Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Komoly felismerést tettem ma reggel munkába jövet (persze csak most fogalmazódott meg véglegesen). Át kell építenem a szimulátoromat!
Van ugye ez a jó kis ablaktörlő motoros megoldás, és a mostani szimbe aplikáláson töröm a fejemet egy ideje. Nem lenne olyan bonyolult, hogy erős legyen, és strapabíró. Viszont gyors sosem lenne, legalábbis olyan gyors mint a pneumatika nem, ahhoz gyenge. Hiába sokkal pontosabb, és nincs kilengése, nem bírna megfordulni, és gyorsan a másik irányba dolgozni...
Ugye, akkor elfelejthetném az egész elektromos rendszert, maradhatna ami most van. Azzal viszont az a baj, hogy nem nagyon használom. Túl sokat mozog, és nem bírok vezetni tőle rendesen. Bulinak buli! Csak ha van időm játszani (néha-néha) haverokkal, akkor azért fontos lenne, hogy legalább ez ne rontsa az időmet. Innen jött az ötlet, hogy lejjebb kéne venni a mozgást, egész picire, hogy (mint ahogy már említettem lenézően régen) szinte csak FFB jellege legyen. Viszont a nagy tömeg és a levegő összenyomhatósága miatt, ez nem túl jó a pneumatikus rendszernél.
Tehát úgy döntöttem, a mostani tapasztalataimat összegyűjtve, tervezek egy olyat, ahol csak a széket mozgatja a két ablaktörlő moci. Igaz evvel vannak még aggályaim. Mozog a szék, akkor a pedálok is mozognak a lábamhoz képest - ez biztos szar lehet - majd állíthatóra hagyom a motor tolórúd útját. Minél kisebbre lehessen levenni, először egy olyan négy centiméteres forgókarral próbálkoznék, az elégnek tűnik.
Ezeknek tetszik a mozgásuk:
És akkor mindig mehetne amikor épp játszom, nem olyan feelingre, de legalább használnám rendesen :D
Tika, tőled nem kérek kommentet :P