Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
Ha emlexel nagyon regen voltak olyan tekeros telefonok, katonaknal meg talan most is vannak. Szoval megtekered es a masik csorog. Indukalodik benne a feszultseg es ugy csorog a masik telefon. Azert inductor. Biztos lattal mar olyan telefont, az inductor belole meg ott van a fenykepen. No azt kibeleztem, kivettem belole a tekercset, meg a magnest, maratt csak a fem haz a fogaskerekes attetellel,es az a lenyeg, mert az attetel pont megforditsa a potmetert eleitol vegig ha benyomod a pedalt ami csak anyit nyomodik (fordul) amenyit normalissan az autoba, az nemtom kb 30 fok nagyabbol, de a potmeter fordul kb 280-at azzal az attetellel, ami pont anyi ami kell. Ha megnezed a nagy fogaskerek el van koszorulve mert az nemfordul csak azt a 30-40 fokot amenyit a pedal, es arra van rahegesztve maga a pedal. Mijen jo.... akkor regen meg volt muhelyem, akar 3 is ha kellet, most meg mar egy sincs a fenebe. A rugot azt meg autokereskedesbe vettem, rendes Skoda pedal rugo, mar nememlexem, fek, kuplung, vagy gaz, de Skoda pedalokbol. No es a kabel, az csak egyszeru 8 eres kabel a hangkartya gameportba. Az a regi PCn volt akkor meg voltak gameportok, es oda nemkellet elektronika, csak bekototted a potmetereket es kapcsolokat bekabeloztad a konektorba es kesz. Es manualissan instalaltad a Winbe. Most az uj PCn a kezifekre mar USB-s joystickot hasznaltam fel, de ahoz a kuplunghoz is lehet ha ugy tetszik, csak bekotes kerdese az egesz. JOYba megvan az oszes elektronika csak a potmetereket bekotod. Ja es a kabel azert olyan hoszu, mert nemszeretek mindig mindent atcsinalgatni ha valami valtozik, azert csinaltam olyan hoszura hogy legyen rezerva boven ha kellene, de nyugottan lehetet volna 1 meteres is. A kapcsolok meg a tobbi potmeter csak ugy lognak mint a belei, mert arra nemvolt idom hazat/dobozkat csinalni, de most az ujnak mar van. A deszkan azok a csavarok meg a regi Thrustmaster pedaloknak a helye, oda szepen beillesztettem a pedalokat a kuplung melle, es ugy komplett volt. Szuperul mukodott LFSbe, tokeletes volt.