11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#5294 Akkor neked meg nalam is hoszabb asztalod van 3m (nekem 2m)
De ezek a kepek mar nemaktualisak, mert mar keszul az uj Enhanced Frex GP version cockpit.
De azt majd propagalom ha kesz lesz. Mar nem sok van hatra -
#5293 Nekem orok idok ota ATIk vannak, szinte minden generaciobol volt (na jo, mind nem, de legalabb a fele biztos), de en mindig kizarolag a "ViVo" verziokat vasaroltam, kimondottan a TV bemenet miatt, tunernak a videoval hasznalom es ezzel volt 1 fasza TV kartyam mindig egy grafikartya araert. Es az ATInak a legjobb video-in minosege volt abban az ar kategoriaban. Egy grafikartya oszegert mindig volt gafikartyam + video bemenet/vago kartyam, nagyon jo minosegben, persze ehez elegge kellet erteni hasznali es ismerni a codek-eket hogy a leheto legjobbat hozza ki belole az ember. De 2006-ban ahogy megvette az AMD, total szet csesztek az egeszet. Hoszab ido utan mikor vettem az uj PCt Radeon HD2900XT ViVo kartyaval, ugy orultem neki hogy vegre total telibe maximumra kifogom tudni hasznalni a Video-INt tomorites nelkul is maximalis minosegbe (mar a HDDk birtak a 30-40 MB/s) meg az 1TB tarolo hely is eleg lesz a tomoritetlen videok feldolgozasara (1perc=1GB). Persze amiota az AMD vegvette azota sincsenek ViVo kartyak. Mar a HD2000 sorozatot is elcsesztek. Az original ATI kezte tervezni de a piacra mar AMD alatt kerult ki (valamikor a tevezes felebe vettek meg), es mar ugy is nezett ki az egesz, rengeteg bug a WDM driverekbe amiket 8-10 honapig naponta kellet reklamalnom es gyozkodni iket hogy a driverekbe a hiba. Vegul elfogyott a turelmem, es feltettem a videokat a youtubera, azzal sikerult iket meggyoznom, aztan kijavitottak de szinte 1 evig tartottak a hibak.
video1
video2
video3
video4
video4
video5
video6
Aztan elromlott a HD2900 kartyam (elotte nekem ATI soha se romlott el) (az en HD2900XT ViVo volt az utolso a raktarokbol, azota se volt nekik ViVo) viszakaptam a penzt (nemtudtak semmi ViVo-t adni helyette) aztan hirdetesre szereztem egy hasznaltat ugyanolyat HD2900XT ViVo. De persze akkor meg a hibak tartottak, ugyanugy viselkedett mint az elso, aztan javitottak csak ki a hibakot. Aztan a masodik is elromlott, de az 2 hettel a jotallas utan, azt mar kialithattam disznek a nappaliba a polcra (jotallas utan 2 hettel) sajna kellet ujat vennem, de mar nemakartam ATIt (mert azt kifejezetten mingig a Video-IN minosege miatt vasaroltam) de olyan gyorsan jott az egesz hogy nagyon hirtelen kellet kartya akkor vettem egy Radeon HD4890-et, mert nemvolt idom teszteket nezni es kutatni a legjobb utan, mert nVidia nekem soha se volt (csak eladott PCkbe instalaltam) igy azokba nemvoltam anyira othon mint az ATIba mar 10 eve. Most nagyon hianyzik a Video-IN mert minden szar miatt be kell kapcsolnom a TVt, meg akkor is ha a DVD-R beakarom programozni feljatszasra (mert a mai idiota divat az hogy a kijelzon oran kivul nemalitsz be semmit, mindent csak kepernyon keresztul mert oda megy az info, a kijelzore nem, ettol jobbak voltak valamikor a regi videok, ahhoz nemkellet TV hogy barmit bealitcs rajta, egyszeru low-end videok), szoval Video-IN nelkul szar.
De ami a jatekokat illeti, es altalaba mindent, az ATIt amiota vasarolom az oszes generaciot 10 eve, nekem soha semilyen gondom nevolt se jatekba, se video bemenettel, se hardwareval. Mindig minden ment mind a karikacsapas. Nagyon szuper kartyak voltak az ATIk (meg az AMD elott), nekem mind ViVo volt. De a HD2900-al (amiota megvette az AMD) mar rengeteg problemam volt vele, foleg a Video-IN-nel kapcsolatos driverekkel es SW tamogatassal. Ugyhogy amiota megvettek az ATIt es szetcsesztek, azota nalam az ATI nagyon leesett, csak az a baj hogy az nVidia nalam mar total elcseszte az elso kartyajaval nVidia Riva128-al, az se volt jo semmire jatekon kivul, meg a video lejatszas is nagyon szar volt rajta. Akkoriba csereltem Tseng ET6000-rol ATI Rage128Pro ViVo-ra es mindketto nagyon csucs volt a videokba is. Ugyhogy most nincs semmi a grafikai piacon ami engem motivalna vagy amire szavazni tudnak. Ami jo volt azt szetcsesztek. -
sKeezo #5292 ez a lap amúgy miből van, hol vetted? -
sKeezo #5291 nem tudod, ha én csinálok egy custom kormánykereket, akkor fel lehet tenni dfp-re? vagy biztos hogy adaptert kell csinálni? -
tejfogu #5290 f-1 kormány készitesz? megvadulok! nekem is kell! -
rbal #5289 Én a műhelyt választottam tegnap, meg ma az erkélyen még sok kis alakítás, és még mindig van mit csinálni rajta:
[IMG][/IMG]
Szét reszeltem a kezemet! Tudtam hogy nehéz dió lesz, de hogy ennyire..... Jelenleg a felfogatással, pontosabban az adapterrel akadtak gondok, amin tudom majd a 2 fajta kormányt cserélgetni. Valahogy nagyon nem középre jött ki a menet amibe a felfogócsavart tekerem. Azon agyalok, hogyan tudom javítani, újat nem akarok csinálni, valahogy ezzel kell megoldanom. Nem hiába a kézi készítés ilyen el-el megy néha a fúráskor a lyuk. Csak hogy pont annál aminek a legpontosabbnak kellett volna lennie. -
#5288 Hopp, itt az én emberem!
Pont asztalt tervezek (kicsit át lett rendezve a szoba, és a számítógépasztal+íróasztal kombó 3+m hossza kicsit sok :D), és a kormányt levehető fiókra akarom rakni. Apróbb probléma, hogy hova a ménkűbe rakom, mikor nincs rá szükség :]
(persze, már megint az van, mint szokott lenni... mire ezt leírtam, megvan az 5let :D)
Képek vannak még a műről? :] -
#5287 Jajah...Tökmind1, hogy az én tört gammámmal tolom, vagy haver eredetijével, 5 perc utánn egyszerűen lelövi a gépet, mintha túlmelegedne a videokari.
Namármost az kb lehetetlen: D everest szerint semmi baj nincsen, CCC szerint semmi, mivel makulátlan minden, nem poros semmi, így az se lehet.Se semmi.Szar így a gamma.Más gammánál nincs ilyen.
Na mind1.Várunk márciusig. -
Ez egy ilyen nap :D
Miért van ekkora csönd? Mindenki játszik, vagy a műhelységben alkot? :D Netán vendégségben tömi a hasát ? :D -
#5285 Faaaasza :D Már csak kormány, meg pedál kéne rá :D
Már csak az a kérdés, hogy ezeket a robotokat hova dobálják ki, amikor már az sorozatgyártás, a felszerszámozási költséget is visszahozta? :D -
#5284 -
#5283 FFShifter :D
Jóó kis ffb joy :D
-
#5282 Mégegy mazoista :D
-
sKeezo #5281 hétvégén összerakok báttyámmal egy hasonló kormányt, mint amit Pointer csinált slagból :D
bár ez még attól függ, hogy dfp-re hogy lehetne felszerelni. még szét kell belezni, hogy megnézzem mi a szitu. -
#5280 nekem még nem volt olyan játék ami ne ment volna simán bármelyik Ati kártyámmal... -
#5279 Hát, nekem 8800gtx-em van, és még nem találkoztam játékkal amivel ne ment volna faszán. Még a GTA is ment fullon, 40fps-el.
Tehát ha cserélnék, akkor csak a monitor csatik miatt. Viszont ez a folyamatos Ati problémák, hogy ezt nemszereti, azt nemszereti.... -
#5278 Nvidia 2x-er annyit fizetsz teljesítménybe fele anyit kapsz....nekem vlahogy sehogy nem éri meg:) -
#5277 Na igen, én is ettől félek, hogy Ati bugos mint a szar, egy csomó új játéknál.
Pl a fele ati tulaj nem tud játszani a resident evil5-el pl, capcom meg azt nyilatkozta, hogy Nvidiával megy :D -
#5276 Nekem is.de kövi tuti NV lesz, mert f@sz kivan, hogy Cs be bugos az egész xD -
#5275 5770 en van origi DVI kimenet: D -
rbal #5274 Ez nagyon jó! Megint bizonyítva van minek ide agyon CNC-zet alutömb, meg carbon! :)
Biztos hogy lehet DFP-re is kormányt szerkeszteni! Kell egy adaptert csinálni(tatni) az új kormány felfogatásához és kész. Gombokat ugyanúgy lehet rá pluszban tenni mint a g25re! Sőt a dfp nek eleve van sok gombja a kormányon. Biztos hogy van valami széthúzható csatlakozó a kerék és a tengely között. Lehet hogy arra is lehetne csatlakozni az új gombokkal, nem kell valami más usb-s gamepad, vagy hasonló. Ezt nem tudom nem volt dfp-m nem szedtem szét még olyant. Ha a kerékben van a full gomb elektronikája, akkor érdemes helyette a gamepad, ha nem szertnét teljesen szétszedni a dfp-t hátha egyszer vissza kell állítani az eredeti állapotot. Nézzd itt meg, ötletnek nagyon jó:
http://www.frex.com/gp/ -
sKeezo #5273 lol
-
#5272 #5222! -
sKeezo #5271 :D
amúgy dfp-re lehetne home made kormány kereket tenni, vagy azt csak a g25re lehet? -
#5270 Neeeeeeeeeem :D
Az speciális polipuritolismitttudomén, speciálisan, professzionálisan kifejlesztett Hidorgén és oxigén sajátos elegyének szállítására. :D
Előfordulási helye, kerti csap, és környéke :D
Fater nem is értette, miért nem ér el a kert végéig a szórófej, ahogy szokott :D -
sKeezo #5269 Pointer, jól látom hogy ezt slagból csináltad?:D -
#5268 Nekem is 4850-em van. -
#5267 -
#5266 vagy ha mondjuk valaki kapásból olyan jól áll, az vehet 2 kártyát, és már megvan oldva a kimeneteket száma, és még a számítási sebesség is nő:D -
#5265 Utánna olvastam, hogy midnegyik 5870 kártya támogatja, csak úgye a kivezetések száma szab határ a ráköthető monitoroknak, szóval ha van 3db hdmis monitorod simán tutod használni mezei 5870-en, csak kell 2 db dvi-hdmi átalakító, ami biztosan nem drága lévén hogy a 4850-hez tényleg adtak:) GOndolom pár 100 forintos tétel! -
#5264 Iagazad van van külön eyefinity verzió, de gondolom lényegesen drágább lesz, mert ott is vannak különböző speckó átalakítós kábelek stb....
Tessék itt a link! -
#5263 Deszar nekem van DVI hdmi átalakító, adták a 4850-hez MSI! -
#5262 En most vettem 4850-et es adtak hozza hdmi-dvi atalakitot. Furcsa, h a HD 5770-hez nem adnak... -
#5261 Itt írja, hogy "A gyártó a következőket csomagolja az 5770 mellé: DVI-Dsub átalakító, egy Y alakú tápelosztó, CrossFire hídnyák, kézikönyv, valamint egy drivereket és segédprogramokat tartalmazó lemez."
Viszont ha tényleg van belőle kifejezetten Eyefinity mód, akkor azt kell venni. -
#5260 De sztem is simán lehet használni 3 kimenetet, ha olyan monitoraid vannak, amikor tudnak hdmit kezelni, mert dvi hdmi átalakítót adnak hozzá tuti mert még a 4850-hez is van! -
#5259 Arról, hogy ha nem HDMI-s monitorjaid vannak, akkor venni kell átalakítót, és csak aktív dvi-hdmi átalakítóval lehet megoldani.
Szép és jó, de az aktív átalakító itthon 30 pépör:C
Szal, jóllehúzzák az embert.Ennyi pénzért akkor már jobban megéri egy x2 es radeon.4 kimenettel. -
#5258 A kartyan elvileg 4 kimenet van: 2 DVI, DisplayPort, HDMI. Ezekbol 3-at nem lehet hasznalni? -
#5257 Ez alapján igen, de ez akkor miről beszél ? -
Sajnos nincs dokumentalva az egesz, csak ez a foto kivulrol. De benne se latnal tul sokat, nagyabol hasonloan van mint a japan kepeken (rbal-tol), De 1 heten belul akarom csinalni a dashboardot a Leo Bodnarral, es akkor kiszerelem a Joyt (kimarad) akkor ha anyira akarod szetszehetem es fenykepezhetem majd. A lenyeg az hogy minden kapcsoloba 2 drot megy es azt te parhuzamosan (1:1) kihuzod ahova akarod.
Kulomben azok a gombok ott lejebb a kepen azok csak a szines nyomogatok a kapcsolora. Maga a kapcsolo nincs benne (szerintem, en ugy nezem).
A kapcsolo itt van:
http://www.leobodnar.com/products/BU0836/
Majdnem leg lent nezd.
Az meg 6.99 angol penz. A 150Ft-hoz az horibilis. De ezek brutal draga gombok, de alj meg 1 szakuzletbe barhol otthon es ott vannak ugy 150-250Ft-korul kaphatok, masmilyenek de az szumiba boven eleg.
Ezek a cuccok kb olyan 35 Euro volt, es kb anyi kapcsolo is van ott (kb 35 db), de valamelyik dragabb, valamelyik olcsobb volt, nem egyforma arban. -
#5255 Külön van eyefinity verzió ha minden igaz.