11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#3807 Azt írják a forumok, hogy LeoBodnar visszatért, és kezdi feldolgozni a rendeléseket. Yuppie! -
#3806 Jaja, az a progi enged minden féle ilyet, métg a felét át se néztem miket lehet :).
Azért én maradok az oldalra nézés gombnál egyenlőre :D -
#3805 S.A.: Situational awerness
HA melléd ér egy autó akkor csak oldalra nézel.
nagyon könnyű rászokni, bár igazán repszimeknél meg FPS (ARMA, ARMA 2) (ami támogatja a fej puskától való külön mozgását) esetén tud nagyon hangulatos lenni.
Trackir szoftverben az a jó, hogy bármelyik tengelyt ki tudod kapcsoli így az azon való elmozdulást nem számolja. + deadzone-t szabadon tudsz állítani, meg linearitást is.
Nem tudom, hogy a freetrack ezt tudja-e (gondolom ahhoz hekkelted hozzá) -
#3804 A fülhallgatóra gondolsz? :D -
#3803 Ja hogy fordítva-visszafelé, igen. Itt még mindig a ledek világítnak.
s.a?
Próbáltam úgy belőni, hogy nagyon nagyon visszaveszem a mozgását, csavarodást szinte nullára, tengelyek felé mozgást nagyon kicsire, elforgást meg maxx olyan 20°-osra. Így használható talán pályaversenyen. Picit betudok nézni a kanyarba, de nincs olyan mértékű mozgás, hogy összezavarja az agyamban azt a képet, ami alapján megtudom állapítani, hogy csúszik-e az autó stb...
Bár tuti gyakorlás kérdése az egész, megszokás. -
#3802 Áhh most nem visszik el álitolag nincs ára az anyagnak :D -
#3801 A TrackIR 4 infrakamerája 120 FPS.
Másrészt azért mondtam, hogy visszafelé, mert a Wiimote ugyanúgy működik mint a trackir csak ott a fényvisszaverő felület a stabil és a kamerát lóbálod.
Ezért mondtam, hogy ugyanatz mint a trackir csak visszafelé.
Ahogy te felraktad az egy trackir és kész.
u.i.: Nem hülyeég az... nagyban növeli az s.a-t. -
#3800 neked az ülésbeíis rezgö motorvan ? ott a fejednél? -
#3799 Miért is visszafele, inkább előrefele, ez még tovább is fejleszthető. Így került mindennel együtt 10.000 be, és inkább készítettem a jó jelző.
Így 100fps-el fínomabb mint a 30fps-es kamerával (és csak 3000 el több árban) ennél többet nem is ér meg.
Cserébe autós játékokhoz még most is marhaságnak tartom :D (csak hogy legyen ilyen is) -
#3798 Ergo vettél egy trackIR-t:D (ugyanaz a techno csak visszafele:D) -
#3797 Freetrack-ot upgradeltem WII kontrollerrel, űber isten lett ám :D 100fps el követi, smoothosan a fejmozgást, ahogy az a nagy könyvben megvan írva, éjjel/nappal.
e1,e2,e3,e4,e5
-
#3796 Nesze neked állítási lehetőség :P a kormányt pl 9cm-el kellett hátrébb tolnom, mert az új kormánykerék ennyit nyúlik előre plusszban a betéttel. 17es kulcsal a szögén is tudokállítani, és ha megint valami újat találok ki, akkor fúrok lyukat neki :D :P :P :P
-
#3795 Most ezt komolyan honnan gondolod, hogy a heggesztett dolgokon nem lehet állítani ? :D Már milliószor írtam, hogy vagy 2-3 hónapomba került mire sikerült belőnöm a szimut. Mert 2-3 óra játék után kiderült hogy hol a hátam, hol a vállam, hol a sarkam, hol a nyakam fájdult meg a rosz üléspozíciótól. Szóval nekem ne gizduljál itt a drága technics Legoddal :P Inkább reménykedjál, hogy ki ne raboljanak a romák, azt elviszik a MÉH be a szimudat :D -
#3794 Én ezt csak egy viccnek szántam és teljes mértékben tisztában voltam vele mire való a szimulátor. Tudom, hogy a a versenyzésbeli tapasztalatszerzésre(olyan helyzetek begyakorlására való ami nagy kockázattal, túl nagy költséggel és előkészülettel jár (tuti kihagytam valamit) . Pl.: a driftesek előszeretettel gyakorolnak az LFS-sel. ITT., mert nagyon jó a fizikája és van benne "reset gomb". Ha lenne egy 100 000 00Ft-os verseny tütüm, akkor is szimulátoroznék mert megvan a maga feelingje is. -
#3793 Egy kerdes Pointer baratomnak es mindenki masnak aki erre jar. Akadna valakinek egy G25 muanyag pedal haz? A belsejebol nem kell semmi, csak a muanyag boritoja a pedaloknak, sott az eleje ahol nincs belseje (az a vekony resz) le is lehet torve vagy rongalva. Mert az a helyzet hogy az a resz nekem oda nem is kell, mert azzal nemmegy be az asztal ala a Frex cockpit, szoval le kellene fureszelnem onnan, de nemakarom a garancias pedalokon lefureszelni.
Ugyanis upside-down (fugolegessen) vannak felszerelve a pedalok, es az a vekon pedal resz aminek nincs belseje nagyon ki all felfele, es nemtom betolni a cockpitot az asztal ala.
Ha valakinek lenne akkor szoljatok lecci. Koszi. -
#3792 Franko lett. De sracok (te is Pointer) tik hogy a fenebe tudjatok maris az elsore eltalalni a pontos mereteket? Mert a heggesztett cucnal a heggesztes utan mar nincs visza ut. En most vegre ra tettem a Frexet az alvazra, es veeeegre bealithattam az idealis magassagot, vegre nemulok a monitor alatt fel meterrel. Szoval ugy elsore bealitottam mindent aszerint amit teoretikussan beterveztem a 3D-be, es a magassag az be is jott (de azt 1000-szer bemertem mar), de a kormany es foleg a pedalok magassaga es dolesszoge nem jott be a teoria szerint. Azt tobszor is utanna kellet allitanom, es attol fellek hogy ez meg mindig nem a vegleges verzio. Szoval azert orulok hogy nem heggesztet verziot csinaltam, igy tudom 1000 csavarral allitani akarhol akarmit, csak sokat kell csavarozni, de a lenyeg az hogy lehetseges az allitas. Nos azert volt az elso prototipus terveken is az a rengeteg csavaro gomb. Kulomben a nagyat most az elejen 1000-szer allitgatom meg megtalalom mindennek az idealis helyet, aztan azok mar nemlesznek allitgatva. A vegen marad csak 2 dolog amit naponta allitani fogok. Az a shifter elhelyezese (race car es road car) meg a pedalok (kuplungos es kuplungnelkuli kocsi). -
#3791 Igen egyetertek, meg hozzateszem hogy abba az esetbe azt a kocsit csak egyszer torod osze (meg magadot is), es kesz tobbet nemversenyzel, mert az igazi versenykocsinak van egy oriasi nagy hatranya a szimulatorhoz kepest. Sejted mar mi az? Na igen, az a RESET gomb, ami az igazi kocsiba nincs
No pont ebbol a szempontbol elonyosseb a FD meg a tobbi Motion szim, azzal megteheted tobszor is. -
#3790 Igen, az nem teljesen komplett, gondolom a házi sárkány miatt kellett :D -
#3789 Bocs, ezt akartam. -
#3788 Na most lettem kész. -
#3787 Ennek azért nem kicsi a pályája, de nem is 10 Miklós. -
#3786 10 millából már alap verseny autót is lehet építeni és abba ha 100-zal nekimész a falnak az fáj. -
#3785 na kész az alkotás bár nem értem a 2 motor játékba nem kapcsol be de ha a játékvezérlőbe tesztelem ott jól működik ha balra vgy jobbra akkor bekapcsol a második motor ha fel le akkor az 1 motor lfs-be csak az 1 motor megy valakinek ötlet ? -
#3784 Jeee, nagyon szupiii lettt :D -
#3783 Tudtommal a Frex majd 2x olyan erős mint az SCN5, és mégis tudja a 400mm/sec tempót. Viszont ha jól emléxem az SCN5 200N erővel tud emelni, tehát ha kettő van és előre kell billenteni, akkor egy 2*20kg tömeg akar megdönteni. Ezért mozgatja csak az ülést, a többihez kevés lenne. -
#3782 Igen 10 milla felet van az ara. Es tutira biztos lehetsz benne hogy nem hidraulikus. Elektro Servo Actuatoros a kicsike.
Networked 3-axis digital servo drive controlling three Force Dynamics actuators. Actuator motors provide 3hp peak and 500lbs of peak thrust each; actuators are Force Dynamics ball-screw struts with 18° of travel. Maximum driver weight 250lbs.
Amugy vegre kesz az alvaz a Frexhez, de a fracba nekem is gondok vannak a helyel. Nagyon ki van centizve minden, a fuggoleges pedalok meg nemakarnak beferni az asztal ala. Fenebe, mindig ujabb gondok merulnek fel. A vegen likvidalom a nappalit, es at hurcolom a munkaszobabol. -
#3781 a force dynamics ha jól emlékszem a számolásra akkor 11 milla körül van -
PetiqeZSIR #3780 A ForceDynamics cucc pöttyet drága,ha jólemlékszem akkor nem 1-2 millióba mérik.
De az nem hidraulikus ? én úgy emlékeztem,de mind1 mert az már túl brutál úgyis :)
Egyébként ez az egész engem csak érdekesség szinten izgat,sajnos nemigen férne el nálam egyik sem. -
#3779 Amúgy az a zöld GMC kenyérpirító eléggé nem illik a bútorokhoz,fal színhez. -
Ha elrontottam akkor FAIL:D -
Kzoli007 #3777 Sziasztok! Kész van a cockpit és gondoltam teszek fel egy pár képet ahogy ígértem, remélem jók lesznek a linkek.
http://kephost.hu/image-8844_4A9175D4.jpg
http://kephost.hu/image-527D_4A9175D4.jpg
http://kephost.hu/image-E53D_4A9175D4.jpg
http://kephost.hu/image-71CC_4A9175D4.jpg -
#3776 Hasonlo tipus actuator mint amit a Frex is hasznal. Nem veszekszem Pointerral, a hangja az olyan amilyen. De minden ermenek 2 oldala van. Es a pneumatikus cuccok nekem meg azert nem tecenek mert kompreszor kell hozza, es az bazi hangosan bug, es a szelepek meg nagyon hangossan kattognak ami nekem szinten nagyon zavaro. No enyi az actuatorokhoz, mindnek van elonye es hatranya. Ehhez talan meg csak anyit hogy a ForceDynamics es Frex is elektro servo actuatorokat hasznal, csak a FD nagyon eros es draga verziot mert ott nagy az emelese es emeli az egesz cockpitot a pilotaval egyutt. A Pointere is hasonlo, de mivel ot nembirna el semilyen actuator (olyan eros nincs ) akkor az ove billen 4 iranyban. Persze csak vicelek hogy nembirna el, remelem Pointer baratunk erti , de az ove is egy fajta verzio, billenos es nem emelos, enyi az egesz.
Es ha mar a FD es Frex fajtat hasonlitjuk osze, akkor annak az ermenek is 2 oldala van, es gondolom nem arulok el titkot ha azt mondom hogy egyik se tokeletes. Ugyanis tokeles G force simulacio nemletezik, mert ahhoz hoszu palya kellene a kigyorsitashoz es lassulashoz hogy abszolut valodi legyen, azt egy helybe 100% nemlehet szimulalni. Sokaig nekem se tetszetek a Frex fajta szimek, es csak a FD-re hajtottam es vele szimpatizaltam, de aztan hoszabb ido mulva elfogattam es megertettem egy tenyt. Itt megnezheted ha erdekel az oszehasonlitast, a lap aljan el van magyarazva.
Emitt meg a FD magyarazza el. Csak sajnos ez mar a roviditett verzio. Igaz ok nem a Frexel hasonlitsak osze, de regebben volt a lapjukon leirva es elmagyarazva a kulombseg az ulles alatt rogzitett es az ulles felett rogzitett szimek kozott, es persze a legkevesbe realis az ulles alatt rogzitett ha az eges cockpit mozog (ez nem a Frex esete), az peldaul a BlueTiger. Aztan ugy egyforma szinten vetekszik a FD (ulles felett rogzitett szim es mozog az egesz cockpit) es a Frex ulles alatt rogzitett de itt csak az ulles mozog. Most hoszu lenne elmagyarazni hogy miert leggyongebb az ulles alatt rogzitett ha mozog az egesz cockpit (kar hogy torultek a FD laprol), de roviden talan anyi, ha az ulles felett van rogzitve akkor olyan ringispil szisztema, ugyhogy realis a gyorsulas es lassulas, mert ahogy nyom elore (a tengo az ulles felett van) te nyomoc bele az ullesbe, es forditva. De ha az ulles alatt lenne rogzitve az egesz mozgo cockpit akkor gyorsulaskor hatra kell hogy billencsen, hogy bele ess az ullesbe, szoval fizikailag igaz hogy bele esel az ullesbe, de ugyanakkor hatrafele indul meg a tested es nem elore mint az ulles feletti tengely esetebe. De ez eddig csak a FD es BlueTiger megoldas oszehasonlitasa volt. Es akkor Frex-be meg az kevesebb hogy nemmozog az egesz cockpit csak az ulles, de ugyanakkor realissaban erzekelteti es fejezi ki a kanyarokat, es gyorsulat/lassulast, de azt aprolekossan elmagyarazzak a Frex weben, nezd meg. Szoval egik sem tokeletes, de lehet valasztani, hogy melyiket birja el a penztalcad, es melyik tetszik jobban.
En a Frex mellet dontottem (a FD be se ferne az ajtomon a lakasba - szelesseb mint 1 meter ) -
#3775 Hi-hi, a fanatikus :D -
#3774 Elvileg meglehet - csak jól kell kiegyensúlyozni a szimut - ablaktörlő motorral. Elektronikát építeni kell hozza a Thanos félét. Az elég bika cucc, autóaksiról. -
PetiqeZSIR #3773 Gondoltam hogy valami ilyesmi tré van vele mert egy olyan cockpitet sem láttam vele mint a tied.
Márpedig nekem marhára nem jön be ez a fajta amit ezzel az scn5-el csinálnak ha már motion akkor olyan mint amit te is építettél,csak reménykedtem hátha meglehet csinálni levegő nélkül :) -
#3772 Ja én azt hittem iRacingről van szó.
Akkor nem szóltam. :) -
#3771 Ponnt az ára miatt nem használtam még. Illetve csak az ülést tudja megmozgatni, mert nem túl erős. A 100mm vagy 150mm verziót használják szeretettel, megveszed, rádugsz egy adaptert (RS485-RS232) és kész is. A legegyszerűbb megoldás a szimulátorok között, csak autóhoz, mert az ülés amolyan erősebb FFB kiegészítéként fog működni. Viszont nagyon gyors, és nagyon pontos, csak a hangja ne lenne ilyen. -
PetiqeZSIR #3770 Ilyen actuatort próbált valaki olyan cockpithoz mint amilyen pointernek is van ? elég erős lenne ez ahoz is ? ha egyátalán jól értem hogy ez nem levegős hanem motor mozgatja.Külföldi fórumokon sok ilyen rendszerü cockpitben láttam,de más fajátban nem.Mondjuk viszonylag drága kb 900$ egy pár legalábbis ahol én megtaláltam de ha nem kell hozzá kompresszor meg szelepek akkor egész jó szerintem. -
#3769 Hogyhogy neked nemmegy? LFS-rol beszelunk. Ha kimesz a palyara es lenyomod valamelyik F9,10,11,12 gombot akkor mutatja azokat az adatokat.
Csak anyi az egesz hogy en a F9,10,11,12 gombokat atalitottam a G25 shifter 4 gombjara. A Logitech Profiler segitsegevel. Enyi az egesz, kell hogy mukodjon. -
#3768 ennek egy a lényege van a plusz meg a minusz és van egy ún. test és olyan érdekesen kötöttem be a dolgot, hogy ha az analóg gombot bekapcsolom akkor ahogy kinyomom a kuplungot és adom a gázt a rezgő motor olyan erősen rezeg,viszont ah kikapcsolom az analógot az analóg akkor is működik de viszont a motor másképpen reagál, van egy alap rezgés a gáz adástól függő és van egy erősebb rezgés az akkor nyilvánul meg, ha neki megyek a falnak vagy hirtelen erős kormányzás lép fel.jelenleg itt tartok.Most már csak a gombokat kell bekötnön kuplungra rákötni és rezgő motrokat ráhelyezni aztán majd ha lesz kézifékem akkor megcsinálom azt is analógra.