Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Sajnos a MoTeC dolgokhoz es kijezokhoz meg nemjutottam hozza, milio dolgot meg kell meg oldanom amig egyatalan valahogy hozzajutok. De vegre hozzajutottam es kiprobaltam a Leo Bodnar Precision JOY Controllert LEDekkel. Sajnos mint altalaba az eredeti tervembol nem lesz semmi ugyhogy gyarthatom is a ple deklit LEDek nelkul, pedig popec lett volna LEDekkel.
Probaltam a matrix bekotest is es a GND ellen bekotest is, mindegy nincs kozotte kulombseg. A LED vilagit szepen, de talan tul sok feszultseg marad rajta a 1N4148-hoz kepest (most jut eszembe lemerhettem volna, majd le is meren ha ujbol teszt windowszba leszek), szoval vilagit de mint gomb nemkapcsol, talan elveszi a feszultseget a LED. A villogos LED meg nem is villog, csak gyengen vilagit. Ugyhogy csak LEDek nelkul lehet bekotni hogy rendessen mukodjon. LED meg csak marad a power-ra, ha csak nem kerul elo valami erdekes megoldas vagy javaslat erre a dologra.
Mas kerdes:
Kulomben milyen trukkel is szoktak megoldani a LED 220v-ra koteset? Legalabb ilyet akarnak oda, neirjatok 12V meg 5V, mert az a kapcsolo nekem 220at kapcsol es azt akarom szignalizalni, abbol az aramkorbol ott nincs kisebb feszultseg. Mert en szamoltan ellenelast, olyan jott ki hogy 15 es 22kOhm kozott 5W eros. En vettem 22kOhm/5W -sat, a LED szepen vilagit, de az ellenalas elegge melekszik. Van erre esetleg valami jobb trukk? Valamik voltak mikor a LEDek divatba jottek par evtizeddel ezelott, en is talalkoztam vele akkor, csinalgattak az emberek a LEDeket kapcsolokra 220ra, de mar nagyon regen volt, elfelejtettem. Mi lenne a legjobb megoldas hogy a LEDet 220ra lehessen kotni es szepn vilagitson, es nesuljon meg semmi?