11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#3486 Ha emlexel nagyon regen voltak olyan tekeros telefonok, katonaknal meg talan most is vannak. Szoval megtekered es a masik csorog. Indukalodik benne a feszultseg es ugy csorog a masik telefon. Azert inductor. Biztos lattal mar olyan telefont, az inductor belole meg ott van a fenykepen. No azt kibeleztem, kivettem belole a tekercset, meg a magnest, maratt csak a fem haz a fogaskerekes attetellel,es az a lenyeg, mert az attetel pont megforditsa a potmetert eleitol vegig ha benyomod a pedalt ami csak anyit nyomodik (fordul) amenyit normalissan az autoba, az nemtom kb 30 fok nagyabbol, de a potmeter fordul kb 280-at azzal az attetellel, ami pont anyi ami kell. Ha megnezed a nagy fogaskerek el van koszorulve mert az nemfordul csak azt a 30-40 fokot amenyit a pedal, es arra van rahegesztve maga a pedal. Mijen jo.... akkor regen meg volt muhelyem, akar 3 is ha kellet, most meg mar egy sincs a fenebe. A rugot azt meg autokereskedesbe vettem, rendes Skoda pedal rugo, mar nememlexem, fek, kuplung, vagy gaz, de Skoda pedalokbol. No es a kabel, az csak egyszeru 8 eres kabel a hangkartya gameportba. Az a regi PCn volt akkor meg voltak gameportok, es oda nemkellet elektronika, csak bekototted a potmetereket es kapcsolokat bekabeloztad a konektorba es kesz. Es manualissan instalaltad a Winbe. Most az uj PCn a kezifekre mar USB-s joystickot hasznaltam fel, de ahoz a kuplunghoz is lehet ha ugy tetszik, csak bekotes kerdese az egesz. JOYba megvan az oszes elektronika csak a potmetereket bekotod. Ja es a kabel azert olyan hoszu, mert nemszeretek mindig mindent atcsinalgatni ha valami valtozik, azert csinaltam olyan hoszura hogy legyen rezerva boven ha kellene, de nyugottan lehetet volna 1 meteres is. A kapcsolok meg a tobbi potmeter csak ugy lognak mint a belei, mert arra nemvolt idom hazat/dobozkat csinalni, de most az ujnak mar van. A deszkan azok a csavarok meg a regi Thrustmaster pedaloknak a helye, oda szepen beillesztettem a pedalokat a kuplung melle, es ugy komplett volt. Szuperul mukodott LFSbe, tokeletes volt. -
#3485 Pszzzzt! -
#3484 hi-hi-hi :D
Rosz hatással vagyunk egymásra :D -
#3483 hmm ez engem érdekelne részletesebben! Bár hirtelen nem tudom mi az a induktor haz.És mi az a kábel köteg mellete :P ? -
#3482 Ez igen itt vannak árak :) én rezgőnek ara gondoltam ölés alá teszek egy mosógép motort aztán az fog rezegni :D:D:D -
rbal #3481 Ja még azt elfelejtettem írni, hogy jó lenne ha befejeznéd ezeket a tuningolásokat, mert mindig felpiszkáod az agyamat valamivel! Nemrég a kijelző, most ez a kormány! Sőt napok óta azon töröm a fejem, hogyha egyszer összejönne 1 ilyen digis kijelző, akkor annak csinálnék F-1 es kormányt, és menne arra, a zártkasztnis autóra, meg a kerek kormány(esetleg rendes autósra cserélni a G25-öt)+ az 7"LCD a MOTEC-es kijelzéssel! Már fejben ki is találtam a gyors-"egyszerű" kormánycsere megoldást, a kábelcsatlakozással együtt. Legalábbis a nagyja elve már megvan, csak kijelző nincs. Úgyhogy erről te tehetsz!!! :D -
rbal #3480 Az E-mod vagy mibe is belevágtál? A kivágott házról gondolom. Amúgy fa..a ez a kormány! Majd írd le a tapasztalataidat mindenképp, hogy milyen érzésre. A G25 elbír ekkora erőkarral? De rohadt jól néz ki!!! -
#3479 Ja igaz, mert akkor amíg te nézegeted a cseppköveket, mi kipróbáljuk a cockpitet -
#3478 Majd ha lesznek szép cseppköveim :D -
#3477 Tárlatvezetést mikor tartasz otthon? :D -
#3476 Na, szóval ma megtolodottam a kormánytartó konzolt, mert 9 centivel hátrébb kellett tennem (ilyen mértékű állítási lehetőséget meg nem hagytam nekie). Illetve szétszedtem a G25öt, mert a benne levő USB alig ért el így a kijelzőhöz, kicsit húztam rajta. Fúrtam lyukakat a pillangóváltóba, hogy a toldalékot mrá csak rá kelljen csavarni (ha találok neki valami szép fémlapátot).
A felfogatást pofozgattam, csavarokat méretre rövidítettem, kicsit a felfogatást is. Talán masszívabb is lett a felfogatás, már nem féltem a picikét hogy letépem :D
A kijelző konzolát még lerövidítettem, így hogy hátrébb is került, simán beletudok kapaszkodni bárhol a kormányba, nem zavar, de még kényelmesen elérem ha kell a gombokat.
-
#3475 Egész nap sódert lapátolok, meg heggesztgetek, átalakítok, és közben lemaradok itt a csetelésről :D
Ne tudd meg milyen szar 8 vízhólyaggal a kezeden reszelni :D
Csak neked csak most: (azért lóg, hogy el ne veszen, iletve a tv is panasonic, azt elhordaná az asszony :D )
-
#3474 Ponotsan :D -
#3473 Mekkora az a nagyobbik moncsi? 32"? -
rbal #3472 Jó Balcsizást! Aztán majd várjuk a fejleményeket! :D -
#3471 Szép tiszta munka rozsdamentesből.
Link -
tomi555 #3470 Már megvan a penelterv a egy hasonló kontorellerhez. 32gomb, 1fov, 8 12bites analóg bemenet. most hétfőn megyek 1 hétre Balcsira, de előtte meg szeretném rendelni cuccokat, és ha hazajöttem összerakni egy tesztpanelszerűséget a ledes cumonak is meg addigra legyárttatni ezeket a panelokat és megcsinálni azt is. Úgyhogy ilyen lesz, de szerintem leghamarabb 2hét múlva. -
#3469 Nem gond, en csak orulok hogy egyetertesz.. -
#3468 = rájöhettem volna magamtól is, azt hittem valami műszaki oka van, itt magamat nevetem ki
= értem és köszönöm.
így jó lesz. :) -
#3467 Nemertem miert nem fogadja a kepeket, akkor legalabb itt a linkek:
kep1
kep2
-
#3466 Szia, ha mar ilyen szaki vagy kerdeznek toled valamit. En eredetileg LeoBodnar Precision USB Joystick Controller BU0836, akartam venni. De az bekrepalt. Mivel nekem megvan az original Frex SimConMETER, azt majd ha sikerul beszereznem az ALU anyagokat hozza, azt a kormany fole-moge szerelnem, illetve nem a kerekre, hanem a kormany hazra, ugy legyen mint autoba a tachometer, maga a kormanyra nemtervezek semmit. De a "Precision USB Joystick Controller BU0836"-t akartam bekotni komplett dashboardnak, button panelnek, gomboknak, ugy 32db eleg lett volna, meg 1 potmeter az analog kezifeknek. Most ezek joystockbol vannak, de szuper mukodik, nincs gond, de csak 4 gomb a joystick, de az uj Frex cockpitomra amit epitek, ha elkeszul valaha, oda profi dashboardot akarok csinalni, sok gombal. Meg lehethogy vekkert is veszek valamilyet, nemtudtok valami olcsob de jo fordulat merot? Aranyossat, nem tul dragat, ami ECU-ra mukodik?
Valami ilyesmiket akarnak csinalni:
video
1 USB controllerrel akarnam elintezni ezt a cuccot, mindenfele display es mas kijelzo nelkul. Esetleg max nehany vilagitos LED valamelyik gomkohoz hogy jelezzen ON/OFF. Ha esetleg tudnal hozzaszolni valamit...
Koszi. -
#3465 bocs elirtam "tipus" -
#3464 Hallod, de a fanatec is foldre valo, az se UpsideDown typus, ugye? Es azt hogy rakod fel? -
#3463 Hat en mondom, mind ha ikertestverek lennenk Nekem is az a maniam hogy nemszokom leszedni a vedofoliakot, sott, meg a taviranyitokat is beszokom tekerni, csomagolni olyan atlacos vekony foliaba, hogy nekoszolodjon, meg minnel tovabb maradjon uj. Meloba meg mindig ezekkel "basztatnak" (viccbol provokalnak hogy leszedik a foliaimot), notebookrol (mar 5 eve rajta van, mar eleg tropa azota :) meg a mobiljaimrol, meg stb...
Mobilokra direkt rakom meg a karoramra is hogy nekarcolodjanak, osze-visza vannak rakocsgatva, meg a zsebbe a kulcsokkal is..., gyakran is cserelem iket, mert elhasznalodnak, meg karcolodkak. Ha nemfoliaznam akkor a plexi karara menne a karcolas. -
#3462 Abszolutt egyertelmu valasz!
-
#3461 -
#3460 Kocsiban is úgy van, kényelmesebb, jobb, szebb, tisztább érzés, mint egy új pelenka. -
#3459 Ne má, most komolyan. :) -
#3458 Mer úgy menő :D -
#3457 A pedált mért kell megforgatni ? -
#3456 Az olyan gyári védőfólia rajta, még nem húztam le :D
A pedállal meg nem foglalkozom megforgatni, lassan jön a fanatec is, reméljük :D -
#3455 Ha enyire tuningolod, a pedalokat namakarod fentrol tenni, en ugy akarom vegleg a Frexre szerelni ha sikerul beszereznem hozza a kellekeket, ami nem lesz konyu, mar most is idegeimre megy a hajszolas. -
#3454 En is pont attol felek hogy ha nagyobra cserelnem a G25 kormanykereket, hogy birna-e, biztos nagyobb megterheles neki.
Amugy mivel, es miert vannak ugy oszeragazgatva a monitoraid? -
#3453 tv-t is feljebb kell rakni: D Végén nem fogsz látni: D -
#3452 Akkor lehet hogy a G25 belsejében is fémre kell cserélned majd a cuccokat :D -
Hát a fasz tudja. Még akár vissza is csinálom a végén :D Most közel került a kormány, alig tudok beszállni, lehet holnap távolítani kicsit. Meg ekkora bazi kormánnyal és ilyen távolsággal, kezdem félteni a G25 belsejét, hogy letépem a helyéről. -
#3450 Nekem már villáskulcsom sincsen itthon, rohadt lakásfelújítók elvittek minden szart, van egy imbuszkulcs készletem, de csak mert meg sem mutattam nekik. Csavarhúzót is alig találok itthon, csak pár baszottnagy van:D A Momo-mat nem tudtam szétszedni emiatt régebben:D -
#3449 Jo annak akinek van ilyen ezermester muhelye
Jobb mint a nappaliba barkacsolni... -
#3448 Az már para: D Nem fog elgyengülni az FFB hatása, hogy ennyivel nagyobb a kormány? -
#3447 Ügyes vagy te,pillangóváltót áthelyezed,vagy megtoltod valamivel,persze hajlítva,hogy közelebb kerüljön:D