Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
mcsaba #2534 Sziasztok, már régóta tervezgetem én is hogy csinálok egy fülkét. Én repülőgép fülkét szeretnék nagy vágyam egy realisztikus Boeing 737-es fülke, de ez lehet hogy csak álom marad, addig is valami egyszerübb fülkét szeretnék pl egy 172es Cessnát, de nem igazán találok magyar leirásokat, van valakinek tapasztalata? Hogy lehet egy ilyet olcsón házilag megoldani? A neten láttam hogy lehet venni külön müszereket kapcsolókat paneleket de ezek sajnos nem az én zsebemhez vannak. Egy barátom nemrég kezdett egépíteni egy fülkét, képm sajnos nincs róla, két monitorból áll a felső a tájat az alsó a müszereket mutatja, van egy joystick és van egy kapcsolópanel amit úgy oldott meg hogy egy billentyüzetre rakott egy csatlakozót ami a billentyü áramkörére megy és ehez lehet a kapcsolótáblát hozzádugni. Az egész elég egyszerüen müködik, de emiatt korlátolt is, szóval úgy müködik hogy ha megnyom eg gombot vagy kapcsolót a táblán azt egy sima billentyülenyomásnak veszi, vannak gombok amiket soklábas kapcsolóval oldott meg a billentyükömbinációk miatt. Már több panelt is csinált van Cessna és egy Boeing panelje :) is ezeket könnyen a csatlakozót kihúzva tudja cserélni, mindig módosítja, fejleszti őket, de a korlátai miatt szokszor csak kell használja a billentyüt és az egeret. Nagyon egyszerü és olcsó mert nincs benne elektronika csak nyomógombok, kapcsolók drótok meg csatlakozók, hátránya hogy csak a szimpla nyomógombokat és a kétállású kapcsolókat tudja így megoldani, épp ezért nem is tetszik nekem annyira mert ha én belevágnék akkor már valami komolyabatt próbálnék csinálni, ehez kéne valami magyar nyelvü irás, vagy esetleg ha valaki csinált már leirná nagyjából mik kellenek hozzá mennyibe kerülne és hát a legfontosabbat hogy hogyan is lehet kivitelezni egy ilyet.