Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Hasonlo tipus actuator mint amit a Frex is hasznal. Nem veszekszem Pointerral, a hangja az olyan amilyen. De minden ermenek 2 oldala van. Es a pneumatikus cuccok nekem meg azert nem tecenek mert kompreszor kell hozza, es az bazi hangosan bug, es a szelepek meg nagyon hangossan kattognak ami nekem szinten nagyon zavaro. No enyi az actuatorokhoz, mindnek van elonye es hatranya. Ehhez talan meg csak anyit hogy a ForceDynamics es Frex is elektro servo actuatorokat hasznal, csak a FD nagyon eros es draga verziot mert ott nagy az emelese es emeli az egesz cockpitot a pilotaval egyutt. A Pointere is hasonlo, de mivel ot nembirna el semilyen actuator
(olyan eros nincs
) akkor az ove billen 4 iranyban. Persze csak vicelek hogy nembirna el, remelem Pointer baratunk erti
, de az ove is egy fajta verzio, billenos es nem emelos, enyi az egesz.
Es ha mar a FD es Frex fajtat hasonlitjuk osze, akkor annak az ermenek is 2 oldala van, es gondolom nem arulok el titkot ha azt mondom hogy egyik se tokeletes. Ugyanis tokeles G force simulacio nemletezik, mert ahhoz hoszu palya kellene a kigyorsitashoz es lassulashoz hogy abszolut valodi legyen, azt egy helybe 100% nemlehet szimulalni. Sokaig nekem se tetszetek a Frex fajta szimek, es csak a FD-re hajtottam es vele szimpatizaltam, de aztan hoszabb ido mulva elfogattam es megertettem egy tenyt. Itt megnezheted ha erdekel az oszehasonlitast, a lap aljan el van magyarazva.
Emitt meg a FD magyarazza el. Csak sajnos ez mar a roviditett verzio. Igaz ok nem a Frexel hasonlitsak osze, de regebben volt a lapjukon leirva es elmagyarazva a kulombseg az ulles alatt rogzitett es az ulles felett rogzitett szimek kozott, es persze a legkevesbe realis az ulles alatt rogzitett ha az eges cockpit mozog (ez nem a Frex esete), az peldaul a BlueTiger. Aztan ugy egyforma szinten vetekszik a FD (ulles felett rogzitett szim es mozog az egesz cockpit) es a Frex ulles alatt rogzitett de itt csak az ulles mozog. Most hoszu lenne elmagyarazni hogy miert leggyongebb az ulles alatt rogzitett ha mozog az egesz cockpit (kar hogy torultek a FD laprol), de roviden talan anyi, ha az ulles felett van rogzitve akkor olyan ringispil szisztema, ugyhogy realis a gyorsulas es lassulas, mert ahogy nyom elore (a tengo az ulles felett van) te nyomoc bele az ullesbe, es forditva. De ha az ulles alatt lenne rogzitve az egesz mozgo cockpit akkor gyorsulaskor hatra kell hogy billencsen, hogy bele ess az ullesbe, szoval fizikailag igaz hogy bele esel az ullesbe, de ugyanakkor hatrafele indul meg a tested es nem elore mint az ulles feletti tengely esetebe. De ez eddig csak a FD es BlueTiger megoldas oszehasonlitasa volt. Es akkor Frex-be meg az kevesebb hogy nemmozog az egesz cockpit csak az ulles, de ugyanakkor realissaban erzekelteti es fejezi ki a kanyarokat, es gyorsulat/lassulast, de azt aprolekossan elmagyarazzak a Frex weben, nezd meg. Szoval egik sem tokeletes, de lehet valasztani, hogy melyiket birja el a penztalcad, es melyik tetszik jobban.
En a Frex mellet dontottem (a FD be se ferne az ajtomon a lakasba - szelesseb mint 1 meter
)