11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#5094 ez mi ? -
#5093 Hoh az nekem is kéne de se pénz se g25 :D ez helyet van egy logitech wigman gp de extra van kézifék kuplung és 6 sebbeséges váltó majdnem egy g25 ez olyan g25 mint a kínai piacon a frissen vasalt a Adidas jel :D -
#5092 ÓÓÓ! Én egy sima G25el is beérném, pedig meg van rá a pénz:D -
#5091 áhh nagyon szép -
#5090 az a fekete cockpit olyan jó -
#5089 ezt olyan jó nézzni -
#5088 -
#5087 ott a sör tartó :D -
#5086 na akkor hiába :D akkor jó ez a kézifék csak a sofőr a béna :D -
Wooow :) -
#5084 Erről jut eszembe Richard Burns Rally kezeli az analóg kéziféket? -
#5083 Hogy érted hogy nem fog jól ? Kanyarban ha behúzod nem száll el az autó segge ? Arra ne számíts, hogy behúzod, és valaha is megáll tőle az autó 60ról. A hátsó kerékre jutó autó tömeg terhelés 50-60% ról lecsökken 10-15%-ra, csak füstölnie kell kb :D -
#5082 Én Vácon lakom csak most nem Vácon Erdélybe dolgozom most de remélem minél löbb otthon.Valamit akartam írni de már nem tom :( .Ja de tudom,Tika neked a kéziféked analogos ha jól tudom,Nekem digitális de lfs-be nem fog valami jól neked analogal jól megy ? -
SL #5081 kicsit késve, de kösz szépen a választ kipróbálom! -
#5080 Nálatok van hó ? Hil laksz, a Mátrába? :) -
#5079 látod látod vak vagyok :D a hó lapátolás vakít :D -
#5078 Vak vagy :D
| rFactor | iRacing | LFS | GTL | RACE/07 | GTR | GTR2 | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL | RACE-ON |
-
#5077 na ezt jól meg írtam :D szóval nem találom -
#5076 Én nem vagyok vak vagyok,de télleg nem látom -
#5075 Fent van egy ilyen "Autó szimulátorok TOPIC-jai:"-sor, ami utána van az mind. -
#5074 Srácok egy listát tudnátok irni milyen játékok kezelik a gmaepad és a kormány egyszere
amiket tudok
test drive
live for speed -
#5073 dobsz madj fel rola képeket :P ? -
#5072 Van kimondotan olyan ujság ami erről szol miden ujsághoz adnak egy alkatrészt a végén össze tudod rakni . -
#5071 Hat igy ahogy leirtad, az mar konyen tul lehet azon a 4-5000 Euron ami nekem a Frexbe van. En nemtom mit hoz a jovo ugyhogy nemakarok maris elsore nagy bevasarlast csinalni gepekkel. Az elejen egyel akarnam kezdeni, de azt gondossan akarom kivalasztani (nem csak ugy hasrautesbol), es aztan majd meglatjuk hogy fog alakulni a dolog. Mivel ilyet meg sose vzettem, akkor tippelni se merek hogy hogy fog tovabb alakulni, de ki akarom probalni. Es igazad van a modellezes egyatalan nem olcso mulatsag. Meg megfeletkeztem a kisvasutrol is amit apaval epitetunk, keztuk mikor kb 4 eves voltam. TT modell, meg emlexem a 80-as evekben 2-3 Euro ertekbe vasaroltunk vagonokat meg mozdonyokot, aztan a 90-es evekben olyan kb 5-6 Euro ertekben lehetet nagyon szepen reszletesen kidolgozott gozmozdonyokat kapni, de most elkernek erte 100-200 Eurot is, ugyhogy ez mostanara mereg draga hobbi lett.
No de ezeket majd reszletessen megbeszeljuk, latom te nyakig benne vagy a modellekbe is -
tomi555 #5070 Modellezés az a téma amiről bármennyit tudok beszélgetni úgyhogy ha elkezdjük te nem fogsz menekülni:D
Amúgy én is régóta szeretnék egy jobb valami terepgépet (bár őszintén szólva modellezésnek nincs olyan ága amit nem szeretnék:) de mindig a versenygépre költöttem a pénzt. Most jelenleg van 4 autóm, (meg egy roncs, a legelső, azért sajnálom amennyit az kapott, egyszer majd lehet rendberakom:)) 2 profi távom (1 autós 1 repülős) 2 kisebb helim meg pár háziépítésű egyszerű repcsi meg rendeg cucc főleg a kocsikhoz. Szerintem én már sokszorosát költöttem erre mint te a FREXre:D -
#5069 Koszike a valaszt, keped nincs rola? A haverode nitros vagy bezines? El kell dontenem hogy milyen legyen a 3 kozul (elektro, nitro, benzin). Az elektronal nagy hatranynak latom az elemeket, lemerulnek es kesz vagy, ujra kell tolteni, azt meg persze kint a termeszetbe eleg problematikus. Akkor telen hidegbe meg latyakba se nyujtana a legjobb eredmenyt. Ha nitro vagy benzin akkor feltankolsz es ott fojtatod ahol abba hagytad Ezeket tudom egyenlore felismerni, mas elony-hatranyba meg nemlatok bele. Ehez kellene majd segitseg, hogy legyen attekintesem folotte hogy minek milyen elonye/hatranya van.
Az a kamera dolog meg direkt arra valo, vagy az csak olyan akarmilyen kamera es hazai takolmany lenne szerelese? -
#5068 Oszinten orulok a valasznak , attol feltem hogy valasz nelkul maradok. Orulok hogy vannak itt olyanok is akik modell autoznak. Amugy a tied is popec. Es neked 2 van? Vagy csak a teteje cserelheto? Ahogy nezem az elektro ugye? Jol repeszt? Jarsz versenyekre is? Menyire vagy jartas ebben? Igazabol nekem meg nincs ilyen, de gondolkozom rajta, kiscit nagyon elkesett nalam ez a dolog kb olyan 20 evet, de jobb kesobb mint soha Es most kezdenem az egeszet es nem akarnak roszul valasztani. El kell dontenem hogy Elektro, vagy Nitro, vagy Petrol legyen. Igazabol olyan sokat nemakarnak beleverni mint a Frexbe (no de ki tudja.... mikor kattan egyet a fejembe a dolog... minden lehetseges), de egyenlore ugy kb 500 Euro korul gondolkoztam a kezdetre, persze az egyszeru modell. Kameras cucott nemtalaltam, az biztos jo zsiros lenne azzal tisztaba vagyok.
Amugy ami a jot illeti, nem emeszthetem fojton csak a roszat, legalabb valamibol legyen a jo ha 1 mod van ra
Akkor nekunk valahogy osze kellene jonnunk hogy a kicsi kocsikot megbeszeljuk.
Tomi555: Akkor te is jol bele merultel. Kulomben en is regen modellezek kb 25 eve keztem meg alapiskolas koromba (legtobb papir, de aztan voltak fa, muanyag) (jarmuvek, epuletek, varak), de 6-eves korom ota repulo modelrol almodoztam mindig. Persze mink nem vagyunk az a gazdag fajta csalad, ezert sose kerul sor ilyen komoly ajandekra, max csak papir/muanyag modellekre. Akkor allom maradt a dolog, de fuzetem meg megvan amit kb 25 eve rajzolgattam hogy milyet akarok. Aztan kozepsulin akkor valahogy elmaradtak a modellek, akkor mar inkabb jobban atment elektronikaba olyan amator szinten, egyszerubb cuccokat csinalgattam, de csak amik megvoltak tervezve ujsagba, kitalalni nemnagyon tudttam komolyabb dolgokat, aztan mikor munkaba leptem az elektronika is elmaradt, jott a 8-bit computer, aztan meg a PC, most a PCnel tartok, de kezdenek nagyon rosz tapasztalataim lenni ebben a szferaban, olyan roszak amienek meg soha, es mar nagyon fogy a turelmem, ezert kicsit javitani akarok a kedvemen es kezdeni 1 megbizhatobb dolgot ami remelem lesz anyira elvezheto ahogy a PCk voltak regebben. De annak ellenere hogy a repulo volt az almom, most talan nemvagnek bele, mert azzal alapossaban foglalkozni kellene (a repules az komoly dolog - forgoszelek, stb...nagyon kell hozza erteni), es mivel most szimuzok es autozok, akkor most jobban bejon a bugi illetve az autok altalaban, de en off-road fele mennek olyan jarganyal amit nem kell kimelni, alapossan szakit ott ahol nincsenek utak Autozgatas lehet olyan hobbi szinten is szabadidobe, nem kell olyan komoly szinten uzni mint a repulest. Inkabb ugy kikapcsolodasnak lenne.
Mink meg ugyis beszelunk Tomi, nemmenekulsz -
#5067 Probaltalak meggyozni hogy nem, no de ha te mondod... -
#5066 Go go go
Amúgy nézted X-Sim progit ? Ezeket az állításokat, azért ott is lehet. -
#5065 Tika ismerősöm nemrég vett 80ezerért egy ilyet menetkész verdát! A kamerát külön meglehet venni hozzá, annak pontos árát nemtudom, de olyan 20-30 körülsaccolnám... Az ismerősömé 3cm3 2,5 lóerős nagyon bitang budaörsön van is neki egy offroad pálya ott szotuk csapatani:) -
#5064 olvastam az említet megállapításod, arra következtessek belőle, hogy túl nagyok a mozgás határok, és ez egy idő után zavaró?
Mivel a vezérlést, és a programot is én írom, én úgy terveztem, hogy lehessen állítani ezeket a határértékeket, persze pneumatikus rendszernél, kis mozgésokkal sosem lesz FFB érzés, túl puha lesz...
De én azért megpróbálnám a te verziód megépíteni :)
És autóhoz lesz, és nem versenyre meg ilyenek hanem fun célra, szórakozni. -
#5063 Autóhoz, vagy repülőhöz lesz inkább? Mert autóhoz, ajánlanám ezt a megállapítást figyelembe venni.. És Frex design-t csinálni. -
#5062 Na, most hogy patent a gamepad, márcsak kéne valami árkád repülős háborús játék. Szimulátort próbáltam, és marha nehéz ezzel irányítani. -
#5061 Melóhelyem egy gépgyártással foglalkozó cég, van a termékeinkben pneumatika is, csak én azt nem tudom megfizetni :D
Éptünk be szögjeladós szervómotorokat is, na az még megfizethetetlenebb. Ami igazán jó lenne ide, ilyen szervómotor+aktuátor, az kb 200 ezer/darab (besz. áron) azzal kb a te vázadat 2 sec alatt át lehetne fordítani a két végpont között,:D
és analóg módon le tudja képezni a mozgatási sebességet is (mint mikor 4 szelep van a pneumatikus rendszerben, csak itt ez fokozat nélküli)
Egyenlőre ott tartok a vezérlés résszel, hogy lenne egy szelep amit a programból kinyert adatok alapján mikrokontrollerrel nyitok zárok.
Namost mivel a pneumatika az elektronikához képest jóval tehetetlenebb ezért hiába küldöm neki 10 msec-enként, hogy erre-arra, nyit zár stb, a szelep vagy "lebegni" kezd vagy késni fog.
Ezért azt találtam ki hogy megépítek egy a körülményekhez képest gyors (mármint mozgási sebességre) pneumatikus rendszert, és a szelepeket a lehető leggyorsabb még késés nélküli időréssel vezérlem.
Ez az idő pl a te szelepednél 35 ms, ennél rövidebb idő alatt bekövetkezett állapotváltozásokat nem fog tudni lekövetni, de szerintem ennyi elég lesz :)
Majd csinálok videót hogy milyen a csúszkák viselkedése 200 ms és 35 ms időréssel, és felteszem, akkor látszik majd hogy mire gondoltam. -
tomi555 #5060 több mint 10 éve modellezek:D bár én inkább elektromos onroad autókban utazok meg utóbbi időben repülő, helikopter:) -
#5059 Mondom, burzsuj :D -
#5058 Nekem Sprint2-m van :) De látom te mindenből a legjobbat akarod/veszed.. :D -
#5057 Záró. Ha joypadot, ilyesmiket alakítasz át, akkor tuti. -
rodder24 #5056
home made kormányba milyen kapcsoló kell: nyitó vagy záró?? (amatőr kérdés)
THX -
#5055 Pneumatikus szelepre van adva nyitás-zárás idő. Az énFestomnál volt ilyen 12msec a nyitás, 35msec a zárásra pl. A gond nem is ott kezdődött, az az igazán kiszámíthatatlan, hogy mennyi levegőnek kell átáramlania, amit mozgatnia kell, meg milyen tehetetlenséggel rendelkezik.
Igazán baba, gyors, csak elektromos motor lehet szerintem, csak az erő-pénztárca ballanszt kell jól eltalálni :D