Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• rbal
    Én ugye csak tesztnek építettem azon nem forgott el. Igazából én a kör átmérő miatt próbáltam, hogy minél kisebb legyen, meg persze jól is kapcsoljon. Amúgy én anyával rögzítettem a túloldalon és azért nem forgott. Hosszútávon nem biztos hogy bírná, ezt nem tudom. De vannak ilyen körmös alátétek azokból mindkét oldalra egy és meg kell hogy fogja. A spanyol srác, nagyon egyszerűen rögzítette, mert neki a tengely az egy dremmel(vagy hogy híjjjjják) gép tengelye, amire lehet minden szir-szart fogatni(csiszolópappírt, polírkorongot, meg egy csomó mindent), és van egy kis válla kb a 3/4 énél. Na erre fűzi fel a korongját, ami ahogy néztem nyáklapból vágott. A két korong kőzé mennek a görgők a csavarokkal, és a lényeg a megfogatásban, hogy ennek a dremmel tengelynek a vége belsőmenetes, ahova a rögzítőcsavart tekeri be, és van alatta egy gumigyűrű. Na mikor húzza a csavart azt a kis gumigyűrűt feszíti szét, ami meg ugye tágul amíg tud, és jól megszorul a korong likjában. Na ez a lényege. A baj csak azzal van hogy egy ilyen tengely elég drága, jó a csavar is, ha kell akkor körmös alátéttel. Amúgy már azon gondolkodtam, hogy láttam én már sárgarézből készült csavart, csak nem tudom hol lehet kapni, meg mekkora, stb. Na ez azért lenne jó, mert a nyáklapból készített korongon rajtahagyni a rézbevonatot, és odaforrasztani a sárgaréz csavart. Azt fogja a cin, megfelelő takarítás, folyasztószerezés után. Az tuti nem pörögne el. Nekem is az a bajom, hogy ilyeneken jár az agyam, és igazából nem készül semmi, mert hiába találok ki valamit, másnap vagy nincs időm alkatrész után kajtatni, vagy nem kapok, és füstbement a terv. De egyszer kialakul remélem. :)