11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#3165 Végül írtam a Fanatec-nek ma, hogy meséljék el, hogyan fizessek, mert számomra nem egyértelmű a válaszuk. A lényeg, hogy ki kellett töltenem a banki adataimat, majd cserébe levélben elküldték az övéiket, egy csomó magyarázattal, ami ránézésre lehetett mindegyik verzió. Azt válaszolták, hogy küldjem csak a pénzt, ha pedált akarok. Elküldtem, remélem meg lesz, de csak augusztusra ígérték :( -
#3164 Hat a monitor tortenetet meg majd 3x elolvasom, mert elsore tul bonyolult. Es meg azt hittem hogy tolem jobban senkinek sincs bedrotozva a PC szobaja. PC,TV,TVmonitor,VIDEO,DVDrecHDD,AudioIN4x,AudioOut3x - es minden mindennel oszekotve, mindenfele hasznalhat, persze neha valamit at is kell dugni, de az minimalizaltam, ugyhogy ritkan. -
#3163 Pimasz vagy
Hat nemegeszen igy gondoltam. Kikiapcsolas es megszakitas nelkul inkabb. Csak softwerilag. Probakozz most, lehethogy neyrsz ha kisorsolnak
Azok a IDek, controller sorrend, nemizgatott fel?
Neked nemvolatk olyan gonjaid mind nekem, mikor mindig hozza adtal egy kovetkezo USB game controllert a G25hoz? -
#3162 Kikapcsolód a gépet s vissza? nyertem ? mit nyertem? -
#3161 Az a baj, hogy ez nekem már a 4. monitor lenne, tehát sehogy.
Van egy 22"-os CRT, azon megy minden játék a vezetésen kívül (LCD-nek sajnos fos a képe, ezt nincs mire cserélni, plazmából meg nincs pici). Ez ugye az egyik kimenetet le is nyeli, ezt nincs hova "osztani". A második DVI kimeneten van egy HDMI átalakító, ami megy a falon levő TV-be (filmnézés, ilyenek). És amikor jött a szimulátor LCD-TV-je, dugdosgattam át a csatlakozót - a nagy plazmásat - a PC hátuljába . Féltem hogy hosszútávon tönkremegy a csatlakozó, ezért vettem egy HDMI kapcsoló dobozt hozzá.
Tehát a három kijelzőből, egyszerre ugyan csak kettő műköshe, de ez nem szerencsés, mindig csak egy működik, és hotkey-el váltok a kijelzők között (ez elég kényelmes is).
Mivel van egy második számítógép a folyosón, az kapja meg hálózaton a telemetria adatokat, és egy hosszú vga-kábelen küldi be egy új picinke lcd-tvre (ha majd felszerelhető lesz már).
Eddig csak 10-15 alkalommal kapcsoltam be-ki ezt az USB kört, de még sosem volt vele baj. Mindig minden megvolt, persze már mindent ismert a gép, lehet ha vadi új dolgok lennének akkor nem menne ilyen egyszerűen.
Nekem is összevissza csúszkál a játék alatti bindelés, ha eltávolítok valamit. Mostmár minden fixen van, megpróbálok semmit sem lehúzni-felkötni.
Én is imádom a feket csokit, de a Rumba akkor is fincsí gyerekkori emlék :D .
"Ha csinal az esztergalyos haverod G25 hoszabitast, akkor mennek a Rumbak "
Gonosz zsaroló -
#3160 Sracok, lehet valahogy ujrakalibralni a Winbe a G25ot anekul hogy kihuznam a USBt? -
#3159 #3039
vagy pda-val #3037 meg előtte. -
#3158 sorry: mixik = muxik = mukodik -
#3157 Az a USBs resze a kepnek (vetitett teruletnek, pl. szimulatorba amit latsz) vagy csak olyan mellek kijelzo telemetria kijelzőnek, vagy hasonlo? Es ha resze a vetitett teruletnek, akkor az rendessen mixik? Nincs ott gond, birja a FPSt is.
Kulomben ami az ellobi beszolasomba a ketyreket illet, a jovobe majd en is gondolkozok olyan telemetria kijelzőbe. Azt majd meg vitatni fogom veletek, foleg Pointerrel Amugy Pointer az neked USBs vagy videos (D-SUB, DVI, stb...) -
#3156 USB-s monitor? azt hogy? olyat lehet venni, vagy van átalakító? -
#3155 Nekem pl 3 monitor van a gepemhez, megpedig ugy, h 2 megy a videokartyaba, 1 meg usb-s. -
#3154 Amugy sracok, nemtudna valaki megdobni egy jo hangolt optimalizalt FREX SimConMOTION bealitassal? Legjobb lenne LFS-re, egyenlore. Mert van ott boven lehetoseg, es eleg valtozatos, de hogy neidozzek vele anyit ha valakinek mar van. Koszi. -
#3153 Koszi a leirast. Hat sajnos a pontos fogysztast senki se tudja a gyarton kivul. De estetleg egy beigtatott muszerrel talan lemerheto. De anyira nembaszakodok vele, az a par Euro a 3500-hoz kepest mar nem oszt, nem szoroz. Veszek egy minosegi aktiv USB hubot, tokossebb tappal - a jovore is gondolva, ha egyatalan kapni olyat, mert kitudja mit talalok meg ki a jovobe, aztan legyen meg rezerva, nekellesen ujat vennem ha nem lesz eleg.
Hat haver jo neked, ha "1 uveg bor" fajta esztergályosokkal vagy korulveve. Az ismeretseg nagyon jo dolog. Az en kormany hoszabitasommal kitudja mi lesz, az meg arreb van, mert most prioritas a Frex tokeletes bealitasa es hangolasa. Mert zajlanak a bajnoksagok, es nemakarok "nembealitott kocsival" versenyezni, se kihagyni. Mert a regi cockpit mar OFF, az ujat meg be kell jaratnom. Aztan majd jonnek a kulonfele ketyerek a konranyhoz meg dashboard, meg ha kimarad valami loooveeee, akkor tachometer-fordulatmero - az is benne 100-200 Euroba. Meg ezek elott a Frex SimConMETERt is be kell alitanm, mert tegnap cseszekettem vele, de hulye vegyok belolle. Midosze 2 gombal kell rajta mindent allitani.
Hallod es az nembaj ha 5-6 dolog benne lesz egyszerre olyan aktiv USB hubba, es az lesz menet kozbe csatlakoztatva a PChoz? - Hogy minden egyszerre csatlakozik? Mert eddig en egyenkint kulon szoktam, megvartam meg kalibralodik a G25 (ide-oda teker) aztan jott a JOY.
Es ha mar te is ilyen multicontrolleres srac vagy, akkor annak idejen mikor jott a JOY a G25 melle anyit baszakottam a ID-ekkel, mert a G25 egyedul az elso - szoval a gomjai 1-tol szamolnak, de ha odateszem a Genius JOYt (mindegy melyiket dugom USBbe elsonek) akkor a JOY lesz az elso, es a G25 gomjai elvadorolnak 31-el arreb, szoval kezdodik 32 (ami elotte az 1 volt) es ugy tovab mind +31 a szama. Es meg nemtom mi var ram ha jon a Leo Bodnar 32 gombos controller? - a francba. Francba. Mert en ugy akartam hogy a G25 legyen mindig az elso es soha se valtozzon, mert az mindig ott van minden gameba, de a tobbi controller nem mindig kell hogy ott legyen, es akkor azok legyenek a G25 utan magasab szammal. De azt nemsikerult elernem, sajnos, feladtam. Neked G25 van, legyszi mond el hogy viselkedik minden kombinacioba a tobbiekkel. G25 + LeoBodnar + JOY, meg mind egyenkint, meg 2 kombinacio, meg stb...
Amugy szereted a Rumba csokit? Mikor kicsi voltam en is sokatt ettem belole, de meg most is szeretem, finom, csak most mar fekete csokikot torkoskodok 30-40-50-80% csoki - imadom, a sok % draga de finom, azert neha olcsobbat veszek 30% meg hasonlo. Nalatok nem kapni Rumbat? Kar hogy e-mailon nem megy, kudenek egy kartonnal .
Ha csinal az esztergalyos haverod G25 hoszabitast, akkor mennek a Rumbak -
#3152 Felmerült bennem egy kérdés a telemetria kijelzővel kapcsolatban. Ha jól számolom akkor ez már a 3. monitor amit a gépedre akarsz kötni. Ezt hogy lehet megvalósítani? Mert a későbbiekben énis gondolkodom valami hasonlón, de a monitorkártyán ugye csak 2 kimenet van. A 3.at hova dugod? (nem félreérteni ) -
#3151 Ma reggel voltam az esztergályosnál, meg a postán :D
Jól indult a napom :D
Egy üveg borért meg is csinálták, igaz nem fémből lett az adapter, de azt mondták az alunál erősebb. Próba :D -
#3150 Úgy kell számolni, hogy az laplapon 1 aljzat 500mA-adhat maxx, és egy eszköz nem vehetne fel többet. Ha ennél több kell, visít a windows hogy alacsony a feszültség (hogy ezt hogy társította össze nemtom), namost kellene tudni mennyi áramot vesz fel a kedves eszköz (ezt titkolják szerintem). Egy ilyen vadul a pofámba világító kijelző, mint a Leo Bodnar-é, rendesen kihasználja ezt a limitet. Mással még nem is találkoztam, ami ennyire enné. Közepes fogyaszt egy G15 bill a világítása miatt, egy webcam. És kevésbé egy egér, meg egy kormány vagy hasonló, aminak saját tápja van. Na most hány portos a Hub, és mekkora táp jár hozzzá. Az én 7 portos HUB-omhoz - ami full a gagyi cuccos ( még árulják ) - valami 1000mA -es táppal van csomagolva, ami 7 porthoz vicc :D (ugye 7*500mA lenne legrosszabb esetben az igény: 2,5A) Ez kicseréltem 2000mA-re, és 6 Voltosra, bár ezt kár volt, mint kiderült nem a táp volt a kevés, de most ezzel üzemel... (igen az usb csak 5 Volt, de van benne feszstab)
2 billentyűzet mehet nyugodtan, 2 egér is, ezek azonos gombjai között nem fog különbséget tenni se játék se oprendszer.
Én fogtam egy fél méteres usb-hosszabbító kábelt, elvágtam középen, és oda kötöttem be a kapcsolót. Negatívat,+5V-ot összeforrasztottam fixre, a két jelet bontja meg egy sztereokapcsoló (fehér-zöld).
Árnyékolást is összeforrasztani, és próbáljuk meg megtartani, alufólia-fémház használatával a kapcsoló körül, és az érjen is hozzá.
Tehát amit írtál ahhoz nem kell túl tökös táppal HUB, de jó ha van neki saját. Én jártam úgy, hogy csak játék közbe jött rá a cuccra, hogy nem lesz elég, és minden eszközt újra felsimert a win, és kalibrált a kormány, de ez még rég volt.
Nem tudsz nekem RUMBA csokit szerezni ? :D Imádom :D -
#3149 Legalább nem cikketírtam :D "Cockpit, meg a k*va USB"-címmel :D -
#3148 Ejj,mire ezt elolvastam:D -
#3147 Ezzel az USB kapcsolóval adtál egy jó ötletet, mert sajnos ez a hüle DFGT ugye néha elfelejti magát rendesen beállítani és ilyenkor el kell battyogni a gép mögé és kihúzni meg visszadugni, de ha egy kapcsoló lenne előtte akkor elvileg azzal egyszerűbben meg lehetne ezt oldani. Na asszem akkor ez lesz majd a következő projekt. -
#3146 Hat 200Euro az igazan gonosz oszeg, nemhordok magamnal anyit naponta. Ami meg a fizut illeti, mi mar Euroba kapjuk (Szlovakiaba), de neakard tudni hogy menyit. Hat Nemetbe a takaritonenik tobbet kapnak, ugy tuttam meg. Pedig nem szart lapatolok, informatikai tudas kell a munkamhoz, ami persze meg is van. Ugyhogy tok mindegy hogy Euro vagy SK, lenyegebe az ertek ugyan anyi. Mondjuk most nalatok Magyarorszagon anyival hatranyossabb a helyzet hogy a kedves politikusok kicsit elcsesztek a szituaciot + valsag = anyival tobb problema, vagy kisseb Forint ertek. De sajnos mi ezen nemvaltoztatuk.
Node megint csak azt mondhatom hogy "Pointer neked mindenkeppen le a kalappal a munkaidhoz"
Mert megint nagyabol valaszt kaptam toled 1 olyan kerdesre amit kb. jovo heten akartam feltenni. Az a USB pokhallo rendszer. Mert most ahogy keszul a cockpitem nekem is bovul a USB eszkozok 5-rol, minimum 3-mal = kb. 8-ra. De nem minden game controller.
De meg egy dolgot kerdeznek. Azok ugye aktiv USB hubok? Kell hozza adapter+220V, ugye? Mert psziv nemvinne el anyi cuccot. Ez erdekelne. Mert eddig ugy mokottem hogy a kormanyon es joystickon kivul minden mindig bevolt dugva a PCbe, es szimulator elott csak egyenkint + beduktam a G25 + joystickot, es rajt verseny. Restart nelkul. De most az a elkepzelesem, hogy mindent (mar ami a gamet illeti, persze eger, key, meg TrackIr-t kiveve mert az a monitoron van) a cockpiton bedugok a HUBBa, ami ra lesz szerelve (aktivban gondolkozom, talan pasziv nem lesz eleg), es game ellott csak sup, bedugon a PCbe a HUB zsinorjat USBbe. Mukodne igy, lehet, megtalal mindent mint azelott egyenkint. A HUBon meg lenne 1 plusz keyboard is, mert az originalt en se erem el cockpitbol, es a cockpitre vettem tartot, ott lesz a masik. Azt mar erdeklottem hogy a PC elvisz 2 keyboardot is egyszerre paralel, mukszik mindketto. Jo lesz nem durran el a gep? -
bzs770316 #3145 Azért mert Te vagy az USB koronázatlan királya!:D -
#3144 Kifejtenéd Zsóóótikám hogy miért? :D
Az elmúlt 10 percben egy öreg néninek fejtegettem, hogy nem azért nincs domburú! panellel LCD kijelző, mert az olcsóbb lenne - és a nyugdíjas is megtudná venni -, hanem mert a technológiának is vannak határai. És nem, nem vagyunk zsidók akik a vagyonára törnek.
Szóval kérlek csak kíméletsen. -
bzs770316 #3143 Te egy állat vagy!!!!!!!!!!!:D -
#3142 200 gonosz ejurót.
Nem lehetne, hogy hadat üzenünk az usának ? Majd 2 napra rá mire ideérnek kapitulálunk, és mint gyarmat mi is amerikai állam leszünk ? Faszom utálom ezt az eurót, kibaszás az egész. 1$=1€ , és mi még a leg csóróbb nép vagyunk ezen a kontinensen, mire mi is euróbakapjuk a....
Na mind1, ezt hagyom. Szóóval, tegnap volt a rövid napom a melóba. Korábban végeztem és este nyolcra haza is értem, nem volt haver játszani, kimentem a műhelybe Heggesztettem egy monitortartó kart. Már jól megvizsgáltam a monitor felfogatását, meg a lehetőségeket, félig kész is van.
Aki kimaradt, ez egy 14"-os LCD moncsi, lesz a sim-tools telemetria kijelzőnek. Maj ha készlesz, teszek fel képeket :D
Persze ez az egész rbal miatt van, őőő izgatott ezzel fel :D
Más:
USB-- ezzel már szívtam régen egy nagyot, most átszerveztem az egészet, de megint volt szopóka-nyalóka :D
Ugye a gép közel 10m kábeltávra van a szimutól. Na és ott működik egy g15bill,egy mx518 egérke, a g25kormány, a velleman panel a mozgatáshoz, a webcam a tracrkirhez, a kormány kijelzője, az SST váltó, meg be volt kötve egy ilyen retro joy, azt használtam a limiter meg üléspozícióhoz sokáig.
3 gondom lett:
- az új kormánykijelzőn ugye van gomb is, tehát bevitelis eszközök között is megjelent. Na most ez az rFactornak túl sok eszköz, valamilyen sorrend szerint veszi az eszközöket, és ami az 5. lehet a sorrendben arról már nem fogad el jelet. Konkrétan ez a szerencsétlen kiválasztott a kormánykijelző gombjai lettek.
Ez ugye azért vicces, mert mi lesz ha a Fanatec pedál lesz az ? :D Most megoldottam zzal, hogy lehúztam és elcsomiztam ezt a retro joy-t, igazából úgy sincs szükség rá. Ez majd még folyt köv....
- eddig ment egy 7m kábel, arra egy usb1.1 HUB, abba 5m kábelel egy másik 7 portos HUB, ami meg is oldotta a szimulátor ellátását, mivel az 1.1 es HUB lassan éledt fel, a cumók már csak win alatt jelentkeztek be. Illetve a webcam, amit nem lehetett hajtani 1.1 el, egy spéci 10m usb hosszabbító kábellel.
Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért nem hagytam ki az 1.1-es hubot, és minek a többi. Mert ne mindult el tőle a gép régen, meg nem volt elég áram, meg szarakodott össze vissza, és így jóvolt, és nem is foglalkoztam vele tovább.
De most átszervezés van, mindennek mennie kell :D
Tehát fogtam magam 10m spéci usb zsinorba tettem egy 4es hama hubot,(mert kevés lett volna a csak 7es HUB, meg a mini usb csati nem szerencsés ilyen távolságon) abba ment a billentyű, meg a 7 portos elosztó. ezekbe meg minden készülék.
Na most a gond a következő volt, minden készülék ugyan működött, de restartnál csak szimes billentyűzet működött csak, az a g15 ami közvetlenül a gépbe van dugva az csak win alatt. Oké mondom, port csere. Nemjó még mindig az megy. Akkor billentyűzet csere, erre még midnig csak az a bill műxik bios alatt ami bazi messze van a géptől, és alig látom mit állítgatok.
Ez még csak az egyik gond lett volna, ez még nem is zavarna. De, ha 1 óra állás után van elindítva a gép akkor a bios megakad az usb eszközök ellenőrzése ponntnál, és csak resetgomb indítja újra, amikor persze megint beakad, amíg az usb kábelt ki nem húzom.....
Szóval tettem egy kapcsolót a D+, D- útba, és akkor kapcsolom be azt az USBb kört amkor játszani megyek :D páááá :D -
#3141 Szep CSP pedalok, max. csak kepeken gyonyorkodhetek benne, mert most ures a bank. Ami ott volt, elkultem a Frexnek
Amugy menyit kernek erte? -
Hat nagyon koszi a tokeletes valaszt
De azert mar enyire neszaljatok el. Gyertek visza a foldre. Egy kicsit kevesebb fuvet szivni. stb... stb.. stb..
Hogy egyesek miket ki nem talalnak?.?.? Hat csak nezek tatott szajjal.
Pointer, te meg ebbe is bele akarsz vagni? Ha igen, akkor mar nagyon kivancsi vagyok az eredmenyre.
Mikor elkeztem epiteni a Frex Cockpit+Motiont (mult heten, mert kozbe neha munkaba is jarok) egesz addig meg kesz lett (most), hat en olyan orommel meloztam vele, monden megvolt zacskokba csomagolva. Csak szettem a csvarokat es a framekot es csvaroztam osze, tokeletes orom dolgozni vele. Persze kozbe itt-ott van nemi piszmogas, foleg az ulles felszerelese kozbe, mert ott improvizalni kell, mer nem mind egyforma, meg itt-ott allitgatas, merecsgetesek, de szuper melo, mert minden megvan ami kell. A holyagokat leszamitva a szamitogepekhez szokott kenyelmes kezemrol. Meg van az eredmenye a sok csavarozasnak, de sebaj az nem gond, anyit boven meger a Frex GP. No de most mikor befejeztam, illetve csak elfogyott az original anyag, hat most jon a tapasztas-ragasztas. Az eredeti verzio kesz. De meg kell hozza csinalnom nemi tuningot, pl. kezifek tartot, dashboard, kapcsolog, stb...
Most megalt a tudomany, mert habar nagyabol tudom mit merre akarok szerelni, de itt hianyozanak csavarok, ott hianyozanak framek, L vinklik, vasak, plehek. Szoval most szarba vagyok mer mehetek hajszolni egyenkint a sok aprosagot, amit mar most tudom hogy nem lesz konyu beszereni, mar tapasztalatbol beszelek. Pedig most teleg csak aprosagok kellenek, es nem sok. No majd meglatjuk hogy mi lesz belole.
Ilyenkor sokkal jobb ha nem panelba dolgozik az ember, hanem van valami muhely felszerelesel. Valami felszereles lenne is, de bent a szonyegen furni, faragni, az nem a legjobb megoldas.
Pointer neked mindenkeppen le a kalappal a munkaidhoz -
#3139 Hát nemnagyon értem a problémát, esetéeg keress meg msnen ha tudok segíteni.
Közben ezt kaptam válasznak, mert kérdeztem a felfogatásáról:
8-mm a furatok.
-
#3138 Én ott tartok, hogy meg sem tudom rendelni, mert fingom sincs milyen banki adatokra kiváncsi. 3-ból a debit ugrik, paypal nekem nincs, a bankos részt meg nem értem, hogy mit tekint accountnak, meg bank-nak, meg tudomménminek. Mit kell különcködniük ezeknek, nem is értem. -
#3137 Ajjaj, ezzel még várunk picikét :)
"Arrival dates of new GT3RS and CSP shipment
Submitted by Thomas on Sat, 07/18/2009 - 10:42.
I just received the arrival dates of the ships bringing the new GT3RS and CSP shipment to US and EU.
EU:
PWGT3RS: August 4th
CSP: August 11th
US:
PWGT3RS: July24th
CSP: July 30th
Please note that it can take 1 to 3 weeks until everything goes through customs and arrives at the customer destination."
CSP mint Club Sport Pedal ugyebár. -
#3136 Jeee :D
Sry! -
#3135 Én voltam ember,dupla post bug<-törölted és eltűnt mind2. -
#3134 Hát, az ablakrörlő motor egy elég bika moci. A áttételezése miatt ugye visszafele nem hajtható meg (ami miatt áramtalanítva jól tart nagyobb súlyt is). Igaz 12 v. 24 voltos rendszerről beszélünk, de egy auto aksiból ez képes kirángatni vagy 90-100A-t is. Nincs köcsög fütyürésző hangja. Elég olcsó.
Ezt kell megépíteni hozzá:
Az hogy ez hogy mozgatja a cockpitet, már csak fantázia kérdése.
Tényleg volt egy Frakk nevezetű magyar srác, aki rámköszönt az X-Sim forumon, ő nincs itt ? Jelentkezzen, hol tart, mit csinál :)? -
#3133 Gyerekek, legyszi hozzatok kepbe
Bocs de valahogy az ablaktörlőmotoros esemenyek elkerultek a figyelmemet. Pedig mar azt hittem hogy boven tudok a cockpitokrol, de egyenlore ablaktörlőmotort meg nemlattam szerepelni sehol, hacsak nem kint az udvaron essobe akar valaki szimulatorozni - ez csak vicc volt..
De komojan, most mit lehet egy ablaktörlőmotorbol kihozni? Mert en mar hazahoztam egy fel autot szetszedve hogy ezt-azt be-epitek a cockpitba, de ablaktörlőmotor meg nekemse jutott az eszembe. Mit is kezdhetnek vele egy cockpitba? -
#3132 Kihez beszélek ? csak nem őrültem meg?
Előbb valaki ezt linkelte :D -
#3131 Ja már néztem, kár hogy ezek ilyen lama felhasználók, és lepontozták a kormányt, valami firmware frissítés bonyolultága miatt.
Amúgy nekem úgy tűnik, mintha ez a teszt nem lenne valmai alapos dolog, de ez szubjektív. -
bzs770316 #3130 Tegnap szétszedtem!:D Lassan készítheted a helyet neki:D!Már csak a logisztikát kell megolanom. -
#3129 OKé, de akkor neked már soha a büdös életbe nem lesz cockpited :D -
bzs770316 #3128 Adjuk el az enyémet és már meg is van a pénz az ablaktörlőmotoros cuccoshoz:D! -
#3127 Jó minőségű vászon se olcsó, bár az a legkevesebb a szettből. -
#3126 Húzzanak is bele, mert kíváncsi vagyok a véleményedre, hogy megéri-e megrendelni