Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
rbal #4557 A képen én úgy látom hogy 3 vezetékes, úgyhogy ahogy írtam sztem meg tudod csinálni. A frexesen lévő kapcsoló kapható, én kérdeztem már boltban, és ugyanígy visszaáll középre. Úgy gondolom, hogy a föld lehet a középső lába, a két szélső, meg a "fázisa". Ha még a csatlakozásra elfogadsz ötletet, akkor én úgy oldanám meg a linkelt képhez képest, hogy a váltókar helyére beszerkesztenék egy műanyag lapot, amit kifúrnék, és egy szerelhető sztereó "jack"(vagy minek hívják) dugó aljzatot tennék. A váltóra tenném a kábelt, meg a dugót. Én nem szeretem, hogy a kormányból lógnak a vezetékek, mert elpakolásnál csak probléma, ezért nem oda tenném a fix csatlakozást a kábellel. De a képen látni, hogy a kormányban a kapcsolók nyáklapkáihoz is csatlakozó van és nem forrasztás, úgyhogy ahhoz kötném a dugalj kábelét, és nem forrasztgatnék a mikrokapcsolókhoz. Amúgy nagyon jó megoldás ez a Frexes váltó, és egyszerű is, csak arra figyelj, hogy a váltókar, meg a "tolórúd" az gömbcsuklókkal csatlakozik, mert nem kotyog, és mellette könnyen fordul. Meg a "tolórúdat" tartó profilba ahol a lyuk fúrva van oda tegyél valami műanyag, vagy gumi betétet, mert a fém-a fémben csúszás nem az igazi. Ellenállása is lehet, meg hangja is. A gömbcsuklókkal ugyanez a helyzet. Ha valami mással oldod meg amiben nincs csapágy akkor azt túlhúzva szoros, lazán meg kotyog, és hangja is lehet. ezeken a kenőanyag is csak időlegesen segít. Ezek azért lehetnek zavaróak, mivel elég pici utat jár be és ha ebben az útban kotyogás van az zavaró lehet. Legalábbis engem ezek nagyon tudnak zavarni. Ha készül képeket kérünk, minden folyamatról! Legalábbis engem érdekel! :)