Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• Tika
    Hat koszi szepen az infot, a tobbit ertem, de abbol a load cellbol meg mindig hulye vagyok. Annak mi koze az elektronikahoz? Hat a load celles (BU0836-LC Load cell USB interface) ugyan olyan, potmeterek vannak ra kotve mint a tobbire controllerre. Akkor hogy a fraszba meri az a ra kifejlesztett erot ha ott is csak potmeter van? En azt hittem hogy az a fizikai kialakitas dolga es nem az elektronikaje. Ha azt a fekpedalt akar erovel nyomod akar nem, annak mindig van palyaja, amit a potmeter forgasaba visz at. Akkor hogy a fraszba tudja az a erot merni? Ha nem potmeterek lennenek rakotve hanem valami kulonleges HW cucc ami az erohatast valtsa at feszultsegre vagy ellenalasra akkor megertem, de ehhoz is csak potik vannak kotve. Nincs ott mas rajz csak potmeterekkel. Azert akarom ezt alapossan megerteni hogy van az kivitelezve, mert ha lehetseges akkor en is csinalnak magamnak egy load celles feket. Mert talan ott lesz a kutya el asva, hogy miert fekezem mindig el magam versenykozbe.
    Ha real kocsiba megyek es ismerem azt a kocsit, akkor barmilyen gyorsasagnal kitudom pontossan szamitani hogy mikor es milyen erossen fekezzek ahhoz hogy bizonyos ponton megaljak es neblokkoljon a kerek (persze ha nem varatlan fekezes, hanem elore tervezett). De a kerek blokkolast meg veszhejzetbe varatlan fekezesnel es ABS nelkul is tudom kontrollalni (ABS-es kocsit meg nem is vezettem), mert azt kierzem, mar megtanultam - de ez mid real kocsiba. De a LFS-be ott az a nagy hatranyom hogy nemtudom kierezni mikor blokkol a kerek, es azert hibazok mindig a palyan. Nekem a szimu sokkal nehezebb mint a real. Mert a real vezetes kozbe 50% a G erot es fizikai hatasokat erzekelem, 40% a vizualis latas, es 10% a hangok hallasa (gumi csuszas, stb...) - es ezekre oszegezve reagallok mindig. Foleg a kanyarokat nem csak vizualissan veszem be, hanem erzekelem hogy meddig tapad a kocsi es mikor kezd elszakadni az aszfalttol es ugy tudom megfeleloen szabajozni a fek-gaz-kormany iranyitast oszehangolva. De a LFSbe (vagy szimbe) sajnos sokkal nehezebb mert ott a 50% G ero es fizikai hatasok elmaradnak es marad csak a vizualis latas es hang erzekeles - es az csak a fele annak ami kell a pontos vezeteshez, a masik fele meg hianyzik sajnos, es ha nemerzem a G erot es fizikai hatasokat akkor marha nehez pontossan vezetni. Mert az oszes reakciomnak a legnagyobb reszet a G ero es fizikai hatasok erzekelese teszi ki a sajat testemmel.
    Nekem nagyon kellene az hogy realissan ki tudjam erezni a kerek blokkolas es olyan finoman tudjam adagolni-kontrollalni a feket mint igaziba a real kocsiba, hogy maximumra fekezzek max 5% csuszasig, de a kerek ne blokkoljon. No ezert lecci magyarazzatok el alapossan azt a load cell dolgot hogy megertsem rendessen hogy mukodik az egesz. A fek pedaltol, rugokon keresztul, potmeteren keresztul (vagy mi mas van ott a load cellbe), egesz a controller elektronikaig, szoftverig. Hogy mukodik ez a folyamat hogy ertelmet adjon a load cell. Koszike.