem úgy általánosságban a ragasztókról. Vagy rosszul írtam? Nem értem miért írtad reagálásra a 2komponensüt.? Vagy ennyire zizi vagyok ma, hogy én keveredtem bele? :S
  • Pummis
    te szent jehova :S még jó hogy van :D barkácsolni nem lehet ?:D
  • pointer4
    Ez a pálmatexnél igaz :D Pl egy 2 komponensűnél nem, mert 15 óra múlva lenne csak száraznak tűnő :D 24 óra és menetet vághatsz bele :D
    De alapvetően igazad van, nem kell félni a ragasztótól, sok minden azzal van tökéletesen rögzítve millió helyen :D
  • rbal
    A csőszigetelés (én a TUBOLIT DG-t ismerem), a 9mm falvastagságtól indul elég nagy vastagságig, és nem olyan veszélyes az ára egy 22/9mm-esnek! De erre nem jó ahogy ponter írta, és létezik fekete klímás változata, az még puhább, az tutira nem jó! Az otthoni gumi, meg mittomén minek öntése nagyon macerás, ahhoz azért nagyon jó forma is kell, szal elsőre biztos hogy nem sikerül senkinek, ha még nem csinált ilyent. A belefektetett munka, meg az alapanyag is biztos a csillagos eget verik ahhoz képest mit kell belőle csinálni. De hogy írjam én mit ajánlanék, és az enyémen hogy csinálnám(om) meg a markolatot. Véleményem szerint a kerékpármarkolat a legegyszerűbb, és lehet a legjobb megoldás a házi készítésre. Szivacsos is, de elég kemény, hisz ha tekersz is akár órákon át azt markolgatja az ember, ráadásul egy csomó testsúlyt is tart vele. Aránylag olcsónak is mondható, én ma vettem pont országútisat, az 40cm hosszú/db, és párban 1200pénz volt. De ugye ez még kevés, mert a 6mm-es lemezen még lötyögni fog. Arra én találtam ötletet, valamelyik külföldi oldalon olvastam, hogy parafából csinálta meg a markolatot, és azt bőrözték be. Szal én a bőrt kihagynám, nem szeretnék varrogatni, meg vinni sem sehová bőröztetni, erről Pointer lehet mesélhetne is (igaz?)! Szal én a parafára tenném rá a szivacsos markolatot. Igaz még parafának nem jártam utána, de van ötletem kis mennyiségben hol lehet beszerezni. Az első ötlet, hogy valamelyik multiban veszek parafa tányéralátétet, sztem pár száz Ft-ért lehet is kapni. Az elég kemény, vastag (remélem mindenkinek tiszta a fantáziája, és nemsértettem meg a 18-as karikát! :D )és tömör is lehet. ez azért fontos, hogy ne fosztladozzon, hanem lehessen faragni, esetleg csiszolni, reszelni. Ezért az olcsó írószeres faliújságos parafa nem biztos hogy jó erre. A másik ötlet, hogy olyan boltban ahol árulnak parafa padlólapot, vagy falra való parafalapokat ott megkérdezni, nincs e törött, selejtes, 1-2 lapocska. Ezek is a keményebb fajtából valók. Aztán ezeket méretre vágva palmatexel felragasztanám, és utána finomítanám formára. Ha kész a megfelelő forma-méret, akkor a markolatot hosszában elvágnám, és palmatexel felragasztanám. A palmatex rugalmas ragacs, és nagyon sok mindent nagyon jól megfog, csak tudni kell hogy kell ragasztani vele. Tapasztalatból tudom, hogy sokan nem tudják, és ezért rossz a ragasztás, és szídják a ragasztót, pedig az ember a béna. A ragasztás lényege, hogy mindkét felet egyenletesen, nem vastagon be kell kenni, és várni vele kb 4-5 percet, mikor tapintásra már száraznak tűnik, jó erősen összenyomni, és pár mp-ig úgy tartani. Az összenyomás erején múlik az erőssége a ragasztásnak, és nem az időn, meg a sok ragasztón. Persze mindkét félnek por-zsírmentesnek kell lennie ragasztás előtt, ez alap dolog. Például egy ilyen szivacsot sem kell egyszerre felragasztani, lehet hosszában csíkonként kenni, és úgy ragasztani, hogy lehessen figyelni az illesztésekre, és ne legyen tekeredés-hólyagosodás, arról nem is beszélve míg az egyik oldalon illesztesz a másik meg rossz helyre odaragad, aztán meg lehet...... Szal ezek az ötleteim, és tervem, én hogy szeretném csinálni.

Nem tudom mi van ma, de minden 3.betűt vagy elírtam, vagy kihagytam, tiszta zizi vagyok asszem ma! :)
  • Bator92
    Hello Kolléga!

Például olyanra gondolnék, amiket már láttam itt. Ilyen váltássegítő ledsorra (ami mutatja azt is, hogy hányadik sebességben vagyok) Vagy ilyen csak G25-höz van? Mennyibe kerül egy ilyen, valamint nehéz felszerelni beállítani? Valamint milyen kuplungos pedált érdemes venni külön?
  • pointer4
    1x összeszámoltam, 350k+fa+vám+posta
  • Pummis
    Balupaszt is jo de mire az megszárad :S
    Kormánykészítéshez: ne kérdezzétek meg mi a neve, fogalmam sincs de létezik egy olyan két kompunensű anyag ami ha megköt ilyen gumiszerű lesz, ha jól tudom ólomfigura öntéshez szokták pl használni. Csinálsz egy alapot valamiből (fa / hab + epoxy / stb..) bekened megfelelő vastagságban ezzel megvárod hogy megkössön és jöhet rá a bőr. de mintha F'-es kormányokon néha eleve ilyen gumiszerű anyag lenne tehát lehet hogy nem is kéne rá semmi csak színezni, ezestben viszont kell egy negatív mintha hogy ha azt akarod hogy szép legyen a felülete
  • Pummis
  • Pummis
    Mert nincs benne semmi luxus csak a kemény tekerés :D.
    milk4 megyek akkor leszedem a kormányt és nem kell faragnom :D
  • Tika
    De nem ám
  • milk4
    Húúú, ilyen volt a lakótelepünk mikor még szfehérváron laktam,kb 7éve:)
    Régi szép idők:D
  • pointer4
    Há de XD
    Próbáltam rá célozni, nem sikerült
  • bardocz
    Akkor nem lenne egyszerűbb venni egy bicajbelsőt?:D
  • sKeezo
    tényleg, rbal, te hogy fogsz markolatot csinálni a kormányra?
  • sKeezo
    hát nem cső :D olyasmi kormányom lesz mint rbal-nak. gondoltam hogy fából csinálok markolatot, aztán rászegecselem a lemezre. vagy a lemezre ráragasztam a szivacsot, aztán bőr.
  • sKeezo
    jé egy hrc-s kolléga :D milyen modra gondolsz?
  • pointer4
    Az ott balra, az a tuti verda, aminek csak a segge látszik, miért ezt a gagyit erőlteted? :D

Nektek se megy az RSC?
  • pointer4
    Szió!

Mivel a kormány tele van gombbal, oda még nem hallottam :D
    A fékpedálba a squashlabda keményítés, és az én ismereteim ki is fulladtak.

:)
  • pointer4
    Hát igen, lehet ez is puha, nem ismerem. Ilyen bicajkerék belső - vastagságú anyag kellene a bőr alá. Az lenne kb, az ideális.

Amúgy üdv körünkben :D
  • Bator92
    Hellosztok!

Driving Force GT-hez léteznek valamiféle modok?
  • Pummis
    Én nem vásárolok épp a Frédi-Béni lábhajtásos verda kormányát faragom :D:D:D csak nagy a kő :D na már valami lesz :D
  • thé
    üdv

22 mm-es csőre még jó lehet egy trekking kormányra való markolat, bár lehet, h ez is túl puha lesz és a 400 mm-es nem tudom, h elég hosszú-e

pl egy ilyen:
    http://ebike.hu/termekek/kormany/kormanymarkolat/mtb-normal/4740/

(még jó, h friss regesként 30 napig nem linkelhetek, gyász....)
  • pointer4
    De ha nem lenne poti, akkor nem tudom hova kellene nyúlni :D
    Na így akartam :D, csak fogalmazásból most gyengélkedem.
  • Tika
    Hat nem a potival allitod az erzekenyseget? Mi a feladata annak a potinak ott a pedal mellet?
  • pointer4
    Próbáltam LFS-el, de nem vettem észre semmi különöset, viszont nekem ott a poti. Nem tudom mihez kellene nyúlni, ha túl erősen kéne tolni a fékezéshez, vagy gyenge lenne.
  • Tika
    Te is meg akarod venni azt a loadcell modot a G25-hoz? Minek neked az, hisz ott van a Fanatec CSP komplett.
    Kulomben en csak azt akartam megtudni hogy viselkedik a loadcell a LFSbe, mivel meg nemvolt lehetosegen kiprobalni azt. Neked meg van es nemkerul semmibe kiprobalni. Illetve gondolom mar reg ki van probalva ha hasznalod, csak a tapasztalatot kellene elmondani. Mert ha veletlenul nem jon osze LFSbe akkor nemveszek, azert. Minek dobjak ki $73 ha nemtom hasznalni? Meg aggodjak hogy meg-e jon, meg stb... Viszont konyen fizetek valamiert 1000 Eurot is ha ki tudom hasznalni. Nemszeretek olyan dolgokat venni amik aztan nemhasznalhatok, manapsag ugy is van beloluk boven akaratlanul is, minek tetozzem meg.
    Az meg nelegyen má bun hogy en road car-okat akarok es azok nemnagyon vannak LFSn kivul. Nem csak versenybol es gyorsasagbol all az ellet.
  • pointer4
    Minden problémával szívesen szembenézünk!
  • TaRka0107
    Már nem írok ide ilyennel kapcsolatban! Igazad van! Majd csak ha segítség kell akkor írok csak.
  • pointer4
    Nem lehetne kevésbé szét OFF-olni a topicot egy kormányvásárlással?
  • pointer4
    Csak WinXp alatt megy!
    SideWindow megszerez, feltelepít, Activesync feltelepít.
    A program létrehoz egy második monitort, amire kihúzhatod az ablakot.
    Már csak az a kérdés mit szeretnél kirakni a monitorra, bannerban ott a link Sim-Tools vagy TakaTec motec progira.
  • pointer4
    Te Tika, direkt nem szóltam ám hozzá. Kibaszásból megrendelem helyetted, és nem mondok róla semmit :P
    Vedd meg próbáld ki, kockáztass, éld az életed:P
    Azért vigyázz, mert iRacingba jóval kifinomultabb ám a fékpedál beállítása. Van kifejezetten loadcell-hez kalibrálás, meg a potis verzióhoz is lehet igazítani a "progresszivitását".
    Szóval nemtom hogyan fog lfsben viselkedni, (valószínű fogja hozni a játék színvonalát, és szarul :P) az tuti probléma, hogy ha te 1x is erősebben nyomod be mint a kalibárlás alkalmával akkor az a maxx érték lesz az új érték. A Logi profiler miatt a dxtweak2 se jöhet szóba. ISI engine-ben (rFactor,Race07) a Deadzone meg ilyenekkel lehetne állítani, arra nem emléxem van-e LFS ben ilyen.
  • zoleeka3
    hát ez nem jött be...
    sehogy sem engedi beszúrni ezt:
    http://www.youtube.com/watch?v=oqRdBhy0_uI
  • zoleeka3

Sziasztok!
    Egy ilyen megoldáshoz milyen progi kellhet?
    Innobec SideWindow - ez tuti, hogy 2. monitorként kezelje a pda-t a gép,
    de ezen kívül szerintem még valami progi kell, amivel ki lehet "infozni" az rfactort. Ha tudjátok osszátok már meg velem légszi.