Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• rbal
    Sztem a fékkel a legtöbb szimulátoros így van, nagyon nehéz eltalálni a pontos fékerőt. Sokszor én úgy járok, mikor "tesztelek", hogy a kormány FFB-n is úgy érzem, hogy csúszik az autó, meg kanyarodni sem akar, meg a lassulás sem olyan, mondom nem kóser, fékerő %, vagy elosztás probléma van mert satulok. Aztán repit nézve nem is satulok, a pedált még millimétert biztos nyomhattam volna, akkor talán lassult is volna jobban. Szal ezt én sem érzem, és ez a legnagyobb hátránya a szimunak. De neked azért jobban kéne, a frex azért dönt előre! Igazi autónál azok a kuvanagy G erők fékezéskor, meg az autó sodródása, meg a többi az érzékelteti a sofőrrel, mennyire nyomja azt a pedált. A fékbetétek surlódásáról, meg az anyagok hőtágulásáról, stb.. ne is beszéljünk, mert igazából azt a fékpedálon is érzed, még a fékrásegítős autókon is. Azt nem tudom mit érezni vissza az "elektromos" fékeken, ott mi állítja elő a pedál ellenállását. De lényegében normál autókban a fizika határozza meg azt az érzést ami alapján dönti el az ember a pedálnyomás értékét. Ez szimuban ugye nincs, itt a jól betanult féktávok, és pedálállás határozza meg, hogy jól fékezz! A loadcelles cuccok azért dobnak a dolgon(gondolom), mert bekeményedik, és azt az erőt méri amivel nyomod a pedált, és nem az van hogy a poti útja határozza meg a fékerőt. De ugye ezt is be kell tanulni, csak biztos könnyebb, mint azt hogy meddig nyújtsd a lábad. Biztos vagyok benne, hogy azok a hidro, meg pneumatikus pedálcuccok sem tudják visszaadni a reál fék érzést, de a szimuban véleményem szerint ezt sohasem lehet megoldani, semmilyen szerkezettel sem. Ezen kár is filózni, meg olyan nagy összehasonlításokat csinálni a szimu, meg a real között. De azt megmondom hogy szép ez a CST, és biztos nagyon profi is, még ha belépő közép a cucc akkor is! Ahogy Pointer is írta, nemcsak, vagyinkább nem kimondottan a gyorsulás a lényege a dolognak, hanem a feeling, és hogy kényelmesen, és jól érezze magát az ember a kis virtuális autójában. Ha gyorsul is esetleg az meg nem baj! :) Csak azt nem értem, hogy ennyi pízért miért nem vett egy ladát, azt a határban reálban hajthatná....