Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Tika
    Nekem orok idok ota ATIk vannak, szinte minden generaciobol volt (na jo, mind nem, de legalabb a fele biztos), de en mindig kizarolag a "ViVo" verziokat vasaroltam, kimondottan a TV bemenet miatt, tunernak a videoval hasznalom es ezzel volt 1 fasza TV kartyam mindig egy grafikartya araert. Es az ATInak a legjobb video-in minosege volt abban az ar kategoriaban. Egy grafikartya oszegert mindig volt gafikartyam + video bemenet/vago kartyam, nagyon jo minosegben, persze ehez elegge kellet erteni hasznali es ismerni a codek-eket hogy a leheto legjobbat hozza ki belole az ember. De 2006-ban ahogy megvette az AMD, total szet csesztek az egeszet. Hoszab ido utan mikor vettem az uj PCt Radeon HD2900XT ViVo kartyaval, ugy orultem neki hogy vegre total telibe maximumra kifogom tudni hasznalni a Video-INt tomorites nelkul is maximalis minosegbe (mar a HDDk birtak a 30-40 MB/s) meg az 1TB tarolo hely is eleg lesz a tomoritetlen videok feldolgozasara (1perc=1GB). Persze amiota az AMD vegvette azota sincsenek ViVo kartyak. Mar a HD2000 sorozatot is elcsesztek. Az original ATI kezte tervezni de a piacra mar AMD alatt kerult ki (valamikor a tevezes felebe vettek meg), es mar ugy is nezett ki az egesz, rengeteg bug a WDM driverekbe amiket 8-10 honapig naponta kellet reklamalnom es gyozkodni iket hogy a driverekbe a hiba. Vegul elfogyott a turelmem, es feltettem a videokat a youtubera, azzal sikerult iket meggyoznom, aztan kijavitottak de szinte 1 evig tartottak a hibak.
    video1
    video2
    video3
    video4
    video4
    video5
    video6
    Aztan elromlott a HD2900 kartyam (elotte nekem ATI soha se romlott el) (az en HD2900XT ViVo volt az utolso a raktarokbol, azota se volt nekik ViVo) viszakaptam a penzt (nemtudtak semmi ViVo-t adni helyette) aztan hirdetesre szereztem egy hasznaltat ugyanolyat HD2900XT ViVo. De persze akkor meg a hibak tartottak, ugyanugy viselkedett mint az elso, aztan javitottak csak ki a hibakot. Aztan a masodik is elromlott, de az 2 hettel a jotallas utan, azt mar kialithattam disznek a nappaliba a polcra (jotallas utan 2 hettel) sajna kellet ujat vennem, de mar nemakartam ATIt (mert azt kifejezetten mingig a Video-IN minosege miatt vasaroltam) de olyan gyorsan jott az egesz hogy nagyon hirtelen kellet kartya akkor vettem egy Radeon HD4890-et, mert nemvolt idom teszteket nezni es kutatni a legjobb utan, mert nVidia nekem soha se volt (csak eladott PCkbe instalaltam) igy azokba nemvoltam anyira othon mint az ATIba mar 10 eve. Most nagyon hianyzik a Video-IN mert minden szar miatt be kell kapcsolnom a TVt, meg akkor is ha a DVD-R beakarom programozni feljatszasra (mert a mai idiota divat az hogy a kijelzon oran kivul nemalitsz be semmit, mindent csak kepernyon keresztul mert oda megy az info, a kijelzore nem, ettol jobbak voltak valamikor a regi videok, ahhoz nemkellet TV hogy barmit bealitcs rajta, egyszeru low-end videok), szoval Video-IN nelkul szar.

De ami a jatekokat illeti, es altalaba mindent, az ATIt amiota vasarolom az oszes generaciot 10 eve, nekem soha semilyen gondom nevolt se jatekba, se video bemenettel, se hardwareval. Mindig minden ment mind a karikacsapas. Nagyon szuper kartyak voltak az ATIk (meg az AMD elott), nekem mind ViVo volt. De a HD2900-al (amiota megvette az AMD) mar rengeteg problemam volt vele, foleg a Video-IN-nel kapcsolatos driverekkel es SW tamogatassal. Ugyhogy amiota megvettek az ATIt es szetcsesztek, azota nalam az ATI nagyon leesett, csak az a baj hogy az nVidia nalam mar total elcseszte az elso kartyajaval nVidia Riva128-al, az se volt jo semmire jatekon kivul, meg a video lejatszas is nagyon szar volt rajta. Akkoriba csereltem Tseng ET6000-rol ATI Rage128Pro ViVo-ra es mindketto nagyon csucs volt a videokba is. Ugyhogy most nincs semmi a grafikai piacon ami engem motivalna vagy amire szavazni tudnak. Ami jo volt azt szetcsesztek.