Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Hallod, hat ez nagyon popec 
Ezt hogy a banatba tudtad igy kiesztergalni?
Csaknem azzal a dekopirral?
Es az milyen vastag anyag? 2mm, 3mm, vagy menyi? Es ALU?
En most 2 napig bele se neztem a PCbe (igy a forumba se), mert ahogy pentek delelott hazajottem melobol, azonnal nekilattam a dashboardnak (mivel mar megvannak a plehek). De pont forditva alakult ahogy gondoltam volna. Azt hittem a bemeres es furas (kb 150 lyuk) komoly tudomany es muveszet lesz ami rengeteg idobe telik. Hat igaz nemvolt 5 perc, de eleg siman ment (inkabb nem is kellene elkiabalnom, inkabb lekopogom) Mert ez marha kemeny anyag ez a ple. En nemtom ezt hogyhivjak magyarul (angolul "stainless rustless"), de olyan ezustos ple a konyhaasztalokra hasznaljak, de ez 1mm vastag es marha kemeny. Cobalt furok kellenek hozza mert amugy csak fustol minden es lyuk meg sehol. Szoval a lyukak megvannak, de azert ment ra egesz pentekem mert a cockpit negyedet szet kellet szednem (leszerelni a dasboard vazat/framekot) hogy kitudjam vinni az erkelyre furni. De azert turhetoen meglett. De amit ugy terveztem hogy 1-2 ora alatt meglesz, arra rament egesz delutanom - a beszigetelesre. Viszaszereltem a dashboard vazat, es az ALU framekot (ITEM) es beakartam komplet szigetelni vastag szalaggal mert ott lesz a rengeteg kapcsolo es drot, meg lesz ott 220V is. Ugy van betervezve hogy nemer hozza, de megis legyen biztonsagos ahogy csak lehet, mert az egesz cockpit komplett fem, ALU, minden vezeto (az elobbihoz kepest ami meg komplett fa volt, de sokkal egyszerubb mint a mostani). Szoval marha melo volt beszigetelni komplet, foleg a bonyolult szoros helyeken, meg hogy valahogy ki is nezzen. Kep most nincs mert este lampanal mar szar a mobil foto.
Akkor a 150 lyuk is mar megvan, majd leszakatt mar a derekam ahogy tergyeltem folotte egesz nap az erkelyen.
Ezutan jon az elektronika, controllers, gombok, kapcsolok es 220V bekotese. Az meg eleg nagy melo lesz. De megint a legtobb ido azzal fog elmenni amig kitalalom es megcsinalom a NYAK felfogatasokat valami megfelelo helyre es biztonsagossan. Erre eredetileg 1 napot szantam, de az sokkal tobb lesz. Esetleg 1 nappba belefer csak a bedrotozas (az lesz az utolso), de nem a tobbi munka. Szoval barkacsolok dolgozok vastagon, mert mar keszen akarom hogy legyen a cockpit, mar a rengeteg kacatot meg felfordulast sincs kedvem kerulgetni. Ezert mostanaba kevesebbet jutok a forumra is, max 1szer naponta. De mindig atnezem viszamenoleg is. Most megyek valamit aludni is