Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
rbal #5311 Azt a legalsó adaptert kell megcsinálni ami egyből a kormányra van fogatva. Ott látod, hogy a kormány tengelyére a csavarok sokkal kisebb átmérőben csatlakoznak, a gyorskioldónál meg az a 6 csavar mennyivel nagyobb átmérőben van ott. De ha te saját kormányt készítesz kormányküllőstől, akkor simán ha a dfp csavarhelyeire fúrod ki a custom kormányodat akkor adapter sem kell, mehet fel egyből a kormány.
Én közben megoldottam az adapter problémákat, és szinte teljes véglegesítésre került a Rallykormány felfogatása. Már csak alátét hiányzik 1-2 helyről, de az már apróság. Az F1 kormányal nem haladtam, mert ott csavargondok vannak, holnap beszerzem és mehet tovább a szerelés. Még az adapteren annyi meló van, hogy ki kell találnom hogyan legyen véglegesen a rallynyomógomb csati, meg az F1esen az XRDisplay csati pontos fix helyét, meg felfogatását. Amíg ezek nincsenek meg addig nem állok neki egyiken sem gombokat feltenni, sőt az F1re kell még a pillangó, de míg nincs összeállva a felfogatás, addig nem akarok méricskélni, nehogy valami útban legyen a végén.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
A kormány amúgy 6mm Alu-Magnézium ötvözet, elég merev, könnyű, aránylag könnyű munkálni, mert az Mg miatt nem kenődik, mint az átlag alu. Az alakjának a külső íveit flexel durváztam körbe, Pár helyre dekopíral ráfinomítottam, aztán jött a kézi reszelés, 4 féle reszelővel. A belső íveken több ponton 10mm-es lyukat fúrtam, ezeket dekopíral összevágtam, meg a vonalakra merőlegesen dekopíral kb. 1mm-en ként szinte vonalig bevágtam, utána ezeket már könnyebb volt levágni, és a többi szintén a 4 féle kézi reszelő. Nem volt itt semmilyen eszterga, meg CNC, meg mittomén milyen extra gép. Hólyagosra reszeltem a kezemet, másnapra izomláz a karjaimban, a hátamban, leszakadt a derekam, soroljam még? 6 órán keresztű vágtam-reszeltem megállás nélkül. A külső felét szerettem volna köszörűvel alakítani, de ütött egy picit a korong, és így nem akartam nekiállni, beszabályzó meg nem volt, maradt a reszelő. Azért látszik hogy full kézi megmunkálás, mert nem 100% pontos, de nekem jó lesz, nem olyan zavaró(még).