Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Melóhelyem egy gépgyártással foglalkozó cég, van a termékeinkben pneumatika is, csak én azt nem tudom megfizetni :D
Éptünk be szögjeladós szervómotorokat is, na az még megfizethetetlenebb. Ami igazán jó lenne ide, ilyen szervómotor+aktuátor, az kb 200 ezer/darab (besz. áron) azzal kb a te vázadat 2 sec alatt át lehetne fordítani a két végpont között,:D
és analóg módon le tudja képezni a mozgatási sebességet is (mint mikor 4 szelep van a pneumatikus rendszerben, csak itt ez fokozat nélküli)
Egyenlőre ott tartok a vezérlés résszel, hogy lenne egy szelep amit a programból kinyert adatok alapján mikrokontrollerrel nyitok zárok.
Namost mivel a pneumatika az elektronikához képest jóval tehetetlenebb ezért hiába küldöm neki 10 msec-enként, hogy erre-arra, nyit zár stb, a szelep vagy "lebegni" kezd vagy késni fog.
Ezért azt találtam ki hogy megépítek egy a körülményekhez képest gyors (mármint mozgási sebességre) pneumatikus rendszert, és a szelepeket a lehető leggyorsabb még késés nélküli időréssel vezérlem.
Ez az idő pl a te szelepednél 35 ms, ennél rövidebb idő alatt bekövetkezett állapotváltozásokat nem fog tudni lekövetni, de szerintem ennyi elég lesz :)
Majd csinálok videót hogy milyen a csúszkák viselkedése 200 ms és 35 ms időréssel, és felteszem, akkor látszik majd hogy mire gondoltam.