Szimulátor Cockpit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Black Ghost
Szép tiszta munka rozsdamentesbõl.

Link
Már megvan a penelterv a egy hasonló kontorellerhez. 32gomb, 1fov, 8 12bites analóg bemenet. most hétfõn megyek 1 hétre Balcsira, de elõtte meg szeretném rendelni cuccokat, és ha hazajöttem összerakni egy tesztpanelszerûséget a ledes cumonak is meg addigra legyárttatni ezeket a panelokat és megcsinálni azt is. Úgyhogy ilyen lesz, de szerintem leghamarabb 2hét múlva.

Tika
Nem gond, en csak orulok hogy egyetertesz..<#kacsint>

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

Black Ghost
<#eplus2> = rájöhettem volna magamtól is, azt hittem valami mûszaki oka van, itt magamat nevetem ki

<#eljen> = értem és köszönöm.

így jó lesz. 😊
Tika
Nemertem miert nem fogadja a kepeket, akkor legalabb itt a linkek:
kep1
kep2

Game Controller: Frex GP Motion cockpit with analog Handbrake + Logitech G25 900° with Shifter and Clutch and LoadCell Brake + TrackIR 4 + Dashboard + Outgauge/Tachometer

Tika
Szia, ha mar ilyen szaki vagy kerdeznek toled valamit. En eredetileg LeoBodnar Precision USB Joystick Controller BU0836, akartam venni. De az bekrepalt. Mivel nekem megvan az original Frex SimConMETER, azt majd ha sikerul beszereznem az ALU anyagokat hozza, azt a kormany fole-moge szerelnem, illetve nem a kerekre, hanem a kormany hazra, ugy legyen mint autoba a tachometer, maga a kormanyra nemtervezek semmit. De a "Precision USB Joystick Controller BU0836"-t akartam bekotni komplett dashboardnak, button panelnek, gomboknak, ugy 32db eleg lett volna, meg 1 potmeter az analog kezifeknek. Most ezek joystockbol vannak, de szuper mukodik, nincs gond, de csak 4 gomb a joystick, de az uj Frex cockpitomra amit epitek, ha elkeszul valaha, oda profi dashboardot akarok csinalni, sok gombal. Meg lehethogy vekkert is veszek valamilyet, nemtudtok valami olcsob de jo fordulat merot? Aranyossat, nem tul dragat, ami ECU-ra mukodik?
Valami ilyesmiket akarnak csinalni:

video
1 USB controllerrel akarnam elintezni ezt a cuccot, mindenfele display es mas kijelzo nelkul. Esetleg max nehany vilagitos LED valamelyik gomkohoz hogy jelezzen ON/OFF. Ha esetleg tudnal hozzaszolni valamit...
Koszi.

Tika
bocs elirtam "tipus"

Tika
Hallod, de a fanatec is foldre valo, az se UpsideDown typus, ugye? Es azt hogy rakod fel?

Tika
Hat en mondom, mind ha ikertestverek lennenk <#vigyor2> Nekem is az a maniam hogy nemszokom leszedni a vedofoliakot, sott, meg a taviranyitokat is beszokom tekerni, csomagolni olyan atlacos vekony foliaba, hogy nekoszolodjon, meg minnel tovabb maradjon uj. Meloba meg mindig ezekkel "basztatnak" (viccbol provokalnak hogy leszedik a foliaimot), notebookrol (mar 5 eve rajta van, mar eleg tropa azota 😊 meg a mobiljaimrol, meg stb...
Mobilokra direkt rakom meg a karoramra is hogy nekarcolodjanak, osze-visza vannak rakocsgatva, meg a zsebbe a kulcsokkal is..., gyakran is cserelem iket, mert elhasznalodnak, meg karcolodkak. Ha nemfoliaznam akkor a plexi karara menne a karcolas.

Tika
Abszolutt egyertelmu valasz!
<#eplus2><#eljen>

Black Ghost
<#eplus2><#eljen>
bardocz
Kocsiban is úgy van, kényelmesebb, jobb, szebb, tisztább érzés, mint egy új pelenka.
Black Ghost
Ne má, most komolyan. 😊
pointer4
Mer úgy menõ 😄
Black Ghost
A pedált mért kell megforgatni ?
pointer4
Az olyan gyári védõfólia rajta, még nem húztam le 😄
A pedállal meg nem foglalkozom megforgatni, lassan jön a fanatec is, reméljük 😄
Tika
Ha enyire tuningolod, a pedalokat namakarod fentrol tenni, en ugy akarom vegleg a Frexre szerelni ha sikerul beszereznem hozza a kellekeket, ami nem lesz konyu, mar most is idegeimre megy a hajszolas.

Tika
En is pont attol felek hogy ha nagyobra cserelnem a G25 kormanykereket, hogy birna-e, biztos nagyobb megterheles neki.
Amugy mivel, es miert vannak ugy oszeragazgatva a monitoraid?

solo
tv-t is feljebb kell rakni: D Végén nem fogsz látni: D

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

Hecker007
Akkor lehet hogy a G25 belsejében is fémre kell cserélned majd a cuccokat 😄

pointer4

Hát a fasz tudja. Még akár vissza is csinálom a végén 😄 Most közel került a kormány, alig tudok beszállni, lehet holnap távolítani kicsit. Meg ekkora bazi kormánnyal és ilyen távolsággal, kezdem félteni a G25 belsejét, hogy letépem a helyérõl.
bardocz
Nekem már villáskulcsom sincsen itthon, rohadt lakásfelújítók elvittek minden szart, van egy imbuszkulcs készletem, de csak mert meg sem mutattam nekik. Csavarhúzót is alig találok itthon, csak pár baszottnagy van😄 A Momo-mat nem tudtam szétszedni emiatt régebben😄
Tika
Jo annak akinek van ilyen ezermester muhelye <#vigyor0>
Jobb mint a nappaliba barkacsolni...

solo
Az már para: D Nem fog elgyengülni az FFB hatása, hogy ennyivel nagyobb a kormány?

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

bardocz
Ügyes vagy te,pillangóváltót áthelyezed,vagy megtoltod valamivel,persze hajlítva,hogy közelebb kerüljön😄
pointer4
Ja igen, elfelejtettem írni, hogy Dunaharasztin van a srác, postáz is.

Ma végre hazajöttünk vendgéségbõl, nyolckor kiszabadultam a mûhelybe kicsit 😄

Azt már most látom, hogy a pillangóváltó messze lesz.
Tika
A #3440-as uzit Pummisnak akartam, csak nemtom miert ment masnak, szoval a #3436-nak szolt a #3440.
Meg itt van a megerositett szuperallithatos cockpit tervem is,
link
csak ebbol aztan nem lett semmi, mert tul dragara jott volna ki, akkor mar inkabb Frexet vettem, az mozog is.

Tika
A linket meg nemfogatta el, akkor itt van maskep:
KEZIFEK

Tika
Egy kis kezifek izelito:

Tika
Na ilyen hegyi palyat vegre csinalhatnanak LFSbe is, nagyon hianyolom.

Tika
Annak idelyen kuplungut induktor hazbol csinaltam, es nagyon szuper volt, bartan taposhatos.
A rezgos cuccnak meg ajanlom a Frexet, nagyon szuper, es elviselheto az ara is, a tobbi rezgoshoz kepest nagyon olcso, csak azert vigyazz mert kell szamitanod az importal kb 20-30% plusz a tiszta arhoz, meg persze a szalitas ami szinten nem keves Japanbol 360 Euro volt a 31 kg Frex Motion+Cockpit csomag. A homemade kuplungom a kovetkezo linkeken megnezheted:
link1
link2
link3

Tika
No latod, en pont ezert montam le a 1 rudas kormanytarto fajta cockpitrol. Eleinte tetszett mert egyszeruen allithato, csak egy profilt kell mozgatni, de aztan eszembe jutott hogy hogy lesz az a pedalhasznalatnal? Raadasul nekem G25 van kuplungal, es duplakuplung, es kozgaz vezetest is megakarok tanulni, azzal meg ott gond lehet, meg van is ahogy irod. Meg asztan a FFB eddig ahogy a G25 az sztalra volt erositve, majd szet szette az asztalt (potyoktak rola a dolgok), csak ugy tancolt az egesz asztal vele, hogy mit muvel a FFB azt mar reg ismerem, es az is gyanus lett az 1 rudas tamaszton. Egyetlen elonye hogy aranyos pici, helykimelo, konyu, es egyszeru kezelni alitani, elrakni. Azert mentem at inkabb stabil 2 rudas kormanyrartora, ami sokkal bonyolultabb, de stabilabb is, es a labadnak se galibaz semmi. Az asztalon a LFS-be a GTR autok 15%-kon majd szet szettek az asztalt. Most meg Frex+Custom cockpiton nyugottan vezethetek FFB 35-40-45% GTR autokat, nem rezeg tole az egesz asztal, de a cockpitba se erzekelem hogy szetrangatna. Stabil az egesz. Csak mar meg lenne az oszes anyak hogy oszerakhatnam az egeszet.

solo
lotus?Vidit:]

Am, te menynit fizetsz a gammáért?És mik vannak meg neked?
Letudod ide írni, vagy pm be?

petesilver
Képzeljétek, ez a megoldás nem igazán jó erõs FFB-nél 😞 Eleve akárhova rakom a pedálokat, a középsõ rúd mindig útban van, de a legnagyobb probléma, hogy az egészet rángatja szinte az erõs FFB, és mozgós lett most már. El kezdtem gondolkodni valami merevítésen, iRacing Lotus pl. iszonyatosan megküldi. Nem kell rezgõ motor, a kormány FFB keltõ gépezete a tartókaron keresztül beremegteti az ülést a fenekem alatt néha!! Nagyon kemény, arról nem is beszélve, hogy néha én hogy rángatom az egészet, ha olyan a szitu!!!

Mission Impossible 2010: PRO Class

pointer4
MA-BO cockpit, akár ülés nélkül is megtudod beszélni szerintem.

Rezgõ cucc.
Pummis
Na valami ilyesmit szeretnék más az ülés megvan (lada)😄 válto megvan kormány megvan gáz fék van 😄 már csak a váz kell és a kuplung meg kéne valami rezgõ cuc

pointer4
Ha erre gondolsz, akkor ez nekem így kényelmes épp, de 190 magassághoz, állítható legyen maradjon kettõ, a kormány-pedál-ülés hármasból.
Itt is írnak róla, majdnem nyújtott kéznél csukló elérje a kormány tetejét. Lábfej nyugalmi állípotban félig nyomja be a pedálokat... stb stb..
Nekem is több hónapig tartott mire rendesen belõttem, 3 óra alatt elkezdett fájani a hátam, pedig minden kényelmesnek tûnt (messze volt a kormány), fájni kezdett a lábfejem (dönteni kellett az ülésen elõre).....
Pummis
Nincs valakinek mérete a Cockpirol hogy milyen magason legyen a szék a kormány a monitor a válto pedál és ez közötti távolság ? Eccer látam egy képet de nem talállom

Hmm ötletes, lehet így csinálom meg én is az enyémet, legalább van kihívás vezérlés szempontjából is😊

pointer4
pointer4
Nézd meg, hogy az LCD studió támogatja-e a vezérlõjét. Onnantól kezdve gyerekjáték.
cselt
Ezt kéne valahogy rábírni, hogy a játékból vett adatokat írja ki.
Tika
Ezt tedd fere majd a kamion szimulatorra.<#nevetes1>
Amugy ez olyan Gazik, vagy UAZ kormanyra emlekeztet, persze meg a jo regi szep idokbol.
Amugy en is gondolkoztam ulyasmin hogy a G25-tot beszerelni le a pedalok moge, es normalis real kormánykereket rúddal felszerelni es csatlakoztatni a G25-hoz. Lattam is olyan kepet valahol a neten. No de ahoz mar picit nagyobb szimulatort kellene csinalnom mint a Frex. Ha lenne ra helysegem biztos bezereznek egy oreg nemukodu autot es mindent abba szerelnek bele <#vigyor0>
Csak sajnos panelba nemmegy.

Tika
wazzzzzzeee, olyan anyiert nekem is kell!!!!!! Es az hasznalt? vagy uj?
Kulfoldre is kuld? szemelyessen vetted, vagy kulte?
Az nem lesz gond a G25-nel hogy az a OMP hajlitott, szoval hogy melyitett?

pointer4

Ilyet se láttam még szétszedve 😄
pointer4
pointer4
Ennél a jóembernél. 13.000,- jó magyar forintot megért.
Ha ezt a négy kormányt mind átugrom, már lenne egy igazi OMP/Sparco/MOMO kormányom 😄
Ráadásul vettem egy MomoFFB-kormit, 5 rongyért, szinte null kilóméteres.
A furatok osztóköre 70mm ugyan úgy. Csak még a dudát is bekötöm akkor már 😄

Pummis: aláírásomban.
pointer4
Már szemezek a metróssal 😄 😄 😄
cselt
És mi lesz ha megtetszenek a kamionos játékok, akkor szerzel egy bazi nagy kormányt hozzá és beállítod majdnem vízszintesre? <#vigyor3><#beka2>
Tika
Azt meg hogyeee vetted? Es hol?
Nemtudsz megmaradni nyugottan egy helybe, mi? <#nevetes1> Ez mar a hanyadik kormanyod? Ha jol szamolom, minimalisan a negyedik ha a G25nel kezdjuk:
1. eredeti G25 eltorott
2. csinaltal homemade kormany kereket
3. aztan beszerezted azt ami meg a kepen rajta van
4. most josz ezzel <#kacsint>
Meddig akarsz meg elmenni?<#vigyor0>
Meg erdekelne hogy hogy fogod felszerelni, csaknem pont paszol az oszes 6 csavar? Majd szamolj be rola, meg johetnek detail kepek is... ez utan nagyon erdeklodom... koszi