Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |

Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |

Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |

• pointer4
    200 gonosz ejurót.
    Nem lehetne, hogy hadat üzenünk az usának ? Majd 2 napra rá mire ideérnek kapitulálunk, és mint gyarmat mi is amerikai állam leszünk ? Faszom utálom ezt az eurót, kibaszás az egész. 1$=1€ , és mi még a leg csóróbb nép vagyunk ezen a kontinensen, mire mi is euróbakapjuk a....
    Na mind1, ezt hagyom. Szóóval, tegnap volt a rövid napom a melóba. Korábban végeztem és este nyolcra haza is értem, nem volt haver játszani, kimentem a műhelybe Heggesztettem egy monitortartó kart. Már jól megvizsgáltam a monitor felfogatását, meg a lehetőségeket, félig kész is van.
    Aki kimaradt, ez egy 14"-os LCD moncsi, lesz a sim-tools telemetria kijelzőnek. Maj ha készlesz, teszek fel képeket :D
    Persze ez az egész rbal miatt van, őőő izgatott ezzel fel :D

Más:

USB-- ezzel már szívtam régen egy nagyot, most átszerveztem az egészet, de megint volt szopóka-nyalóka :D
    Ugye a gép közel 10m kábeltávra van a szimutól. Na és ott működik egy g15bill,egy mx518 egérke, a g25kormány, a velleman panel a mozgatáshoz, a webcam a tracrkirhez, a kormány kijelzője, az SST váltó, meg be volt kötve egy ilyen retro joy, azt használtam a limiter meg üléspozícióhoz sokáig.
    3 gondom lett:
    - az új kormánykijelzőn ugye van gomb is, tehát bevitelis eszközök között is megjelent. Na most ez az rFactornak túl sok eszköz, valamilyen sorrend szerint veszi az eszközöket, és ami az 5. lehet a sorrendben arról már nem fogad el jelet. Konkrétan ez a szerencsétlen kiválasztott a kormánykijelző gombjai lettek.
    Ez ugye azért vicces, mert mi lesz ha a Fanatec pedál lesz az ? :D Most megoldottam zzal, hogy lehúztam és elcsomiztam ezt a retro joy-t, igazából úgy sincs szükség rá. Ez majd még folyt köv....
    - eddig ment egy 7m kábel, arra egy usb1.1 HUB, abba 5m kábelel egy másik 7 portos HUB, ami meg is oldotta a szimulátor ellátását, mivel az 1.1 es HUB lassan éledt fel, a cumók már csak win alatt jelentkeztek be. Illetve a webcam, amit nem lehetett hajtani 1.1 el, egy spéci 10m usb hosszabbító kábellel.
    Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért nem hagytam ki az 1.1-es hubot, és minek a többi. Mert ne mindult el tőle a gép régen, meg nem volt elég áram, meg szarakodott össze vissza, és így jóvolt, és nem is foglalkoztam vele tovább.
    De most átszervezés van, mindennek mennie kell :D
    Tehát fogtam magam 10m spéci usb zsinorba tettem egy 4es hama hubot,(mert kevés lett volna a csak 7es HUB, meg a mini usb csati nem szerencsés ilyen távolságon) abba ment a billentyű, meg a 7 portos elosztó. ezekbe meg minden készülék.
    Na most a gond a következő volt, minden készülék ugyan működött, de restartnál csak szimes billentyűzet működött csak, az a g15 ami közvetlenül a gépbe van dugva az csak win alatt. Oké mondom, port csere. Nemjó még mindig az megy. Akkor billentyűzet csere, erre még midnig csak az a bill műxik bios alatt ami bazi messze van a géptől, és alig látom mit állítgatok.
    Ez még csak az egyik gond lett volna, ez még nem is zavarna. De, ha 1 óra állás után van elindítva a gép akkor a bios megakad az usb eszközök ellenőrzése ponntnál, és csak resetgomb indítja újra, amikor persze megint beakad, amíg az usb kábelt ki nem húzom.....

Szóval tettem egy kapcsolót a D+, D- útba, és akkor kapcsolom be azt az USBb kört amkor játszani megyek :D páááá :D