11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#4567 A CSP nemtom milyen lefejel, de meg kell mondanom hogy most a G25 ahogy a Frexen lefejel van, nagyon kiraly. Jobb mint viszintesen. Sok elonye is van azzal szembe. A taposast meg lehet szokni, es akkor talan mindegy, de nekem igy realissabb erzetet ad, mert ha taposom akkor ugy erzekelem mint real kocsiba, pont ugy tudom hasznalni a labam. Amugy meg olyan kamionos-buszos fajtara emlekeztetett fojton. Szoval realissab erzes ha hasznalom. Meg nekem a tisztan tartas is fontos, es ne nevess ezen! Igen is mikor az ocsem pedaljait szetszedtem, akkor abban patkanyokon kivul minden volt. Sose tisztitotta, es nem is pakolta el, hat a pedalok belseje rettenetessen nezet ki. A zsirba beletapadva az a sok haj, szor, por - fergeteges volt mikor meglattam. Mareknyi hajat meg szort kiszettem belole. Mert persze a pedalok eleve a foldon vannak ahol a legtob por es szoszmosz keveredik meg szal, es ha nem is pakolja el, akkor csak nonsztop szal bele a kosz. Meg foleg ha zokniba taposod es nem cipobe. Ugye az a potmetereknek se tesz jot, es nem is tett, azert is adta oda hogy javitsam meg neki. En a G25-ot mindig gondossan elpakoltam, es azon kivul hetente szortelenitettem meg pucoltam, persze csak ugy kivurol porszivoval, de mindig elpakoltam zacskoba, vagy legalabb letakartam torolkozovel. Es nekem tiszta is volt mindig. Persze az elpakolas mar most elmarad mert fixre rajta van a Frexen, de lefejjel, ugy nemszal bele a por meg a szoszmosz. Es cipobe vezettem, nem csak a zokni szoszmoszok miatt, hanem azert mert a real kocsit is cipobe vezetem es nem zokniba. A legpuhabb talpu cipobe persze, de meg elkellene meg puhabb Gondolkodok ilyesmin.
Na es most ahogy lefejjel van, akkor minden feltetel teljesitve van, es egyetlen hatranya sincs. Azon kivul hogy a kinezete realisabb (ami persze engem se izgat, kizarolag a kinezetert a kisujamot se mozditanam), de azon kivul tisztabb, nemporosodik (meg ha zokniba is nyomod, mert a pedal felfele van), es az erzes is realissab. Nekem ilyenek a tapasztalataim a G25 pedalokkal amiota megforditottam. Ha esetleg kiprobalod, lehethogy te is rajosz majd valamikre.
-
#4566 Nem lehet kihúzni a pedált a kormányből? Szerezz egy olyan csatit, és heyettesítheted egyből. Milyen kormány ? -
#4565 Csúsztatni lehet balra-jobbra, a rúdon lehet variálni a közbetétekkel minimálisan, persze egyszerűbb a nyomófelületet odébbcsavarozni. Fejjel lefele felszerelést meg nem izgat, semmi értelme, sőőt ezen a pedálon rontana is tuti. Kinézetre számítana maxx, az meg nem érdekel. -
#4564 Király a Skoda kézi. -
#4563 En ilyenre a Leo Bodnartol rendeltem elektronikat 26 Euroert. Rafer 36 gomb meg 8 potmeter. De ha te csak 1 potmetert akarsz hasznalni mint extra pedalra. Akkor csinald ugy ahogy annak idejen en a kezifekkel. Megvettem a legolcsobb Genius USB joystickot, es az idealis, boven megteszi. 3 potmeter es 4 gomb van rajta, meg mini dashboardot is csinaltam belole a kimaratt gombokbol. A joy nem volt tobb 7 Euronal. Egyszeru es nagyszeru.
A JOY ott van az asztalon, a kezifek a helyen ahol lennie kell, es a mini dashboard a kormany mellet, a kezifek es a mini dashboard is kabellel konektoron keresztul a joy-ra kotve. Egyszeru mint a pofon es olcso. Es meg a joy-t se furkaltam szerte. A konektorok kabelen lognak belole ahova csatlakoztatom a kabel masik felet, s igy akarmikor viszatudom allitani a joy-t eredeti allapotba. -
#4562 Sziasztok! Újabb kérdésem lenne :) Szóval a pedálom elkészült kivéve potméter beszerelése. Kérdés az lenne, hogy nem akarom a régi pedálról leforrasztani a kábelt mert az mégis csak gyári cucc és most mintha megjavult volna. Máshogyan nem lehetne megoldani mondjuk usb-re? Ahogy már sokszor említettem az elektrohoz nem értek szóval semmi panelt meg hasonlót nem tudok készíteni ezért gyári, kész termékek érdekelnek -
#4561 A 2. es a 3. kerdesre nemvalaszoltal. A lefejjel felszereles es pedalcsusztatas jobra-balra. Ird má meg a má neked ott van a szobába. -
#4560 Hogy bogaras..., az nem kifejezes...
Az elet megtanitott arra hogy mindenre maximalissan odafigyeljek a reszletekre!
Es mivel mindig akad valami uj szar ami felhuzza a pumpamot, akkor meg annal is jobban odafigyelek, es csak fokozom idorol idore a mai durva es k*rva vilagba, muszaj mert ahol tudnak ott atbasznak.
Nemolvastad hogy jartam a bazi draga 170 Euros PSU tappal. Ha elore tudtam volna hogy ugy megvaltoztattak a kikapcsolasi funkciojat, akkor vagy a regi verziot hajszolom, vagy mast veszek. -
#4559 Egyszerű a magyarázat, az a első széria.
Ott még nem volt pl az excenteres motoron szivacsréteg, nem volt kontra anya a gáz-kuplungpedálon, rossz olajat használtak, ami miatt a csóka ajánlgat másikat, és ezek szerint más volt a pedál lyukprofil. De hogy ezt a marhaságot te hogy szúrtad ki.... bogaras vagy :P -
rodder24 #4558
... igen a mechanikai dolgokra oda kell figyelni, hogy pöpecen működjön....
A jack dugós megoldás jó ötlet!
Gyűjtöm az alkatrészeket, talán egy kicsit a házat áttervezem...természetesen képek lesznek...
-
rbal #4557 A képen én úgy látom hogy 3 vezetékes, úgyhogy ahogy írtam sztem meg tudod csinálni. A frexesen lévő kapcsoló kapható, én kérdeztem már boltban, és ugyanígy visszaáll középre. Úgy gondolom, hogy a föld lehet a középső lába, a két szélső, meg a "fázisa". Ha még a csatlakozásra elfogadsz ötletet, akkor én úgy oldanám meg a linkelt képhez képest, hogy a váltókar helyére beszerkesztenék egy műanyag lapot, amit kifúrnék, és egy szerelhető sztereó "jack"(vagy minek hívják) dugó aljzatot tennék. A váltóra tenném a kábelt, meg a dugót. Én nem szeretem, hogy a kormányból lógnak a vezetékek, mert elpakolásnál csak probléma, ezért nem oda tenném a fix csatlakozást a kábellel. De a képen látni, hogy a kormányban a kapcsolók nyáklapkáihoz is csatlakozó van és nem forrasztás, úgyhogy ahhoz kötném a dugalj kábelét, és nem forrasztgatnék a mikrokapcsolókhoz. Amúgy nagyon jó megoldás ez a Frexes váltó, és egyszerű is, csak arra figyelj, hogy a váltókar, meg a "tolórúd" az gömbcsuklókkal csatlakozik, mert nem kotyog, és mellette könnyen fordul. Meg a "tolórúdat" tartó profilba ahol a lyuk fúrva van oda tegyél valami műanyag, vagy gumi betétet, mert a fém-a fémben csúszás nem az igazi. Ellenállása is lehet, meg hangja is. A gömbcsuklókkal ugyanez a helyzet. Ha valami mással oldod meg amiben nincs csapágy akkor azt túlhúzva szoros, lazán meg kotyog, és hangja is lehet. ezeken a kenőanyag is csak időlegesen segít. Ezek azért lehetnek zavaróak, mivel elég pici utat jár be és ha ebben az útban kotyogás van az zavaró lehet. Legalábbis engem ezek nagyon tudnak zavarni. Ha készül képeket kérünk, minden folyamatról! Legalábbis engem érdekel! :) -
#4556 szevasztok!
Kész az Mjoy16 elvileg müködik a gép felismeri játékvezérlőként...........egy potit rákötöttem müködött de majd holnap hekkelem tovább:) -
#4555 Jut is erről a képről az eszembe,hogy a váltóm még mindig nincs összerakva:D -
rodder24 #4554
Köszönöm a tippeket!
Közben ezt találtam:
Meg ezeket:
-
koanla #4553 Nem biztos, hogy össze van kötve. Akkor viszont két külön kpacsolóra lesz majd szükség. Meg kell mérni, hogy közös-e valamelyik szál.
rodder, ha meg tudod oldani, akkor érdemes egy csatlakozót pattintani a kormányra, belül összekötözni a megfelelő pontokat és a váltót azon keresztül csatlakoztatni. Ha szét kell szedni (elteszed mondjuk), még jól jöhet, hogy nem egyben kell mozgatni a váltót a kormánnyal. Olyat érdemes, amit fel tudsz rá szerelni, esztétikus és három vagy négy vezetéket csatlakoztat. Attól függ, hogy két, vagy egy (Háromállású. Tényleg, van olyan egyáltalán?) kapcsolót fogsz tudni használni.
Az egyszeri szétszedést lehet, hogy elbuktad, mivel meg kell mérni a kapcsoló vezetékeit. Hacsak nem rakod össze addig, amíg kész nincs a váltó. Vagy mindenképp négy pólust vezetsz ki és az ellendarabját kötöd majd úgy, ahogy kell. Mondjuk nem értem, miért szempont az egyszeri szétszedés, de nem is fontos talán. -
#4552 Váltót szeretnék csinálni egyenlőre, csak meg kellene csinálni a programot rá cam-mel és van rá egy komoly 5 tengelyes gép. Egyenlőre az autocaddal lámáskodom mivel meg kell tervezni először. -
rbal #4551 Szerintem jó lehet a 3 állású kapcsoló ilyen On-Off-On állású. Én a kormány eredeti váltójának a kapcsolóira csatlakoznék, gondolom azok mikrókapcsolók lehetnek. Sztem a két eredeti kapcsolónak a föld része ugyanaz lehet, azt kell asz új kapcsoló közös pontjára kötni, a másik madzagokat, meg az új kapcsoló egyik kapcsolt csatijára, a másikat meg értelemszerűen a másikra. Sztem így a legbiztosabb, és nem kell összevissza variálni az eredeti elektronikát, csak az eredeti mikrokapcsoló forrasztási pontjaihoz forrasztani a 3 új madzagot. Így elég 3 madzag, amit sztem a legkisebb, meg legegyszerűbben, szebben egy sima sztereó fülhallgató dugóval meg lehet oldani, csak figyelni kell a madzagok ne legyenek összekeverve. Igaz én sem értek az elektronikához, de így jónak kell lennie, gamepadot, joy-t én így már szétcincáltam a plusz gombokért, potiért, és műkszenek! -
rodder24 #4550
Sziasztok!
Én éppen egy FREX szekvenciáli shifter koppintásán fáradozom. Maga a szerkezet megépítése nem okoz gondot , de sajnos az "áram"-hoz hülye vagyok. Láttam itt a fórumon képeket, hogy valaki már csinált ilyet de nem találom most hirtelen...
A kérdéseim a következők:
-jó bele egy mezei 3 állású kapcsoló?
-milyen csatlakozóval tudom csatlakoztatni a kormány elektronikájához?
-kell még valami, hogy be tudjam iktatni ezt a kapcsolót a kormány elektronikájába?
DFGT-m van ennek a kis hurka váltóját szeretném kiváltani...még nem szedtem szét a kormányt mert csak egyszer akarom....
Köszönöm... -
rbal #4549 Sztem a fékkel a legtöbb szimulátoros így van, nagyon nehéz eltalálni a pontos fékerőt. Sokszor én úgy járok, mikor "tesztelek", hogy a kormány FFB-n is úgy érzem, hogy csúszik az autó, meg kanyarodni sem akar, meg a lassulás sem olyan, mondom nem kóser, fékerő %, vagy elosztás probléma van mert satulok. Aztán repit nézve nem is satulok, a pedált még millimétert biztos nyomhattam volna, akkor talán lassult is volna jobban. Szal ezt én sem érzem, és ez a legnagyobb hátránya a szimunak. De neked azért jobban kéne, a frex azért dönt előre! Igazi autónál azok a kuvanagy G erők fékezéskor, meg az autó sodródása, meg a többi az érzékelteti a sofőrrel, mennyire nyomja azt a pedált. A fékbetétek surlódásáról, meg az anyagok hőtágulásáról, stb.. ne is beszéljünk, mert igazából azt a fékpedálon is érzed, még a fékrásegítős autókon is. Azt nem tudom mit érezni vissza az "elektromos" fékeken, ott mi állítja elő a pedál ellenállását. De lényegében normál autókban a fizika határozza meg azt az érzést ami alapján dönti el az ember a pedálnyomás értékét. Ez szimuban ugye nincs, itt a jól betanult féktávok, és pedálállás határozza meg, hogy jól fékezz! A loadcelles cuccok azért dobnak a dolgon(gondolom), mert bekeményedik, és azt az erőt méri amivel nyomod a pedált, és nem az van hogy a poti útja határozza meg a fékerőt. De ugye ezt is be kell tanulni, csak biztos könnyebb, mint azt hogy meddig nyújtsd a lábad. Biztos vagyok benne, hogy azok a hidro, meg pneumatikus pedálcuccok sem tudják visszaadni a reál fék érzést, de a szimuban véleményem szerint ezt sohasem lehet megoldani, semmilyen szerkezettel sem. Ezen kár is filózni, meg olyan nagy összehasonlításokat csinálni a szimu, meg a real között. De azt megmondom hogy szép ez a CST, és biztos nagyon profi is, még ha belépő közép a cucc akkor is! Ahogy Pointer is írta, nemcsak, vagyinkább nem kimondottan a gyorsulás a lényege a dolognak, hanem a feeling, és hogy kényelmesen, és jól érezze magát az ember a kis virtuális autójában. Ha gyorsul is esetleg az meg nem baj! :) Csak azt nem értem, hogy ennyi pízért miért nem vett egy ladát, azt a határban reálban hajthatná....
-
#4548 De a G25-be konuszos a henger, es meg fuggolegessen lyukak es menetek is vannak benne. Nekem meg azt montak hogy henger felet tudnak csinalni, de mindenfele lyukakot bele hoszaba azt nem. Max egyet a kozepere. -
#4547 Francba szarul lemaradt a masik kep. Nemtom miert. Itt van:
-
#4546 Na most olvastam el a cikkedet, egesz jo. A legjobban ara a reszre figyeltem fel ahol a gaz es fek javulasat erzekeled, az tetszett. De ez is szubjektiv, en mar nem is tudom elkepzelni hogy nalam is enyit csinalna, pedig ami a vezetest illeti, megegyezunk benne, en is pont azt kifogasolom amit te. A real kocsiba en nagyon jol kitudom erzekelni a gaz es foleg fek erejet hogy neblokkoljam a kerekeket max fekezesnel. (normal tipusu fekrol beszellek) Rengeteget vezettem mar mindefele autoval, de meg sose vezettem ABS-es autot. Ugyhogy ABS-hoz nemtudok hozzaszolni, allitolag viszarug ha kapcsol, ugy rugdos ha kapcsolgat, de azt csak hallotam. De normal ABS nelkuli kocsirol beszelek az en esetembe, kitudom erezni es tudok hataron maxra fekezni. De a szimuba nekem ez negyon nagy problemat jelent, egyatalan nincs erzekem hozza a szimuba. Vagy elfekezem magam, vagy nemfekezek ellege, mert mindig csak ugy tippelek hogy menyit fekezzek, de nemtom kierezni pontossan hogy maxra fekezzek de neblokkoljanak a kerekek. De egyertelmu eredmeny csak akkor lenne ha kiprobalnam a CST pedalt.
Par kerdes.
Erdekes hogy te arreb raktad a fek pedalt, pedig az eredeti kepeken az nemlehetseges, mert ott nagyobbak a szelso lyukak mint a kozepsok, de nalad minden lyuk egyforma - ez most hogy van, nemertem, kulon gyartmany neked, vagy mi? Talan ezzel is ugy jarnak mint a PSU tappal. Hogy minden reviewbe csucs brutal high-end volt, aztan mikor vetten akkor azt hittem hogy rosz, pedig azzl gyozkodott a gyarto hogy az normalis hogy kapcsolgat a kikapcsolaskor. Pedig en irtam neki hogy 10 reviewet olvastam es videot lattam es mindelhol ki-be kapcsolas nelkul hutotte ki a PC szekrenyt, csak lealt az elektronika HDD meg minden a ventilatorokon kivul, azok meg perektek 2 percig kihutottek a hazat, kifujtak a meleglevegot, es csak utanna kapcsolt ki vegleg minden. Az enyem meg lekapcsol mindent, aztan 1 sec utan viszakapcsol mindent a HDDket is, de nembootol a PC, csak a ventilatorok 2 percre hogy kihutse a PC hazat, aztan kapcsol ki vegleg. Arra meg azt montak hogy ez az uj tipus, csak most keztek gyartani, mert valami gondjaik voltak azoknak akik Sleep modot hasznaltak, azert atcsinaltak ilyenre. Azt hittem hogy valakit szetrugdosok mergembe. Az idegbaj kapkodot mikor lattam ki-be kapcsolgatni a gepemet, en nemhasznalok szar sleep modot, nekem az eredeti verzio kellet volna amiket mindenki tesztelt mikor kijot a PSU. Az ujitot verziot meg mar senki se tesztelte, mert az csak olyan nememlitett internal update volt, es senki se figyelt fel ra, meg nem tudott rola. Szoval nekem volt az a PSU ami a sleepeseknek kellet volna, es nekik meg az ami nekem kellet volna. Es minkettonket az idegbaj kapkodott mikor kapcsoltuk ki a PC-t, mert nem azt tette amit akartunk. En utallom ha kapcsolgat a PC, mert a nagy aram peekek nemtesznek jot az elektronikanak, es foleg nem a HDD-knek ha fojton start-stop kap. No de visza a pedalra, akkor abbol hany verzio van?
Itt a tied Pointer az egyforma lyukakkal:
Es itt az original kepek a nemegyforma lyukakkal, ezt nehezen tolnad arreb:
http://www.pointer4.extra.hu/cikk/kep3/2lxicdj.jpg
Szoval ezek a lyukak mit akarnak jelenteni, miert nem ugyanazt latom minden kepen egy sorozat gyartmany cikknel?
2. kerdes. A megforditas, Pedal Invert (UpsideDown) felszereles. Neked normalissan van ahogy lattam, nemtervezed lefejjel? Es ott is eleg kicserni a rugokat a gaz es kuplung kozott, es a A, C, konnektort a PCB-n? Minketto pedal total egyforma kivitelezes, kompatibilis? Atdobod a A-C konnektort, rugokat, es a taposo femdarabot es kesz? Ilyen egyszeru mint a G25-nel?
3. kerdes: Es original lehet csusztatni a pedalokat jobra-balra a szetten belul, meg a PCB-t is alatta ha esetleg galibazna a feknek? Annelkul hogy furkalnal bele, original esetbe gondolom, szerszamokkal, de furas nelkul. -
#4545 Haladók megépíthetik -Open Falcon Home Cockpit ( Rampstart videó ) -
#4544 Szerintem aki nem tud egy ilyet megcsinálni CNC-vel, az mást se nagyon tud. Pont ez a lényege a cnc-nek, hogy leprogramozod, és megcsinálja gép olyan precízen, mint kézzel sose. -
#4543 Cockpitot akarsz maratni? En is gondolkoztam a G25 kormany meghoszabitasarol, de nem hiszem hogy lesz belole valami. Nehezen talalok valakit aki kepes lenne ra megcsinalni olyan pontos es preciz alkatreszt mint a G25 kormany kerek csatlakoztato. -
#4542 Valaki ért itt a CNC-hez? Pontosabban a megmunkáló központokhoz. -
#4541 Hát, ha lenne elég leszorító erő, és nem dobná el a seggét egy nagyonkevés +gázra akkor nagyonrendben lenne..
Mondjuk.Mostanival sincsen baj, de azért kigyorsításnál még óvatosabbnak kell lenni, mint egy duplahátsódefektes XRT vel xDDDDDDDDDD....Multkor defektesre hülyültem a gumikat..Nemvolt kedvem se driftelni szal csak hülyülésből....Aztán box mügüll nyélgázon akartam kijönni 3.-ba, 2x ra sikerült is..Elsőre úgy eldobta magát, hogy majdnem a fal fogott meg: D
-
#4540 LX6 isteni autó, hát még egy ilyen 8-as... azthiszem nem lenne sok vetélytársa.. -
#4539 VIP tagnak kell lenni hozzá, ezért utálom az SG-t, fizessek azért amit máshol alapból megkap a fórumozó... -
rbal #4538 Ja a link:http://www.youtube.com/watch?v=tupI4cd6vsw&feature=related
Hol lehet 4 percig szerkeszteni? Nem találtam most! Vagy csak Pointer tudja a moderátor magának? -
rbal #4537 You tuben nézelődve találtam ezt a vidit. Régebben volt szó arról hogy lehet e a softh progival kisebb, és főleg 90'ban elfordított monitorral mit kezdeni játékban. A vidi alapján elvileg lehet, és nem is ront a vonalakon, az LCD monitor. A crt az azért elég rossz, hogy nincs egy vonalban beállítva a kép. Egyszer majd kipróbálom, csak a plusz 2 monitor a baj, azok ugyanis nincsenek. :) -
#4536 A Netkar PRO -ban. -
#4535 Már van benne Fiat Abarath 500-as is. -
#4534 Nekem a 2 kedvencem: LFS&RBR én is sokat rFactoroztam de elegem lett a gány módokból... nameg a hiányos fizikából.. gumi fizika... Utolsó mód amit leszedtem akkor a F1'79 volt, szerintem nagyon jó lett.
Mondjuk ez régen volt. Most nem tudom milyen.
GTR Evo van még fent nekem de csak a Nordschleife miatt :D Bmw M3-al egész tűrhető...
iRacing is tetszik csak nekem nem gyerebe ez az USA style :( autók. pályák..
Netkar t is próbáltam pár éve, fizika nem rossz, csak ezeket a formula autókat nem szeretem :D -
#4533 Szerkesztettem a hozzászólást :D 4 percig lehet kb. Te ponnt akkor nézted amikor még nem volt kész :D -
#4532 Hat valahogy ugy ahogy mondod, en is ugy vagyok mar az LX6-al is. Csak az van, hogy meg se lett LX8...
Mindegy, legalabb konyeb a dolgunk, nekuk soforoknek -
#4531 OMGPLZ:|
Ezzel mit lehetett volna keresztbe csapatni xDNagyon tudni kell az LX6 hoz is, de ha ez az lx8 télleg 300 paci környékén lett volna akkor madafaka xD -
#4530 Ja, igy mar mas Mar valami remlik...
Csak miert jott a kep 10 percel kesobb mint az iras? Vagy megint kamuztal a forumba Pointer? Becsempesztel 1 kepet -
#4529 Szep a Lamborginid
De az a STUNT az jo? Milyen fyzika? Nem csak olyan NFS jatek féleség?
Meg PC-n vagy csak PS? Esetleg linkeljel videot vagy webet
A Logitech G25-ot ki lehet vele hasznalni? -
#4528 De, én STUNTS -ot írtam. se több se kevesebb, az más :D
Megnyugtató esélyeink vannak :D