11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#5334 Szoval igy viccessen modositgatod a valaszokat... -
#5333 Ez kemeny valasz Szegeny srac, nelegy hozza enyire szigoru
1. Amugy en mar akartam kerdezni, hogy a NYAK-ot hogy keszited? Rajzolod vagy vetited vagy fenykepezet - maratas elott? Vagy egyszeruen csinaltatod valahol?
En annak idejen kb 15-20 eve mikor meg elektronikat csinaltam, akkor rajzoltam speci NYAK-ra valo tintaval aztan marattam.
2. Most milyen mataro sav a divat? Annak idejen en HCL savat vagy Fe (de nemtom a helyes magyar kifejezeseket ezekre a savakra), szoval rajzolgattam es marattam.
De amiota elkoltoztem falurol varosba, panelba, azota egyatalan nemcsinaltam NYAKot es maratast se, mar tobb mint 10 eve.
Most viszont valahogy megkell oldanom a dasboardhoz kell 1 pici NYAK a konektoroknak, lehet csak kaparni fogom, majd meglatjuk. Ugyis mar a 15-20 eves savak a pincebe mar gondolom nemmukodnenek. -
#5332 Tutti van -
#5331 A híper galaktikus ugrársa képes formavilágtól:) -
KisBöhi #5330 http://www.x-simulator.de/forum/tronic-s-amc-motor-motion-controller-with-pwm-servo-output-t559.html
van valaki aki ezt eltudja készíteni ? -
#5329 Gondolom a hangszoroktol a hatuljaba. Olyan mint valami hyper ion meghajto :D
Amugy nekem nagyon nemjonnek be a teli kormanyok (amiknek a kozepe tele van), es a nemkarika alakuak se (Knight Ridert kiveve )
Jo ha vannak a kormanyba gombok meg stb.. de nemjo ha total tele van a kozepe. Nekem korbe kell valami hely belurol is. Mar a tied is tul teli van, nekem mar az is kis hely korbe. -
#5328 Ez mitől hyper? -
Apa, kezdődik :D
-
KisBöhi #5326 Hát valami megoldás csak van hogy a km óra bowdendét ki lehessen váltani :) vagy ha a fordulat szám mérő működésre kell már az is nagy eredmény:D csak nem vagyok komoly elektronikus aki neki tudna állni, azért gondoltam hátha valakinek van ötlete, vagy hogy hogyan csinálta meg, ha kell akkor csinálok egy hátlap képet :)
KisB -
#5325 Karbon matrica, változatos méretválaszték van, keress rá neten a neked megfelelőre. Én olyan 60*60cm est vettem anno ~3 rongyért. -
sKeezo #5324 az amúgy mi, amit rátesztek a kormányra, hogy carbon hatása legyen? hol lehet venni és mennyi? -
sKeezo #5323 nem használok erős ffb-t. éppen hogy érezni -
rbal #5322 Ja még az jutott eszembe, aminél nálam is fent áll a dolog. mert a G25 is hasonló csak az 3 csavaros. A 4. képen látszanak a tengelyen lévő csavarhelyek ahová csavarozni kell. Na ezeknek hogy le van véve a kormány azzal le van véve a kitámasztó része is, ami ezeket a műanyag csavarhelyeket fixen egyben tartja. 5. képen látni miről beszélek. Én tartók attól, hogy erős FFB hatásra, meg kormányrántásra nem e törik le a csavartartó rudacskák. Én morfondírozom azon, hogy valamit kéne szerkeszteni bele, ami nem engedi elmozdulni őket. A G25 ben újjal nyomkodva picit elnyúltak, igaz akkor egyet nyomtam, nem mind a 3-at egyszerre. Az adapter ugyan távolságra egybentartja, de lehet hogy egyszerre is el tud mozdulni, ami szemmel nem is látható, viszont így le is törhet idővel. Én azt a közdarabot amiben ez a távtartó benne van azt direkt nem akarom visszatenni, ugyanis vagy 3 cm-t jelent a tengelyhosszban, aminek meg ugye nagyobb az erőkarja. Szal erre lehet hogy mindenképp kell kitalálni valamit! -
sKeezo #5321 én olyanra gondoltam, hogy a kormányon nem lesznek gombok, és majd csinálok egy ilyen dashboardot vagy mit. -
#5320 Legalább ilyet is látunk :D
Ugye valami ilyesmi-2- lenne a leg ideálisabb.
Persze CNC ismeretségem nekem is alig van, kénytelenek vagyunk néha lemezből megcsinálni.
-1- -2- -3- -
rbal #5319 Igen! Viszont ahogy nézem a gombok elektronikája nem olyan egyszerű, hogy a széthúzható csatira simán köthete a gombokat. 2 lehetőség van. Vagy az új kormányba betervezed a komplett elektronikát, vagy gamepad elektronikát a dfp házba rejtve lekábelezed a kormányból a gombokat a gamepadig. -
sKeezo #5318 nem tudok miből. -
#5317 Szerintem "csinálj"egy adaptert, aztán arra csavarozod rá a kormányt:) -
sKeezo #5316 bocs a nagy és szar minőségű képekért -
sKeezo #5315 na szétbeleztem a dfp-t, és csak 4 csavar fogja. szóval én egy custom kormánykereket, ha úgy fúrok ki mint ahogy a 4 csavar van, akkor oda felfogathatom?
-
#5314 Hát, az nem csak itt, hanem általánosságba véve is nehéz ügy. Gyártónként, meg évjáratonként más-más vezérlés kell a műszereknek. Van amelyikbe spirál megy :D Analóg, meg digitális vezérlésű, tüske jeleket kéne küldeni millió féle verzióban.
2 embert ha láttam, aki életre keltett gyári elektronikát, egy hármas golf, meg egy audi kijelzőt talán. Gondolom sikerült gyári adathoz jutni, meg hasonlók.
Inkább úgy szokták, hogy csak a házat használják fel, és egy szervó motorra cserélik az elektronikát.
Persze ha valakinek semmi akadály, az egy illeszkedő elektronikát megtervezni. -
#5313 Jeee, en pont teged kereslek
Ha sikerult es mukodni fog akkor biztos szolj
De meg anyit hogy az a Sierra vekkerek azok meg analog cuccok. A km/h merobe bovden megy, a Fuel es Temp az bimetalos, csak a RPM 3 eres kabel, de nekem az nemmukodott. Vagy van valami elektronikai kugyud? -
#5312 Vazze, ping-pong asztalokba mar nemenjunk bele -
rbal #5311 Azt a legalsó adaptert kell megcsinálni ami egyből a kormányra van fogatva. Ott látod, hogy a kormány tengelyére a csavarok sokkal kisebb átmérőben csatlakoznak, a gyorskioldónál meg az a 6 csavar mennyivel nagyobb átmérőben van ott. De ha te saját kormányt készítesz kormányküllőstől, akkor simán ha a dfp csavarhelyeire fúrod ki a custom kormányodat akkor adapter sem kell, mehet fel egyből a kormány.
Én közben megoldottam az adapter problémákat, és szinte teljes véglegesítésre került a Rallykormány felfogatása. Már csak alátét hiányzik 1-2 helyről, de az már apróság. Az F1 kormányal nem haladtam, mert ott csavargondok vannak, holnap beszerzem és mehet tovább a szerelés. Még az adapteren annyi meló van, hogy ki kell találnom hogyan legyen véglegesen a rallynyomógomb csati, meg az F1esen az XRDisplay csati pontos fix helyét, meg felfogatását. Amíg ezek nincsenek meg addig nem állok neki egyiken sem gombokat feltenni, sőt az F1re kell még a pillangó, de míg nincs összeállva a felfogatás, addig nem akarok méricskélni, nehogy valami útban legyen a végén.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
A kormány amúgy 6mm Alu-Magnézium ötvözet, elég merev, könnyű, aránylag könnyű munkálni, mert az Mg miatt nem kenődik, mint az átlag alu. Az alakjának a külső íveit flexel durváztam körbe, Pár helyre dekopíral ráfinomítottam, aztán jött a kézi reszelés, 4 féle reszelővel. A belső íveken több ponton 10mm-es lyukat fúrtam, ezeket dekopíral összevágtam, meg a vonalakra merőlegesen dekopíral kb. 1mm-en ként szinte vonalig bevágtam, utána ezeket már könnyebb volt levágni, és a többi szintén a 4 féle kézi reszelő. Nem volt itt semmilyen eszterga, meg CNC, meg mittomén milyen extra gép. Hólyagosra reszeltem a kezemet, másnapra izomláz a karjaimban, a hátamban, leszakadt a derekam, soroljam még? 6 órán keresztű vágtam-reszeltem megállás nélkül. A külső felét szerettem volna köszörűvel alakítani, de ütött egy picit a korong, és így nem akartam nekiállni, beszabályzó meg nem volt, maradt a reszelő. Azért látszik hogy full kézi megmunkálás, mert nem 100% pontos, de nekem jó lesz, nem olyan zavaró(még). -
KisBöhi #5310 Sziasztok, egy cockpit építésében vagyok benne és ott tartok hogy valami módom a műszerfal óracsoportját működésre bírjam, ha valaki már megcsinálta kkor annak kérném a segítségét, egy Ford Sierra óracsoportom van.
Köszi előre is
KisB
-
#5309 210*160 :P Csak L alakú :D -
#5308 Aha, akkor "multi desk"
Akkor en nyertem, nekem 1 komplet asztal tabla 2x1 meter -
#5307 az a 3m áll egy 110centis fő asztalból, egy rövidebb mellék asztalból (oldalra fordítva kéne használni), meg a régi íróasztalból, szóval 3 asztalról van szó :D -
#5306 Simán, mert annak a 2/3-része a gyorskioldó. Mint itt bal alul.
Ha csak fel akarod csavarozni nem kell ennyi cucc rá :D
Ugyan még nem szereltem dfp-t, de ez vakon látszik.
-
sKeezo #5305 ennél egyszerűbben meg lehetne csinálni szerintetek dfp-n, hogy felfogassak egy custom kormány kereket?
-
#5304 A testem az EZSGÉ :) -
#5303 Nalad otthon "SG cockpit centralis adatbazis" mukodik, vagy mit tarolsz abba az eromube? :D -
#5302 Hogyne tudnám hogy összeforrtak, AMD kibaszott jó procikat gyártott, alázta az intelt. De amióta az ATI-val összállt már egy normális procit se tud gyártani. Lehúzta az a béndzsa cég.
Egyszer volt ATI kártyám, meghalt a gar után 2 héttel, mondanom sem kell, ez életem egyetlen tönkrement vga-ja. (9800XT, és csak a hl2 kupon miatt vettem akkor nvidia helyett)
Pedig a 7800GTX SLI rendszerem el is ázott, ott állt a VGA hátán a tócsa, átfolyt rajta, és az alatta levő VGA-n is állt a tócsa, majd az alatta lévő Audigyn :D. Csak annyi tűnt fel, hogy lila pixelek vannak a képen, száradás után ment rendesen. szóval képzelheted mit kellet kibírnia, ráadásul a táp oldaláról csurgott le, mert a hűtőcsonk szivárgott.
Szóval ennyit az ATI-ról, ez egy más nézőponnt.
A DC30 meg simán rásegített a saját RISC proceszorával a MotionJPG-re, premier alatt tekerni lehetett vele reccenés nélkül :D Igaz hogy amikor 30 rongyért vettem, 240 volt az ára. De volt előtte DC10-em is, csak hát az egy rakás szar volt. -
#5301 Hat ez mar brutal cockpit vazze, nem semmi
Valakik nagyon elvannak otthon... -
#5300 Hat igen, a rozsdamentes acel zabalja a koszoruket es a furokat. Nekem is speci furo kellet mert a tobbi csak fustolt mint a gozmozdony :D
De vegre a furos/reszelos melo mar kesz, de oda vannak az ujjaim, meg a derekam, 1 hetig gyogulhatok belole
Te azt nemtudtad hogy az ATIt megvette az AMD. Mikor kiszivargott hogy megakarjak venni akkor nagy tuntetesek mentek az irterneten az ATI FAN oldalakon. A bunko AMD meg olyanokkal jott hogy neagodjunk a logo, meg a piros szin megmarad, latszatra nemvaltozik semmi. Hat ebben bazira igazuk is volt, de huzzanak a fenebe, attol hogy piros a kartyam es ra van irva hogy ATI, attol meg nem lesz video bemenetes megbizhato kartya, cseszek meg idiotak Meg olyan orbitalis baromsagot csinalni hogy azzal dicsekedni meg azt reklamozni hogy AVIVO (csak keverik a szart az egyszeru felhasznaloknal akik nemismerik ki magukot benne, meg sok eladot is atvertek vele, hisz nekem is ugy kinaltak hogy hisz ez ViVo ra van irva AVIVO , en tanitottam mindenkit arra hogy semmi koze hozza), barmok semmi koze a ViVo-hoz, csak uzleti huzas az egesz. A ViVo-nak ertelme volt -> Video-IN/Video-Out - onnan a "V i V o". De az AVIVO a DVD es video lejatszasrol szol es a kep feldolgozasarol es javitasarol, sajat maguk nemtudjak minek a kezdobetui a AVIVO - no semminek, csak kitalaltak hogy rafilkalhassak az oszes kartyara, nem csak azokra amiken valaha volt igazi ViVo.
Azota szar az ATI ahogy mondod.
Kulomben en is a 90-nes evekben keztem a videozast, akkor meg a MiroDC20 kerult 400 Euroba (a mostani arfojammal atszamitva). De nekem nem Miro volt hanem FastMultimedia F60, az kerult akkor 2700 silingbe (Schiling vagy hogy irtak) Becsbe, anyit meg adtam erte, de az AV-Master kb 9000 siling volt, az mar sok volt. De azok csak MJPEG codecot tudtak, igaz akkoriba kellet a procinak segiteni, mert uncompressed vagy mas realtime CPU tomorites nemment volna a 486-os gepeken. De aztan 1999-tol jottek a ViVo-s ATIk, es olyan kicsike rovidke videokat mar ATIval kezdem csinalni, vagy egyenesset MPEG-1be, vagy ATI NATIVE Video Codekbe (attol fugg hogy menyire akartam megvagni es efektesiteni a videot) Video Presentation Shot, mar akkor Pentium 200MHz MMX, aztan meg Pentium III 450 MHz, azokkal mar szepen ment. De uncompressed meg akkor se ment 30-40MB/s, nembirtak a HDD-k. Aztan vegre mikor mar minden idealis volt hogy mindent 100% maximalisra kitudjak hasznalni az ATIbol, akkor meg szetcsesztek az egeszet.
Kulomben az hogy bekapcsoltad a Video-INt es lefagyott az egesz geped az nem szorszal hasogatas :D Azzal komoly gondok voltak. A kartya rendes mukodesi homerseglete 55 fok, de a Video-IN csak 50 alatt es 65 folot volt kepes mukodni ugy-ahogy nefagyon le. De 55-nel mindig lefagyott. Szoval brutalis amit ateltem az ATIval amiota megvette az AMD. Addig en nem is sejtettem hogy hol van a technical support oldal az ATInak, meg hogy hogy kell hasznalni, meg hogy egyatalan van olyan. De ahogy megvette az AMD azota biztos en tartottam ott a Problem Ticket rekordot ami a menyiseget illeti. A disznok aztan mar a Problem Report oldalat is szetcsesztek, mar az is csak olyan nemefektiven mukodik (vagy inkabb alig mukodik), azelott komplett minden evidalva volt, szama volt a ticketnek, password, es jottek a valaszok, de most csesznek ra. Kepzeld 10 evig sohase volt problemad az ATI kartyaval, maximalissan elegedett voltal vele, mar ugy oszenottel vele mint ha sajat testreszed lenne, es akkor jon a kiba* AMD, es szetcseszi az egeszet. Hat az engem nagyon felhuzott, az a rengeteg problema es hiba es bug a driverekbe. Hat 3 evig meg rendzeressen naponta kultem a Problem Ticketeket, tuti biztos beirtam 2000-3000 jelentest, es alapos leirassal, nem csak ugy hogy nemjo a kartya es kesz, hanem komplet teszt eredmenyek, es parameterek, es ertekek es utmutatok. Beadtam nekik rendessen a lecket, de sajnos azt is csak a melosok viszik el, az AMD meg baszik ra ugy is... -
#5299 :D
-
#5298 Este mar szar kepek vannak mobillal, nappal proballok csinalni parat, csak ido..ido..ido..
Amugy most elcsiptelek hogy nemfigyeled figyelmessen a forumot
Nagyon gyakran irtam mar itt a forumba hogy az a botkormany kimondottan a kezi fek miatt van ott (abbol van kihuzva kezi potija) es mivel csak 1 potit hasznaltam a kezire, akkor meg maradt ott par gomb is, es hogy neveszen karba csak ugy, akkor azokbol csinaltam olyan mini dashboardot par gombal (ott van a kormany mellet, figyeld meg)
Az meg mostanaig rajta van a Frex GP cockpiton, mert kell a kezifek, meg a mini dashboardot is ideiglenessen raszereltem. De azert vettem a Leo Bodnart hogy profi dashboardot csinaljak sok gombal, azon dolgozok most, de fingatos melo. Jobban oda van a kezem, derekam, es az ujjaim mint a cockpit konstrukcio epitesenel.
Szoval a hires botkormany jatsza a kezi es a dash vezerlesenek szerepet, azert a 7 euroert nem volt erdemes hazilag elektronikat experimentalnom.
Amugy most a Leo Bodnarbol nekem kimarad 7 poti bemenet, mert csak egyet hasznalok fel a kezifekre. A gombok persze mind elfogynak.
Valami javaslatok a potikra, mi a fenere lehetne felhasznalni 7 potit? Nekem nincs otletem. Gondoltam olyan tekingelesre-fejmozgatasra, de tekingelni versenykozbe ugy sincs ido. Es gyors oldalba nezesre vagy ott a TrackIR4 vagy a Paddle (pillango valto) a jobra/balra nezes.
Meg valami otletek a potikra? -
#5297 Gondolom rozsdamentes acél. Az már anyag, nekem is abból volt a saját készítésű kormányom. 1mm vastag, a flexkorongot úgy ette mint én a rumbát :D Máh a köszörűkövet is lekerekítettem vele, mire ívesre csiholtam :D Egy orosz lakókocsi gyári fémasztal lapja volt, nemhiába, oroszoknak volt nyersanyaguk.
Legalább már értem miért nincs VIVO-s VGA többé Atinál, meg miért nincs idejük játékokhoz jó drivereket írni. Mert az ilyen szőrszálhasogatókkal leveleznek egész nap :D, miattad inkább felhagytak a VIVO-val :D
Nekem amúgy egy MiroDC30-as kártyám volt régen, azt 1x kellett megvenni, olyan képet rögzített.... a 4-2-2 színkódolással... motionJPG-be, megérte a 30 rongyot :D -
#5296 Tika
elfelejtetted a képeket :P ? Amugy neked mi az a bot kormány ott ? -
#5295 Hallod, hat ez nagyon popec
Ezt hogy a banatba tudtad igy kiesztergalni?
Csaknem azzal a dekopirral?
Es az milyen vastag anyag? 2mm, 3mm, vagy menyi? Es ALU?
En most 2 napig bele se neztem a PCbe (igy a forumba se), mert ahogy pentek delelott hazajottem melobol, azonnal nekilattam a dashboardnak (mivel mar megvannak a plehek). De pont forditva alakult ahogy gondoltam volna. Azt hittem a bemeres es furas (kb 150 lyuk) komoly tudomany es muveszet lesz ami rengeteg idobe telik. Hat igaz nemvolt 5 perc, de eleg siman ment (inkabb nem is kellene elkiabalnom, inkabb lekopogom) Mert ez marha kemeny anyag ez a ple. En nemtom ezt hogyhivjak magyarul (angolul "stainless rustless"), de olyan ezustos ple a konyhaasztalokra hasznaljak, de ez 1mm vastag es marha kemeny. Cobalt furok kellenek hozza mert amugy csak fustol minden es lyuk meg sehol. Szoval a lyukak megvannak, de azert ment ra egesz pentekem mert a cockpit negyedet szet kellet szednem (leszerelni a dasboard vazat/framekot) hogy kitudjam vinni az erkelyre furni. De azert turhetoen meglett. De amit ugy terveztem hogy 1-2 ora alatt meglesz, arra rament egesz delutanom - a beszigetelesre. Viszaszereltem a dashboard vazat, es az ALU framekot (ITEM) es beakartam komplet szigetelni vastag szalaggal mert ott lesz a rengeteg kapcsolo es drot, meg lesz ott 220V is. Ugy van betervezve hogy nemer hozza, de megis legyen biztonsagos ahogy csak lehet, mert az egesz cockpit komplett fem, ALU, minden vezeto (az elobbihoz kepest ami meg komplett fa volt, de sokkal egyszerubb mint a mostani). Szoval marha melo volt beszigetelni komplet, foleg a bonyolult szoros helyeken, meg hogy valahogy ki is nezzen. Kep most nincs mert este lampanal mar szar a mobil foto.
Akkor a 150 lyuk is mar megvan, majd leszakatt mar a derekam ahogy tergyeltem folotte egesz nap az erkelyen.
Ezutan jon az elektronika, controllers, gombok, kapcsolok es 220V bekotese. Az meg eleg nagy melo lesz. De megint a legtobb ido azzal fog elmenni amig kitalalom es megcsinalom a NYAK felfogatasokat valami megfelelo helyre es biztonsagossan. Erre eredetileg 1 napot szantam, de az sokkal tobb lesz. Esetleg 1 nappba belefer csak a bedrotozas (az lesz az utolso), de nem a tobbi munka. Szoval barkacsolok dolgozok vastagon, mert mar keszen akarom hogy legyen a cockpit, mar a rengeteg kacatot meg felfordulast sincs kedvem kerulgetni. Ezert mostanaba kevesebbet jutok a forumra is, max 1szer naponta. De mindig atnezem viszamenoleg is. Most megyek valamit aludni is